Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka dziewczyny czytam na temat witamin bo lekarz przepisał femibion.
Ale i femibion i prenatal zawiera dha z ryb. nie przeszkadza wam to? tyle się czyta o tych trujących rybach a tu dha z oleju rybiego.
czytam o dha z alg że te algi są trzymane w jakiś osobnych zbiornikach do produkcji dha więc one tak nie nasiąkają wszystkim..
-
bulkaasia wrote:Bylam 4 godziny na zakupach i padam na ryjek. Kupiłam sobie kilka ciuszków ciążowych, a co
Już więcej nie będę bo mam ich sporo.
Nigdzie nie ma wózków podwójnych jeden na drugim w sklepach, tylko on line. Masakra jakaś! Londyn i brak20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Amore wrote:kaktus a co za preparat wybrałaś z dha z alg? jeśli można wiedzieć? to sobie bym poczytała
Omega med optima forte biore go juz od staran bo lekarz stwierdzil ze dzieki folianom lepiej przyswaja sie kwas foliowy a dodatkowo wlasnie te dha w czystej postaci. Ma "tylko" piec skladnikow jako big five moj lekarz zdecydowal ze to jest wszystko co potrzebuje. Bralam je w czasie staran w 1 trymestrzr i lekarz potwierdzil ze mam go nadal brac. Jedno co jak kupowac ten suplement to tylko w aptekach internetowych bo w stacjonarnych jest duzo drozszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 18:29
-
Wydaje mi sie ze ktoras z Was tez tak ma i pisala ze na nic nie ma ochoty albo inaczej nie moze zgadnac co by zjadla...ja mam ten paskudny smak w ustach jakbym gnila doslownie i wszystko wyglada mi niefajnie,jestem glodna ale na nic o czym pomysle,nie wiem juz czym to zajesc...wczoraj zamiast obiadu byl sledz w pomidorach- chcialam zabic smroda smrodem
dzis na obiad budyn...ale po mleku to mi chyba jeszcze gorzej...co ciekawe jak minely mi bolesci to przyszedl ten wstretny smrodek na wszystko....z desperacji zjadlam wlasnie dwie kanapki z szynka i ogorkiem,byly nawet dobre jak juz je jadlam ale jak skonczylam to znow od nowa czuje ten smrod
Amore lubi tę wiadomość
-
Muszka15, mam tak samo...niestety, najlepiej wchodzi mi ćwikła z chrzanem albo sam hrzan śmietankowy, który jem łyżką, bo pięknie zabija to co czuję...., płatki z mlekiem jeszcze jako tako, ale po mleku też szału nie ma...."nie spoczniemy, nim zajdziemy...
"
-
Muszka15 wrote:Mamakejti,ooo widzisz,dzieki za pomysl,musze ten chrzan sprawdzic...na poczatku ciazy nawet mialam duuuza ochote na buraki z chrzanem i robilam,teraz na to nie wpadlam ale zaraz cos z tym chrzanem zjem,dzieks!
Ja już załatwiłam 4 słoiczki ręcznie tartego;) teraz przerzuciłam się na ten z Lidla śmietankowy;) nawet sobie łososia z nim robię do makaronu, mięso też w sosie chrzanowym...
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
czuję się jak kupa za przeproszeniem...
biorę tydzień urlopu...nie mam siły, po prostu dziewczyny nie mam siły. Chce mi się rzygać i męczą mnie migreny
Cieszę się ciążą BARDZO, pragnęłam jej jak niczego na świecie, kocham moje dziecko od pierwszego dnia nad życie, nie mogę się już doczekać aż będę je tulić...ale kurrrde nie umiem rzygać tęczą przy takim samopoczuciu
czuję że skończę na L4 i tyle będzie z mojego pracowania do kwietnia. I może dobrze...nie mam nawet wsparcia, a każdy dzień nieobecności to piętrzenie się roboty...w imię niczegoEverything you need will come to you at the perfect time
-
Lottinka,wspolczuje Ci samopoczucia,mialam to w pierwszej ciazy i pamietam ja cala jak przez mgle...nie moglam sobie wrecz wyobrazic jak ktos drugi raz sie na to decyduje....ciezko sie tak funkcjonuje,jak to sie zdarza raz na jakis czas to czlowiek daje rade ale jak to jest dzien w dzien to mozna miec dosc i nie ma to nic wspolnego z brakiem milosci do dziecka,Chcialas miec dziecko a nie czuc sie jak kupa caly czas...nie miej wyrzutow z tego powodu...
Mamakejti,wiesz ze ten chrzan pomaga? Niezly patent,szkoda tylko ze popilam za jakis czas lyka coli i wszystko wrocilo...
Wlasnie mega spontanicznie kupilam fotel do karmienia,taki typowy nursing chair jak Paula Ty masz...ej no bo na lokalnej grupie sprzedazowej ktos wystawil za 45f w super stanie razem z podnozkiem...zal mi sie tej ceny zrobilo wiec...jutro mi maz przywiezie,nie mam pojecia gdzie ja niby go upchne,ale kto by sie tym przejmowal nie?Amore, lottinka, mamakejti lubią tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Byłam w Mothercare i nie mieli. Pytałam obsługi i niestety nawet online nie było na ich stronie. A w jakiej dzielnicy były u Ciebie?
Skoro maja go u nas to na pewno są w stanie sprowadzić więcej do Londynu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 22:47
bulkaasia lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Tyle wsparcia! Jesteście Kochane, dziękuję!
potrzebowałam tego by usłyszeć z ust kogoś jeszcze oprócz Męża ze to nie we mnie jest problem. Bo szczerze to wcale dobrze się z tym nie czuje ze tak to wszystko wygląda ale cały czas pracuje nad tym by nie brać do siebie różnych takich komentarzy. No nic siostra zaczęła starania o dziecko więc może szybko będzie można zweryfikować jej podejście.
Jeszcze nie niedziela ale jutro nie będę miała być może możliwości strzelenia fotki więc wstawiam swiezynke i uznajmy że za godzinę będę wyglądac tak samo czyli ja w 14 tygodniu i na początku drugiego trymestrubrzuszek już wychodzi coraz wyraźniej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/268cc26b23e2.jpgMuszka15, bulkaasia, Anga1989, megi78, Leoparde, Selja, sisi, Marciiik, Zoja lubią tę wiadomość
-
Lottinka coś w tym jest ze w pracy liczą się tylko wyniki a nie człowiek więc nawet nie miej wyrzutów sumienia jeśli będziesz musiała zostać na L4! Ile możesz tyle pracujesz.
A to ze nie skaczesz teraz z radości to nie jest nic dziwnego bo nie ma szans myśleć tylko o dobrych rzeczach kiedy fizycznie tylle Ci doskwiera. Dowodem Twojej miłości jest to ze znosisz te niedogodności.lottinka, Leoparde lubią tę wiadomość
-
PannaNatalia wrote:Mnie już w domu wyprowadzają z równowagi.. Ja rozumiem, że nie mogę wybrać płci, ja rozumiem, że trzeba się cieszyć, że jest chłopczyk albo dziewczynka i nie wybrzydzać, ja rozumiem, że trzeba się modlić o zdrowe dziecko. Ale ludzie kochani, codziennie od teściowej i teścia, szwagra, drugiego szwagra, non stop słucham - ''NAJWAŻNIEJSZE ŻEBY ZDROWE BYŁO". Kur* mać, tak jakbym miała na to wpływ.... Już pomijam pieprzenie, że mam jeść to, mam zjeść skórki z gęsi, mam zjeść pięć litrów rosołu, mam jeść mięso bo z czego dziecko urośnie... rany boskie, współczuje mojej przyszłej synowej, bo wszystkie te teksty będę musiała chyba na kimś odreagować.
Hahaha u mnie podobniejak jade do tesciowej na obiad to sie musze nasluchac, ze 'ja teraz ZA DWOCH musze jesc a zjadlam jak wrobelek'... no kurwa ale ona nie bedzie tego wyrzygiwac do kibla
i ciagle meczenie o imie
bo oni tez by chcieli miec wklad...
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Sisi dziękuję
Po pytam w innym Mothercare bo może w tym co byłam to jakaś nieogarnięta była
Mania brzusio masz śliczny i zgrabny. A koszulka nocna fiu fiu...
Zasnęłam po 20 i obudził mnie ból w prawym jajniku. Promieniuje na pachwine. Ehhhh, chyba nie zasnę...Mania25, sisi lubią tę wiadomość
-
Dziękuję wam kochane nawet nie wiecie jak bardzo. Dla mnie nie jesteście juz anonimowymi glosami z neta - jesteście jak wspierające koleżanki, to super sprawa mieć taką grupę wsparcia!
Z uśmiechem rozpoczynam nowy dzień))
Całusy dla każdej z osobna!!! :***
Anga, gratyyy!!!Anga1989, Mania25, Marciiik lubią tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
Bedzie dobrze lottinka
Mi sie teraz zaczynaja poranne mdłości i pobolewania pod pepkiem czyli mala robi sobie wiecej miejsca w brzuszku
Do poludnia nie dam rady nic zjesc, dopiero po poludniu apetyt mi wraca i zjadlabym prawie wszystkoAmore lubi tę wiadomość