X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Anga :)

Oczekiwanie na wizytę - najgorsze! :D

Ja w tym tygodniu musze powtórzyć prenatalne - tj jedna rzecz którą lekarz chce sprawdzić. I zamiast się martwić, cieszę się że tak szybko zobaczę bąbla...psychika kobieca jest DZIWNA :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mam i ja! 3 miesiące czekania, ale warto. Jeżeli któraś jeszcze się nie zarejestrowała, to zachęcam. Na razie dostaliśmy taką niespodziankę:
    http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358738449,title,Pierwsza-niespodzianka-z-firmy-HIPP,index.html

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM II TRYMESTR :)
    Witam drogie forumowiczki jutro prenatalne :) miłego dnia :)

Anga1989, Mania25, Selja, sisi, Amore, Paula55, Marciiik, Alimak, DTEM lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo właśnie :) dzisiaj niedziela - dziewczynki, wyskakiwać z brzuszkami <3 <3 <3

Mania25 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki :)
    Gotowe do niedzielnych sesji? ja jak tylko wstane tak zrobie sobie zdjecie puki co jeszcze ide spac:D haha

Leoparde lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi wielkie gratulacje! :) i czekamy jutro na piękne fotki :)

Anga, wyskoczę wieczorem, wtedy bardziej mnie wybrzusza :D

megi78 lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Mania brzusio masz śliczny i zgrabny. A koszulka nocna fiu fiu... ;)

Zasnęłam po 20 i obudził mnie ból w prawym jajniku. Promieniuje na pachwine. Ehhhh, chyba nie zasnę...

Bulkaasia jak się czujesz teraz? Mój ginekolog na hasło ból jajnika odpowiadał ze to więzadła, więc pewnie Ci się znów zaczęło wszystko w środku powiększać :)

Dziękuję :* a koszulka to jeden z moich zakupów na okres ciąży :) uwielbiam ją :) ja w ogóle mam Mega słabość do bielizny, mogłabym "ostatnie pieniądze" na nią wydać :) a z Mężem mam o tyle dobrze że jak zbyt długo nic nowego z bielizny nie kupuję lub kupuje ale bez pasji to zaczyna mi to wypominać :)

Gratuluje Megi!! Też macie tak ze na tym etapie zaczynacie mniej bać się straty ciąży? I po mału zaczynacie podchodzić z większym spokojem do niej?

Ja również czekam no fotki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 08:44

bulkaasia, megi78 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania najgorsze kazda z Nas ma za soba :) więc pewnie każda z Nas juz oddycha z ulgą ;)
    Wiadomo zdarzaja sie dni zwiatpienia ale szybko mija ;)
    Przynajmniej u mnie tak jest :)

Juz sie doczekac nie umiem kiedy malutka juz bedzie z Nami <3 <3 <3
    Jeju, jeju, jeju :D

Amore, Mania25 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ale nie taki dobry :(
    Przysnęłam po 3 nad ranem, ból ustal ale syn koło 1 przyszedł do nas z płaczem, że go boli ucho. Przed 6 pobudka bo nadal boli więc zaraz wychodzę z nim do szpitala, ehhh :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Tyle wsparcia! Jesteście Kochane, dziękuję! <3 potrzebowałam tego by usłyszeć z ust kogoś jeszcze oprócz Męża ze to nie we mnie jest problem. Bo szczerze to wcale dobrze się z tym nie czuje ze tak to wszystko wygląda ale cały czas pracuje nad tym by nie brać do siebie różnych takich komentarzy. No nic siostra zaczęła starania o dziecko więc może szybko będzie można zweryfikować jej podejście.

Jeszcze nie niedziela ale jutro nie będę miała być może możliwości strzelenia fotki więc wstawiam swiezynke i uznajmy że za godzinę będę wyglądac tak samo czyli ja w 14 tygodniu i na początku drugiego trymestru :) brzuszek już wychodzi coraz wyraźniej <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/268cc26b23e2.jpg
    Poproszę o link do koszulki, bo bardzo mi się podoba!
    To się nazywa sexy mama, Mania!:)

Mania25 lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Bulkaasia jak się czujesz teraz? Mój ginekolog na hasło ból jajnika odpowiadał ze to więzadła, więc pewnie Ci się znów zaczęło wszystko w środku powiększać :)

Dziękuję :* a koszulka to jeden z moich zakupów na okres ciąży :) uwielbiam ją :) ja w ogóle mam Mega słabość do bielizny, mogłabym "ostatnie pieniądze" na nią wydać :) a z Mężem mam o tyle dobrze że jak zbyt długo nic nowego z bielizny nie kupuję lub kupuje ale bez pasji to zaczyna mi to wypominać :)

Gratuluje Megi!! Też macie tak ze na tym etapie zaczynacie mniej bać się straty ciąży? I po mału zaczynacie podchodzić z większym spokojem do niej?

Ja również czekam no fotki <3
    Dzięki, ale widzę ze ty również 2 trymestr zaczelas :)
    PS ślicznie wyglądasz i fajna pizama i powiedz coś tej siostrze bo ja inaczej coś jej powiem ;)
    Lottinka dzięki bardzo i jak źle się czujesz zmykaj na zwolnienie lub urlop jeszcze się napracujemy w swoim życiu ;)
    Co do fotek jak przystało na bladynke nie wiem jak to się robi. Próbowałam parę razy ale chyba ani razu mi nie wyszło. Może spróbuję, tym razem przez fotosika
    I macie rację z drugim trymestrem jest fajniej i mniej stresowo chociaż na jutro czekam jak na szpilkach

Mania25, lottinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Dzień dobry ale nie taki dobry :(
    Przysnęłam po 3 nad ranem, ból ustal ale syn koło 1 przyszedł do nas z płaczem, że go boli ucho. Przed 6 pobudka bo nadal boli więc zaraz wychodzę z nim do szpitala, ehhh :(
    Zdrowka dla młodego zapalenie ucha niefajne :/

bulkaasia lubi tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Mania - koszulka boska! Brzusio też :-)
    Bulkaasia, oby na kropelkach do ucha się skończyło.

Ech dziewczynki,jak to mój mąż mówi, zawsze ktoś się znajdzie komu będzie przeszkadzać że leżysz a nie siedzisz skoro możesz wstać.
    I wiecie co...olać ich!

megi78, sisi, Mania25, bulkaasia lubią tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zdążyłam zrobić fotkę zanim się ubralam :) Dziś 14tc :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c603172f4ce5.jpg

Anga1989, Leoparde, megi78, Nicka678, Muszka15, Amore, sisi, Paula55, AniaKami, Jaguś_7810, Pikcia, Mania25, evcikm81, tubispl, lottinka, Selja, Zoja, DTEM, Solane lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Byłam wczoraj na pierwszych ciążowych zakupach bo ciężko już zapiąć spodnie i mam legginsy, jeansy, parę bluzek i najwygodniejszy stanik EVER. Tak w ogóle to moje piersi skoczyły z malutkiego B na C (marzyłam o takich w liceum ale wtedy to miałam chyba AA) Jak jest u was z rozmiarem?

Lottinka bierz L4 i myśl o sobie :)
    Bulkasia oby kropelki na ucho pomogły bo ból ucha to chyba jeden z najgorszych możliwych.

Od kiedy mam ten doppler to żyję spokojniej, dla mnie najgorszym koszmarem była myśl, że serduszko dziecka mogłoby przestać bić. Teraz co rano sprawdzam i strach mija za to głowę zaprząta mi usg prenatalne za dwa dni.

To mój brzuchol z czwartku gdy kończyłam 12 tydzień, a obok 4 tydzień parę dni po pierwszym teście ciążowym :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85ff341e7a8c.jpg

Leoparde, Anga1989, Jaguś_7810, megi78, Mania25, lottinka, bulkaasia, Amore, evcikm81, DTEM, Solane lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, widać różnicę :-) śliczny :-)

sisi lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ooo już brzuszki od rana! Cudowne!!!

Megi witamy się razem w 2 trymestrze!!! Jupii. Jutro wizytujemy obie :* to będzie piękny dzień.

Lottinka niczym się nie stresuj. Jak masz potrzebę to wal na l4! Ciąża TK wyjątkowy stan i żaden dzień się nie powtórzy a za poświęcenie się w pracy pewnie i tak Cię nikt Noe doceni. Pomyślcie kochane że wy macie możliwość bo np. My w uk zygajac, slabnac usłyszymy że to TYLKO ciąża :/

Sisi też już sobie dnia bez słuchania serduszka nie wyobrażam! Chyba bym oszalała do jutrzejszej wizyty tym bardziej po tych uderzeniach :/

Muszka aaaaa zakup roku z tym fotelem!!! Super! Gratuluję i zrób fote jak mąż go przywiezie! Będziesz zadowolona :)

megi78, lottinka, Marciiik lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a2be6ed8a98.jpg

Anga1989, Nicka678, Jaguś_7810, Mania25, megi78, Pikcia, lottinka, bulkaasia, Muszka15, sisi, Leoparde, Amore, tubispl, Selja, Zoja, santoocha, DTEM, Solane lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa i fajnie, że koszulka również Wam się podoba :)
    Podaję linka:
    http://sklep.lupoline.pl/drugi-gatunek.html

Moja koszulka to model 124
    ale z tej samej serii jest także model 123 i peniuar 122 więc wolę Wam pokazać wszystko od razu :) Nie przejmujcie się tym, że to drugi gatunek :) Cena prawie dwukrotnie niższa a naprawdę nic a nic nie da się poznać :) Od razu mówię, że jak odebrałam przesyłkę, to ubrania były tak zmięte, jakby ktoś na szybko sprzątał bałagan na łóżku, więc się nie zdziwcie :)

OOO a jak po lewo w "szybkie wyszukiwanie" wpiszecie w "model/słowo kluczowe" -> "124" to wyskoczy Wam koszulka 124 w wersji białej i czarnej i zarówno I, jak i II gatunku :)

Ze swojej strony mogę polecić bieliznę tej firmy, jeśli chodzi o wytrzymałość ubrań. Niektóre rzeczy mam od kilku lat i wciąż wyglądają jak nowe :)

Jejciu jakie piękne macie brzuszki!!! Już tak dobrze widać, że mają mieszkańców!!! :)

Leoparde wrote:
    Ech dziewczynki,jak to mój mąż mówi, zawsze ktoś się znajdzie komu będzie przeszkadzać że leżysz a nie siedzisz skoro możesz wstać.
    I wiecie co...olać ich!

REWELACYJNY i prawdziwy tekst!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 11:01

lottinka, Leoparde, cookiemonster lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak wszystkie to i ja wstawię:) zdjęcie z przed chwil - 16 tydz <3 :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63cb1f51d790.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca42dab59449.jpg

Mania25, Nicka678, AniaKami, Anga1989, bulkaasia, Leoparde, sisi, Paula55, megi78, lottinka, She86, Zoja, DTEM, Solane lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ