X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka mega Ci współczuję tego bólu. Kurczę czyli w sumie to ciągle można by kupować nowy stanik... Ech. Ja zaczynałam od 65g. Teraz kupiłam sobie 75e z myślą o przyszłości i większym brzuchu ale muszę odesłać bo już teraz jedną pierś lekko wychodzi. Zamienię na 75f i 75g...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:57

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka Alimak Marciiik dzięki za odpowiedź wychodzi na to że tylko ja tego badania nie zrobiłam :( mam nadzięję że wszystko będzie w porządku bo mnie to bardzo zmartwiło :(

Blood Mary ja też bym chyba zmieniła lekarza. Moim zdaniem powinnaś się czuć przy nim spokojnie i móc zapytać o wszystko wkońcu to on będzie przy Tobie do ostatniej chwili i kiedy stres i strach będzie największy. Przemyśl to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 17:11

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqe - spokojnie, zrobisz badanie, a na działania w razie konfliktu jest czas do porodu prawie. U mnie na wyniku jest info, żeby powtórzyć badanie po 21 tygodniu ciąży, więc spokojnie sobie to ogarniesz, z niczym się nie spóźniłaś;)

moniqe lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • moniqe Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za pocieszenie w sumie to moja pierwsza ciąża więc nie powinno być problemu może w sumie lekarz wie co robi...

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie moniqe,zrob badania i do czasu ewentualnego podania zastrzyku masz sooro czasu jeszcze,u mnie bylo tylkompowiedziane ze jak krwawienie to szybko na ip ale nie wiem czy to dlatego ze mi zastrzyku niempodali po popronieniu czy ze to zawsze przy zagrozeniu konfliktem trzeba cos szybko dzialac....zreszta przy krwi kazda i tak leci na szpital wiec...

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz,jak pierwsza ciaza to obserwowanie narazie wynikow,zastrzyk ma chrońic w kolejnej ciazy....bedzie dobrze

moniqe lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj pod wieczór po prawej stronie caly czas mam taki bol kolo pępka i promieniuje na dol tak jakby naciskalo na szyjke czy nie wiem juz na co :(
    Ma ktoś takie cos? Mysle czy nie jechac jutro do szpitala zeby sprawdzili co to jest ale boje sie ze beda mnie chcieli zostawic

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka,jak ciagnie z okolic pepka w dol to obstawiam naciaganie wiezadel,rosniecie macicy,chyba ze bol jest bardzo silny bo jak tylko niekomfortowy to mysle ze to to

0MPT.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Od wczoraj pod wieczór po prawej stronie caly czas mam taki bol kolo pępka i promieniuje na dol tak jakby naciskalo na szyjke czy nie wiem juz na co :(
    Ma ktoś takie cos? Mysle czy nie jechac jutro do szpitala zeby sprawdzili co to jest ale boje sie ze beda mnie chcieli zostawic

Nicka - jak trzeba, to zostawią (oby nie), lepiej być pod nadzorem niż zastanawiać się w domu, jak do jutra nie przejdzie to maszeruj na IP

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Ehh chyba tylko ja nie czuje maluszka :(

ja też nie :(

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie czuje jeszcze ruchów dziecięcia..

idę do gina w pon to wezmę skierowanie na badania

dzisiaj 91 ur dziadka.. skręciłam na biegu sernik z kiwi i teraz padam na pysek :)

Miłego wieczorku

PS ktoś ma bóle kości ogonowej?

xvqvdqg.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ca2724fea37.jpg

wkleje bo to mój pierwszy :)

moniqe, Muszka15, Mania25, Anga1989, Marciiik, tweety89, sisi, Jaguś_7810, She86 lubią tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • moniqe Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore ja dziś zrobiłam sernik na zimno z malinami :D też mam bóle w tyłku ale to tak jakby kości miednicy

Amore lubi tę wiadomość

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czulam kilka razy ale obecnie to czucie nie jest takie oczywiste,czekam cierpliwie bez pospiechu...w 16 tyg czulam w pierwszej ciazy i to bylo bardzo szybko bo u pierworodek jednak zazwyczaj ok 18 tyg czuje sie wyraznie...od wszystkiego sa wyjatki ale czlowiek moze to latwo pomylic,wiadomo ze okolice pepka na tym etapie to nie jest to,musi byc nizej a czesto kobitki myla bo jelitko potrafi sie niezle wywinac...ja czasem czuje odwracanie blisko pachwiny i to tez moze byc dziec...najwazniejsze ze kazda sie doczeka :) ...chociaz moje bywaly bardzo bolesne oj tak...

0MPT.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore pychotka! Z chęcią bym wzięła udział w uczcie :)
    co do bólu kości ogonowej to miałam kilka takich kilkudniowych epizodów jakoś w okolicach początku 3. Miesiaca. Wg lekarza to było dość wcześnie.

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow,serniczka z kiwi jeszcze nie jdalam,wyglada fajnie!!

My juz obie z corka czekamy gotowe,super glodne do tej restauracji...

0MPT.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha przypomniało mi się.. mój M to wyczytał na necie że już mogę czuć ruchy i w nocy od tygodnia śpi tak wtulony we mnie z rękami na brzuchu że pękam ze śmiechu. czasem czuje się jak w więzieniu i warknę na niego ale głównie to pękam ze śmiechu. tydzień przeleciał a on ze smutkiem odparł że nic nie wyczół. jak mu powiedziałam że trzeba do 20 tyg poczekać to nie uwierzył ;)

bity tydzień mi nie odpuścił :) a jak warczałam na niego to się czułam winna że ograniczam mu kontakty z dzieckiem i mi zaraz przechodziło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 17:47

xvqvdqg.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore,ograniczone kontakty z dzieckiem haha dobry jest ;)

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Nicka,jak ciagnie z okolic pepka w dol to obstawiam naciaganie wiezadel,rosniecie macicy,chyba ze bol jest bardzo silny bo jak tylko niekomfortowy to mysle ze to to

Tylko ze to jest po prawej stronie i to mialam przed ciaza baaardo rzadko po zrobieniu siusiu ze az chodzic nie moglam wyprostowana ale za chwilę przechodzilo a teraz jest bardzo często

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka,czyli miewalas juz taki bol przed ciaza?Czy to mozliwe ze ciagnie do pecherza? Skoro juz to mialas to moze ciaza cos tam ci uciska albo to zupelnie niezwiazane,moze jak sie bardzo martwisz idz do lekarza,jak nie chcesz do szpitala to do nie wiem kogo w pl sie chodzi z takimi brzusznymi sprawami

0MPT.png
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ