X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zielone światło a częstotliwość marna bo wieczorem padam na twarz i śpię nieraz po 21 ;) A wczoraj i dziś to w ogóle humor mi się zmienił z ekscytacji na podły, w efekcie pokłóciliśmy się z mężem i jestem do teraz w marnym nastroju. Siedziałabym w piżamie i żarła lody śmietankowe (a siedzę w gabinecie w pracy) i na domiar złego jakieś lęki o przyszłość mnie nachodzą. Wchodzę na bbf żeby pobyć z Wami i jest troszkę lepiej :)

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zielono i nawet ochota jest, ale co z tego jak naszemu synowi coś się porobiło i chce spać tylko z nami... Ostatnio pewni że już śpi wyszliśmy do drugiego pokoju i juz się zabieramy za siebie aż tu nagle bach! drzwi się otworzyły i leci tekst: coś wy tu kombinujecie.. Całe szczęście światło było wyłączone ;-)

tweety89, sisi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie mowiono czy mam zielone światło czy nie,ale jakos sie boje i mam blokade.
    Jak u was bylo z szyjkami? Sprawdzaja wam lekarze na kazdej wizycie?

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nicka obowiazkowo badanie na fotelu i sprawdzanie szyjki z kazda jedna wizyta

l22nhdgen92nqanl.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde - haha młody Was pilnuje :D

a ja zaczynając 2 trymestr hmm czy ktoś mówił ze będzie lepiej??
    Walczę z ciśnieniem i to niskim ;(
    a ogólnie to zawsze mam podwyższone a jak położna mierzyła przed wizyta ostatnio to było 140/80 ale jej mowie ze to stres i mówiła żeby obserwować.
    Atu nagle w niedziele głowa pęka totalne osłabienie i mierze ciś
    90/70 :( 2 szklanki wody nogi do góry trochę wzrosło zmusiłam się do znienawidzonej kawy w ciąży której piłam za dużo przed :D

no i teraz z rana często jest 100-105 to pierwsze i tak 2 godz walcze żeby wzrosło bo kreci się w głowie...

Leoparde lubi tę wiadomość

ckaiflw13oqrzcja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie byla raz mierzona na fotelu z tego względu ze pobierala posiew to przy okazji sprawdzila. Niby ręcznie to nie miarodajnie,lepiej przez usg dopochwowe. Oj chyba bede musiała zmienic lekarza z kliniki i przepisac sie gdzie indziej calkiem. Bo ci z kliniki to widac maja to gdzies :/

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    No to u mnie byla raz mierzona na fotelu z tego względu ze pobierala posiew to przy okazji sprawdzila. Niby ręcznie to nie miarodajnie,lepiej przez usg dopochwowe. Oj chyba bede musiała zmienic lekarza z kliniki i przepisac sie gdzie indziej calkiem. Bo ci z kliniki to widac maja to gdzies :/

U mnie zawsze jest badanie na fotelu z jakies 10min no i pozniej USG z 15-20min no i przy biurku tez z jakies 15min siedzimy i gadamy

l22nhdgen92nqanl.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najpierw badanko na fotelu, pozniej badanko szyjki na usg przezpochwowym i podgladanie dzidziusia przez brzuch, tak robi moj gin prywatnie;)
    A Lekarz na nfz dopiero na ostatniej wizycie zmierzyl mi szyjke na usg bo go upomnialam, szykowal sie cwaniak tylko na usg przez brzuch bez badanka na fotelu. W poprzedniej ciazy byly lekarz wlasnie tak robil ze malo kiedy badanko na fotelu, jak juz zaczelo sie usg przez bezuch to chcieli zeby tylko odslonic brzuszek i tyle, tym razem sie nie dam i wy dziewczyny tez nie, sprawdzajcie szyjki, lepiej chuchac na zimne;)

Dzisiaj na 18 wizyta prywatna, lekarz ma dobry sprzet i mamy nadzieje dowiedziec sie kto w brzuszku mieszka;)
    Trzmajcie kciuki!

sisi, Anga1989, Nicka678 lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto moje spóźnione
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d57da56fa655.jpg

AniaKami- trzymam kciuki :)

Jaguś_7810, Muszka15, Leoparde, AniaKami, Anga1989, mamakejti, megi78, 1kaktus, Ewela35, tweety89, Pikcia, BloodMary, Marciiik, Paula55, Amore, asiczka11, sisi, bulkaasia lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM rewelacja :-)

DTEM lubi tę wiadomość

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega wyrzuty jeżeli chodzi o współżycie
    pierwszy trymestr zakaz bo plamienia
    Teraz moja ginka mówiła że cos(kurczę nie powiem bo nie chce palnąć głupoty) jest wysoko i możemy, ale ja się nie umiem przemoc nawet na robotki ręczne nie mam ochoty ciągle ta blokada....

W pierwszym trymestrze mój lekarz mówił że na fotelu nie bada bo wszystko przez usg dopochwowe jest widoczne dopiero na fotelik w 2 trymestrze czyli mam wizytę za 13 dni to zobaczymy.

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie załamuje bo szukam czegos ciazowego do noszenia a tu albo nic takiego nie ma albo znowu ceny z kosmosu. Oszaleli z tymi cenami

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zescie mnie uswiadomily,ze czas zmienic lekarza. Dzieki wielkie :)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A ja sie załamuje bo szukam czegos ciazowego do noszenia a tu albo nic takiego nie ma albo znowu ceny z kosmosu. Oszaleli z tymi cenami

a oglądałaś bonprix ciążowy?

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    a oglądałaś bonprix ciążowy?
    Przegladalam i kilka rzeczy mozna jeszcze wybrac ale ceny to tragedia

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Przegladalam i kilka rzeczy mozna jeszcze wybrac ale ceny to tragedia

A czego dokładnie szukasz? Moze pomoge ;)

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:

ja kupiłam leginsy za 30 zł z przesyłka na allegro i są naprawdę spoko. na h&m internetowym na wyprzedaży spodnie za 80 zł c&a może tez cos zostało
    a reszty nie szukaj na dziale ciążowym bo to jest przeginka...
    ja byłam w c&a to tuniki były powyżej 100 zł z na dziale zwykłym na wyprzedaży bardzo podobne za 50 zł.
    Teraz jest taka moda że spokojnie wszędzie znajdziesz... a i potem wykorzystasz.
    Nie wiem czy lubisz i preferujesz ale ja ostatnio kupiłam sobie większe sweterki w lumpku po 4 zł z h&m i c&a po wypraniu i od mechaceniu są jak nowe

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja po lumpkach tez chodze bo czasem fajne rzeczy idzie kupić. Jeszcze poszukam czegos

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie obstawiam tuniki, do tego kilka par getrów, oczywiście jakieś jeansy ciążowe, bliżej lata przewiewne długie sukienki bawełniane;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:
    Ja mam mega wyrzuty jeżeli chodzi o współżycie
    pierwszy trymestr zakaz bo plamienia
    Teraz moja ginka mówiła że cos(kurczę nie powiem bo nie chce palnąć głupoty) jest wysoko i możemy, ale ja się nie umiem przemoc nawet na robotki ręczne nie mam ochoty ciągle ta blokada....

nie miej wyrzutów sumienia, to Ty zmagasz się z dolegliwościami ciążowymi, jeśli brak "klasycznego" sexu jest taką dolegliwością, to M spokojnie ja zniesie;)

tweety89 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ