X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zielone światło a częstotliwość marna bo wieczorem padam na twarz i śpię nieraz po 21 ;) A wczoraj i dziś to w ogóle humor mi się zmienił z ekscytacji na podły, w efekcie pokłóciliśmy się z mężem i jestem do teraz w marnym nastroju. Siedziałabym w piżamie i żarła lody śmietankowe (a siedzę w gabinecie w pracy) i na domiar złego jakieś lęki o przyszłość mnie nachodzą. Wchodzę na bbf żeby pobyć z Wami i jest troszkę lepiej :)

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zielono i nawet ochota jest, ale co z tego jak naszemu synowi coś się porobiło i chce spać tylko z nami... Ostatnio pewni że już śpi wyszliśmy do drugiego pokoju i juz się zabieramy za siebie aż tu nagle bach! drzwi się otworzyły i leci tekst: coś wy tu kombinujecie.. Całe szczęście światło było wyłączone ;-)

tweety89, sisi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie mowiono czy mam zielone światło czy nie,ale jakos sie boje i mam blokade.
    Jak u was bylo z szyjkami? Sprawdzaja wam lekarze na kazdej wizycie?

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nicka obowiazkowo badanie na fotelu i sprawdzanie szyjki z kazda jedna wizyta

l22nhdgen92nqanl.png
  • tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde - haha młody Was pilnuje :D

a ja zaczynając 2 trymestr hmm czy ktoś mówił ze będzie lepiej??
    Walczę z ciśnieniem i to niskim ;(
    a ogólnie to zawsze mam podwyższone a jak położna mierzyła przed wizyta ostatnio to było 140/80 ale jej mowie ze to stres i mówiła żeby obserwować.
    Atu nagle w niedziele głowa pęka totalne osłabienie i mierze ciś
    90/70 :( 2 szklanki wody nogi do góry trochę wzrosło zmusiłam się do znienawidzonej kawy w ciąży której piłam za dużo przed :D

no i teraz z rana często jest 100-105 to pierwsze i tak 2 godz walcze żeby wzrosło bo kreci się w głowie...

Leoparde lubi tę wiadomość

ckaiflw13oqrzcja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie byla raz mierzona na fotelu z tego względu ze pobierala posiew to przy okazji sprawdzila. Niby ręcznie to nie miarodajnie,lepiej przez usg dopochwowe. Oj chyba bede musiała zmienic lekarza z kliniki i przepisac sie gdzie indziej calkiem. Bo ci z kliniki to widac maja to gdzies :/

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    No to u mnie byla raz mierzona na fotelu z tego względu ze pobierala posiew to przy okazji sprawdzila. Niby ręcznie to nie miarodajnie,lepiej przez usg dopochwowe. Oj chyba bede musiała zmienic lekarza z kliniki i przepisac sie gdzie indziej calkiem. Bo ci z kliniki to widac maja to gdzies :/

U mnie zawsze jest badanie na fotelu z jakies 10min no i pozniej USG z 15-20min no i przy biurku tez z jakies 15min siedzimy i gadamy

l22nhdgen92nqanl.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najpierw badanko na fotelu, pozniej badanko szyjki na usg przezpochwowym i podgladanie dzidziusia przez brzuch, tak robi moj gin prywatnie;)
    A Lekarz na nfz dopiero na ostatniej wizycie zmierzyl mi szyjke na usg bo go upomnialam, szykowal sie cwaniak tylko na usg przez brzuch bez badanka na fotelu. W poprzedniej ciazy byly lekarz wlasnie tak robil ze malo kiedy badanko na fotelu, jak juz zaczelo sie usg przez bezuch to chcieli zeby tylko odslonic brzuszek i tyle, tym razem sie nie dam i wy dziewczyny tez nie, sprawdzajcie szyjki, lepiej chuchac na zimne;)

Dzisiaj na 18 wizyta prywatna, lekarz ma dobry sprzet i mamy nadzieje dowiedziec sie kto w brzuszku mieszka;)
    Trzmajcie kciuki!

sisi, Anga1989, Nicka678 lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto moje spóźnione
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d57da56fa655.jpg

AniaKami- trzymam kciuki :)

Jaguś_7810, Muszka15, Leoparde, AniaKami, Anga1989, mamakejti, megi78, 1kaktus, Ewela35, tweety89, Pikcia, BloodMary, Marciiik, Paula55, Amore, asiczka11, sisi, bulkaasia lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM rewelacja :-)

DTEM lubi tę wiadomość

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega wyrzuty jeżeli chodzi o współżycie
    pierwszy trymestr zakaz bo plamienia
    Teraz moja ginka mówiła że cos(kurczę nie powiem bo nie chce palnąć głupoty) jest wysoko i możemy, ale ja się nie umiem przemoc nawet na robotki ręczne nie mam ochoty ciągle ta blokada....

W pierwszym trymestrze mój lekarz mówił że na fotelu nie bada bo wszystko przez usg dopochwowe jest widoczne dopiero na fotelik w 2 trymestrze czyli mam wizytę za 13 dni to zobaczymy.

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie załamuje bo szukam czegos ciazowego do noszenia a tu albo nic takiego nie ma albo znowu ceny z kosmosu. Oszaleli z tymi cenami

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zescie mnie uswiadomily,ze czas zmienic lekarza. Dzieki wielkie :)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A ja sie załamuje bo szukam czegos ciazowego do noszenia a tu albo nic takiego nie ma albo znowu ceny z kosmosu. Oszaleli z tymi cenami

a oglądałaś bonprix ciążowy?

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    a oglądałaś bonprix ciążowy?
    Przegladalam i kilka rzeczy mozna jeszcze wybrac ale ceny to tragedia

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Przegladalam i kilka rzeczy mozna jeszcze wybrac ale ceny to tragedia

A czego dokładnie szukasz? Moze pomoge ;)

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:

ja kupiłam leginsy za 30 zł z przesyłka na allegro i są naprawdę spoko. na h&m internetowym na wyprzedaży spodnie za 80 zł c&a może tez cos zostało
    a reszty nie szukaj na dziale ciążowym bo to jest przeginka...
    ja byłam w c&a to tuniki były powyżej 100 zł z na dziale zwykłym na wyprzedaży bardzo podobne za 50 zł.
    Teraz jest taka moda że spokojnie wszędzie znajdziesz... a i potem wykorzystasz.
    Nie wiem czy lubisz i preferujesz ale ja ostatnio kupiłam sobie większe sweterki w lumpku po 4 zł z h&m i c&a po wypraniu i od mechaceniu są jak nowe

ckaiflw13oqrzcja.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja po lumpkach tez chodze bo czasem fajne rzeczy idzie kupić. Jeszcze poszukam czegos

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie obstawiam tuniki, do tego kilka par getrów, oczywiście jakieś jeansy ciążowe, bliżej lata przewiewne długie sukienki bawełniane;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tweety89 wrote:
    Ja mam mega wyrzuty jeżeli chodzi o współżycie
    pierwszy trymestr zakaz bo plamienia
    Teraz moja ginka mówiła że cos(kurczę nie powiem bo nie chce palnąć głupoty) jest wysoko i możemy, ale ja się nie umiem przemoc nawet na robotki ręczne nie mam ochoty ciągle ta blokada....

nie miej wyrzutów sumienia, to Ty zmagasz się z dolegliwościami ciążowymi, jeśli brak "klasycznego" sexu jest taką dolegliwością, to M spokojnie ja zniesie;)

tweety89 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ