X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Amore Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki będę szukać. wogóle jak już mnie gdzieś swędzi to jest to skóra na plecach ;]

xvqvdqg.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka ja też nie czuje, a już np Rosax co ma dzień starszą ciążę ode mnie mówi że czuje ;) Każda w innym czasie poczuje czym ty sie przejmujesz ? :P Może z dwie czy 3 osoby napisały o ruchach więc nie wszyscy nie wszyscy :P

ckaidqk34aroni5a.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    Oki dzięki będę szukać. wogóle jak już mnie gdzieś swędzi to jest to skóra na plecach ;]

Amore - ja absolutnie nie w kategorii straszenia, ale jak mnie swędziała skóra na plecach tak na dole w pierwszej ciąży, to profesorcia kazała mi zrobić badania (za cholerę nie pamiętam jakie) bo takie swędzenie z tyłu to jest jeden z markerów cholestazy ciążowej. Piszę, żebyś ewentualnie zameldowała swojemu ginowi, że Cię swędzi i niech on oceni co z tym zrobić;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Ehh chyba tylko ja nie czuje maluszka :(

Ja też nie :((( nie jesteś sama...

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smarowania brzucha i ciała to ja używam Babydream z Rossmana ale nie oliwke tylko Lotion :) Bardzo mi pasuje i zapachem i składem przede wszystkim. Polecam o tym poczytać na blogu http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Ja też chyba zaraz pójdę podsłuchać malucha ;) zazwyczaj daje się szybko złapać i głosno go słychać więc nie mam stresa póki co :)

Marciiik lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Ehh chyba tylko ja nie czuje maluszka :(

Ja też nic nie czuję. Podobno większość kobiet czuje koło 20 tygodnia, więc jeszcze sporo czasu.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka głowa do góry, za nie dlugo kazda z Nas bedzie czuc konkretne ruchy malenstw, kopniaki :)
    Sama czekam na te prawdziwe ruchy bo na razie to takie delikatne smyranie, laskotanie.

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Nicka ja też nie czuje, a już np Rosax co ma dzień starszą ciążę ode mnie mówi że czuje ;) Każda w innym czasie poczuje czym ty sie przejmujesz ? :P Może z dwie czy 3 osoby napisały o ruchach więc nie wszyscy nie wszyscy :P

To dobrze,ze sama nie jestem :P

• tweety89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już drzemek nie robię po południu bo spie po 9-10h z przerwami na siusiu :D

Co do ruchów do moja koleżanka kończy 19 tydzień i nic nie czuje a z ciążą jest wszystko oki.
    Ja czuje tylko kłucie.. no i w końcu brzuszek rośnie.

Już sobie kupiłam trochę ciuszków ciążowych bo nie zapinam swoich spodni...
    Co do H&M to ja nosze 40 w większości sklepów a w h&m się nie ubieram bo nie jakość nie równa się cenie i zawsze takie szmaty mi się wydają w sklepie, rozmiarówka jest wg mnie zaniżona.
    Ale linia ciążowa rewelacja zobaczyłam u kumpeli i sama zamówiłam spodnie jeansy za 80 zł super. wzięłam mniejsze na teraz i większe na potem.

ckaiflw13oqrzcja.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj nie chce mi kupić detektora, bo kaze mi czekac do nast wizyty, ktora jest za tydzien,aby sie upewnić ze lekarz powie ze mozna kupić bo jest bezpieczny. Przeciez gdyby nie byl to by nikt nie kupowal, coraz bardziej swiruje a myslalam,że wrzucil na luz :P

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    To dobrze,ze sama nie jestem :P

Ja tez nieczuje Dziecka lekarz mowil ze moge go poczuc dopiero kolo 20 tygodnia wiec spokojnie:-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka ja jak kupiłam detektor to mój też stwierdził że jak bede używać codziennie to on mi to zabierze i schowa tak że nie znajde :P Kazałam mu poszukać i pokazać mi czarno na białym coś co zasieje chociaż cień wątpliwości co do braku szkodliwości lub szkodliwości tego urządzenia... nie znalazł, wiec skonczył temat no ale sama sie staram nie siegać po niego codziennie :P

Nicka678 lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie szalone- znowu tyyyyyle nadrukowane :)

Asiczk11, Tweety89, Sisi Nevermind -Gratuluję wczorajszych wizyt i wspaniałych zdjęć maluszków :)

Rosax- ja też bym chciała o taką zgodę jak Ty- ale gdzieś w głowie siedzi taki strach, że jak tylko się coś zaczyna dziać to panikuję- w poprzedniej ciąży nie było zbliżenia przez ponad 8mcy (zakaz od lekarzy) i daliśmy radę,ale wiem, że conajmniej jedna ze stron bardzo cierpi !! Jak się przełamać, doradźcie ????

JA WAM DALEJ ZAZDRASZCZAM DETEKTORÓW!!!!

PannaNatalia- kiedy masz połówkowe, ja dopiero 10 luty :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 11:36

tweety89, asiczka11, sisi lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM my tez jak narazie mamy czerwone swiatlo od lekarza niewiem na jak dlugo zobaczymy, ale i tak bardzo sie boje...

qdkki09kwrowb7nz.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    DTEM my tez jak narazie mamy czerwone swiatlo od lekarza niewiem na jak dlugo zobaczymy, ale i tak bardzo sie boje...

U nas od lekarza jest zielone ale u mnie we łbie to chyba szlabany, czerwone swiatła i Policjant na straży jednocześnie!!!

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    U nas od lekarza jest zielone ale u mnie we łbie to chyba szlabany, czerwone swiatła i Policjant na straży jednocześnie!!!

Tego sie obawiam u siebie jak dostaniemy zielone swiatlo ze strach zrobi swoje :-(

qdkki09kwrowb7nz.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

u mnie czerwone w głowie i czerwone od ginki - tak samo było w ciąży z córką
    cóż, pozostają.....robótki ręczne;) ewentualnie egzaminy ustne;) bo koneserem wejścia od zaplecza to nie jestem;)
    ale się sprośnie zrobiło przed południem, hoohoho;)

AniaKami, moniqe, sisi, Amore, bulkaasia, She86 lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy krwiaku mialam zakaz, na ostatniej wizycie nie pytalam wiec dalej zakladam ze zakaz, u mnie w glowie ZAKAZ więc tylko "robótki ręczne" wchodza u mnie w gre i moj wie o tym i jakos musi przezyc ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3df65103735.jpg

Koktajl z truskawek mrożonych z lidla i banana :D
    Pyszności :)

AniaKami, Anga1989, asiczka11 lubią tę wiadomość

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zielone swiatlo a i tak mi sie tak nie chce, ze szok...

A co do spania, ja dzis obudzilam sie jak na mnie to wczesnie bo o 12 ale zazwyczaj jest to 14... za to wieczorem mam wiecej energii i nie dziwne jest u nas, ze o 23 sprzatam albo robie pranie a o 1:30 sie kapie :) rano jestem nieprzytomna...

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ