Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Po 3 tygodniach meki i placzu z bolu moge smialo sie pochwalic ze rwa kulszowa ustapila, dzis przespalam cala noc bez napadow, wczoraj tez. Nawet nie wiecie jaka to radosc moc ubrac samemu skarpetki czy buty. Oby juz nie wrocila!!!!
Muszka15, sisi, megi78, Amore, Marciiik, bulkaasia, mamakejti, DTEM lubią tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Mamakejti czy mialas robiony wymaz/posiew z szyjki albo pochwy przed szwem? Jesli tak to kiedy i ile przed zabiegiem? Bralas jakies probiotyki?
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
asiczka11 wrote:Sisi wizytujemy dziś o podobnej porze
Jestem w połowie 16 tc, może już sie płeć ujawni?
Od przedwczoraj mam wieczorami dziwne uczucie smyrania w podbrzuszu i nie wiem, czy źródłem jest dzidzia? Oprócz tego kichanie strasznie boli.
Odebrałam wyniki Papp-a - wszystko ok, ryzyka trisomii bardzo małe. Zabieram dziś na wizytę męża, niech pooglądaDziś rano mu zagroziłam, że wywalę go na kanapę jeśli dalej będzie się tak rozpychał i chrapał w łóżku
Do tego jeszcze kot i byłam uziemiona! Zaczynają się problemy ze snem, chyba czas zamówić podusię skoro tak polecacie
Ja podusię polecam zdecydowanie..Nie mam jeszcze brzucha, ale uznałam, że kupię wcześniej, żeby się przyzwyczaić i zakochałam się w niej od pierwszego położenia..
) Dziś rano wstałam przed mężem i nagle słyszę z sypialni: "ojeeeejjj jakie to wygodne, kupmy drugą dla mnie"..
AniaKami, asiczka11 lubią tę wiadomość
krolikan
-
Hej dziewczyny my dzisiaj wizytowalismy wszystko ok. niunia ma 8,53 cm i jest strasznie ruchliwym dzieciaczkiem. Niestety ciągle nie wiemy czy to chłopczyk czy dziewczynka uparciuch nie chciał/a się ujawnić. Ja ciągle czekam na wyniki Pappa i juz dostaje szału jutro mija 2 tygodnia.
Anga1989, sisi, AniaKami, megi78, Amore, Zoja, DTEM lubią tę wiadomość
-
Jakie piekne maluszki
gratuluje udanych wizyt
Ja wlasnie wcinam winogrona, posluchalam malutkiej, ktora mega uciekala a poznij kopala w glowice.caly czas czuje ja tak delikatnie a chce juz tak mocno porzadnie by byc pewna ze to ona!
sisi, AniaKami lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
krolikan wrote:Ja podusię polecam zdecydowanie..
Nie mam jeszcze brzucha, ale uznałam, że kupię wcześniej, żeby się przyzwyczaić i zakochałam się w niej od pierwszego położenia..
) Dziś rano wstałam przed mężem i nagle słyszę z sypialni: "ojeeeejjj jakie to wygodne, kupmy drugą dla mnie"..
Kruszynka5 -
ja mam taką, chyba najbardziej klasyczną:
http://www.empik.com/motherhood-poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-niebieski-classics-motherhood,p1121452347,dziecko-p?gclid=Cj0KEQiAnvfDBRCXrabLl6-6t-0BEiQAW4SRUOmsvPxhyK1Nc5j3BLMOvJiSUZgy7T5yc9aJi4uPHhkaAqtM8P8HAQ&gclsrc=aw.ds
kupiłam na allegro, ale sporo tego jest - jak wpiszesz w google kojec motherhood to wyskakują...krolikan
-
Alimak zdecydowałam się ma femibion.
długo myślałam o tym dha bo jest z ryb.. a wiadomo jak z ryb to pełno toksyn itp
. a te drugie dha są z alg. Ale hodowla jest w USA więc też im nie wierzę.
mam nadzieję że oczyszczają dobrze te tłuszcze.
Większość tu dziewczyn bierze Prenalen i ktoś Omegamed pregna
Alimak lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz polecił omegamed optima forte tam jest 30 tabkletek i 60 kapsulek dha wystarcza na miesiąc w zwykłych aptekach jest dość drogie ok 80 zł ale w internetowych można znaleźć dużo taniej ja zamawiam z apteki gemini za niecałe 40 zł.
Alimak lubi tę wiadomość
-
Ania Kami,super ze bol odpuscil,wiem jaka to ulga w koncu poczuc sie na chodzie tak wiec cieszmy sie chwila!!
Czy Wam tez w tym drugim trymestrze wlaczyla sie taka sennosc,osmkilku dni to juz serio niedomagam,od 14.00 mnie zbiera i to tak ze ledwo widze na ooczy...teraz np wyszlam z dluuuugieeeeego prysznica,ale juz leze z laptopem i nie mam sil wlosow wysuszyc...nawet maz mowi ze wygladam na serio slaba...w pierwszym trymestrze mialam kilka takich dni gdzie sie kladlam na drzemki w dzien,do poludnia wlasciwie a teraz zamiast tryskac ta energia o ktorej wszyscy pisza to ja ziewam....dobrej nocki zycze,ja juz odpadam...AniaKami lubi tę wiadomość
-
moniqe wrote:Mi lekarz polecił omegamed optima forte tam jest 30 tabkletek i 60 kapsulek dha wystarcza na miesiąc w zwykłych aptekach jest dość drogie ok 80 zł ale w internetowych można znaleźć dużo taniej ja zamawiam z apteki gemini za niecałe 40 zł.
Ja biore ten sam juz od staran nieznalazlam nigdzie tanszego niz w aptece gemini.moniqe, Alimak lubią tę wiadomość
-
Muszka z sennoscia mam podobnie. W ciagu dnia ok 14-15 scina mnie, jak leze to od razu usypiam a wieczorem o 21 to juz szukam pizamy. Nawet w I trymestrze tak nie bylo. Myslalam ze moze tarczyca mi szaleje ale wynik 1.7. Wczoraj powiedzialam o tym lekarzowi - powiedzial zeby spac ile organizm potrzebuje. Za to rano od 6 juz oczy otwarte i tylko czekam kiedy maz sie przebudzi zeby pogadac
-
I ja sie dołączam do grona spania po poludniu. Od dluzszego czasu musze sobie drzemke zrobic miedzy 14 a 16 bo bez tego jestem nie do zycia.
Dzisiaj obudzil mnie pełny pecherz o 6. I tak sobie siedze i pije kawke.
A poza tym dzien dobryAmore lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry u nas dzis 15 tydzien
dwa tyg i jeden dzien do wizyty *_*
Ja dzis na start dnia nawrzeszczalam na mezanie dosc ze pol nocy nie przespalam bo mala siedziala w pecherzu to on budzik od 5 mial ustawiony co 5minut!! A wstaje przed 7 no myslalam ze dziada z domu wygnam razem z tym telefonem! On sie bal ze zaspi?! Toc ja obok jestem bym go przeciez obudzila! Ahhh
Ale szybko wykorzystal przyrodzenie na zgode wiec dzien nawet milo zaczety hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 07:47
Amore, AniaKami lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Wykorzystal przyrodzenie na zgodę hahah
rosa jesteś agentka
Witam się z wami jednocześnie z radością informując ze moje mdłości zaczynają przechodzić, uffff odzylam! Ale i tak podjelam juz decyzję o L4.
Jednocześnie dobrze ze mam jutro wizytę, bo kurde mdłości przechodzą = umysl ciężarnej myśli CZY ABY NA PEWNO WSZYSTKO OK?
Ale na pewno ok i bardzo czekam żeby jutro zobaczyć corcie/synka!!!AniaKami lubi tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
I kolejny tydzień za nami
pędzimy jak szaleni
Wizytuje w sobotę i już nie mogę się doczekać
Męczyły mnie koszmary i to z dzieckiem w roli głównej, całe szczęście to tylko sny.
Juz miałam chwilę spokoju z tym kołataniem serca i od wczoraj znowu mnie męczy. Kardiolog przypisała mi tabletki, ale po przeczytaniu ulotki, w której jest napisane że może oddziaływać na płód boję się je zażyć.
-
a ja np mam tak, że po południu i wieczorem jak już się 'rozkręcę' to nawet mam energię i nie śpię.. ale rano to po prostu masakra jakaś... Walczę z budzikiem ponad godzinę, codziennie się spóźniam do pracy i jest mi strasznie głupio, ale po prostu nie ma rano takiej siły, żebym dała rade się zmobilizować i wstać o tej porze, o której powinnam...
Ale w sumie na szczęście w pracy wszyscy są wyrozumiali - to ja się za bardzo nakręcam i stresuję tym spóźnianiem...)
Miłego dnia dziewczęta!! Udanych wizyt, z pięknymi fotkami..krolikan
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj dostalam opr od meza ze nosze ciasne spodnie albo leginsy z gumka obcisla na brzuchu.. Chcialam zaoszczedzic jak z synem i nie kupowac ciezarnych ciuchow a zwykle wieksze co po porodzie sie przydadza.. A i tak kupilam ciazowe. I tu moje pytanie. Mialam kupic swoj rozmiar czy rozmiar wiekszy? Ja nosze 36 a nie wiem czy ciazowe tez takie mialam kupic czy wieksze? zamowilam na h& m rozm 38 nie beda za duze??
Aaa i jak to ja i zakupy przez internet i jeszcze nakaz meza by kupic to poszalalam i do spodni doszlo pare bluzeczek
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp