X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki uzupelnie ;)

Ja za wizyte z USG płace 130zl a prenatalne II i III kosztuja 220zl ale pewnie znowu bede je mieć na NFZ

PiKi lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padaaaaam....wstawilam jedno pranie i pojechalam z rodzinka kuknac do tego komisu z dzieciecymi sprzetami....wozka tego co chce tam akurat nie bylo ale same firmowki byly w stanie jak nowy,w szoku bylam serio...iiii obczailam to lozeczko chicco,jest sporo wieksze niz mi sie wydawalo i ma odczepiane pokrycie wiec sie pierze....na moje oko starcay dluuuzej niz pol roku chyba ze znow wiercipieta sie trafi i bedzie wstawac szybko....tak wiec troche sie napatraylam

Maz ma zrobic fasolke po bretonsku na obiad ,moze nawet zjem...narazie ide sie zdrzemnac

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybierających się na Podkarpacie przestrzegam :D Krosno/Sanok zasypane :) powrót zimy w pięknym stylu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem nienormalna hehehe trafiła mi się okazja zakupu pampersow 1 za 9 zł opakowanie i się nie powstrzymałam. Teraz sama z siebie się nabijam nie wspomnę o moim M.

moniqe lubi tę wiadomość

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    O widzisz kaktus, dzięki! to na przyszłość będę z nimi mądrzejsza...
    A teraz jestem kurde bez DHA a powinnam już brać. Dietę mam niefajną. I nie wiem, czy jechać gdzieś do apteki i kupować. Po to zamówiłam 2x taniej przez neta żeby nie kupować stacjonarnie...nie polecam gemini.

To dziwna sprawa ilekroć zamawiałam coś z gemini to zawsze w 2-3 dni było już u mnie i zawsze płaciłam z góry nawet w ten wtorek odbierałam moje omega med z apteki gemini wszystko szybko i sprawnie... widać czasami maja jakieś opóźnienia

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • moniqe Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Nie spoko chciałam zdjęcie dzidzi z usg wstawić, a na telefonie nie umiem:)co do Witczaka chodzi do niego moja mama i jest zadowolona, ale czekanie w kolejkach o 21 to nie dla mnie. No i jest z nim podobno utrudniony kontakt tel. Co do szpitali to są tak rożne opinie ze już przestałam je czytać. Ja się zdecydowałam na Kosciuszki i zobaczymy czy to był dobry wybór. Co do Lepiarczyka też słyszałam ze jest dobrym specjalistą, ale jest trudny w kontakcie jak dla mnie. Może dla swoich pacjentek jest inny. Trochę żałuję ze prenatalne nie zdecydowałam się zrobić w łodzi.

Ja robiłam połówkowe w dentifem w kielcach i jestem zadowolona a swojego lekarza mam w Starachowicach

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Ja za wizyte z USG płace 130zl a prenatalne II i III kosztuja 220zl ale pewnie znowu bede je mieć na NFZ
    Ja za wizytę place 180 zł. Prenatalne i połówkowe mam na nfz ale następne badania nie są już podobno na fundusz trzeba płacić.

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • moniqe Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    dziewczyny, które chodzą na prywatne wizyty - ile za nie płacicie i ile u Was będą kosztować połówkowe? połówkowe to tak jak kolejne prenatalne??

Anga1989 - proszę o uzupełnienie mojej części tabelki :)

Kinga
    33 lata
    Zielona Góra
    I ciąża
    OM: 28.09.2016
    16 tydzien 4 dzień

Asiczka11 widzę, że też jesteś z Zielonej Góry - do jakiego chodzisz lekarza?
    Za wizytę z USG płacę 100 zł prenatalne dr robi w ramach wizyty czyli ten sam koszt co normalnie ale dodatkowo na prenatalne jeździłam do Dentifemu w Kielcach za całość z badaniem krwi płaciłam 500 zł drogo ale jestem zadowolona :)

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Ja za wizytę place 180 zł. Prenatalne i połówkowe mam na nfz ale następne badania nie są już podobno na fundusz trzeba płacić.

A mi pisze ze tylko dwa prenatalne sa na NFZ. III prenatalne juz bede musiala zaplacic. Wlasnie doczytalam na stronie z przychodni

Selja lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja płacę za wizytę o profesorci 150 , ale do tego 100 oddzielnie za usg...ale żadnego grosika nie żałuję, bo jestem naprawdę zadowolona;)

byłam też na usg prenatalnym u dra Roszkowskiego w Wa-wie - 400zł;(

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że nawet jakby wizyta kosztowała 200zl to i tak bym chodzila bo jestem mega zadowolona z mojej lekarki. Wczesniej chodzilam na NFZ do 3 różnych ale za kazdym razem bylam tak wkur**** na lekarzy, że głowa mała. A w szczególności po ostatnim, który w ciagu prawie 3 miesiecy nie zrobil ani jednego USG tylko co 2 tyg kierowal na badania z krwi :/ fakt faktem zaoszczedzilam prawie 500zl na badania ale sam fakt byl taki ze powinien jakos zareagowac na brak @.

Dlatego dobrze mi tam gdzie jestem ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceny macie dobre, ja place 180 zl i za kazdym razem jest usg - wiadomo :) za prenatalne placilam razem z krwia jakos 420 (w tym krew jakos 260), także kasy leci sporo. Gdybym znala jakiego dobrego lekarza na nfz to bym chodzila. z mojego jestem na razie bardzo zadowolona: spokojny, sporo opowiada, odpowiada na moje pytania, ma bardzo dobre opinie, ale ta ich "klinika" ciagnie niesamowita kase.
    ehh trzeba bylo isc na medycyne ;)

pytalam o polowkowe bo cos obilo mi sie o uszy, ze kosztuja u mnie ok 250 zl

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga, ja też mam porównanie i nie wyobrażam sobie wrócić do lekarza z nfz. Zupełnie inną jakość wizyty.

Choć pewnie nie można generalizować i pewnie są lekarze z powołania w przychodniach na nfz tyle że ja ich nie spotkałam.

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe wrote:
    To dziwna sprawa ilekroć zamawiałam coś z gemini to zawsze w 2-3 dni było już u mnie i zawsze płaciłam z góry nawet w ten wtorek odbierałam moje omega med z apteki gemini wszystko szybko i sprawnie... widać czasami maja jakieś opóźnienia

Ja juz kilkukrotnie sie na nich nadzialam ale sa najtansi wiec u nich kupuje nadal, jak biore pobranie to chwila moment i zamowowienie mam a jak przelew to zawsze sie opoznia. Dobrze ze chociaz jedna ma z nimi dobre doswiadczenia, ja nauczona swoimi doswiadczeniami biore zawsze pobranie i mam spokoj.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja wam powiem ze chodzę na NFZ i nie chcę żadnego innego lekarza. Prowadzł mi pierwszą ciąże tez. Próbowałam kilku lekarzu prywatnych ale i tak wracałam do mojego z NFZ. A jak kiedyś poszłam do niego prywatnie to kazał mi chodzic na kasę. I to się nazywa lekarz z powołania :)

Selja, Anga1989, Marciiik lubią tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze w ramach luxmedu prywatnie na prenatalnych jak bylam placilam 250 zl i za polowkowe tez tyle ale to u lekarza z certyfikatem (moj niema) jak chodzilam prywatnie to placilam 150 zl za wizyte z usg + ewentualnie za dodatkowe badania (cytologia, kolposkopia itd) ja mialam kiedys na nfz fantastycznego lelarza ale wyjechal wiec zaczelam chodzil prywatnie.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do apteki gemini to na razie (odpukac) czy to za pobraniem czy tez przelewem przesylke mam w ciagu 2-3 dni. Tez nie mam na razie na co narzekac

l22nhdgen92nqanl.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze kupuję w Gemini wszelkie rzeczy "apteczne" i nie czekam dłużej niż 3-4 dni robocze, ale zawsze płacę przelewem z góry :)

KgXdp1.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie narzekam na gemini choć zdarza mi się czekać i 5 dni :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj witam sie po 2h drzemce....pieknie sie wyspalam,po przebudzeniu zjadlam fasolke meza,na deser winogronami docisnelam...czuje sie tak fajnie ze moglabym zaczac dzien ;) i dobrze bo zaraz jade z corka do kosciola na probe to bede w miare na chodzie :)

0MPT.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ