X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki uzupelnie ;)

Ja za wizyte z USG płace 130zl a prenatalne II i III kosztuja 220zl ale pewnie znowu bede je mieć na NFZ

PiKi lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padaaaaam....wstawilam jedno pranie i pojechalam z rodzinka kuknac do tego komisu z dzieciecymi sprzetami....wozka tego co chce tam akurat nie bylo ale same firmowki byly w stanie jak nowy,w szoku bylam serio...iiii obczailam to lozeczko chicco,jest sporo wieksze niz mi sie wydawalo i ma odczepiane pokrycie wiec sie pierze....na moje oko starcay dluuuzej niz pol roku chyba ze znow wiercipieta sie trafi i bedzie wstawac szybko....tak wiec troche sie napatraylam

Maz ma zrobic fasolke po bretonsku na obiad ,moze nawet zjem...narazie ide sie zdrzemnac

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybierających się na Podkarpacie przestrzegam :D Krosno/Sanok zasypane :) powrót zimy w pięknym stylu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem nienormalna hehehe trafiła mi się okazja zakupu pampersow 1 za 9 zł opakowanie i się nie powstrzymałam. Teraz sama z siebie się nabijam nie wspomnę o moim M.

moniqe lubi tę wiadomość

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    O widzisz kaktus, dzięki! to na przyszłość będę z nimi mądrzejsza...
    A teraz jestem kurde bez DHA a powinnam już brać. Dietę mam niefajną. I nie wiem, czy jechać gdzieś do apteki i kupować. Po to zamówiłam 2x taniej przez neta żeby nie kupować stacjonarnie...nie polecam gemini.

To dziwna sprawa ilekroć zamawiałam coś z gemini to zawsze w 2-3 dni było już u mnie i zawsze płaciłam z góry nawet w ten wtorek odbierałam moje omega med z apteki gemini wszystko szybko i sprawnie... widać czasami maja jakieś opóźnienia

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • moniqe Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Nie spoko chciałam zdjęcie dzidzi z usg wstawić, a na telefonie nie umiem:)co do Witczaka chodzi do niego moja mama i jest zadowolona, ale czekanie w kolejkach o 21 to nie dla mnie. No i jest z nim podobno utrudniony kontakt tel. Co do szpitali to są tak rożne opinie ze już przestałam je czytać. Ja się zdecydowałam na Kosciuszki i zobaczymy czy to był dobry wybór. Co do Lepiarczyka też słyszałam ze jest dobrym specjalistą, ale jest trudny w kontakcie jak dla mnie. Może dla swoich pacjentek jest inny. Trochę żałuję ze prenatalne nie zdecydowałam się zrobić w łodzi.

Ja robiłam połówkowe w dentifem w kielcach i jestem zadowolona a swojego lekarza mam w Starachowicach

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Ja za wizyte z USG płace 130zl a prenatalne II i III kosztuja 220zl ale pewnie znowu bede je mieć na NFZ
    Ja za wizytę place 180 zł. Prenatalne i połówkowe mam na nfz ale następne badania nie są już podobno na fundusz trzeba płacić.

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • moniqe Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    dziewczyny, które chodzą na prywatne wizyty - ile za nie płacicie i ile u Was będą kosztować połówkowe? połówkowe to tak jak kolejne prenatalne??

Anga1989 - proszę o uzupełnienie mojej części tabelki :)

Kinga
    33 lata
    Zielona Góra
    I ciąża
    OM: 28.09.2016
    16 tydzien 4 dzień

Asiczka11 widzę, że też jesteś z Zielonej Góry - do jakiego chodzisz lekarza?
    Za wizytę z USG płacę 100 zł prenatalne dr robi w ramach wizyty czyli ten sam koszt co normalnie ale dodatkowo na prenatalne jeździłam do Dentifemu w Kielcach za całość z badaniem krwi płaciłam 500 zł drogo ale jestem zadowolona :)

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Ja za wizytę place 180 zł. Prenatalne i połówkowe mam na nfz ale następne badania nie są już podobno na fundusz trzeba płacić.

A mi pisze ze tylko dwa prenatalne sa na NFZ. III prenatalne juz bede musiala zaplacic. Wlasnie doczytalam na stronie z przychodni

Selja lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja płacę za wizytę o profesorci 150 , ale do tego 100 oddzielnie za usg...ale żadnego grosika nie żałuję, bo jestem naprawdę zadowolona;)

byłam też na usg prenatalnym u dra Roszkowskiego w Wa-wie - 400zł;(

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że nawet jakby wizyta kosztowała 200zl to i tak bym chodzila bo jestem mega zadowolona z mojej lekarki. Wczesniej chodzilam na NFZ do 3 różnych ale za kazdym razem bylam tak wkur**** na lekarzy, że głowa mała. A w szczególności po ostatnim, który w ciagu prawie 3 miesiecy nie zrobil ani jednego USG tylko co 2 tyg kierowal na badania z krwi :/ fakt faktem zaoszczedzilam prawie 500zl na badania ale sam fakt byl taki ze powinien jakos zareagowac na brak @.

Dlatego dobrze mi tam gdzie jestem ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceny macie dobre, ja place 180 zl i za kazdym razem jest usg - wiadomo :) za prenatalne placilam razem z krwia jakos 420 (w tym krew jakos 260), także kasy leci sporo. Gdybym znala jakiego dobrego lekarza na nfz to bym chodzila. z mojego jestem na razie bardzo zadowolona: spokojny, sporo opowiada, odpowiada na moje pytania, ma bardzo dobre opinie, ale ta ich "klinika" ciagnie niesamowita kase.
    ehh trzeba bylo isc na medycyne ;)

pytalam o polowkowe bo cos obilo mi sie o uszy, ze kosztuja u mnie ok 250 zl

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga, ja też mam porównanie i nie wyobrażam sobie wrócić do lekarza z nfz. Zupełnie inną jakość wizyty.

Choć pewnie nie można generalizować i pewnie są lekarze z powołania w przychodniach na nfz tyle że ja ich nie spotkałam.

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe wrote:
    To dziwna sprawa ilekroć zamawiałam coś z gemini to zawsze w 2-3 dni było już u mnie i zawsze płaciłam z góry nawet w ten wtorek odbierałam moje omega med z apteki gemini wszystko szybko i sprawnie... widać czasami maja jakieś opóźnienia

Ja juz kilkukrotnie sie na nich nadzialam ale sa najtansi wiec u nich kupuje nadal, jak biore pobranie to chwila moment i zamowowienie mam a jak przelew to zawsze sie opoznia. Dobrze ze chociaz jedna ma z nimi dobre doswiadczenia, ja nauczona swoimi doswiadczeniami biore zawsze pobranie i mam spokoj.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja wam powiem ze chodzę na NFZ i nie chcę żadnego innego lekarza. Prowadzł mi pierwszą ciąże tez. Próbowałam kilku lekarzu prywatnych ale i tak wracałam do mojego z NFZ. A jak kiedyś poszłam do niego prywatnie to kazał mi chodzic na kasę. I to się nazywa lekarz z powołania :)

Selja, Anga1989, Marciiik lubią tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze w ramach luxmedu prywatnie na prenatalnych jak bylam placilam 250 zl i za polowkowe tez tyle ale to u lekarza z certyfikatem (moj niema) jak chodzilam prywatnie to placilam 150 zl za wizyte z usg + ewentualnie za dodatkowe badania (cytologia, kolposkopia itd) ja mialam kiedys na nfz fantastycznego lelarza ale wyjechal wiec zaczelam chodzil prywatnie.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do apteki gemini to na razie (odpukac) czy to za pobraniem czy tez przelewem przesylke mam w ciagu 2-3 dni. Tez nie mam na razie na co narzekac

l22nhdgen92nqanl.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze kupuję w Gemini wszelkie rzeczy "apteczne" i nie czekam dłużej niż 3-4 dni robocze, ale zawsze płacę przelewem z góry :)

KgXdp1.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie narzekam na gemini choć zdarza mi się czekać i 5 dni :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj witam sie po 2h drzemce....pieknie sie wyspalam,po przebudzeniu zjadlam fasolke meza,na deser winogronami docisnelam...czuje sie tak fajnie ze moglabym zaczac dzien ;) i dobrze bo zaraz jade z corka do kosciola na probe to bede w miare na chodzie :)

0MPT.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ