Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja padaaaaam....wstawilam jedno pranie i pojechalam z rodzinka kuknac do tego komisu z dzieciecymi sprzetami....wozka tego co chce tam akurat nie bylo ale same firmowki byly w stanie jak nowy,w szoku bylam serio...iiii obczailam to lozeczko chicco,jest sporo wieksze niz mi sie wydawalo i ma odczepiane pokrycie wiec sie pierze....na moje oko starcay dluuuzej niz pol roku chyba ze znow wiercipieta sie trafi i bedzie wstawac szybko....tak wiec troche sie napatraylam
Maz ma zrobic fasolke po bretonsku na obiad ,moze nawet zjem...narazie ide sie zdrzemnac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lottinka wrote:O widzisz kaktus, dzięki! to na przyszłość będę z nimi mądrzejsza...
A teraz jestem kurde bez DHA a powinnam już brać. Dietę mam niefajną. I nie wiem, czy jechać gdzieś do apteki i kupować. Po to zamówiłam 2x taniej przez neta żeby nie kupować stacjonarnie...nie polecam gemini.
To dziwna sprawa ilekroć zamawiałam coś z gemini to zawsze w 2-3 dni było już u mnie i zawsze płaciłam z góry nawet w ten wtorek odbierałam moje omega med z apteki gemini wszystko szybko i sprawnie... widać czasami maja jakieś opóźnienia -
Ewela35 wrote:Nie spoko chciałam zdjęcie dzidzi z usg wstawić, a na telefonie nie umiem:)co do Witczaka chodzi do niego moja mama i jest zadowolona, ale czekanie w kolejkach o 21 to nie dla mnie. No i jest z nim podobno utrudniony kontakt tel. Co do szpitali to są tak rożne opinie ze już przestałam je czytać. Ja się zdecydowałam na Kosciuszki i zobaczymy czy to był dobry wybór. Co do Lepiarczyka też słyszałam ze jest dobrym specjalistą, ale jest trudny w kontakcie jak dla mnie. Może dla swoich pacjentek jest inny. Trochę żałuję ze prenatalne nie zdecydowałam się zrobić w łodzi.
Ja robiłam połówkowe w dentifem w kielcach i jestem zadowolona a swojego lekarza mam w Starachowicach -
Anga1989 wrote:Ja za wizyte z USG płace 130zl a prenatalne II i III kosztuja 220zl ale pewnie znowu bede je mieć na NFZ
-
PiKi wrote:dziewczyny, które chodzą na prywatne wizyty - ile za nie płacicie i ile u Was będą kosztować połówkowe? połówkowe to tak jak kolejne prenatalne??
Anga1989 - proszę o uzupełnienie mojej części tabelki
Kinga
33 lata
Zielona Góra
I ciąża
OM: 28.09.2016
16 tydzien 4 dzień
Asiczka11 widzę, że też jesteś z Zielonej Góry - do jakiego chodzisz lekarza?
-
Selja wrote:Ja za wizytę place 180 zł. Prenatalne i połówkowe mam na nfz ale następne badania nie są już podobno na fundusz trzeba płacić.
A mi pisze ze tylko dwa prenatalne sa na NFZ. III prenatalne juz bede musiala zaplacic. Wlasnie doczytalam na stronie z przychodniSelja lubi tę wiadomość
-
Hejka, ja płacę za wizytę o profesorci 150 , ale do tego 100 oddzielnie za usg...ale żadnego grosika nie żałuję, bo jestem naprawdę zadowolona;)
byłam też na usg prenatalnym u dra Roszkowskiego w Wa-wie - 400zł;("nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Powiem Wam, że nawet jakby wizyta kosztowała 200zl to i tak bym chodzila bo jestem mega zadowolona z mojej lekarki. Wczesniej chodzilam na NFZ do 3 różnych ale za kazdym razem bylam tak wkur**** na lekarzy, że głowa mała. A w szczególności po ostatnim, który w ciagu prawie 3 miesiecy nie zrobil ani jednego USG tylko co 2 tyg kierowal na badania z krwi
fakt faktem zaoszczedzilam prawie 500zl na badania ale sam fakt byl taki ze powinien jakos zareagowac na brak @.
Dlatego dobrze mi tam gdzie jestem
-
ceny macie dobre, ja place 180 zl i za kazdym razem jest usg - wiadomo
za prenatalne placilam razem z krwia jakos 420 (w tym krew jakos 260), także kasy leci sporo. Gdybym znala jakiego dobrego lekarza na nfz to bym chodzila. z mojego jestem na razie bardzo zadowolona: spokojny, sporo opowiada, odpowiada na moje pytania, ma bardzo dobre opinie, ale ta ich "klinika" ciagnie niesamowita kase.
ehh trzeba bylo isc na medycyne
pytalam o polowkowe bo cos obilo mi sie o uszy, ze kosztuja u mnie ok 250 zl -
moniqe wrote:To dziwna sprawa ilekroć zamawiałam coś z gemini to zawsze w 2-3 dni było już u mnie i zawsze płaciłam z góry nawet w ten wtorek odbierałam moje omega med z apteki gemini wszystko szybko i sprawnie... widać czasami maja jakieś opóźnienia
Ja juz kilkukrotnie sie na nich nadzialam ale sa najtansi wiec u nich kupuje nadal, jak biore pobranie to chwila moment i zamowowienie mam a jak przelew to zawsze sie opoznia. Dobrze ze chociaz jedna ma z nimi dobre doswiadczenia, ja nauczona swoimi doswiadczeniami biore zawsze pobranie i mam spokoj. -
nick nieaktualnyNo to ja wam powiem ze chodzę na NFZ i nie chcę żadnego innego lekarza. Prowadzł mi pierwszą ciąże tez. Próbowałam kilku lekarzu prywatnych ale i tak wracałam do mojego z NFZ. A jak kiedyś poszłam do niego prywatnie to kazał mi chodzic na kasę. I to się nazywa lekarz z powołania
Selja, Anga1989, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Ja chodze w ramach luxmedu prywatnie na prenatalnych jak bylam placilam 250 zl i za polowkowe tez tyle ale to u lekarza z certyfikatem (moj niema) jak chodzilam prywatnie to placilam 150 zl za wizyte z usg + ewentualnie za dodatkowe badania (cytologia, kolposkopia itd) ja mialam kiedys na nfz fantastycznego lelarza ale wyjechal wiec zaczelam chodzil prywatnie.
-
Oj witam sie po 2h drzemce....pieknie sie wyspalam,po przebudzeniu zjadlam fasolke meza,na deser winogronami docisnelam...czuje sie tak fajnie ze moglabym zaczac dzien
i dobrze bo zaraz jade z corka do kosciola na probe to bede w miare na chodzie