Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
. Chciałabym dołączyć do Waszego grona lipcowych mamuś. Termin mam na 22 lipca. W brzuszku prawdopodobnie rośnie chłopczyk. Jeżeli płeć się potwierdzi będzie to mój drugi syn. Pierwszy synek ma obecnie 13 miesięcy
.
Anga1989, Jaguś_7810, AniaKami, Marciiik, joannapoznan lubią tę wiadomość
-
Może któraś z Was mi doradzi bądź miała podobna sytuacje
od kilku dni mam poważne problemy a co za tym idzie stres i nierwy
od wczoraj czuje nacisk na podbrzusze nie wiem co jest bo wcześniej takiego czegoś nie miałam . Bardzo się boję o dzidziusia do lekarza jeszcze nie poszłam bo moja pani doktor przyjmuje dopiero w pon a jest weekend . Wiem że są jeszcze szpitale ale nie miałam krwawienia i mnie nie boli tylko cały czas czuje jakby mi ktoś delikatnie naciskał. Myślicie ze to może być coś poważnego ? Czy oznaka ze czas się uspokoić i odciąć od problemów
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Witam lipcowe nowe mamuski
Ja dzis na IP bylam.
Pecherz boli siusiu nie idzie.. piecze wszystko i zolty sluz !
Pisalam juz na fb na grupie dlatego skopiuje wiadomosc tu by sie drugi raz nie rozpisywac.
Moj sluz to poczatek grzybicy . W moczu podwyzszone leukocyty. Usg dopochwoowe wykazalo ze za nisko mam lozysko ale na takim etapie ma czas by sie podniesc wiec to nie powinno martwic narazie.
Usg brzuszne*_* trwalo z 30 minut jak nie wiecej. Mala mierzy 8.7 cm kosc nosowa jest paluszki wszystkie sa nozki raczki tez . Brzuszek piekny, serce.. no wlasnie .. serce jakos nie rowno ale nie mam sie martwic moze wina sprzetu. Dziecko ruchliwe puls sie gubi . Nic zlego po prostu obserwowac. Moje przeplywy krwi w pachwinach mierzyla i tez idealne. Pepowina tez dobrze. Miedzy nozkami wedlug tej pani lekarz 80% dziewczynka ale w takim tyg ona na sto % podac nie moze. Mam duzo lezec ,pic i brac tabletki i smarowac pipusie mascia .
Malutka cale badanie ssala kciuka a lekarka zmierzyla kazda czesc jej ciala i milion razy patrzyla na glowke czy jest symetryczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 21:21
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Elvira, to oznaka stresu, postaraj się odreagować i ból powinien puścić, też tak miałam jak mnie szefowa zdenerwowała i był stres...
Dzisiaj za to cały dzień nawala mnie głowa, bo boli to za mało. Apap nie za bardzo pomógł, drzemka też. Brzuch wzdęty jak balon. Czy to możliwe że żelazo w Femibionie tak wpływa na zaparcIa/wzdęcia?
Odnośnie wizyt normalna u mnie 150 a prenatalne 200.
Oleczka ur. 10.06.2017
-
Moja wizyta prywatna 150 zl + 30zl za cytologie jesli robi. Badania prenatalne prywatnie 250 zl u niego. Na nfz pierwsze i drugie za free a za trzecie musze wybulic 250zl.
Co do apteki gemini i witaminek omega med optima forte pokazuje na stronie ze stan zerowy, pewnie dlatego trwa to dluzej z powodu braku zapasu i na pewno jak go tylko uzupelnia to wysla paczuszke, bez stresu;))Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 20:58
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
a ja teraz chodzę na nfz na prowadzenie ciąży a prywatnie do prof. gin-endo... u niej wizyta 130, ale z tarczycą wystarczy raz na 8 tygodni, więc jestem mega zadowolona, bo ta lekarka na nfz okazała się bardzo ok... Niby mąż zawsze mówił, że na zdrowiu i maluszku nie będziemy ani grosza żałować i oszczędzać, ale i tak i tak wolę tą kasę, którą bym wydała na lekarzy i badania odłożyć na co innego... już tu kiedyś pisałam jak strasznie mnie wkurza nasza służba zdrowia.. w końcu grubą kasę się z pensji potrąca tyt. składki zdrowotnej, więc teraz mam zamiar korzystać... zwłaszcza, że praktycznie odkąd płacę te składki - ponad 10 lat, właściwie nie korzystałam z lekarzy i szpitali w ramach nfz...krolikan
-
nick nieaktualny
-
Rosax,o to chociaz wiesz co i jak,bedzie dobrze....grzybka to mialam niezlego prawie cala ciaze pierwsza,nawet do porodu z nim szlam a potem jak reka odjal...paskudztwo ...tylko ze mialam grudkowaty i baaaaardzo swedzacy ten sluz...i w kolko cos ta to bralam ale ulga chwilowa,oby Tobie minelo raz a dobrze...
Witam nowe dziewczyny
Co do ucisku to ja miewam jak sie nachodze,po odpoczynku mija...moze stres faktycznie to powoduje,moze nospe wziac na rozluznienie gdyby to macica sie spinala?
Bylysmy na probie ale tak zmarzlysmy ze teraz pod kocem sie grzeje z herbata w rece brrr obym czegos nie zlapala....dziec zdecydowanie luby " blogoslawieni milosierni" bo tak sie ruszalo tylko na tej piosence heherosax3 lubi tę wiadomość
-
Muszka - mam pytanie.. Ty ten fotel, to masz mniej więcej taki?? :
http://allegro.pl/fotel-bujany-caroline-podnozek-nowosc-w-polsce-i6685520428.html#thumb/3
Powiedz proszę, czy jest wygodny i czy warto się zastanawiaćstrasznie dużo miejsca zajmuje? bo na tych zdjęciach wydaje się taki dość "zwięzły"...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 22:01
krolikan
-
Rosa to dbaj o siebie Tobie ten sluz niepuscil? A mialas jakies dodatkowe objawy? Swedzenie, pieczenie? Ten sluz mialas caly czas? Dopytuje bo jak pisalam tez mnie dreczyl ten zolty sluz ale przeszlo jakis tydzien temu w sumie a lekqrz nierobil mi posiewu i zastanawiam sie czy go do twgo niezmusic.
Dla M tez dostalas leki? Bo grzybek to takie paskudztwo ze M tez z tego co wiem musinsie przeleczyc.
Jesli chodzi o nacisk to nospa powinna pomoc i odpoczynek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 22:20
-
Krolikan,tak,ten fotek jest prawie identyczny tylko ma inne podlokietniki ale budowa fotela i podnozka taka sama,wielkosciowo to powiem tak,nie jest taki maly jak na tym zdjeciu gdzie siedzi ta pani,jednak ciutek miejsca zajmuje..moze usiade i mi fotke zrobia to zobaczysz
-
tam w aukcji piszą, że ma szerokość 73 cm, a głębokość 78 cm. A może ten Twój jest jakiś większy...
Kurcze - tak się zastanawiam cały czas, bo chciałabym coś takiego kupić, ale nie mam gdzie zobaczyć na żywo, a wiadomo - chcę, żeby był wygodny...krolikan