X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to musze o tym powiedzieć lekarzowi w środę,pewno zmierzy szyjke itd. Wczoraj przy wkladaniu tabletek dowcipnych poczulam cos wystajacego,cholera ciekawe co to..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wow mamy nowe mamusie!! Cześć laseczki :* mam nadzieję że dobrze się poznamy ;)

Rosa osz Cholera ale ci się przyplątało :/ dobrze ze masz leki to zaraz będzie poprawa :)

Muszka super fotel nie?! :)
    Haha mówiłam że mężowi też się spodoba? :P pilnuj go żeby sobie nie przywlaszczyl tak jak mój haha.

Krolikan jeśli mogę napisać to polecam go naprawdę <3 U nas narazie gości jako honorowy mebel w salonie :P

Anga gratuluję kolejnego tygodnia :)

Megi ja pierwsze ruchy z synem czułam w 15-16 tyg. Nie wierzyłam aż, ale położna mówiła że szczuplaki mogą faktycznie szybko odczuwać ruchy i to dość intensywne :) Ja czekam dalej ;)

I witam się w 15 tyg :) jak się ogarnę to wrzucę fotkę :)

Anga1989, megi78, Zoja lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie Dziewczęta, myślę że kwestia szyjki jest też indywidualna, ja w grudniu miałam 38 mm, w styczniu 33 mm i profesorcia zdecydowała, ze trzeba szyć, bo przecież dziecko rośnie i nacisk będzie coraz większy, do tego wcześniejszy poród naturalny i skracająca się szyjka w poprzedniej ciąży to jest pewne obciążenie w wywiadzie i trzeba szyć, no więc jestem już zaszyta, czuję się trochę bezpieczniej, ale czasami takie ostre kłucie czuję...a może tak odczuwacie rozjeżdżające się kości spojenia łonowego? ja miałam w poprzedniej ciąży ponad 1 cm przerwy, az się martwiłam, czy się zejdzie;), ale na szczęście nasze ciało jest magiczne i wszystko wraca do normy;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja też nie czuję jeszcze ruchów ;) No raz mi się wydawało, że czuję takie dziwne puknięcia, ale to nie wiem czy się wkręcałam, bo się nie mogę doczekać tych ruchów czy naprawdę :)

Co do bujaczków, to na pewno fajna sprawa, ale ludzie zajmujący się rehabilitacją niemowlaków przestrzegają przed zbyt długim trzymaniem w nich dzieci (niektóre pół dnia tak spędzają) a przed aplikowaniem dzieciom wibracji to już w ogóle. Tak tylko piszę :)

• Solane Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zachorowalam na bujaczek 4moms MamaRoo ale cena mnie skutecznie leczy ;) chociaz jak trafie na uzywany to nie wiem czy sie nie skusimy. Mojemu mezowi i rodzicom tez bardzo sie podobaja.

A niedziela zapowiada sie fajna, jedziemy poogladac wozki, moze jakies ubranko dla Malutkiej wpadnie w rece :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 10:13

Anga1989, gabi544 lubią tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Cześć Wam :)
    Macie moze czasami kłucia w pochwie? Co one oznaczaja? Czy nie przypadkiem skracajacej sie szyjki?

Wydaje mi się że nie bo od dłuższego czasu czuje takie klucia a tydzień temu na usg genetycznym moja szyjka miała długość 50 mm. Myślę że to znów kolejny objaw tego ze wszystko się powieksza :)

Witam Was w 15. Tygodniu :) gratuluję Wam rozpoczęcia nowych tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 10:31

Anga1989, Nicka678 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Amore Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Też nic jeszcze nie czuje i brzuszek taki płaski ostatnio eh

wczoraj spędziliśmy dzień na wózkach najfajniejszy który widzieliśmy to
    bebecar IPop
    ale używane były bardzo brudne więc szukamy dalej.

xvqvdqg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    Ja zachorowalam na bujaczek 4moms MamaRoo ale cena mnie skutecznie leczy ;) chociaz jak trafie na uzywany to nie wiem czy sie nie skusimy. Mojemu mezowi i rodzicom tez bardzo sie podobaja.

A niedziela zapowiada sie fajna, jedziemy poogladac wozki, moze jakies ubranko dla Malutkiej wpadnie w rece :)

Solane, bujaczki fajne;) widziałam używane już za 500 pln;), spacerówka jeszcze fajniejsza;)

Solane lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rozpocznynam sesję brzuszkowa :) końcowka 14. Tygodnia u mnie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8691cc38fca2.jpg

A tu sprzed chwili (15. Tydzień) ale rano nie widać zbyt wiele... :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a87e4d627b66.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 11:24

Anga1989, DTEM, megi78, Muszka15, Nicka678, Jaguś_7810, Marciiik, Paula55, krolikan, bulkaasia, Solane, sisi, Zoja lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Końcówka 14 tygodnia z dzisiaj :)
    W roli głównej moj siniak z zastrzyku :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/504e1dc68e17.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 11:05

DTEM, megi78, Muszka15, Anga1989, Mania25, kruszynka5, Jaguś_7810, Marciiik, Paula55, krolikan, bulkaasia, Solane, sisi, Zoja lubią tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki wpadam na chwikę mmiędzy sprzątaniem a gotowaniem :)

Dzięki za przepisiki :)

Witam nowe lipcóweczki !!!

Rosax- zdrówka, fajny leżaczek :)

Ja dziś nie focę bo brak czasu i wrzucałam w środę!!! Ksiądz będzie około 16-17 i pewnie posiedzi do wieczora (w zeszłym roku dotarł o 19 i poszedł po 23)

Miłej, spokojnej niedzieli kochane Mamuśki!!!

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rana przed sniadaniem po prysznicu . Brzusio stoi w miejscu juz . Przepraszam ze zamazane :p
    14+4
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f83be6d2aec9.jpg

evcikm81, Anga1989, Muszka15, Mania25, DTEM, Jaguś_7810, Marciiik, Paula55, krolikan, bulkaasia, Solane, sisi, Zoja lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee tak patrze na to zdjecie i wyglada jakbym sie wypiela. Czemu mam taka dziure w plecach ? Jak łuk haha

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :-) Mamy tu trochę mamusiek mieszkających w UK. Czy mieszka któraś w Bourne lub ma blisko? Na Ebay jest super wózek, chcę zobaczyć ile cena będzie za niego. Ale odbiór tylko osobisty :-(

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale faaajne brzucholki..ja dopiero sniadankuje...w pizamie...

Kalia,niestety nie pompge,wygooglalam to Bourne i jest doslownie po drugiej stronie uk...ja poludniwyzachod..

U nas piekna pogoda dzisiaj,slonko i brak mrozu!

0MPT.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Muszka za info i że w ogóle się zainteresowałaś

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Londyn wiec tez nie pomoge:(
    U nas tez piekna niedziela,co do kopania mi pare razy zdazylo sie co takiego jak by mnie lekki prad przeszedl w okolicach pepka:) wiec nie jestem pewna co to bylo.
    A to brzucho
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0533babd617e.jpg
    Milej niedzieli

Anga1989, DTEM, megi78, Jaguś_7810, Marciiik, Paula55, krolikan, bulkaasia, sisi, Mania25, Zoja lubią tę wiadomość

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bujaczków to my mamy Babybjorn, który bardzo polecam. Nie jest on tani, ale jest to jedna z lepszych inwestycji jaką zrobiliśmy przy kompletowaniu wyprawki dla pierwszego synka. Najfajniejsze jest w nim to, że dzidziuś sam się w nim buja tj. poprzez machanie rączkami, nóżkami sam wprawia go w ruch. Ma trzy poziomy od poziomej do całkiem siedzącej.A jak dziecko jest trochę starsze, to bujaczek można zmienić w krzesełko - wystarczy tylko inaczej założyć pokrowiec na stelaż. Warto :-)
    Co do ruchów, to w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy około 20 tygodnia. Podobno w drugiej szybciej można coś poczuć, ale do tej pory dzidziuś daje o sobie znać tylko poprzez codzienne mdłości i prawie codzienne wymioty.

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Gabi to musze o tym powiedzieć lekarzowi w środę,pewno zmierzy szyjke itd. Wczoraj przy wkladaniu tabletek dowcipnych poczulam cos wystajacego,cholera ciekawe co to..
    Nicka a jakie tabletki bierzesz dowcipnie? Pytam tak z ciekawości bo u mnie w klinice kazali mi od 12 tygodnia zmniejszac powoli dawki progesteronu i estradiolu.. została mi jeszcze tylko jedna tabletka na dzisiaj progesteronu i jutro jedna estradiolu.. a to jest mój 14 tydz. chociaż trochę obawiam się całkowitego odstawienia-no ale tak kazali..mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze.wiem ze niektóre dziewczyny jeszcze szybciej odstawialy..

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Amore Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje jak babybjorn fajnie wygląda ale dla nas trochę za drogi. 110£ Najtanszy model. a jak dziecku się nie spodoba to myślę że ciężko sprzedać.

xvqvdqg.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ