Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Wow mamy nowe mamusie!! Cześć laseczki :* mam nadzieję że dobrze się poznamy
Rosa osz Cholera ale ci się przyplątałodobrze ze masz leki to zaraz będzie poprawa
Muszka super fotel nie?!
Haha mówiłam że mężowi też się spodoba?pilnuj go żeby sobie nie przywlaszczyl tak jak mój haha.
Krolikan jeśli mogę napisać to polecam go naprawdęU nas narazie gości jako honorowy mebel w salonie
Anga gratuluję kolejnego tygodnia
Megi ja pierwsze ruchy z synem czułam w 15-16 tyg. Nie wierzyłam aż, ale położna mówiła że szczuplaki mogą faktycznie szybko odczuwać ruchy i to dość intensywneJa czekam dalej
I witam się w 15 tygjak się ogarnę to wrzucę fotkę
Anga1989, megi78, Zoja lubią tę wiadomość
-
Słuchajcie Dziewczęta, myślę że kwestia szyjki jest też indywidualna, ja w grudniu miałam 38 mm, w styczniu 33 mm i profesorcia zdecydowała, ze trzeba szyć, bo przecież dziecko rośnie i nacisk będzie coraz większy, do tego wcześniejszy poród naturalny i skracająca się szyjka w poprzedniej ciąży to jest pewne obciążenie w wywiadzie i trzeba szyć, no więc jestem już zaszyta, czuję się trochę bezpieczniej, ale czasami takie ostre kłucie czuję...a może tak odczuwacie rozjeżdżające się kości spojenia łonowego? ja miałam w poprzedniej ciąży ponad 1 cm przerwy, az się martwiłam, czy się zejdzie;), ale na szczęście nasze ciało jest magiczne i wszystko wraca do normy;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy...
"
-
nick nieaktualnyGabi ja też nie czuję jeszcze ruchów
No raz mi się wydawało, że czuję takie dziwne puknięcia, ale to nie wiem czy się wkręcałam, bo się nie mogę doczekać tych ruchów czy naprawdę
Co do bujaczków, to na pewno fajna sprawa, ale ludzie zajmujący się rehabilitacją niemowlaków przestrzegają przed zbyt długim trzymaniem w nich dzieci (niektóre pół dnia tak spędzają) a przed aplikowaniem dzieciom wibracji to już w ogóle. Tak tylko piszę -
Ja zachorowalam na bujaczek 4moms MamaRoo ale cena mnie skutecznie leczy
chociaz jak trafie na uzywany to nie wiem czy sie nie skusimy. Mojemu mezowi i rodzicom tez bardzo sie podobaja.
A niedziela zapowiada sie fajna, jedziemy poogladac wozki, moze jakies ubranko dla Malutkiej wpadnie w receWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 10:13
Anga1989, gabi544 lubią tę wiadomość
-
Nicka678 wrote:Cześć Wam
Macie moze czasami kłucia w pochwie? Co one oznaczaja? Czy nie przypadkiem skracajacej sie szyjki?
Wydaje mi się że nie bo od dłuższego czasu czuje takie klucia a tydzień temu na usg genetycznym moja szyjka miała długość 50 mm. Myślę że to znów kolejny objaw tego ze wszystko się powieksza
Witam Was w 15. Tygodniugratuluję Wam rozpoczęcia nowych tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 10:31
Anga1989, Nicka678 lubią tę wiadomość
-
Solane wrote:Ja zachorowalam na bujaczek 4moms MamaRoo ale cena mnie skutecznie leczy
chociaz jak trafie na uzywany to nie wiem czy sie nie skusimy. Mojemu mezowi i rodzicom tez bardzo sie podobaja.
A niedziela zapowiada sie fajna, jedziemy poogladac wozki, moze jakies ubranko dla Malutkiej wpadnie w rece
Solane, bujaczki fajne;) widziałam używane już za 500 pln;), spacerówka jeszcze fajniejsza;)
Solane lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
No to rozpocznynam sesję brzuszkowa
końcowka 14. Tygodnia u mnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8691cc38fca2.jpg
A tu sprzed chwili (15. Tydzień) ale rano nie widać zbyt wiele...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a87e4d627b66.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 11:24
Anga1989, DTEM, megi78, Muszka15, Nicka678, Jaguś_7810, Marciiik, Paula55, krolikan, bulkaasia, Solane, sisi, Zoja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKońcówka 14 tygodnia z dzisiaj
W roli głównej moj siniak z zastrzyku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/504e1dc68e17.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 11:05
DTEM, megi78, Muszka15, Anga1989, Mania25, kruszynka5, Jaguś_7810, Marciiik, Paula55, krolikan, bulkaasia, Solane, sisi, Zoja lubią tę wiadomość
-
dziewczynki wpadam na chwikę mmiędzy sprzątaniem a gotowaniem
Dzięki za przepisiki
Witam nowe lipcóweczki !!!
Rosax- zdrówka, fajny leżaczek
Ja dziś nie focę bo brak czasu i wrzucałam w środę!!! Ksiądz będzie około 16-17 i pewnie posiedzi do wieczora (w zeszłym roku dotarł o 19 i poszedł po 23)
Miłej, spokojnej niedzieli kochane Mamuśki!!! -
Z rana przed sniadaniem po prysznicu . Brzusio stoi w miejscu juz . Przepraszam ze zamazane :p
14+4
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f83be6d2aec9.jpgevcikm81, Anga1989, Muszka15, Mania25, DTEM, Jaguś_7810, Marciiik, Paula55, krolikan, bulkaasia, Solane, sisi, Zoja lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ja Londyn wiec tez nie pomoge:(
U nas tez piekna niedziela,co do kopania mi pare razy zdazylo sie co takiego jak by mnie lekki prad przeszedl w okolicach pepka:) wiec nie jestem pewna co to bylo.
A to brzucho
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0533babd617e.jpg
Milej niedzieliAnga1989, DTEM, megi78, Jaguś_7810, Marciiik, Paula55, krolikan, bulkaasia, sisi, Mania25, Zoja lubią tę wiadomość
-
Co do bujaczków to my mamy Babybjorn, który bardzo polecam. Nie jest on tani, ale jest to jedna z lepszych inwestycji jaką zrobiliśmy przy kompletowaniu wyprawki dla pierwszego synka. Najfajniejsze jest w nim to, że dzidziuś sam się w nim buja tj. poprzez machanie rączkami, nóżkami sam wprawia go w ruch. Ma trzy poziomy od poziomej do całkiem siedzącej.A jak dziecko jest trochę starsze, to bujaczek można zmienić w krzesełko - wystarczy tylko inaczej założyć pokrowiec na stelaż. Warto
Co do ruchów, to w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy około 20 tygodnia. Podobno w drugiej szybciej można coś poczuć, ale do tej pory dzidziuś daje o sobie znać tylko poprzez codzienne mdłości i prawie codzienne wymioty. -
Nicka678 wrote:Gabi to musze o tym powiedzieć lekarzowi w środę,pewno zmierzy szyjke itd. Wczoraj przy wkladaniu tabletek dowcipnych poczulam cos wystajacego,cholera ciekawe co to..
Kruszynka5