X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to musze o tym powiedzieć lekarzowi w środę,pewno zmierzy szyjke itd. Wczoraj przy wkladaniu tabletek dowcipnych poczulam cos wystajacego,cholera ciekawe co to..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wow mamy nowe mamusie!! Cześć laseczki :* mam nadzieję że dobrze się poznamy ;)

Rosa osz Cholera ale ci się przyplątało :/ dobrze ze masz leki to zaraz będzie poprawa :)

Muszka super fotel nie?! :)
    Haha mówiłam że mężowi też się spodoba? :P pilnuj go żeby sobie nie przywlaszczyl tak jak mój haha.

Krolikan jeśli mogę napisać to polecam go naprawdę <3 U nas narazie gości jako honorowy mebel w salonie :P

Anga gratuluję kolejnego tygodnia :)

Megi ja pierwsze ruchy z synem czułam w 15-16 tyg. Nie wierzyłam aż, ale położna mówiła że szczuplaki mogą faktycznie szybko odczuwać ruchy i to dość intensywne :) Ja czekam dalej ;)

I witam się w 15 tyg :) jak się ogarnę to wrzucę fotkę :)

Anga1989, megi78, Zoja lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie Dziewczęta, myślę że kwestia szyjki jest też indywidualna, ja w grudniu miałam 38 mm, w styczniu 33 mm i profesorcia zdecydowała, ze trzeba szyć, bo przecież dziecko rośnie i nacisk będzie coraz większy, do tego wcześniejszy poród naturalny i skracająca się szyjka w poprzedniej ciąży to jest pewne obciążenie w wywiadzie i trzeba szyć, no więc jestem już zaszyta, czuję się trochę bezpieczniej, ale czasami takie ostre kłucie czuję...a może tak odczuwacie rozjeżdżające się kości spojenia łonowego? ja miałam w poprzedniej ciąży ponad 1 cm przerwy, az się martwiłam, czy się zejdzie;), ale na szczęście nasze ciało jest magiczne i wszystko wraca do normy;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja też nie czuję jeszcze ruchów ;) No raz mi się wydawało, że czuję takie dziwne puknięcia, ale to nie wiem czy się wkręcałam, bo się nie mogę doczekać tych ruchów czy naprawdę :)

Co do bujaczków, to na pewno fajna sprawa, ale ludzie zajmujący się rehabilitacją niemowlaków przestrzegają przed zbyt długim trzymaniem w nich dzieci (niektóre pół dnia tak spędzają) a przed aplikowaniem dzieciom wibracji to już w ogóle. Tak tylko piszę :)

• Solane Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zachorowalam na bujaczek 4moms MamaRoo ale cena mnie skutecznie leczy ;) chociaz jak trafie na uzywany to nie wiem czy sie nie skusimy. Mojemu mezowi i rodzicom tez bardzo sie podobaja.

A niedziela zapowiada sie fajna, jedziemy poogladac wozki, moze jakies ubranko dla Malutkiej wpadnie w rece :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 10:13

Anga1989, gabi544 lubią tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Cześć Wam :)
    Macie moze czasami kłucia w pochwie? Co one oznaczaja? Czy nie przypadkiem skracajacej sie szyjki?

Wydaje mi się że nie bo od dłuższego czasu czuje takie klucia a tydzień temu na usg genetycznym moja szyjka miała długość 50 mm. Myślę że to znów kolejny objaw tego ze wszystko się powieksza :)

Witam Was w 15. Tygodniu :) gratuluję Wam rozpoczęcia nowych tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 10:31

Anga1989, Nicka678 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Amore Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Też nic jeszcze nie czuje i brzuszek taki płaski ostatnio eh

wczoraj spędziliśmy dzień na wózkach najfajniejszy który widzieliśmy to
    bebecar IPop
    ale używane były bardzo brudne więc szukamy dalej.

xvqvdqg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    Ja zachorowalam na bujaczek 4moms MamaRoo ale cena mnie skutecznie leczy ;) chociaz jak trafie na uzywany to nie wiem czy sie nie skusimy. Mojemu mezowi i rodzicom tez bardzo sie podobaja.

A niedziela zapowiada sie fajna, jedziemy poogladac wozki, moze jakies ubranko dla Malutkiej wpadnie w rece :)

Solane, bujaczki fajne;) widziałam używane już za 500 pln;), spacerówka jeszcze fajniejsza;)

Solane lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rozpocznynam sesję brzuszkowa :) końcowka 14. Tygodnia u mnie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8691cc38fca2.jpg

A tu sprzed chwili (15. Tydzień) ale rano nie widać zbyt wiele... :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a87e4d627b66.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 11:24

Anga1989, DTEM, megi78, Muszka15, Nicka678, Jaguś_7810, Marciiik, Paula55, krolikan, bulkaasia, Solane, sisi, Zoja lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Końcówka 14 tygodnia z dzisiaj :)
    W roli głównej moj siniak z zastrzyku :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/504e1dc68e17.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 11:05

DTEM, megi78, Muszka15, Anga1989, Mania25, kruszynka5, Jaguś_7810, Marciiik, Paula55, krolikan, bulkaasia, Solane, sisi, Zoja lubią tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki wpadam na chwikę mmiędzy sprzątaniem a gotowaniem :)

Dzięki za przepisiki :)

Witam nowe lipcóweczki !!!

Rosax- zdrówka, fajny leżaczek :)

Ja dziś nie focę bo brak czasu i wrzucałam w środę!!! Ksiądz będzie około 16-17 i pewnie posiedzi do wieczora (w zeszłym roku dotarł o 19 i poszedł po 23)

Miłej, spokojnej niedzieli kochane Mamuśki!!!

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rana przed sniadaniem po prysznicu . Brzusio stoi w miejscu juz . Przepraszam ze zamazane :p
    14+4
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f83be6d2aec9.jpg

evcikm81, Anga1989, Muszka15, Mania25, DTEM, Jaguś_7810, Marciiik, Paula55, krolikan, bulkaasia, Solane, sisi, Zoja lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee tak patrze na to zdjecie i wyglada jakbym sie wypiela. Czemu mam taka dziure w plecach ? Jak łuk haha

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :-) Mamy tu trochę mamusiek mieszkających w UK. Czy mieszka któraś w Bourne lub ma blisko? Na Ebay jest super wózek, chcę zobaczyć ile cena będzie za niego. Ale odbiór tylko osobisty :-(

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale faaajne brzucholki..ja dopiero sniadankuje...w pizamie...

Kalia,niestety nie pompge,wygooglalam to Bourne i jest doslownie po drugiej stronie uk...ja poludniwyzachod..

U nas piekna pogoda dzisiaj,slonko i brak mrozu!

0MPT.png
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Muszka za info i że w ogóle się zainteresowałaś

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Londyn wiec tez nie pomoge:(
    U nas tez piekna niedziela,co do kopania mi pare razy zdazylo sie co takiego jak by mnie lekki prad przeszedl w okolicach pepka:) wiec nie jestem pewna co to bylo.
    A to brzucho
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0533babd617e.jpg
    Milej niedzieli

Anga1989, DTEM, megi78, Jaguś_7810, Marciiik, Paula55, krolikan, bulkaasia, sisi, Mania25, Zoja lubią tę wiadomość

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bujaczków to my mamy Babybjorn, który bardzo polecam. Nie jest on tani, ale jest to jedna z lepszych inwestycji jaką zrobiliśmy przy kompletowaniu wyprawki dla pierwszego synka. Najfajniejsze jest w nim to, że dzidziuś sam się w nim buja tj. poprzez machanie rączkami, nóżkami sam wprawia go w ruch. Ma trzy poziomy od poziomej do całkiem siedzącej.A jak dziecko jest trochę starsze, to bujaczek można zmienić w krzesełko - wystarczy tylko inaczej założyć pokrowiec na stelaż. Warto :-)
    Co do ruchów, to w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy około 20 tygodnia. Podobno w drugiej szybciej można coś poczuć, ale do tej pory dzidziuś daje o sobie znać tylko poprzez codzienne mdłości i prawie codzienne wymioty.

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Gabi to musze o tym powiedzieć lekarzowi w środę,pewno zmierzy szyjke itd. Wczoraj przy wkladaniu tabletek dowcipnych poczulam cos wystajacego,cholera ciekawe co to..
    Nicka a jakie tabletki bierzesz dowcipnie? Pytam tak z ciekawości bo u mnie w klinice kazali mi od 12 tygodnia zmniejszac powoli dawki progesteronu i estradiolu.. została mi jeszcze tylko jedna tabletka na dzisiaj progesteronu i jutro jedna estradiolu.. a to jest mój 14 tydz. chociaż trochę obawiam się całkowitego odstawienia-no ale tak kazali..mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze.wiem ze niektóre dziewczyny jeszcze szybciej odstawialy..

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Amore Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje jak babybjorn fajnie wygląda ale dla nas trochę za drogi. 110£ Najtanszy model. a jak dziecku się nie spodoba to myślę że ciężko sprzedać.

xvqvdqg.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ