X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    605c5d54ca42caffmed.jpg

Paula55, Amore lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygodny jest zdecydowanie,corka chwilowo przywlaszczyla go sobie do pokoju i w nim czyta ksiazki wieczorami ;) a maz wcaoraj ucial sobie w nim drzemke popoludniowa ;).... nie wiem czy zdjecie bedzie miarodajne,ja mam 160 sm wzrostu wiec nie jakos duzo..moze dlatego wydaje mi sie nieco wiekszy niz na tym zdjeciu gdzie siedzi kobieta bo ona pewnie jest sporo wyzsza

0MPT.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo za odpowiedź i zdjęcie... :) pewnie w końcu sobie zamówię.. jak mi się uda zdecydować którą tkaninę na obicie wybrać... :)

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam cos na czym mniej widac plamy ;) je u nas jakos tak w wiekszosci robia w tym kremie,ale juz zauwazylam plame na podnozku,cos corka polozyla pewnie...plus duzy ze wszystko sie sciaga do prania uff

0MPT.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Rosa to dbaj o siebie Tobie ten sluz niepuscil? A mialas jakies dodatkowe objawy? Swedzenie, pieczenie? Ten sluz mialas caly czas? Dopytuje bo jak pisalam tez mnie dreczyl ten zolty sluz ale przeszlo jakis tydzien temu w sumie a lekqrz nierobil mi posiewu i zastanawiam sie czy go do twgo niezmusic.

Dla M tez dostalas leki? Bo grzybek to takie paskudztwo ze M tez z tego co wiem musinsie przeleczyc.

Jesli chodzi o nacisk to nospa powinna pomoc i odpoczynek.
    Minal. Ja pisalam ze miewam i ze lekarz mowi ze normalny typowy ciazowy. Ja mialam wiecej bialego przezroczystego a czasem zolty ale niby normalny.. dzis mialam gesty zolty dosc ciemny . A pieklo tylko dzis myslalam ze od pecherza . Bo pieklo i siku nie moglam robic.. a zapalenie pecherza czesto miewalam jak sie okazalo mialam za duzo leukocytow w moczu i grzybka i zadna infekcja pecherza to nie jest

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie a taki bujaczek odkupilam. Niunia bedzie druga wlascicielka. To pierwsza rzecz jaka kupilam dla niej :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad8841f424d1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 23:29

Muszka15, 1kaktus, moniqe, sisi, Amore lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    O wlasnie a taki bujaczek odkupilam. Niunia bedzie druga wlascicielka. To pierwsza rzecz jaka kupilam dla niej :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad8841f424d1.jpg

Mega jest bujaczki to jest to jak chcesz miec przez chwile rece wolne :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Minal. Ja pisalam ze miewam i ze lekarz mowi ze normalny typowy ciazowy. Ja mialam wiecej bialego przezroczystego a czasem zolty ale niby normalny.. dzis mialam gesty zolty dosc ciemny . A pieklo tylko dzis myslalam ze od pecherza . Bo pieklo i siku nie moglam robic.. a zapalenie pecherza czesto miewalam jak sie okazalo mialam za duzo leukocytow w moczu i grzybka i zadna infekcja pecherza to nie jest

Dopytywalam bo pamietalam ze borykalysmy sie z tym w tym samym czasie i mi lekarz tez mowil ze to normalne. Dzieki

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Mega jest bujaczki to jest to jak chcesz miec przez chwile rece wolne :-)
    No z synem mialam ten duzy z fisher price ale go sprzedalam mam nadzieje ze ten rowniez sie sorawdzi jak tamten .

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam etap na zolty sluz,gesty taki ale chwilowo sie odmienilo i mam bialy z przezroczystym i dzisiaj w sklepie tak mi sie mokro zrobilo ze az nieprzyjemnie...oczywiscie mialam chec skoczyc sprawdzic czy to aby napewno nie krwawienie...

Rosax,fajny zakup..pamietam ze moja mam miala dla mojego sporo mlodszego brata hustawke,tez to bylo czaderskie...my mielismy lezaczek bujaczek i nam sie super sprawdzil taki z fp,tym razem tez kupimy...Maya latwiej robila w nim kupe zawsze rano,chyba pozycja jej pasowala ;) tymbardziej jak wlaczylismy wibracje hehe...tylko kupa potem na pol plecow byla ;)

Dziewczyny,mialam postanowienie ze skoncze z luteina dopochwowa w 16 tygodniu ale mam stracha,biore malo bo tylko 100 na noc ale mam takie urojenie ze skoro miesniaki mi na szyjke tak mocno naciskaly to ze moze sie tam cos luzuje,lutka moze by cos w tym pomogla jak myslicie? Pogadam o tym z polozna w srode...w sensie ze fajnie by bylo jakby ktos mi te szyjke sprawdzil po tej calej akcji z naciskaniem...a jak nie to jakas wizyte w pl klinice umowie,ale ze to daleeeeeeko od nas,urlopy trzeba brac i wogole o kosztach nie wspominajac to chcialabym te wizyte tak logistycznie zaplanowac zeby podgladnac dziecko na kolejnym stadium rozwoju...nie wiem moze gdzies 28 tydzien...bo w normalnym
    Rzypadku usg polowkowe to juz ostatnie jakie robia tu w uk w ciazy...chyba ze sa wskazania i nieprawidlowosci,no ale to sie okaze....mam zagwozdke na kiedy to zaplanowac

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i wlasnie sluchalam dziecia dopplerem i siedzi dokladnie tam gdzie go czuje,strona prawa nad majtkami ,nadal niziutko...ciekawe gdzie mam lozysko hmmm

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ;)

Zaczynam 16tc (15+0) <3

mamakejti, gabi544, Nicka678, Marciiik, Solane, AniaKami, Amore, Zoja, Mania25 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Congrats Anga;)
    fajne to odlczanie, ja złapałam się na tym, że zdziwiłam się że zaraz kończę 4 mc...bo my głównie tc się posługujemy....tak, czas za.....la, a my ciągle młode i piękne;)

Witam nowe lipcówki: elvirke i ajami, zasiliłyście właśnie szlachetne grono;)

Dobrej niedzieli Dziewczęta!

Anga1989, AniaKami lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i <3 na dziś:

"Twoje dziecko zaczęło się ruszać już w 7 - 8 tygodniu ciąży, Ty jednak pierwsze ruchy poczujesz dopiero teraz lub nawet jeszcze później (najpóźniej około 20-22 tygodnia ciąży). Wiele kobiet opisuje je jako uczucie bulgotania, przelewania w brzuchu lub "trzepotu skrzydeł motyla""

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczynki dzisiaj czeka Nas niedzielna sesja brzuszkowa ;) hehe

A nowe mamusie zostały już dodane do tabelki ;) proszone są jedynie o uzupełnienie info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 08:13

elvira lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Wczoraj zaczął brzuch mnie boleć jak na @ wiec wzielam no spe wstałam jest ok.
    Ange wydaje mi się ze do ruchów u ciebie bliżej niż dalej :). Ja z moim synem pierwsze regularne zaczęłam czuć tak właśnie 16-17 tc :). Lekarz mi nie wierzył bo to podobno szybko jak na pierworodke ale ja wiem swoje :D

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi mi mała już dawała znac o sobie ;) wręcz niemozliwe ale jednak. To nie bylo normalne smyranie i laskotanie wiec to nie byly jelita tylko ona ;)

Chociaz i tak czekam na konkretniejsze ruchy i kopniaki do ktorych jeszcze daleko hehe

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Anga - gratuluję 16. tygodnia :)
    Rosa - dobrze że się przejechaliście i wiesz co i jak. Ja też miałam swego czasu śluz żółty, ale raczej taki jasno żółty, jakby kremowy. Nie mam żadnych objawów, nic nie piecze ani nie swędzi, aż dziwne bo miałam zawsze mega skłonności do grzybicy, ledwo lekka infekcja (nawet ból gardła) i już grzybek się panoszył. :/ ale gin sprawdzał i mówił że nie ma stanu zapalnego.. Śliczny bujaczek :) my odziedziczymy po siostrze, z fisher price, nie mam doświadczenia jeszcze z tym ale widzialam jak siostry córka się w nim uspokajała, a jeszcze z wibracjami :D

Co do wizyt - ja chodzę teraz na NFZ, ale wcześniej chodziłam prywatnie to za samą wizytę płaciłam 80 zł, USG - 40 zł a cytologia 20. A prenatalne to nie wiem bo załapałam się już na fundusz więc nie płaciłam.

Ja ogólnie zauwazyłam, że mam troszke nadmiaru na brzuchu (skóra czy tłuszczyk - nie wiem ), ale jak wczoraj się położyłam płasko to zauważyłam tak że od pępka w dół już mam wypukły brzuch i wciagnąć go nie mogę :D i taki lekko twardawy ;) tylko trochę mnie denerwuje że wszystkie juz czujecie ruchy, smyrania a ja nic - zero. Ale pocieszam się że maleństwo będzie może spokojne po porodzie ;)

Anga1989 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :)
    Macie moze czasami kłucia w pochwie? Co one oznaczaja? Czy nie przypadkiem skracajacej sie szyjki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka - ja mam takie kłucia, ale chwilowe, dosłownie setne sekundy ale nie wiem co to oznacza, nawet nie myślałam o szyjce bo gin mi ją sprawdza na prawie każdej wizycie i mówi że jest ok. Ostatnio miała 37 mm

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ