Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wygodny jest zdecydowanie,corka chwilowo przywlaszczyla go sobie do pokoju i w nim czyta ksiazki wieczorami
a maz wcaoraj ucial sobie w nim drzemke popoludniowa
.... nie wiem czy zdjecie bedzie miarodajne,ja mam 160 sm wzrostu wiec nie jakos duzo..moze dlatego wydaje mi sie nieco wiekszy niz na tym zdjeciu gdzie siedzi kobieta bo ona pewnie jest sporo wyzsza
-
1kaktus wrote:Rosa to dbaj o siebie Tobie ten sluz niepuscil? A mialas jakies dodatkowe objawy? Swedzenie, pieczenie? Ten sluz mialas caly czas? Dopytuje bo jak pisalam tez mnie dreczyl ten zolty sluz ale przeszlo jakis tydzien temu w sumie a lekqrz nierobil mi posiewu i zastanawiam sie czy go do twgo niezmusic.
Dla M tez dostalas leki? Bo grzybek to takie paskudztwo ze M tez z tego co wiem musinsie przeleczyc.
Jesli chodzi o nacisk to nospa powinna pomoc i odpoczynek.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
O wlasnie a taki bujaczek odkupilam. Niunia bedzie druga wlascicielka. To pierwsza rzecz jaka kupilam dla niej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad8841f424d1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 23:29
Muszka15, 1kaktus, moniqe, sisi, Amore lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:O wlasnie a taki bujaczek odkupilam. Niunia bedzie druga wlascicielka. To pierwsza rzecz jaka kupilam dla niej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad8841f424d1.jpg
Mega jest bujaczki to jest to jak chcesz miec przez chwile rece wolne -
rosax3 wrote:Minal. Ja pisalam ze miewam i ze lekarz mowi ze normalny typowy ciazowy. Ja mialam wiecej bialego przezroczystego a czasem zolty ale niby normalny.. dzis mialam gesty zolty dosc ciemny . A pieklo tylko dzis myslalam ze od pecherza . Bo pieklo i siku nie moglam robic.. a zapalenie pecherza czesto miewalam jak sie okazalo mialam za duzo leukocytow w moczu i grzybka i zadna infekcja pecherza to nie jest
Dopytywalam bo pamietalam ze borykalysmy sie z tym w tym samym czasie i mi lekarz tez mowil ze to normalne. Dzieki -
1kaktus wrote:Mega jest bujaczki to jest to jak chcesz miec przez chwile rece wolne
07.11.2012 Julian
Tez mialam etap na zolty sluz,gesty taki ale chwilowo sie odmienilo i mam bialy z przezroczystym i dzisiaj w sklepie tak mi sie mokro zrobilo ze az nieprzyjemnie...oczywiscie mialam chec skoczyc sprawdzic czy to aby napewno nie krwawienie...
Rosax,fajny zakup..pamietam ze moja mam miala dla mojego sporo mlodszego brata hustawke,tez to bylo czaderskie...my mielismy lezaczek bujaczek i nam sie super sprawdzil taki z fp,tym razem tez kupimy...Maya latwiej robila w nim kupe zawsze rano,chyba pozycja jej pasowalatymbardziej jak wlaczylismy wibracje hehe...tylko kupa potem na pol plecow byla
Dziewczyny,mialam postanowienie ze skoncze z luteina dopochwowa w 16 tygodniu ale mam stracha,biore malo bo tylko 100 na noc ale mam takie urojenie ze skoro miesniaki mi na szyjke tak mocno naciskaly to ze moze sie tam cos luzuje,lutka moze by cos w tym pomogla jak myslicie? Pogadam o tym z polozna w srode...w sensie ze fajnie by bylo jakby ktos mi te szyjke sprawdzil po tej calej akcji z naciskaniem...a jak nie to jakas wizyte w pl klinice umowie,ale ze to daleeeeeeko od nas,urlopy trzeba brac i wogole o kosztach nie wspominajac to chcialabym te wizyte tak logistycznie zaplanowac zeby podgladnac dziecko na kolejnym stadium rozwoju...nie wiem moze gdzies 28 tydzien...bo w normalnym
Rzypadku usg polowkowe to juz ostatnie jakie robia tu w uk w ciazy...chyba ze sa wskazania i nieprawidlowosci,no ale to sie okaze....mam zagwozdke na kiedy to zaplanowac -
Congrats Anga;)
fajne to odlczanie, ja złapałam się na tym, że zdziwiłam się że zaraz kończę 4 mc...bo my głównie tc się posługujemy....tak, czas za.....la, a my ciągle młode i piękne;)
Witam nowe lipcówki: elvirke i ajami, zasiliłyście właśnie szlachetne grono;)
Dobrej niedzieli Dziewczęta!Anga1989, AniaKami lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
A no i
na dziś:
"Twoje dziecko zaczęło się ruszać już w 7 - 8 tygodniu ciąży, Ty jednak pierwsze ruchy poczujesz dopiero teraz lub nawet jeszcze później (najpóźniej około 20-22 tygodnia ciąży). Wiele kobiet opisuje je jako uczucie bulgotania, przelewania w brzuchu lub "trzepotu skrzydeł motyla""
-
nick nieaktualnyWitam się i ja
Wczoraj zaczął brzuch mnie boleć jak na @ wiec wzielam no spe wstałam jest ok.
Ange wydaje mi się ze do ruchów u ciebie bliżej niż dalej. Ja z moim synem pierwsze regularne zaczęłam czuć tak właśnie 16-17 tc
. Lekarz mi nie wierzył bo to podobno szybko jak na pierworodke ale ja wiem swoje
Anga1989 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Anga - gratuluję 16. tygodnia
Rosa - dobrze że się przejechaliście i wiesz co i jak. Ja też miałam swego czasu śluz żółty, ale raczej taki jasno żółty, jakby kremowy. Nie mam żadnych objawów, nic nie piecze ani nie swędzi, aż dziwne bo miałam zawsze mega skłonności do grzybicy, ledwo lekka infekcja (nawet ból gardła) i już grzybek się panoszył.ale gin sprawdzał i mówił że nie ma stanu zapalnego.. Śliczny bujaczek
my odziedziczymy po siostrze, z fisher price, nie mam doświadczenia jeszcze z tym ale widzialam jak siostry córka się w nim uspokajała, a jeszcze z wibracjami
Co do wizyt - ja chodzę teraz na NFZ, ale wcześniej chodziłam prywatnie to za samą wizytę płaciłam 80 zł, USG - 40 zł a cytologia 20. A prenatalne to nie wiem bo załapałam się już na fundusz więc nie płaciłam.
Ja ogólnie zauwazyłam, że mam troszke nadmiaru na brzuchu (skóra czy tłuszczyk - nie wiem ), ale jak wczoraj się położyłam płasko to zauważyłam tak że od pępka w dół już mam wypukły brzuch i wciagnąć go nie mogęi taki lekko twardawy
tylko trochę mnie denerwuje że wszystkie juz czujecie ruchy, smyrania a ja nic - zero. Ale pocieszam się że maleństwo będzie może spokojne po porodzie
Anga1989 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny