X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim,

ja tez po wizycie:) kocham mojego lekarza, jest taki cierpliwy i poświęca tyle czasu podczas wizyty. Wszytko pomierzył, pokazał. Serduszko już oglądaliśmy i są 2 komory i 2 przedsionki, pęcherz, nerki pracują, płynu dużo, szyjka ponad 5 cm. Wszystko super.
    Obiecuję, że na miesiąc przestaję schizować:) będę tylko ...robić zakupy!

Pytałam o te napięcia macicy, które mam - nie za częste i nie do uczucia kamienia w brzuchu ale jednak, uspokoił powiedział że to już II trymestr i macica zaczyna ćwiczyć, żeby pamiętać o tym, że to mięsień i że coraz większy człowiek w środku tym mocniej na nią napiera, kopie to jest reakcja. I to, że właśnie jak poleżę spokojnie twardnieje też ma w tym kontekście sens - młody nie ukołysany moim chodzeniem, przy moim leżeniu robi się bardziej aktywny, szaleje :) i macica reaguje. Czuję się uspokojona.

Też nie podał wagi tylko wymiary prawie 10 cm szczęścia.

gabi544, bulkaasia, megi78, sisi, DTEM lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah weszlam na wage. Od ostatniej wizyty wg wagi +2kg :D

l22nhdgen92nqanl.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ale naskrobałyście od rana :)

Ja staram się ważyć raz w tygodniu, żeby kontrolować wagę i jak na razie mam ok. 1-1,5 kg na plusie. Co do wagi dziecia, to nie wiem, ile waży :) Pewnie dopiero na USG połówkowym się dowiem, a ta wizyta dopiero na koniec lutego :(

kaktus, ja dalej dupka biorę i lekarz na razie nic mi nie mówił, że odstawiamy. Ale na pewno u Ciebie będzie wszystko ok, nic się nie martw :)

Anga, mi się dobrze śpi z poduchą-rogalem :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, kciuki zaciśnięte &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 10:48

joannapoznan lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Dzisiaj wizytuje ;) Trzymajcie kciuki
    Nicka kciuki &&&&&

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wagę to rano umnie na plusie 1 kg a wieczorem ok 2 kg. Staram się jeść tak jak dotychczas 5 posiłków dziennie, ale porcje ciut większe bo za moment jestem głodna. No ale to pewnie dlatego, ze nie jem mięsa. Ja najwięcej wazylam 54 kg i juz czulam sie jak paczek wiec juz sobie wyobrazam jak bede wyglądać przy wadze 60+ ale teraz nie mój wygląd jest najważniejszy:)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    No dobra...tylko się nie smiej.....trochę się boję, tzn. bałam się w I trymestrze...a teraz jakoś tak po prostu nie maluję....może dlatego, że na L4 jetem i rzadko przebywam wśród "oceniających"? sama nie wiem...farba stoi w szafce;) pofarbowałam własnie we wrześniu, bo miałam jakieś dwie konferencje, a potem pozytywna beta i jakoś czerwone światło w głowie...

Nie, nie będę się śmiała bo niby dlaczego. Szczerze od pozytywnej bety tez jeszcze nie farbowalam..ale myślę że teraz w II trymestrze może bym sobie ten odrost zrobiła sama farbą bez amoniaku.. juz od razu po pozytywnej becie dziewczyny na innym forum mnie opierdzielaly żebym normalnie pofarowała a nie wymyslam, ale jakaś obawa dalej jest, no ale przymierzam się żeby w końcu kupić farbę i ten odrost zrobic.. tez tak macie czy bez problemu farbujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 11:02

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka ja bez problemu farbuje włosy. Tak samo z paznokciami. Albo robie hybrydy chociaż ostatnio nie chce mi sie bawic wiec maluje zwyklymi lakierami ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryszynka - napiszę jak miałam z fryzurą po ciąży z córką, całą ciążę nie farbowałam włosów, długie, obcięłam tak za uszy, na pazia i prawie wróciłam do własnego ciemnego blondu, no ale źle się z tym czułam, postanowiłam więc oddać się w ręce specjalisty i poszłam do salonu Loeral'a, zapłaciłam kilka stówek, a efekt był opłakany, pieprzony żółty kurczak wielkanocny na głowie i powiedziałam sobie, że juz nigdy...

teraz sobie rozjaśniam odrosty tym sprayem, polecam też piankę blond z Sayosa przy myciu włosów, a jak urodzę to sobie cyknę całe włosy, ale teraz juz nie obawiam się o dziecko tylko raczej o efekt, który może być zdeterminowany hormonami i że jakiś zielono-żółty mi wyjdzie....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamuśki :D
    Nadrobilam te kilka stron, ślinotoku mega dostałam bo takie cuda pichcicie, że ho ho!!! ;)
    U mnie dziś schabowy z ziemniakami i fasolka szparagowa :)
    W tej ciąży tylko mięso u mnie ,mogę jeść w każdej postaci. Słodyczy - bardzo sporadycznie.

Co do wagi to mam od początku +4kg ale ja jestem osobą przy kości więc tak tego nie widać ;) W dzień porodu to na bank waga pokaże cyfrę powyżej 100 kg ;)

Wieczorem dostałam migreny i odleciałam z bólu....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia, ja też rozbiję trzycyfrową liczbę w okolicach porodu;)

bulkaasia lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty. :-)
    U mnie na plusie na razie tylko 1 kg, ale jeszcze chwilę i polecimy do przodu.
    Włosy tez farbuję, do lakierów hybrydowych tak przywykłam, że już sobie nie wyobrażam malować zwykłymi. Chyba dopiero przed samym porodem z nich zrezygnuję ;-)

joannapoznan lubi tę wiadomość

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszą noc pierwszy raz spałam z rogalem, aleee nie wiem czym on jest wypełniony w środku, bo z racji ze mam nadwyręzony słuch jak położyłam go pod głowę słyszałam takie jakby szumienie..i to szczerze mnie denerwowalo..owszem pod nogi itp jest fajny no ale pod głowę.. ;) może to tylko ja taka dziwna jestem hehe ;)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 5 miesiacu;))
    Odebralam wyniki posiewu z szyjki i jestem zalamana, bakterie e-coli. Od rana jestem juz na antybiotyku przez 7 dni, profilaktycznie zeby nie nabawic sie grzybka biore dopochwowo lactovaginal i doustnie multilac 2 razy dziennie. Za tydzien w czwartek wizyta i pobranie posiewu na kontrol, ehhhh mialam isc w poniedzialek do szpitala zalozyc szew a wszystko opozni sie o jakies 2 tyg :(((( oby juz bylo dobrze!!!

Szczęśliwa Mamusia, gabi544, Amore lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam +4 kg rano (wieczorem +5)... jak tak dalej pójdzie to będę wielorybem, ale cóż... Jem trochę więcej, ale nie opycham się jakoś.. Widać taka moja uroda... No i pocieszam się, że to wszystko w piersi poszło, haha! :D

Co do wagi dzidziusia, to z tego co się orientuje, to standardowo dopiero od któregoś tygodnia podają, tak już bliżej połowy ciąży, także bez stresu, wszystkiego się dowiemy :)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Witam sie w 5 miesiacu;))
    Odebralam wyniki posiewu z szyjki i jestem zalamana, bakterie e-coli. Od rana jestem juz na antybiotyku przez 7 dni, profilaktycznie zeby nie nabawic sie grzybka biore dopochwowo lactovaginal i doustnie multilac 2 razy dziennie. Za tydzien w czwartek wizyta i pobranie posiewu na kontrol, ehhhh mialam isc w poniedzialek do szpitala zalozyc szew a wszystko opozni sie o jakies 2 tyg :(((( oby juz bylo dobrze!!!
    Przepraszam - zamiast zacytować dałam "lubię". A miałaś jakieś objawy, że robiłaś wymaz z szyjki czy gin profilaktycznie zalecił? Mam nadzieję, że szybko to wyleczysz i będzie już ok, więcej nic się nie będzie odwlekać.

A co do wagi - w momencie robienia testu ważyłam 63,5 chyba. W I trymestrze schudłam jakieś 2 kg, a dziś weszłam rano na czczo na wagę i mam 63,3 więc obecnie jestem na zero :D aż dziwne, bo apetyt mam wielki i ciągle coś przeżuwam, gryzę :D no i zawsze miałam skłonności do tycia, kilogramy przed odchudzaniem mi przybywały nawet od wody. NIe wiem, czy to kwestia zwiększonego metabolizmu czy co, ale pasuje mi takie coś :D

co dziś pichcicie na obiad? :D ja zgotowałam już krupnik (jetem zupolubna ) a potem będę jeszcze robić naleśniki z czekoladą i owocami dla męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 12:37

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak dla humoru ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b917cb2d531.jpg

gabi544, megi78, Jaguś_7810, asiczka11, Anga1989, sisi, evcikm81, joannapoznan, krolikan, Zoja, Marciiik lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    U mnie aktualnie prawie 6kg na minusie :(

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess wrote:
    Witam :)
    U mnie aktualnie prawie 6kg na minusie :(

Oddać Ci ode mnie?;)

DarkPrincess lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chęcią bym apetyt przyjęła, bo na razie z tym też u mnie marnie ;) Jak będzie apetyt to i kg zaczną przybywać tak myślę ;)

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi544 mam profilaktycznie co 4-5 tyg wymaz z szyjki na bakterie bo przy mojej przypadlosci skracania sie szyjki bakterie moga byc niebezpieczne, no i musowo przed zalozeniem szwu musze miec czysty posiew zeby nie bylo pozniej powiklan i zakazenia. Objawow bakterii nie mam zadnych, uplawy takie jakie mialam caly czas, nic nie piecze i nie swedzi.

Ja tez wlasnie gotuje krupnik!!!;) mniami!;) a na drugie kluski leniwe z wczoraj:)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ