X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim,

ja tez po wizycie:) kocham mojego lekarza, jest taki cierpliwy i poświęca tyle czasu podczas wizyty. Wszytko pomierzył, pokazał. Serduszko już oglądaliśmy i są 2 komory i 2 przedsionki, pęcherz, nerki pracują, płynu dużo, szyjka ponad 5 cm. Wszystko super.
    Obiecuję, że na miesiąc przestaję schizować:) będę tylko ...robić zakupy!

Pytałam o te napięcia macicy, które mam - nie za częste i nie do uczucia kamienia w brzuchu ale jednak, uspokoił powiedział że to już II trymestr i macica zaczyna ćwiczyć, żeby pamiętać o tym, że to mięsień i że coraz większy człowiek w środku tym mocniej na nią napiera, kopie to jest reakcja. I to, że właśnie jak poleżę spokojnie twardnieje też ma w tym kontekście sens - młody nie ukołysany moim chodzeniem, przy moim leżeniu robi się bardziej aktywny, szaleje :) i macica reaguje. Czuję się uspokojona.

Też nie podał wagi tylko wymiary prawie 10 cm szczęścia.

gabi544, bulkaasia, megi78, sisi, DTEM lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah weszlam na wage. Od ostatniej wizyty wg wagi +2kg :D

l22nhdgen92nqanl.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ale naskrobałyście od rana :)

Ja staram się ważyć raz w tygodniu, żeby kontrolować wagę i jak na razie mam ok. 1-1,5 kg na plusie. Co do wagi dziecia, to nie wiem, ile waży :) Pewnie dopiero na USG połówkowym się dowiem, a ta wizyta dopiero na koniec lutego :(

kaktus, ja dalej dupka biorę i lekarz na razie nic mi nie mówił, że odstawiamy. Ale na pewno u Ciebie będzie wszystko ok, nic się nie martw :)

Anga, mi się dobrze śpi z poduchą-rogalem :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach, kciuki zaciśnięte &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 10:48

joannapoznan lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Dzisiaj wizytuje ;) Trzymajcie kciuki
    Nicka kciuki &&&&&

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wagę to rano umnie na plusie 1 kg a wieczorem ok 2 kg. Staram się jeść tak jak dotychczas 5 posiłków dziennie, ale porcje ciut większe bo za moment jestem głodna. No ale to pewnie dlatego, ze nie jem mięsa. Ja najwięcej wazylam 54 kg i juz czulam sie jak paczek wiec juz sobie wyobrazam jak bede wyglądać przy wadze 60+ ale teraz nie mój wygląd jest najważniejszy:)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    No dobra...tylko się nie smiej.....trochę się boję, tzn. bałam się w I trymestrze...a teraz jakoś tak po prostu nie maluję....może dlatego, że na L4 jetem i rzadko przebywam wśród "oceniających"? sama nie wiem...farba stoi w szafce;) pofarbowałam własnie we wrześniu, bo miałam jakieś dwie konferencje, a potem pozytywna beta i jakoś czerwone światło w głowie...

Nie, nie będę się śmiała bo niby dlaczego. Szczerze od pozytywnej bety tez jeszcze nie farbowalam..ale myślę że teraz w II trymestrze może bym sobie ten odrost zrobiła sama farbą bez amoniaku.. juz od razu po pozytywnej becie dziewczyny na innym forum mnie opierdzielaly żebym normalnie pofarowała a nie wymyslam, ale jakaś obawa dalej jest, no ale przymierzam się żeby w końcu kupić farbę i ten odrost zrobic.. tez tak macie czy bez problemu farbujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 11:02

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka ja bez problemu farbuje włosy. Tak samo z paznokciami. Albo robie hybrydy chociaż ostatnio nie chce mi sie bawic wiec maluje zwyklymi lakierami ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryszynka - napiszę jak miałam z fryzurą po ciąży z córką, całą ciążę nie farbowałam włosów, długie, obcięłam tak za uszy, na pazia i prawie wróciłam do własnego ciemnego blondu, no ale źle się z tym czułam, postanowiłam więc oddać się w ręce specjalisty i poszłam do salonu Loeral'a, zapłaciłam kilka stówek, a efekt był opłakany, pieprzony żółty kurczak wielkanocny na głowie i powiedziałam sobie, że juz nigdy...

teraz sobie rozjaśniam odrosty tym sprayem, polecam też piankę blond z Sayosa przy myciu włosów, a jak urodzę to sobie cyknę całe włosy, ale teraz juz nie obawiam się o dziecko tylko raczej o efekt, który może być zdeterminowany hormonami i że jakiś zielono-żółty mi wyjdzie....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamuśki :D
    Nadrobilam te kilka stron, ślinotoku mega dostałam bo takie cuda pichcicie, że ho ho!!! ;)
    U mnie dziś schabowy z ziemniakami i fasolka szparagowa :)
    W tej ciąży tylko mięso u mnie ,mogę jeść w każdej postaci. Słodyczy - bardzo sporadycznie.

Co do wagi to mam od początku +4kg ale ja jestem osobą przy kości więc tak tego nie widać ;) W dzień porodu to na bank waga pokaże cyfrę powyżej 100 kg ;)

Wieczorem dostałam migreny i odleciałam z bólu....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia, ja też rozbiję trzycyfrową liczbę w okolicach porodu;)

bulkaasia lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty. :-)
    U mnie na plusie na razie tylko 1 kg, ale jeszcze chwilę i polecimy do przodu.
    Włosy tez farbuję, do lakierów hybrydowych tak przywykłam, że już sobie nie wyobrażam malować zwykłymi. Chyba dopiero przed samym porodem z nich zrezygnuję ;-)

joannapoznan lubi tę wiadomość

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszą noc pierwszy raz spałam z rogalem, aleee nie wiem czym on jest wypełniony w środku, bo z racji ze mam nadwyręzony słuch jak położyłam go pod głowę słyszałam takie jakby szumienie..i to szczerze mnie denerwowalo..owszem pod nogi itp jest fajny no ale pod głowę.. ;) może to tylko ja taka dziwna jestem hehe ;)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 5 miesiacu;))
    Odebralam wyniki posiewu z szyjki i jestem zalamana, bakterie e-coli. Od rana jestem juz na antybiotyku przez 7 dni, profilaktycznie zeby nie nabawic sie grzybka biore dopochwowo lactovaginal i doustnie multilac 2 razy dziennie. Za tydzien w czwartek wizyta i pobranie posiewu na kontrol, ehhhh mialam isc w poniedzialek do szpitala zalozyc szew a wszystko opozni sie o jakies 2 tyg :(((( oby juz bylo dobrze!!!

Szczęśliwa Mamusia, gabi544, Amore lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam +4 kg rano (wieczorem +5)... jak tak dalej pójdzie to będę wielorybem, ale cóż... Jem trochę więcej, ale nie opycham się jakoś.. Widać taka moja uroda... No i pocieszam się, że to wszystko w piersi poszło, haha! :D

Co do wagi dzidziusia, to z tego co się orientuje, to standardowo dopiero od któregoś tygodnia podają, tak już bliżej połowy ciąży, także bez stresu, wszystkiego się dowiemy :)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Witam sie w 5 miesiacu;))
    Odebralam wyniki posiewu z szyjki i jestem zalamana, bakterie e-coli. Od rana jestem juz na antybiotyku przez 7 dni, profilaktycznie zeby nie nabawic sie grzybka biore dopochwowo lactovaginal i doustnie multilac 2 razy dziennie. Za tydzien w czwartek wizyta i pobranie posiewu na kontrol, ehhhh mialam isc w poniedzialek do szpitala zalozyc szew a wszystko opozni sie o jakies 2 tyg :(((( oby juz bylo dobrze!!!
    Przepraszam - zamiast zacytować dałam "lubię". A miałaś jakieś objawy, że robiłaś wymaz z szyjki czy gin profilaktycznie zalecił? Mam nadzieję, że szybko to wyleczysz i będzie już ok, więcej nic się nie będzie odwlekać.

A co do wagi - w momencie robienia testu ważyłam 63,5 chyba. W I trymestrze schudłam jakieś 2 kg, a dziś weszłam rano na czczo na wagę i mam 63,3 więc obecnie jestem na zero :D aż dziwne, bo apetyt mam wielki i ciągle coś przeżuwam, gryzę :D no i zawsze miałam skłonności do tycia, kilogramy przed odchudzaniem mi przybywały nawet od wody. NIe wiem, czy to kwestia zwiększonego metabolizmu czy co, ale pasuje mi takie coś :D

co dziś pichcicie na obiad? :D ja zgotowałam już krupnik (jetem zupolubna ) a potem będę jeszcze robić naleśniki z czekoladą i owocami dla męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 12:37

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak dla humoru ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b917cb2d531.jpg

gabi544, megi78, Jaguś_7810, asiczka11, Anga1989, sisi, evcikm81, joannapoznan, krolikan, Zoja, Marciiik lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    U mnie aktualnie prawie 6kg na minusie :(

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess wrote:
    Witam :)
    U mnie aktualnie prawie 6kg na minusie :(

Oddać Ci ode mnie?;)

DarkPrincess lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chęcią bym apetyt przyjęła, bo na razie z tym też u mnie marnie ;) Jak będzie apetyt to i kg zaczną przybywać tak myślę ;)

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi544 mam profilaktycznie co 4-5 tyg wymaz z szyjki na bakterie bo przy mojej przypadlosci skracania sie szyjki bakterie moga byc niebezpieczne, no i musowo przed zalozeniem szwu musze miec czysty posiew zeby nie bylo pozniej powiklan i zakazenia. Objawow bakterii nie mam zadnych, uplawy takie jakie mialam caly czas, nic nie piecze i nie swedzi.

Ja tez wlasnie gotuje krupnik!!!;) mniami!;) a na drugie kluski leniwe z wczoraj:)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ