X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    Hej dziewczyny,
    ja też dziś idę na wizytę.. ciekawe co tam słychać w moim brzuchu...
    Tak pięknie gotujecie i w ogóle apetyty chyba większości powracały, a przyznacie się ile na plusie na wadze? Ja sobie sprawdzam na tym wykresie na belly, to niby "przyrost" w normie, ale jakoś i tak się zmartwiłam po dzisiejszym ważeniu, bo mam od początku 4,3 kg na plusie.. Te wszystkie naleśniki i pierogi pewnie wychodzą, bo przecież dzidzia jeszcze maluteńka...

Ja narazie niecały kg ...
    Boje się, że jak ruszę z kopyta to będzie masakra :P

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam -4, ale że nadrobiłam 200g to mogę powiedzieć -3,8 kg i to lezac. Bez wymiotów, ale na dziecie cukrzycowej.

• lottinka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +1, ale jestem zacofana wiekiem ciąży ;)

Mam za to wrażenie ze utyłam w moich wcale nie chudych udach, buuuu

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • SteveS Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze jadam 5 posilków dziennie, ostatnio w porywach do 7 :D Z czego spore śniadanie, codziennie świeży obiad (chyba że jest zupa) i kolacja też dość syta. I mam ok. 0,5 kg na plusie ;)

Za to wczoraj oboje się zbudziliśmy z mężem chorzy, jego gardło i gorączka rozwaliła, mnie głowa od dwóch dni tak dudniła, że nie dało się żyć. Wczoraj zrobiłam sobie wolne, najadłam się chleba z czosnkiem, błagając o brak zgagi, wypiliśmy herbaty z sokiem malinowym i imbirem, mąż wziął leki - i dziś, tfu tfu tfu, jest lepiej. Źródło zarażenia oczywiście to samo, tj. niedoleczone dzieci mojego szwagra. Dla nich to takie "nic, tylko katarek", a ja mam ochotę ich po prostu kopnąć w cztery litery za brak wyobraźni.

KgXdp1.png
  • krolikan Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to na razie po waszych odpowiedziach jestem już całkiem załamana...
    tzn. wiadomo, że trochę żartuję... :) ale widzę, że muszę się jakoś ogarnąć i większa uwagę przykładać do tego co i kiedy jem... bo tak patrzę, że ostatni kilogram to w ciągu jednego tygodnia przybrałam...

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    tzn. wiadomo, że trochę żartuję... :) ale widzę, że muszę się jakoś ogarnąć i większa uwagę przykładać do tego co i kiedy jem... bo tak patrzę, że ostatni kilogram to w ciągu jednego tygodnia przybrałam...
    Kochana nie martw się tak. Może jesteś bardzo szczupłą osobą wiec możesz więcej przybierać. Ja się ciesze ze schudłam bo przez moją tarczyce pomimo cwiczen baaaardzo intensywnych i zdrowego stylu życia przytylam prawie 10kg wiec te kilka kg u mnie mniej to jak zbawienie

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,na 11 skocze do poloznej...zobaczymy co tam wymysli...
    Noc mialam kiepska,pierwsza taka od dawna..nie dosc ze snilam calusia noc chyba to od rana cmi mnie z lewej strony i plecy na dole,taki nie to bol ni uczucie ale niefajne...

Wogole z tymi snami,macie tak czasem ze Wam sie sni ze sikacie? No bo mi sie tak czesto sni..niby leci jakas historia a tu naraz ja na kibelku...i wtedy sie przebudzam zazwyczaj i dobrze bo wstaje i ide ale pierwsze co to sprawdzam czy sie nie posikalam ;) dzisiaj znow tak mialam...

Spotkania forumowe super rzecz,z forum na ktorym sie udzielalam przy corce mamy kontakt taki codzienny w grupie 15 osobowej,juz 10 lat i jest faaaajnie..osobiste spotkania tez byly ale jednego gigantycznego nie udalo sie zrobic bo ciagle cos...

O wadze dzieci bylo,no u mnie nie podaja nawet na tych glownych usg,z corka tez wagi nie podawali ale polozna starala sie ja oszacowac po pomiarach brzucha miara ;) wyzsza szkola jazdy hehe w sumie tak mniej wiecej mi ocenila z corka...

Na obiad dzis nie wiem co,chyba wena mi minela i tyle....

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan, niestety muszę Cię zmartwić - teraz to tylko tendencja wzrostowa :) strasznie nie lubie tego licytowania się, ciągłego pytania kto i ile przytył, komentowania ludzi z boku, masakra. Nie mówie oczywiście o Was, bo wiadomo, w tym gronie można plotkować i każdy każdego zrozumie. Od początku ciąży schudłam 5 kg, teraz przybyło mi już 2 kg mimo, że początkiem stycznia byłam jeszcze na zero. Przyjechała teraz koleżanka w 6 miesiącu, z bardzo małym brzuszkiem, to już szwagier komentował, że ja będę miała potężny, bo teraz już widać, a co dopiero potem. Rly?????????? A co to kogo obchodzi, każda z nas przytyje tyle ile trzeba, żeby mieć zdrowe dzieciątko. Zwariować można z tą wagą! Najwięcej do powiedzenia oczywiście mają faceci, że wieloryb, że olbrzymia, że czworaczki... Myślałam, że choć teraz będę gruba i szczęśliwa :D

megi78, krolikan lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:

Niczym sie nie martw. Mam znajoma, która w 7-8 miesiacu zaczela chudnac. Każda ciąża jest inna i kazda z Nas inaczej bedzie przybierac. Na pewno bym przybrala wiecej ale ja wogole nie mam jako tako apetytu. I to juz czasami mnie martwi. Przed ciążą potrafilam nie jesc - teraz zaczynam cos dziubac ale czy to wystarcza? Nie wiem. Ale znajac zycie za miesiac bede jesc "za dwoch" bo w koncu ten apetyt wroci na pelnych obrotach ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka i Krolikan trzymam kciuki za wizyty!!

Ja jestem niecałe -2 kg względem wagi przed ciążą (a niecały 1 kg względem wagi w 4. tygodniu ciąży). W ciągu kilku dni odkąd jestem na L4 przytyłam 0,5 kg, a tak to pracując miesiąc trzymałam tę samą wagę. W ogóle to muszę przyznać, że jak pracowałam jadłam bardziej zdrowo. Bo miałam do dyspozycji to, co wzięłam z domu, a starałam się brać dość zdrowe rzeczy (ale to i tak mówię o ostatnich 2-3 tygodniach, wcześniej prawie nic nie mogłam jeść). A teraz mam pełną lodówkę i nagle się okazało, że zdrowe produkty wcale tak mnie nie kręcą... Właśnie zmusiłam się do zjedzenia porcji pistacji,a w pracy ostatni tydzień-dwa jadłam ciągle orzechy jako przekąskę. Zbieram się na spotkanie z przyjacielem, mam nadzieję, że nie wylądujemy w pizzerii, bo w sobotę opyliłam 2 kawałki pizzy z podwójnym serem :D

Jeśli chodzi o zmiany w ciele, to w talii przybrałam 4-5 cm. Wciąż mam talię, ale ogólnie z natury miałam mocne wcięcie - jestem ciekawa w którym tygodniu zaniknie. Brzuch od rana już jest uwidoczniony. No i piersi... Nosiłam 65g, a teraz kupiłam 70h :D Ciekawe co będzie dalej ;D Całe szczęście, że sklep, w którym się zaopatruję ma miseczki bodajże do K :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 10:23

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a moja waga pokazala w niedziele +0,5 kg...i chyba sie z tego ciesze tzn ze jeszcze nie tyje bo ja wiem ze i tak skoncze sporo na plusie i cala spuchnieta....brzuch maly a twarz jak dynia,tak to u mnie bedzie....z corka szybko zaczelam puchnac i wygladalam na koniec tak ze jak mnie znajoma spotkala pod lidlem to na caly glos krzyczala co mi sie stalo :/ ...niska jestem i kazdy kg idzie w druga brode,uda i ramiona...reszta zostaje w miare mama a ja wygladam jak gremlin ...jestem na to w miare gotowa,teraz w dodatku jak dojda wysokie temp to hm....no coz,poloze sie w basenie i beda mnie polewac wezem ;)

0MPT.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upałów w czerwcu i lipcu... Mega się cieszę, że tu mieszkamy, bo dom budowany przez moich prdziadków, bardzo grube mury i latem dość chłodno w domu. A jak mieszkaliśmy czy to w Łodzi czy Warszawie, to latem mieliśmy np w łazience ponad 30 stopni, nie mówiąc już o pokoju.... Braliśmy prysznic, nie zdążyliśmy się wytrzeć i już byliśmy cali mokrzy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 10:26

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo -3.5 kg. Odrobilam ostatnio 2 kg - na l4 w domu i teraz jestem na -1.5 kg. Az strach pomyśleć co bedzie jak pojde za miesiac na l4. Juz ma bieliznę za mała i czuje sie jak pyza. Tylko ze ja po slubie przed ciaza utylam 10 kg :(

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Nicka i Krolikan trzymam kciuki za wizyty!!

Jeśli chodzi o zmiany w ciele, to w talii przybrałam 4-5 cm. Wciąż mam talię, ale ogólnie z natury miałam mocne wcięcie - jestem ciekawa w którym tygodniu zaniknie. Brzuch od rana już jest uwidoczniony. No i piersi... Nosiłam 65g, a teraz kupiłam 70h :D Ciekawe co będzie dalej ;D Całe szczęście, że sklep, w którym się zaopatruję ma miseczki bodajże do K :D

Mania - dawaj adres sklepu! bo mi przyjdzie chyba liśćmi łopianu zakrywać.....
    a co do talii, to ja w 9 mcu miałam talię;) jak przodem stanęłam w lustrze, to miodzio, ale bokiem - humbak co go ocean wyrzucił.....

sisi lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mojej wagi, to jutro się zważę przed wizytą, u profesorci jest położna co waży i przyjdzie chwila prawdy.....na wagę w domu nie wchodzę, po co mam się stresować...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti http://ewabien.com/pl/ :) Uwielbiam tę markę i jakość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 10:38

mamakejti lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z ciekawosci wejde pozniej na wage. Jak mi sie sniadanie przetrawi :D

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Mamakejti http://ewabien.com/pl/ :) Uwielbiam tę markę i jakość :)

Merci! znam i posiadam! rzeczywiście fajnie się noszą biustonosze...

Mania25 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja na wagę wchodzę tylko rano po wizycie w WC i przed jedzeniem :D A mój ginekolog na szczęście mnie nie waży tylko wierzy na słowo :) Jak jestem na wizycie po godzinie 18 to i waga wskazuje jakieś 1,5 kg więcej :D

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nic nie przytyłam. Dalej jest 50,7 czasem 50,6 kg.
    Ale z synkiem miałam tak samo. Do 20 tyg prawie nic. Potem skończyłam pracować i waga poszła trochę w górę.
    Na koniec mega spuchlam i przybyło chyba z 5 kg :/
    Liczę że teraz więcej niż te 12 kg nie przytyje...

Muszka daj znać po położnej.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ