X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wszystkich pomyślnych wizyt :)

Kusicie tymi pysznościami, a ja dzisiaj miałam tylko fasolkę po bretońsku ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Kaktus nie martw się będzie dobrze ja dzisiaj ostatnia tablete duphastonu wzielam :). Dużo dziewczyn juz tez poodsawialo i jest ok.
    Luz Maryja jeszcze raz gratuluję cory i to dużej zdrowej cory :)

Wiem wiem ale chyba kazda to przezywa :-/ musi byc wszystko dobrze. Lozysko jest ladne wiec powinno samo produkowac juz progesteron a Dziewczyny odstawialy wczesniej przeciez.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to Dzien dobry i milego dnia :-) a i Dziewczyny z PL teraz od 1 stycznia mamy uprawnienia zeby do specjalistow chodzic bez kolejki powinien nas przyjc w ciagu 7 dni max. Tak jak np honorowych dawcow krwi. Bo nieraz niezdazylybysmy do lekarza w czasie ciazy przy tych kolejkach.

megi78, Marciiik lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Nocka przespana z jedna pobudka po 4:00. Mój świrnięty sąsiad z góry zaczął sie wydzierac na swojego psa :/

Czasami mam ochote zadzwonić aby mu dali zakaz opiekowania sie zwierzetami...

No a o 5:30 juz wstałam standardowo bo pecherz wzywał. Nie wiem jak Wy ale ja juz coraz ciezej1 mam aby znalezc wygodna pozycje w łóżku do spania.. A co bedzie pozniej to nie wiem...

Moja mamuska jak wroci z pracy koło 14:30 to wypijemy kawke a potem pojdziemy na jakies szalone zakupy hehe moze uda mi sie cos malutkiej kupic ;) ja obowiazkowo jakies legginsy albo dzinsy musze kupic.

Obiadu nie musze robic bo wczoraj na wieczor zrobilysmy z mama żurek :) tak wiec dzisiaj tylko odgrzac a no i jajka ugotowac.

Wczoraj padlo pytanie o majonez.
    Dodaje go do sałatek bez problemu. Czy jajka z majonezem tez jem. Jedzcie to na co macie smaka. Lepiej zeby dziecko wszystkiego kosztowalo - bo nie wiem ile z tego prawdy ale jest jeden przesad, ze gdy kobieta w ciazy grymasi z jedzeniem to dziecko tez bedzie ;)

Wczoraj musialam zazyc ibum. Wiem ze w ciazy sie nie powinno ale juz musialam. Tak mnie glowa rozbolala ze az mi lzy do oczu naplywaly.
    Potem poszperalam w necie i PONOC w II trymestrze jakas dawka jest dozwolona. Na szczescie tylko 1 tbl wzielam i mam nadzieje ze wiecej nie bede musiala...

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Czy ktoras z Was farbuje sobie sama włosy w domu i dodam że na blond? Jeżeli tak to jakie farby kupujecie? Ostatnio koleżanka fryzjerka poleciła mi schwarzkopf essensity zielone opakowanie :)

Jaaaaaa, od kilku lat Syoss ten taki co się miesza dwie tubki z kolorami ze środka, to jest chyba cooling blond, bo nie chcę słonecznego, tylko taki bardziej perłowo-srebrzysty, z rossmanna;)
    ale od wrześnie nie farbuję i radzę sobie odświeżaczem koloru w spray, na odrosty właśnie ze Schwarzkopfa (ten z Claudią Schiffer) i do tego jakiś fioletowy szampon co drugi dzień;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Dziewczyny gratuluję wszystkich pomyślnych wizyt :)

Kusicie tymi pysznościami, a ja dzisiaj miałam tylko fasolkę po bretońsku ;)

Ja też miałam wczoraj fasolkę po bretońsku sisi czyli obie fasolkowałyśmy;)

sisi lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, dzień dobry, zaczęłam odpowiadać na posty z poprzedniej strony i się nie przywitałam;)

dziękuję Dziewczęta za odpowiedzi co do wagi,Jaguś - ciekawa jestem jak waga u Was jutro?;)

dobrego dnia!

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Jaaaaaa, od kilku lat Syoss ten taki co się miesza dwie tubki z kolorami ze środka, to jest chyba cooling blond, bo nie chcę słonecznego, tylko taki bardziej perłowo-srebrzysty, z rossmanna;)
    ale od wrześnie nie farbuję i radzę sobie odświeżaczem koloru w spray, na odrosty właśnie ze Schwarzkopfa (ten z Claudią Schiffer) i do tego jakiś fioletowy szampon co drugi dzień;)
    Mamakejti a czemu już nie farbujesz tylko odświeżasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 07:23

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) pracowity mam ten początek L4 i drugiego trymestru i nie mam jak pisac. Nadrobiłam wasze wczorajsze pyszności...BloodyMary dla mnie wygrala, będę dzisiaj szukac mojego ukochanego double chocolate :D

Bylam wczoraj w kinie na Lalaland...jezu. Do połowy myślałam że lekka zamułka i przesada z tymi globami, a jak sie zryczalam na koniec o matko i córko!!! Wychodziłam z kina w spazmach zakrywając twarz szalikiem :D

BloodMary lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    No własnie, dzień dobry, zaczęłam odpowiadać na posty z poprzedniej strony i się nie przywitałam;)

dziękuję Dziewczęta za odpowiedzi co do wagi,Jaguś - ciekawa jestem jak waga u Was jutro?;)

dobrego dnia!

Szczerze Ci powiem, ze jeszcze na zadnej wizycie mi nie powiedziala ile dziecko waży :( hm... dziwne, wizyte ostatnia mialam miesiac temu to moze dowiem sie jutro o niej...

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ginka tez ani razu nie podała ile malutka waży, tak więc nie jesteście same ;)
    Za tydzień w piątek mam wizyte to się jej zapytam z ciekawości :)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Szczerze Ci powiem, ze jeszcze na zadnej wizycie mi nie powiedziala ile dziecko waży :( hm... dziwne, wizyte ostatnia mialam miesiac temu to moze dowiem sie jutro o niej...

Jaguś, to jakoś parametry obwodu głowy, brzuszka, dłuość kości udowej i coś jeszcze i oni robia czary mary i wychodzi im waga, to w sumie program komputerowy oblicza na usg;)

Aaaa zapomniałam dopisać, że w szpitalu jak byłam 14+5 to wg usg dziecko wazyło 103 gramy, a równo dwa tygodnie później już 178, muszę to rozkminić.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 07:43

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Cześć dziewczynki :) pracowity mam ten początek L4 i drugiego trymestru i nie mam jak pisac. Nadrobiłam wasze wczorajsze pyszności...BloodyMary dla mnie wygrala, będę dzisiaj szukac mojego ukochanego double chocolate :D

Bylam wczoraj w kinie na Lalaland...jezu. Do połowy myślałam że lekka zamułka i przesada z tymi globami, a jak sie zryczalam na koniec o matko i córko!!! Wychodziłam z kina w spazmach zakrywając twarz szalikiem :D

a mnie odrzuca Ryan Gosling....tak generalnie, nie lubię patrzeć na jego twarz, ale oczywiście co kto lubi, większość znanych mi Lasek szaleje za nim...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Mamakejti a czemu już nie farbujesz tylko odświeżasz?

No dobra...tylko się nie smiej.....trochę się boję, tzn. bałam się w I trymestrze...a teraz jakoś tak po prostu nie maluję....może dlatego, że na L4 jetem i rzadko przebywam wśród "oceniających"? sama nie wiem...farba stoi w szafce;) pofarbowałam własnie we wrześniu, bo miałam jakieś dwie konferencje, a potem pozytywna beta i jakoś czerwone światło w głowie...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!!

Czytam ostatnie strony i zazdraszczam Wam pyszności!!! Ja tu chyba jak narazie jestem najwięcej na plusie w kg więc nie kuście więcej...plisss

Serdecznie gratuluję wczorajszzych wizyt!!!!

Ja duphaston jeszcze biorę- we wtorek wizyta i pewnie zaczmiemy odstawiać, wagi dziecka też mi ani razu lekarka nie podała :( Dziś jadę na mizianie- smyranie do kosmetyczki !!! W piątek impreza- mam nadzieję, że jeszcze się zmieszczę w tą sukienkę he he he

Kochane wczoraj od mamy dostałam prezent- kołyskę dla dziecka, to pierwsza rzecz jaką mamy heheheheh :) Pozdrawiam WAS cieplutko

Amore lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Witajcie!!!

Czytam ostatnie strony i zazdraszczam Wam pyszności!!! Ja tu chyba jak narazie jestem najwięcej na plusie w kg więc nie kuście więcej...plisss

Serdecznie gratuluję wczorajszzych wizyt!!!!

Ja duphaston jeszcze biorę- we wtorek wizyta i pewnie zaczmiemy odstawiać, wagi dziecka też mi ani razu lekarka nie podała :( Dziś jadę na mizianie- smyranie do kosmetyczki !!! W piątek impreza- mam nadzieję, że jeszcze się zmieszczę w tą sukienkę he he he

Kochane wczoraj od mamy dostałam prezent- kołyskę dla dziecka, to pierwsza rzecz jaką mamy heheheheh :) Pozdrawiam WAS cieplutko

DTEM - dziś już środa, gdzie raport z wizyty duszpasterskiej?;) chyba, że przeoczylam...to mea culpa <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 08:11

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodzi o wage dziecka tez lekarz mi nie podal a bylam 16+5. Powiedzial ze na polowkowych bedzie cala anatomia plodu i wtedy wszystko pomierzymy. Moze tez dlatego ze nie place za usg za kazdym razem, tzn na kazdej wizycie podgladamy Malutka ale platne usg mam 3 (prenatalne, teraz co bedzie polowkowe i pozniej jeszcze jedno). A co wizyta doaje mi tylko 3 zdjecia pogladowe, a tych platynych to chyba z 12 z opisem i nagrana plyta cd.

w57v9n73n742fstj.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    DTEM - dziś już środa, gdzie raport z wizyty duszpasterskiej?;) chyba, że przeoczylam...to mea culpa <3

Chyba nie ma o czym pisać- przyszedł, pokropił, najadł się i po 22 pojechał- on jest dziwak jak dla mnie, wolałam poprzedniego księdza no ale cóż.... Pozytyw z tego taki, że do wczoraj nie musiałam obiadu gotować bo tyle żarełka zostało (jak zawsze!!!)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Chyba nie ma o czym pisać- przyszedł, pokropił, najadł się i po 22 pojechał- on jest dziwak jak dla mnie, wolałam poprzedniego księdza no ale cóż.... Pozytyw z tego taki, że do wczoraj nie musiałam obiadu gotować bo tyle żarełka zostało (jak zawsze!!!)

No ja własnie o tym żarełku poczytać chciałam...co pysznego zrobiłaś? już powstrzymuje ślinotok...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    No ja własnie o tym żarełku poczytać chciałam...co pysznego zrobiłaś? już powstrzymuje ślinotok...

po przeczytaniu Waszych pysznych propozycji, zdecydowałam się karkówkę pieczoną, kurczak pieczony z ryżem (mam super szybki przepis z ryżem surowm), kotleciki schabowe i mielone, "ślimaczki" z ciasta francuskiego. Sałatka brokułowa ze słonecznikiem, ogóreczki, papryka i szpinak z fetą do smarowania na mięsko :)

Telepatycznie powstrzymuję Twój ślinotok bo już tylko szpinak został hehehe :)

mamakejti lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ