Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mamakejti wrote:Dżizas kruszynka, dobiłaś mnie tym sosikiem grzybowym, JA GO CHCE!!!!!!
a że wyekspediowałam moją4,5 latke na zimowisko (czyli do dziadków) na 4 dni to nie chciało mi sie na poważnie dziś gotować, więc pyknęłam pierogi od mamusi, a potem fasolkę po bretońsku od tatusia.....
Kruszynka5 -
Ale Dziewczyny kusicie tym jedzonkiem
Na szczęście mąż ma pizze zamówić, to jakoś przeżyję
Ja też dziś miałam wizytę. Co prawda mój lekarz się rozchorował, ale było zastępstwo. Po badaniu - szyjka wygląda na długą i trzyma, więc na razie obserwujemy. Na twardnienia brzucha - jak najwięcej leżeć i odpoczywać, przyjmować leki. No i mam zakaz jazdy samochodem i oczywiście zakaz...
A mieliśmy jechać na weekend do Wrocławia, bo córa ferie maA tu zonk.
Kolejna wizyta za dwa tygodnie. -
kruszynka5 wrote:A dziewczyny jak z majonezem? Jecie majonez normalnie? Bo czasami do niektórych sałatek musze dodać niestety.. ale zawsze mam obawę bo w sumie pisze ze jajka kurze niby tylko 6% ale są..
ja jem bez obaw, przecież muszą to jakoś pasteryzować...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGratuluję super wizyt. Dziewczyny musimy przestać z tym jedzeniem bo padniemy hehehe
. Co do majonezu czy jejek jeść można. Ja jem jaja tez na miękko i nie zamierzam przestać. Surowego oczywiście jeść nie będę. A propos surowego tęsknię za tatarem
-
mamakejti wrote:no właśnie, a mój szacowany na 17+0 już 178 g? hmm w czwartek ma wizytę u profesorci, to wypytam o co chodzi, czy mam się martwić...
Kolejny raz potwierdzone ża córka na 100% która ma już 187 gram. W chwli USG (wczoraj) miała 16+4 a prawie wszystkie wymiary miała na 17+3.
Nic nie komentowała wagi gin od USG. Teraz tak się zastanawiam ze może i coś w tym jest bo mam cukrzycę ciążową. W poprzedniej ciąży tez miałam i syn w 36+6 3420gr i 52 cm wiec gdyby był o czasie to basy jeszcze trochę nabrał
Nic się nie martw na tym etapie nie można powiedzieć czy będzie duże dziecko czy nieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 20:59
Jaguś_7810, delilah11, megi78, sisi, mamakejti, DTEM, gabi544, Zoja lubią tę wiadomość
-
mamakejti wrote:Cześć! właśne wróciliśmy;)
dzieć mój nie za bardzo chciał się mierzyc dzisiaj, ogólnie biometria odpowiada 17+0 a dzisiaj jestem 16+5, czyli ciut do przodu (kość udowa nawet 17+2) ale przeraziła mnie szacowana waga - 178 g, hmmm podzielicie się jaka waga jest u was? lekarka nawet zapytała ile wazyło dziecko, które urodziłam, troszkę sie zaniepokoiłam....
Moje na prenatalnych 12t5d ważyło 68g teraz dzieciątko przybiera silniej na wadze a mnie rośnie na długość poza tym wagę wylicza się z poszczególnych długości moim zdaniem nie masz powodu do zmartwien jest wszystko okmamakejti lubi tę wiadomość
-
A ja po wyzycie zamowilam sobie spodnie i jensy i bluzki w bonprix juz niemoge sie doczekac az przyjda
Ale jestem dzisiaj uchachana ta wizyta i wogole tak mi dzisiaj cudnie. Tak sie ciesze ze Dziecio ok masakra
Tylko odstawienia duphastonu troche sie obawiam ale bedzie dobrzeja to wogole poszlam z cala lista pytan dzisiaj i dr cierpliwie odpowiadal
joannapoznan lubi tę wiadomość
-
O rany super wieści z wizyt!! Ale już duże te fasolki
Czy ktoś pisał o Tatarze hihi??
Ja kocham tatar ponad wszystko! Zazwyczaj z mężem robimy z surowego łososia (choć z mięsa też czasem)... Ale jest alternatywą!
Łosoś wędzonyJa właśnie się zajadam
wiem że to już nie identyko smak ale mmm niebo w gębie
gorące pieczywo do tego!
Ahh no i ja nie daje żółtka surowego tak jak zawsze tylko sama oliwę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db5c1e16e323.jpg
-
O rany super wieści z wizyt!! Ale już duże te fasolki
Ja kocham tatar ponad wszystko! Zazwyczaj z mężem robimy z surowego łososia (choć z mięsa też czasem)... Ale jest alternatywą!
gorące pieczywo do tego!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db5c1e16e323.jpg
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:O rany super wieści z wizyt!! Ale już duże te fasolki
gorące pieczywo do tego!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db5c1e16e323.jpg. No ale powiem smacznego