X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti, moj maluch w 12 tygodniu mial 55 g wiec tez nie malo, ciekawe ile bedzie mial jutro ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 19:39

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Mamakejti, moj maluch w 12 tygodniu mial 55 g ;)

no właśnie, a mój szacowany na 17+0 już 178 g? hmm w czwartek ma wizytę u profesorci, to wypytam o co chodzi, czy mam się martwić...

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dżizas kruszynka, dobiłaś mnie tym sosikiem grzybowym, JA GO CHCE!!!!!!
    a że wyekspediowałam moją4,5 latke na zimowisko (czyli do dziadków) na 4 dni to nie chciało mi sie na poważnie dziś gotować, więc pyknęłam pierogi od mamusi, a potem fasolkę po bretońsku od tatusia.....
    Zapraszam :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Dziewczyny kusicie tym jedzonkiem :) Na szczęście mąż ma pizze zamówić, to jakoś przeżyję :)

Ja też dziś miałam wizytę. Co prawda mój lekarz się rozchorował, ale było zastępstwo. Po badaniu - szyjka wygląda na długą i trzyma, więc na razie obserwujemy. Na twardnienia brzucha - jak najwięcej leżeć i odpoczywać, przyjmować leki. No i mam zakaz jazdy samochodem i oczywiście zakaz <3...
    A mieliśmy jechać na weekend do Wrocławia, bo córa ferie ma :( A tu zonk.
    Kolejna wizyta za dwa tygodnie.

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak z majonezem? Jecie majonez normalnie? Bo czasami do niektórych sałatek musze dodać niestety.. ale zawsze mam obawę bo w sumie pisze ze jajka kurze niby tylko 6% ale są..

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    A dziewczyny jak z majonezem? Jecie majonez normalnie? Bo czasami do niektórych sałatek musze dodać niestety.. ale zawsze mam obawę bo w sumie pisze ze jajka kurze niby tylko 6% ale są..

ja jem bez obaw, przecież muszą to jakoś pasteryzować....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można jeść tylko domowego majonezu, kupny bez poblemu ;)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny luz :) ja pije od początku mleko prosto od krowy, niepasteryzowany twaróg i jaja od kur, bez pieczątki. Ale ze mnie hardcore :D

megi78, Amore, gabi544 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję super wizyt. Dziewczyny musimy przestać z tym jedzeniem bo padniemy hehehe :) :D. Co do majonezu czy jejek jeść można. Ja jem jaja tez na miękko i nie zamierzam przestać. Surowego oczywiście jeść nie będę. A propos surowego tęsknię za tatarem :(

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też opitoliłabym tatara;)

megi78 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    no właśnie, a mój szacowany na 17+0 już 178 g? hmm w czwartek ma wizytę u profesorci, to wypytam o co chodzi, czy mam się martwić...

Kolejny raz potwierdzone ża córka na 100%  która ma już 187 gram. W chwli USG (wczoraj) miała 16+4 a prawie wszystkie wymiary miała na 17+3.
    Nic nie komentowała wagi gin od USG. Teraz tak się zastanawiam ze może i coś w tym jest bo mam cukrzycę ciążową. W poprzedniej ciąży tez miałam i syn w 36+6 3420gr i 52 cm wiec gdyby był o czasie to basy jeszcze trochę nabrał ;-)

Nic się nie martw na tym etapie nie można powiedzieć czy będzie duże dziecko czy nie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 20:59

Jaguś_7810, delilah11, megi78, sisi, mamakejti, DTEM, gabi544, Zoja lubią tę wiadomość

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatar Hmmm mm uwielbiam i tez tęsknię. Mąż kupował sobie pudełko ptasie mleczka, a ja pojemnik tatar :-) A teraz do lipca mam zakaz od niego. Bo inaczej pewnie bym jadła ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 21:01

• moniqe Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cześć! właśne wróciliśmy;)
    dzieć mój nie za bardzo chciał się mierzyc dzisiaj, ogólnie biometria odpowiada 17+0 a dzisiaj jestem 16+5, czyli ciut do przodu (kość udowa nawet 17+2) ale przeraziła mnie szacowana waga - 178 g, hmmm podzielicie się jaka waga jest u was? lekarka nawet zapytała ile wazyło dziecko, które urodziłam, troszkę sie zaniepokoiłam....

Moje na prenatalnych 12t5d ważyło 68g teraz dzieciątko przybiera silniej na wadze a mnie rośnie na długość poza tym wagę wylicza się z poszczególnych długości moim zdaniem nie masz powodu do zmartwien jest wszystko ok :)

mamakejti lubi tę wiadomość

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wyzycie zamowilam sobie spodnie i jensy i bluzki w bonprix juz niemoge sie doczekac az przyjda :-)

Ale jestem dzisiaj uchachana ta wizyta i wogole tak mi dzisiaj cudnie. Tak sie ciesze ze Dziecio ok masakra :-)

Tylko odstawienia duphastonu troche sie obawiam ale bedzie dobrze :-) ja to wogole poszlam z cala lista pytan dzisiaj i dr cierpliwie odpowiadal :-)

joannapoznan lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany super wieści z wizyt!! Ale już duże te fasolki <3

Czy ktoś pisał o Tatarze hihi??
    Ja kocham tatar ponad wszystko! Zazwyczaj z mężem robimy z surowego łososia (choć z mięsa też czasem)... Ale jest alternatywą!

Łosoś wędzony :) Ja właśnie się zajadam ;) wiem że to już nie identyko smak ale mmm niebo w gębie <3 gorące pieczywo do tego!
    Ahh no i ja nie daje żółtka surowego tak jak zawsze tylko sama oliwę :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db5c1e16e323.jpg

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja kocham tatar ponad wszystko! Zazwyczaj z mężem robimy z surowego łososia (choć z mięsa też czasem)... Ale jest alternatywą!

Łosoś wędzony :) Ja właśnie się zajadam ;) wiem że to już nie identyko smak ale mmm niebo w gębie <3 gorące pieczywo do tego!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus nie martw się będzie dobrze ja dzisiaj ostatnia tablete duphastonu wzielam :). Dużo dziewczyn juz tez poodsawialo i jest ok.
    Luz Maryja jeszcze raz gratuluję cory i to dużej zdrowej cory :)

1kaktus, Luz Maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Paula wkurzasz mnie hihihi ;). No ale powiem smacznego

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejka,alez u nas kulinarnie! Super bo to znaczy ze wraca nam apetyt ;)

0MPT.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was farbuje sobie sama włosy w domu i dodam że na blond? Jeżeli tak to jakie farby kupujecie? Ostatnio koleżanka fryzjerka poleciła mi schwarzkopf essensity zielone opakowanie :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ