X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że dzisiaj miałam swój pierwszy raz w leginsach ;-) w sensie takim, że miałam pierwszy raz leginsy na sobie :-D
    Zawsze w jeansach, w ostateczności dres a dzisiaj się przełamałam, baaa nawet wyszłam w nich z domu :-D czułam się dziko, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia ;-)

Amore, Marciiik lubią tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde- czułaś się "dziko"?!?!? To cudownie, przekaż tę wiadomość mężowi, jaką dzicz w Tobie wyzwoliły :)

Leoparde, Mania25, Zoja lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Ciacho Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    rzadko ostatnio się odzywam, ale podczytuję Was regularnie.
    Cieszę się z Waszych dobrych wieści z wizyt i trzymam kciuki za kolejne.

Chciałam się zapytać o doświadczenia z wykupem leków dziewczyn, które biorą fraxiparine lub inne leki przeciwzakrzepowe. Otóż, moja recepta na fraxiparine leży w aptece od dwóch tygodni, farmaceuta tłumaczy się brakiem leku w hurtowni a moje zapasy się kończą ;( Zaczęłam szukać informacji w internecie i natknęłam się na obwieszczenie ministra zdrowia o lekach zagrożonych brakiem (really? w tych czasach?). W wykazie oprócz fraxiparine pojawia się też fragmin, czy clexane. Jutro zaczynam podróż po aptekach ;/
    Macie problemy z kupnem tych leków?

http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/akty-prawne/obwieszczenie-ministra-zdrowia-z-dnia-10-stycznia-2017-r-w-sprawie-wykazu-produktow-leczniczych-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych-zagrozonych-brakiem/

0d1ydqk3z3h7pfhc.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Leoparde- czułaś się "dziko"?!?!? To cudownie, przekaż tę wiadomość mężowi, jaką dzicz w Tobie wyzwoliły :)
    Hahahaha :-D DTEM, on lubi to, lubi ;-)

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pojawiła się siara, hmmm.... Nie za wcześnie?

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia, u mnie wczoraj, ale tylko z prawej piersi. W pierwszej ciąży tez miałam tak wcześnie.

bulkaasia lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję dobrych wieści po wizytach :) Ehh te fotki z usg mnie rozczulaja <3

Rosa super zakupy! Ja dziś kupiłam online kocyk bambusowy dla maluszka! Mój pierwszy zakup :P jaram się jak dziecko haha. Do tego dostanę dwa prezenty :P

Ja mam na strychu taka długa poduche do spania z poprzedniej ciąży. Ma na końcu sznurki żeby można było związać w al'a Royal do karmienia. Może niedługo ja przetargam do wyra :)

Ja póki co prócz legginsow nic ciążowego nie kupuje :) póki co mieszcze się w normalne ubrania :P

U mnie po karmieniu piersią synka cały czas krople siary były i Teraz jak nacisne to się pojawiają :P
    Oby mnie szybko Nie zalało!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho wrote:
    Hej dziewczyny,

Chciałam się zapytać o doświadczenia z wykupem leków dziewczyn, które biorą fraxiparine lub inne leki przeciwzakrzepowe. Otóż, moja recepta na fraxiparine leży w aptece od dwóch tygodni, farmaceuta tłumaczy się brakiem leku w hurtowni a moje zapasy się kończą ;( Zaczęłam szukać informacji w internecie i natknęłam się na obwieszczenie ministra zdrowia o lekach zagrożonych brakiem (really? w tych czasach?). W wykazie oprócz fraxiparine pojawia się też fragmin, czy clexane. Jutro zaczynam podróż po aptekach ;/

http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/akty-prawne/obwieszczenie-ministra-zdrowia-z-dnia-10-stycznia-2017-r-w-sprawie-wykazu-produktow-leczniczych-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych-zagrozonych-brakiem/

Narazie nic mi o tym nie wiadomo. Ja do konca ciazy mam brac fragmin, mam nadzieje ze ten lek bedzie caly czas dostępny bo chyba zwariuje..

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde,kiedys musial byc ten pierwszy raz...;)

Ciacho z lekami nie pomoge bo nie wiem nic na ich temat

Bulkaasia,nie wydaje mi sie zeby to bylo wczesnie..tzn ja jeszcze nie mam ale w pierwszej ciazy tez szybko mi sie pojawila i potem juz bez wkladek ani rusz,na koniec to juz tak dosc znacznie wyplywalo...

Ja mam w planie kupic jutro sportowy stanik do spania bo mnie piersi bola jak sie rzucam w nocy,jak wstaje rano to tez jakby mi sie urwac mialy

bulkaasia lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,a wiesz ze ja tez po karmieniu dluuuugo mialam jeszcze resztki w cycach,i nadmiar wit k mi sie tez dlugo utwymywal co niesatety dalo mi sie odczuc..

0MPT.png
  • Nelsari Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki chciała bym się przyłączyć do wątku, termin mam na 20 lipca :D To moja pierwsza ciąża, na prenetalnych lekarz z ogromną pewnością oznajmił że noszę w brzuszku córeczkę :) za dwa tyg kolejne usg zobaczymy czy się potwierdzi będzie to prawie 17 tydz :)

Dzisiaj zamówiłam pierwszy ciuch ciążowy bo spodnie wszystkie się nie dopinają w pasie i w h&m w sklepie internetowym są przecenione jeansy ciążowe z gumkami po bokach na 74 zł może któraś będzie zainteresowana :) o lidlu już wiecie :)

Mam pytanko odnośnie poduszek ciążowych czy już zakupiłyście i jaki kształt polecacie?

Jaguś_7810, mamakejti, AniaKami, Marciiik, gabi544 lubią tę wiadomość

Marz jakbyś żył wiecznie... żyj jakbyś miał umrzeć dziś!

https://www.maluchy.pl/ci-72897.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho wrote:
    Hej dziewczyny,

Ciacho, ja ostatnio nie mogłam dostać Clexane... Panie w aptekach tłumaczyły, że nie ma na stanie w hurtowni i muszę szukać. Na szczęście koleżanka jest technikiem farmacji i akurat u niej w aptece był zapas, ale musiałam jechać 30 km...

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• BloodMary Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale drogie te ciazowe rzeczy :D ja zawsze lubilam taki rozciagajacy sie material wiec mam pelno bluzek, ktore beda mi pewnie sluzyly do konca :D spodnie tez sobie takie kupilam, fajnie opinaja brzuch ale jak rozciagne to luzu tam mam jeszcze na jeden duzy brzuch :D

Muszka15 lubi tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Paula,a wiesz ze ja tez po karmieniu dluuuugo mialam jeszcze resztki w cycach,i nadmiar wit k mi sie tez dlugo utwymywal co niesatety dalo mi sie odczuc..
    Muszka a jak ten nadmiar się objawial?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,mialam straszne bole,jakby watroby,i trzustki,nerek...nie mogli wyczaic o co chodzi a to po badaniach wit k byla,podobno mozna aspiryne czy co to rozzedza krew ale nie wiedzialam,po jakims czasie mi minelo ale wiesz jak tu,na usg tez sie naczekalam,no ogolnie po ciazy i karmieniu wit k sie moze utrzymywac ale mi jakos tak ostro organizm zareagowal...to bylo tak kilka tyg po zakonczeniu karmienia wlasnie..myslalam ze umieram bo to takie dziwne bylo wszystko,schudlam wtedy w tydzien ponad 5 kg z bolu i nerwow pewnie....a to tylko witamina ehh...

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodmary,ja wlasnie tez mam szafe pelna rozciagliwych tuniczek wiec spoko,jedynie te spodnie do pracy mnie chyba zmusza do zakupu bo tak to wszystko takie dluzsze nosze raczej to nawet jak sie naciagnie to brzuchol nie wyplynie ;) za to sie zastanawiam czy mi znow stopa urosnie w ciazy,w pierwszej mi urosla o pol rozmiara,glupie ale czytalam ze tak faktycznie moze byc..wiec buty sprzed ciazy byly wszystkie za male,nie duzo ale tak ze cisnely...nie mowie nawet ze opuchlizna robila swoje ale na dlugosc stopy poprostu....bedzie mi szkoda jak znow zmienie rozmiar :/

Ewela35 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho wrote:
    (...)

Dzięki za link i info :-)

Ja juz pisałam o tym, ja mam clexane i już ostatnio były braki. Poza tym refundacja jest od listopada mniejsza i mgr poleciła mi zamiennik NEOPARIN (polski odpowoednik). I jest duuuzo tańszy. Lekarz zgodziła się na zmianę.
    Generalnie heparyny (leków przeciwzakrzepowych) nie wolno zmieniać w czasie kuracji. Podobno clexane i neoparin można zamieniać bo to jest identyczny produkt (ten neoparin to polska nowość i konkurencja dla clexanu).
    Wiec zanim kupicie coś innego pytajcie swojego lekarza czy możecie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 23:29

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z rana.

Wczoraj padlam jak mucha. Nie mialam nawet sily na pisanie.

Tabelke uzupelnilam o nowa kolezanke :)
    Witamy w naszym gronie.

Dzisiaj ide sie odstresowac i ide popoludniu na zakupy no i w koncu te wozki poogladac. A no i zamówię kilka ciuszkow dla małej - akurat do miesiąca powinny przyjsc.

Za wszystkie wizytujace dzis trzymam kciuki.

Ja odliczam dni do mojej wizyty...

l22nhdgen92nqanl.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja sie z rana :-)
    Nie moge juz dluzej spac, a to pewnie dlatego, ze to wlasnie dzis wizyta . Denerwuje sie troche, ale pewnie wszystko jest dobrze .
    Prosze was bardzo o kciuki, milego dnia zycze wszystkim :) kto jeszcze dzis wizytuje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 05:47

Anga1989, mamakejti, megi78, Amore, Marciiik, gabi544 lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) przed chwila jak się przekrecalam w łóżku tak mnie coś zakulo po prawej stronie kawałek nad pachwina aż się trochę wystraszylam..ale zaraz usiadlam,zmieniłam pozycję i przeszło dzięki Bogu :)
    Kciuki za wizytujace &&&&&

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ