Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam dziewczyny, że dzisiaj miałam swój pierwszy raz w leginsach
w sensie takim, że miałam pierwszy raz leginsy na sobie
Zawsze w jeansach, w ostateczności dres a dzisiaj się przełamałam, baaa nawet wyszłam w nich z domuczułam się dziko, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia
Amore, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
rzadko ostatnio się odzywam, ale podczytuję Was regularnie.
Cieszę się z Waszych dobrych wieści z wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
Chciałam się zapytać o doświadczenia z wykupem leków dziewczyn, które biorą fraxiparine lub inne leki przeciwzakrzepowe. Otóż, moja recepta na fraxiparine leży w aptece od dwóch tygodni, farmaceuta tłumaczy się brakiem leku w hurtowni a moje zapasy się kończą ;( Zaczęłam szukać informacji w internecie i natknęłam się na obwieszczenie ministra zdrowia o lekach zagrożonych brakiem (really? w tych czasach?). W wykazie oprócz fraxiparine pojawia się też fragmin, czy clexane. Jutro zaczynam podróż po aptekach ;/
Macie problemy z kupnem tych leków?
http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/akty-prawne/obwieszczenie-ministra-zdrowia-z-dnia-10-stycznia-2017-r-w-sprawie-wykazu-produktow-leczniczych-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych-zagrozonych-brakiem/ -
Dziewczyny gratuluję dobrych wieści po wizytach
Ehh te fotki z usg mnie rozczulaja
Rosa super zakupy! Ja dziś kupiłam online kocyk bambusowy dla maluszka! Mój pierwszy zakupjaram się jak dziecko haha. Do tego dostanę dwa prezenty
Ja mam na strychu taka długa poduche do spania z poprzedniej ciąży. Ma na końcu sznurki żeby można było związać w al'a Royal do karmienia. Może niedługo ja przetargam do wyra
Ja póki co prócz legginsow nic ciążowego nie kupujepóki co mieszcze się w normalne ubrania
U mnie po karmieniu piersią synka cały czas krople siary były i Teraz jak nacisne to się pojawiają
Oby mnie szybko Nie zalało!!
-
nick nieaktualnyCiacho wrote:Hej dziewczyny,
Chciałam się zapytać o doświadczenia z wykupem leków dziewczyn, które biorą fraxiparine lub inne leki przeciwzakrzepowe. Otóż, moja recepta na fraxiparine leży w aptece od dwóch tygodni, farmaceuta tłumaczy się brakiem leku w hurtowni a moje zapasy się kończą ;( Zaczęłam szukać informacji w internecie i natknęłam się na obwieszczenie ministra zdrowia o lekach zagrożonych brakiem (really? w tych czasach?). W wykazie oprócz fraxiparine pojawia się też fragmin, czy clexane. Jutro zaczynam podróż po aptekach ;/
http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/akty-prawne/obwieszczenie-ministra-zdrowia-z-dnia-10-stycznia-2017-r-w-sprawie-wykazu-produktow-leczniczych-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych-zagrozonych-brakiem/
Narazie nic mi o tym nie wiadomo. Ja do konca ciazy mam brac fragmin, mam nadzieje ze ten lek bedzie caly czas dostępny bo chyba zwariuje.. -
Leoparde,kiedys musial byc ten pierwszy raz...
Ciacho z lekami nie pomoge bo nie wiem nic na ich temat
Bulkaasia,nie wydaje mi sie zeby to bylo wczesnie..tzn ja jeszcze nie mam ale w pierwszej ciazy tez szybko mi sie pojawila i potem juz bez wkladek ani rusz,na koniec to juz tak dosc znacznie wyplywalo...
Ja mam w planie kupic jutro sportowy stanik do spania bo mnie piersi bola jak sie rzucam w nocy,jak wstaje rano to tez jakby mi sie urwac mialybulkaasia lubi tę wiadomość
-
Witajcie mamuśki chciała bym się przyłączyć do wątku, termin mam na 20 lipca
To moja pierwsza ciąża, na prenetalnych lekarz z ogromną pewnością oznajmił że noszę w brzuszku córeczkę
za dwa tyg kolejne usg zobaczymy czy się potwierdzi będzie to prawie 17 tydz
Dzisiaj zamówiłam pierwszy ciuch ciążowy bo spodnie wszystkie się nie dopinają w pasie i w h&m w sklepie internetowym są przecenione jeansy ciążowe z gumkami po bokach na 74 zł może któraś będzie zainteresowanao lidlu już wiecie
Mam pytanko odnośnie poduszek ciążowych czy już zakupiłyście i jaki kształt polecacie?Jaguś_7810, mamakejti, AniaKami, Marciiik, gabi544 lubią tę wiadomość
Marz jakbyś żył wiecznie... żyj jakbyś miał umrzeć dziś!
https://www.maluchy.pl/ci-72897.png
-
Ciacho wrote:Hej dziewczyny,
http://www.bip.mz.gov.pl/legislacja/akty-prawne/obwieszczenie-ministra-zdrowia-z-dnia-10-stycznia-2017-r-w-sprawie-wykazu-produktow-leczniczych-srodkow-spozywczych-specjalnego-przeznaczenia-zywieniowego-oraz-wyrobow-medycznych-zagrozonych-brakiem/
Ciacho, ja ostatnio nie mogłam dostać Clexane... Panie w aptekach tłumaczyły, że nie ma na stanie w hurtowni i muszę szukać. Na szczęście koleżanka jest technikiem farmacji i akurat u niej w aptece był zapas, ale musiałam jechać 30 km... -
Ale drogie te ciazowe rzeczy
ja zawsze lubilam taki rozciagajacy sie material wiec mam pelno bluzek, ktore beda mi pewnie sluzyly do konca
spodnie tez sobie takie kupilam, fajnie opinaja brzuch ale jak rozciagne to luzu tam mam jeszcze na jeden duzy brzuch
Muszka15 lubi tę wiadomość
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Paula,mialam straszne bole,jakby watroby,i trzustki,nerek...nie mogli wyczaic o co chodzi a to po badaniach wit k byla,podobno mozna aspiryne czy co to rozzedza krew ale nie wiedzialam,po jakims czasie mi minelo ale wiesz jak tu,na usg tez sie naczekalam,no ogolnie po ciazy i karmieniu wit k sie moze utrzymywac ale mi jakos tak ostro organizm zareagowal...to bylo tak kilka tyg po zakonczeniu karmienia wlasnie..myslalam ze umieram bo to takie dziwne bylo wszystko,schudlam wtedy w tydzien ponad 5 kg z bolu i nerwow pewnie....a to tylko witamina ehh...
-
Bloodmary,ja wlasnie tez mam szafe pelna rozciagliwych tuniczek wiec spoko,jedynie te spodnie do pracy mnie chyba zmusza do zakupu bo tak to wszystko takie dluzsze nosze raczej to nawet jak sie naciagnie to brzuchol nie wyplynie
za to sie zastanawiam czy mi znow stopa urosnie w ciazy,w pierwszej mi urosla o pol rozmiara,glupie ale czytalam ze tak faktycznie moze byc..wiec buty sprzed ciazy byly wszystkie za male,nie duzo ale tak ze cisnely...nie mowie nawet ze opuchlizna robila swoje ale na dlugosc stopy poprostu....bedzie mi szkoda jak znow zmienie rozmiar
Ewela35 lubi tę wiadomość
-
Ciacho wrote:(...)
Dzięki za link i info
Ja juz pisałam o tym, ja mam clexane i już ostatnio były braki. Poza tym refundacja jest od listopada mniejsza i mgr poleciła mi zamiennik NEOPARIN (polski odpowoednik). I jest duuuzo tańszy. Lekarz zgodziła się na zmianę.
Generalnie heparyny (leków przeciwzakrzepowych) nie wolno zmieniać w czasie kuracji. Podobno clexane i neoparin można zamieniać bo to jest identyczny produkt (ten neoparin to polska nowość i konkurencja dla clexanu).
Wiec zanim kupicie coś innego pytajcie swojego lekarza czy możecie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 23:29
-
Witam sie i ja z rana.
Wczoraj padlam jak mucha. Nie mialam nawet sily na pisanie.
Tabelke uzupelnilam o nowa kolezanke
Witamy w naszym gronie.
Dzisiaj ide sie odstresowac i ide popoludniu na zakupy no i w koncu te wozki poogladac. A no i zamówię kilka ciuszkow dla małej - akurat do miesiąca powinny przyjsc.
Za wszystkie wizytujace dzis trzymam kciuki.
Ja odliczam dni do mojej wizyty...
-
Witam i ja sie z rana
Nie moge juz dluzej spac, a to pewnie dlatego, ze to wlasnie dzis wizyta . Denerwuje sie troche, ale pewnie wszystko jest dobrze .
Prosze was bardzo o kciuki, milego dnia zycze wszystkimkto jeszcze dzis wizytuje ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 05:47
Anga1989, mamakejti, megi78, Amore, Marciiik, gabi544 lubią tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy!!
Synuś czekamy na Ciebie
-
Dzień dobry
przed chwila jak się przekrecalam w łóżku tak mnie coś zakulo po prawej stronie kawałek nad pachwina aż się trochę wystraszylam..ale zaraz usiadlam,zmieniłam pozycję i przeszło dzięki Bogu
Kciuki za wizytujace &&&&&Jaguś_7810 lubi tę wiadomość
Kruszynka5