Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewela35 wrote:Ja kupuje na Zalando ubrania ciążowe, ale czekam na wyprzedaże bo ceny maja kosmiczne. Ja pierwszy raz kupiłam ubrania z C&A i S są na mnie bardzo duże ( przed ciążą rozmiar s i XS), spódnicę zamówiłam rozm. M i jest bardzoooo duża zleciała ze mnie. Mój M jak ją zobaczył to tylko zapytał to Ty będziesz taka wielka:)
no ale skoro przed ciążą nosiłaś xs i s to dlaczego zamówiłaś m??przecież te ciążowe numeracje tak przeliczają, żeby kupować swój rozmiar sprzed ciąży...
krolikan
-
krolikan wrote:http://allegro.pl/kojec-motherhood-poduszka-do-spania-i-karmienia-i6642867450.html#thumb/1
zdjęcie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d973ddf43d8e.jpg
Rosa jakie piękne zakupy dla Nelly!
Co do wagi to jestem przodownikiem +7kg i jest mi już mega ciężko. Na szczęście apetyt już nie dopisuje izaczey się mdłościhehe
18.11.2015 Aniołek - W -
krolikan wrote:no ale skoro przed ciążą nosiłaś xs i s to dlaczego zamówiłaś m??
przecież te ciążowe numeracje tak przeliczają, żeby kupować swój rozmiar sprzed ciąży...
-
A ja właśnie padlam ze śmiechu bo natrafilam na pytanie i pewna odpowiedz dotyczaca ciazy:
"Hej przyszłe lub obecne Mamusie. Jakie macie zdanie na temat promieniowania na brzuszek z telefonów, laptopów? Czy chronicie go w jakiś sposób? Wiadomo, że nie trzymamy telefonu na brzuchu ale używamy wielokrotnie w ciągu dnia. Mnie się wydaje, że od jakiegoś czasu jak tylko używam telefonu kom. to czuje takie dziwne ciepło/kłucie w brzuchu..Kiedyś nie będąc w ciąży jak tylko na chwilę położyłam laptop blisko brzucha tak miałam uczucie, że bolą mnie jajniki. Dziwna sprawa, być może przesadzam ale boję się o zdrowie Dzieciaczka"
Odp:
Proponuję zawinąć się w folię bombelkową i tak siedzieć do 40tc...ludzie nie dajmy się zwariować....
Wybaczcie ale to juz mnie calkowicie rozłożyło na łopatki ze smiechu
-
nick nieaktualnyJa juz po wizycie. Maluszek ma 8,5cm i 103g wazy
Na płeć ogólnie za wczesnie,ale przez jakis czas probowal odgadnac i obydwoje stwierdziliśmy,ze na ta chwile nic miedzy nozkami nie ma
Wiec szanse 50/50 ale obstawia dziewczynke
Wszystko pieknie pomierzyl, szyjka dluga bo ja macal i wizyta za 3 tyg. Ogolnie mowil,ze mozna patrzec i na date 25 jak i na 22 lipca ( tak wychodzi z transferu ) wiec sugeruje sie raczej ta wcześniejsza i tak bylo podane tez na prenatalnych. Anga zmienie sobie date itd, na spokojnie no chyba ze Ci sie chce to mozesz pozmieniac :*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e59abd8271ef.jpgJaguś_7810, Anga1989, kruszynka5, DTEM, Selja, Zoja, megi78, Amore, lottinka, Leoparde, bulkaasia, asiczka11, sisi, Mania25, Marciiik, gabi544, Solane, Alimak, joannapoznan lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za odzew. Chyba bardziej interesują mnie sklepy stacjonarne, bo jak szukam na internecie, to mam wrażenie ze wszystkie spodnie mają szerokie nogawki i ogólnie ta odzież ciążowa jakoś do mnie nie trafia. W h&m podobają mi się jedne jeansy, jutro pojadę i może uda mi się coś obczaić, no i w bonprix tez jeden model mógłby być. Ja to w sumie jestem ciężka do zakupów, do mnie ciuch musi "przemawiać" od pierwszego wejrzenia inaczej nie biorę
-
Dzieki za odzew apropo poduch,pojade jutro do malego sklpu lokalnego macnac ,o ile jeszcze ten sklep prowadzi takie graty...i jak cos to zamowie jutro...
Leoparde,do mnie tez te ciazowe ciuchy nie przemawiaja,w newlook byly takie szmaty nieksztaltne ze ja sie nawet nie chce w to ubierac,w hm nie bylam dawno to nie wiem co wmkolekcji maja...patrzylam w next na wyprzedazy i chyba wezme jakies jedne spodnie do pracy bo musze miec czarne a legginsy nie wchodza w gre....
Dzisiejszy dzien mam jakis malofajny pod wzgledem komfortu brzucha,jakos ciagle mnie cmi -
Zoja wrote:Ja mam dokładnie tą samą z Matherhood nie zauważyłam, żeby szeleściła i jest mega wygodna!
Rosa jakie piękne zakupy dla Nelly!
Co do wagi to jestem przodownikiem +7kg i jest mi już mega ciężko. Na szczęście apetyt już nie dopisuje izaczey się mdłościhehe
to jeszcze kilo i mnie dogonisz, dawaj dawaj !!!
Ja też mam identyczną poduchę tylko polskiej Firmy Cebuszka- jest mega i nic się ta pod głową nie przesypuje- jest super!!! -
Teraz jakoś w Lidlu mają być ubrania ciążowe tj. jakieś legginsy, staniki do karmienia, bluzki ciążowe.
http://gazetka.lidl.pl/719c931d-1526-46b4-9e4e-543b775f91d2/html5.html#/28
z tego co widzę to też jakieś ubranka dla dzidziusiów też są. A jakościowo to nawet są całkiem przyzwoite. -
DTEM wrote:Proszę bardzo kochana, wcale się nie cieszę z bycia na podium w tej kategorii!!!
Choć chętnie bym się z kimś tymi kg podzieliła
Całe życie ćwiczę i niedojadam, żeby nosić rozmiar 38. Od października jem jak człowiek i nie ćwiczę ale ... nie żałujęDTEM lubi tę wiadomość
18.11.2015 Aniołek - W -
Zoja wrote:Hehe mnnie szczerze też na pierwszym miejscu w tej kategorii nie zależy ale jestem realistka i znam swój organizm więc.. poczekamy zobaczymy.
Choć chętnie bym się z kimś tymi kg podzieliła
Całe życie ćwiczę i niedojadam, żeby nosić rozmiar 38. Od października jem jak człowiek i nie ćwiczę ale ... nie żałuję
Broń Boże, też nie żałuję- u mnie też wieczna dieta i walka z wrogiem!!! a schudniemy przecież, jak nie my to kto??? Już tyle razy to przerabiałam (odchudzanie)
ajami- dzięki za link
-
Ooo a mnie polozna nawet dzis nie zwazyla,ona sie sugeruje tym BMI...chociaz dostalam pelno ulotek ze jakis program maja dla tych z gorna granica , wolalabym sie tam nie umiecic na tej liscie ale dobrze wiedziec ze beda chciec mi jakos pomoc w razie czego...
Mam postanowienie ze bede uzywac dopplera jak sie zmartwie albo raz w tygodniu,myslicie ze wytrzymam? W tej ciazy jakies robie testy silnej woli