X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem (i mojego męża) jest mega wygodna.. :) nie słychać kompletnie żadnego szumu i nic się nie przesypuje w środku..

kruszynka5 lubi tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Ja kupuje na Zalando ubrania ciążowe, ale czekam na wyprzedaże bo ceny maja kosmiczne. Ja pierwszy raz kupiłam ubrania z C&A i S są na mnie bardzo duże ( przed ciążą rozmiar s i XS), spódnicę zamówiłam rozm. M i jest bardzoooo duża zleciała ze mnie. Mój M jak ją zobaczył to tylko zapytał to Ty będziesz taka wielka:)

no ale skoro przed ciążą nosiłaś xs i s to dlaczego zamówiłaś m?? :) przecież te ciążowe numeracje tak przeliczają, żeby kupować swój rozmiar sprzed ciąży...

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    http://allegro.pl/kojec-motherhood-poduszka-do-spania-i-karmienia-i6642867450.html#thumb/1

zdjęcie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d973ddf43d8e.jpg
    Ja mam dokładnie tą samą z Matherhood nie zauważyłam, żeby szeleściła i jest mega wygodna!
    Rosa jakie piękne zakupy dla Nelly!
    Co do wagi to jestem przodownikiem +7kg i jest mi już mega ciężko. Na szczęście apetyt już nie dopisuje izaczey się mdłości ;-) hehe

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Kochane, gdzie jeszcze można wylukać odzież ciążową po za h&m i c&a...?

Ja wczoraj zamowilam w bonprixiw

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    no ale skoro przed ciążą nosiłaś xs i s to dlaczego zamówiłaś m?? :) przecież te ciążowe numeracje tak przeliczają, żeby kupować swój rozmiar sprzed ciąży...
    Fantazja mnie poniosła:) ale spoko krawcowa dopasuje spódnicę do mnie bo ja nie chciałabym się dopasować do rozmiarów spódnicy:) To były moje pierwsze zakupy przez internet z C&A , wydaje mi się że rozmiarówka jest zawyżona. Z H&M zamawiam M i jest ok.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie padlam ze śmiechu bo natrafilam na pytanie i pewna odpowiedz dotyczaca ciazy:

"Hej przyszłe lub obecne Mamusie. Jakie macie zdanie na temat promieniowania na brzuszek z telefonów, laptopów? Czy chronicie go w jakiś sposób? Wiadomo, że nie trzymamy telefonu na brzuchu ale używamy wielokrotnie w ciągu dnia. Mnie się wydaje, że od jakiegoś czasu jak tylko używam telefonu kom. to czuje takie dziwne ciepło/kłucie w brzuchu..Kiedyś nie będąc w ciąży jak tylko na chwilę położyłam laptop blisko brzucha tak miałam uczucie, że bolą mnie jajniki. Dziwna sprawa, być może przesadzam ale boję się o zdrowie Dzieciaczka"

Odp:

Proponuję zawinąć się w folię bombelkową i tak siedzieć do 40tc...ludzie nie dajmy się zwariować....

Wybaczcie ale to juz mnie calkowicie rozłożyło na łopatki ze smiechu

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Maluszek ma 8,5cm i 103g wazy :) Na płeć ogólnie za wczesnie,ale przez jakis czas probowal odgadnac i obydwoje stwierdziliśmy,ze na ta chwile nic miedzy nozkami nie ma :) Wiec szanse 50/50 ale obstawia dziewczynke <3 Wszystko pieknie pomierzyl, szyjka dluga bo ja macal i wizyta za 3 tyg. Ogolnie mowil,ze mozna patrzec i na date 25 jak i na 22 lipca ( tak wychodzi z transferu ) wiec sugeruje sie raczej ta wcześniejsza i tak bylo podane tez na prenatalnych. Anga zmienie sobie date itd, na spokojnie no chyba ze Ci sie chce to mozesz pozmieniac :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e59abd8271ef.jpg

Jaguś_7810, Anga1989, kruszynka5, DTEM, Selja, Zoja, megi78, Amore, lottinka, Leoparde, bulkaasia, asiczka11, sisi, Mania25, Marciiik, gabi544, Solane, Alimak, joannapoznan lubią tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odzew. Chyba bardziej interesują mnie sklepy stacjonarne, bo jak szukam na internecie, to mam wrażenie ze wszystkie spodnie mają szerokie nogawki i ogólnie ta odzież ciążowa jakoś do mnie nie trafia. W h&m podobają mi się jedne jeansy, jutro pojadę i może uda mi się coś obczaić, no i w bonprix tez jeden model mógłby być. Ja to w sumie jestem ciężka do zakupów, do mnie ciuch musi "przemawiać" od pierwszego wejrzenia inaczej nie biorę ;-)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Kochane, gdzie jeszcze można wylukać odzież ciążową po za h&m i c&a...?

bonprix;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli przed ciążą np bluzki,tuniki nosiłam 38/40 to teraz tez taki rozmiar patrzec najlepiej..? Chce coś zamówić przez internet ;)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odzew apropo poduch,pojade jutro do malego sklpu lokalnego macnac ,o ile jeszcze ten sklep prowadzi takie graty...i jak cos to zamowie jutro...

Leoparde,do mnie tez te ciazowe ciuchy nie przemawiaja,w newlook byly takie szmaty nieksztaltne ze ja sie nawet nie chce w to ubierac,w hm nie bylam dawno to nie wiem co wmkolekcji maja...patrzylam w next na wyprzedazy i chyba wezme jakies jedne spodnie do pracy bo musze miec czarne a legginsy nie wchodza w gre....

Dzisiejszy dzien mam jakis malofajny pod wzgledem komfortu brzucha,jakos ciagle mnie cmi

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka,taki sam jak nosisz chyba ze bardzo poszlo Ci w biodra a nie w brzuch..bo jak rosnie brzuszek to wszystko powinno pasowac w starym rozmiarze,co innego jak tyjemy w udach ,tylku ...

0MPT.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    Ja mam dokładnie tą samą z Matherhood nie zauważyłam, żeby szeleściła i jest mega wygodna!
    Rosa jakie piękne zakupy dla Nelly!
    Co do wagi to jestem przodownikiem +7kg i jest mi już mega ciężko. Na szczęście apetyt już nie dopisuje izaczey się mdłości ;-) hehe

to jeszcze kilo i mnie dogonisz, dawaj dawaj !!!
    Ja też mam identyczną poduchę tylko polskiej Firmy Cebuszka- jest mega i nic się ta pod głową nie przesypuje- jest super!!!

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka- gratuluję, śliczna kruszynka!!!

Rosax- szalejesz!!!

Ja ciuszki zamówiłam z h&m mama i na happymum.pl

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka śliczny bobas!
    DTEM spoko pewnie lada dzień Cię prześcignę na kg ;-)

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    Nicka śliczny bobas!
    DTEM spoko pewnie lada dzień Cię prześcignę na kg ;-)

Proszę bardzo kochana, wcale się nie cieszę z bycia na podium w tej kategorii!!!

Zoja lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jakoś w Lidlu mają być ubrania ciążowe tj. jakieś legginsy, staniki do karmienia, bluzki ciążowe.
    http://gazetka.lidl.pl/719c931d-1526-46b4-9e4e-543b775f91d2/html5.html#/28

z tego co widzę to też jakieś ubranka dla dzidziusiów też są. A jakościowo to nawet są całkiem przyzwoite.

• Zoja Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Proszę bardzo kochana, wcale się nie cieszę z bycia na podium w tej kategorii!!!
    Hehe mnnie szczerze też na pierwszym miejscu w tej kategorii nie zależy ale jestem realistka i znam swój organizm więc.. poczekamy zobaczymy.
    Choć chętnie bym się z kimś tymi kg podzieliła ;-)
    Całe życie ćwiczę i niedojadam, żeby nosić rozmiar 38. Od października jem jak człowiek i nie ćwiczę ale ... nie żałuję ;-)

DTEM lubi tę wiadomość

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    Hehe mnnie szczerze też na pierwszym miejscu w tej kategorii nie zależy ale jestem realistka i znam swój organizm więc.. poczekamy zobaczymy.
    Choć chętnie bym się z kimś tymi kg podzieliła ;-)
    Całe życie ćwiczę i niedojadam, żeby nosić rozmiar 38. Od października jem jak człowiek i nie ćwiczę ale ... nie żałuję ;-)

Broń Boże, też nie żałuję- u mnie też wieczna dieta i walka z wrogiem!!! a schudniemy przecież, jak nie my to kto??? Już tyle razy to przerabiałam (odchudzanie) :)

ajami- dzięki za link

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a mnie polozna nawet dzis nie zwazyla,ona sie sugeruje tym BMI...chociaz dostalam pelno ulotek ze jakis program maja dla tych z gorna granica , wolalabym sie tam nie umiecic na tej liscie ale dobrze wiedziec ze beda chciec mi jakos pomoc w razie czego...

Mam postanowienie ze bede uzywac dopplera jak sie zmartwie albo raz w tygodniu,myslicie ze wytrzymam? W tej ciazy jakies robie testy silnej woli ;)

0MPT.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ