Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Ja dzis caly dzien straszny mialam / mam. Rano jak jeszcze lezalam w lozku to sie przeciagnelam i cos mi 'szczyklo' miedzy kregoslupem a lopatka... no i od tej pory nie moge sie ruszac. Rąk do gory nie podniose bo boli jakby mnie prad razil, glowa na boki nie moge ruszac. A jak leze plackiem to i tak boli jakbym sie mocno uderzyla. Cos se pewnie naciagnelam ale juz mam doscWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 23:05
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Witam Was w poniedziałek
wypije kawke, ogarne sie i lece do laboratorium oddac próbkę moczu a w piątek wizyta. Juz sie doczekac nie mogę
A i na 14:30 jade do dentystki...
Czytalyscie wczorajszy artykul mamyginekolog na temat wczesnego okreslenia płci?
Tu macie link:
http://mamaginekolog.pl/najbardziej-niewiarygodna-teoria-rozpoznawania-plci-we-wczesnej-ciazy-o-jakiej-slyszalam/Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 06:36
-
nick nieaktualny
-
Ooo będzie dzisiuuus!
Pogratulowalam jej w komentarzach i jakos odbieram za nietakt to ze gratuacji tam niewiele a pełno "a ja", "a mi", "a u mnie bylo tak"...
Dzień dobry, kurczę pospalabym jeszcze ale budzi mnie co rano bol gardla (taki z przesuszenia śluzówki jakoby) i musze wstać napic się czegoś ciepłego...polecacie może jakiś dobry nawilżacz powietrza? Chyba muszę kupic.
Przejrzałam wstępnie opinie o rodzajach i kurde nie wiem, miałam wziac na ultradźwięki ale mam 2psy na codzien w sypialni w nocy,nie chcę im przeszkadzać...
Acchhh z tego wszystkiego zapomniałam!!! Dzień dobry w 15 tygodniu!!!Nicka przypomnialas mi! Życzę Ci miłego 16
))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 07:08
Nicka678, Anga1989, DTEM, gabi544, AniaKami, Marciiik lubią tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Dziewczęta!
lottinka, ja przetestowałam już wiele ustrojstw nawilżających, i w sumie nie zadowalają mnie, aktualnie przymierzam się do tego cudu techniki
http://www.philips.pl/content/B2C/pl_PL/marketing-catalog/ho/oczyszczacz-i-nawilzacz-powietrza.html?&origin=|mckv|sY511lUFv_dc&pcrid=161778742796|plid|&trackid=
trochę kosztuje więc odkładam namiętnie i pewnie w marcu nabędę...lottinka lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti, miałam taki oczyszczacz kilka lat temu, stal wielki jak szafa. Oddalam jakimś wczesniakom-bliźniakom, uznalam wtedy że niepotrzebny klamot
Teraz może miałoby to więcej sensu, al znam siebie i pewnie poza okresem grzewczym i tak by to tylko miejsce zajmowalo, wiec szukam czegoś w wersji mini i tylko do nawilżenia, bez oczyszczaniazaraz przeprowadzamy sie w jedno z najczystszych miejsc w Polsce, mąż by pekl ze śmiechu jakbym mu tam kazala cos oczyszczać...
Everything you need will come to you at the perfect time
-
Maria- ale ulga, fajnie, że sam się wchłonął !!!
cookiemnster- gratuluję córci, czekam z niecierpliwością na potwierdzenie mojej Alicji
She- super że już po wszystkim i jesteś w domku
nie wiem co z nawilżaczem- u nas w sumie powietrze w miarę-wioska, daleko od drogi, stawek za oknem, grzejników nie mamy, codzennie wietrzę cały dom i do spania mamy temp 19-20 *C ???? ale jaka wilgotność w domu- nie mam pojęcia
Maria91, She86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lottinka wrote:mamakejti, miałam taki oczyszczacz kilka lat temu, stal wielki jak szafa. Oddalam jakimś wczesniakom-bliźniakom, uznalam wtedy że niepotrzebny klamot
Teraz może miałoby to więcej sensu, al znam siebie i pewnie poza okresem grzewczym i tak by to tylko miejsce zajmowalo, wiec szukam czegoś w wersji mini i tylko do nawilżenia, bez oczyszczaniazaraz przeprowadzamy sie w jedno z najczystszych miejsc w Polsce, mąż by pekl ze śmiechu jakbym mu tam kazala cos oczyszczać...
no właśnie mam zagwozdkę z tym oczyszczaczem-nawilzaczem, bo sama czuję, że powietrze w nocy jest zbyt suche, ale już tyle przećwiczyłam urządzeń i z żadnego nie jestem zadowolona.....już chyba najlepsza była taka zwykła żaba produkująca parę, ale trzeba uważać na pleśnie tam się rozwijające i weź tu bądź mądry...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualnyWitam się I ja
Lottinka mam identyczny problem, ale stwierdziłam " byle do końca zimy", bo naczytalam się o tych plesniach i bakterjach w tych nawilzaczach. Ach i tak źle i tak niedobrze.
Dziewczyny gratuluję kolejnych tygodni,kolejnych dobrych wizyt również tych szpitalnych
A ja wczoraj zaszalalam i na forum mamusie z mojego miasta zakupiłam 4 pary jeansów ciążowych i jedne lniane i jedne dresowe z h&m do tego sukienka ciążowa Calvin cline a wszystko to za 64 zł.
I jeszcze za 7 zł o takie dwa cuda
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f24ecddf124.jpgAnga1989, gabi544, lottinka, bulkaasia, Muszka15, Maria91, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja
nadrobiłam zaległości forumowe chyba z 4 dni
Ciężko odnieść się do poszczególnych wątków tyle tego było. Na szybko napisze że ja rodziłam 12 lipca i przy wpisie ze szpitala (po 7 dniach bo ostra zóltaczka) przykazań wychodzić odrazu bez zakryte budy w wózku i bez czapeczki z parasolką od słońca. Bez żadnego "werandowani", ale za to z unikanie skupisk ludzi np. market (chociaż na chwilę tez tam chodziłam bo zakupy jakoś trzeba zrobić). Były mega upały wiec zakaz wychodzenia między 11 a 17 bo za gorąco. I przyrykrywać kazali flanelową pieluszką a jie sztucznymi kocykami. A dodam ze rodziłam w podwarszawskim szpitalu nie za granicą
Oczywiście stosowałam się do tego.
U mnie cały czas macica się stawia i zaczynam znów świrować a do wizyty jeszcze tydzień
Co do zakupów to zazdroszczę, ja mam wszytsko po swoim synku i po bratanicy wiec w kwietniu będzie wielkie pranie i układanie, i pewnie po wszystkim dokupienie coś ekstra "od świetnego" bo tak to szkoda kasy wszytsko mam. A kupowanie to taki fajny czas
Jedyne co to mam zamiar zabrać się za szycie prostych zeczy typu kocyk, rogal do karmienia, czapeczka, opaska. Mam dwie maszyny kupione w lidlu w zeszłym roku i amatorskie umiejętności. Czasu też mam spróbować wiec szukam jakiś fajnych materiałów teraz. Jak ktoś coś może doradzić w temacie i chętnie
I wyjęłam mojej poduszkę w J znporzedniej ciąży i duuuupa. Zapakowana ja do worka i odessalam powietrze iiiiii jest teraz do dupy uklepana. Musze wymienić cały wkład. Na szczęście nie jest to droga sprawa.
Zdjęcia niedzielnego znów z opóźnieniem: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebd8dc0f4e2e.jpg
Anga1989, Leoparde, gabi544, Muszka15, DTEM, evcikm81, sisi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Maria - super, że krwiak się wchłonął
She - fajnie, że dałaś znać i że jesteście już w domu
BloodMary - współczuję, też miałam kiedyś taki ból, coś mi weszło w plecy i nie mogłam się ruszyć, ale jeszcze przed ciążą. Jakoś samo powoli przeszło. Mam nadzieję, że dziś jest lepiej
Co do nawilżacza - ja mam ten:
http://www.emaliaczaruje.pl/p/s/722992/kuchnia-i-male-agd/zelazka/nawilzacz-powietrza-cf-2916-botti
Zalewam wodę demineralizowaną, no i codziennie rano zaraz po wstaniu czyszczę cały (używam tylko na noc). A raz w tygodniu czyszczę kwasem, tak jak jest w zaleceniach ( ocet albo woda z kwaskiem cytrynowym ) i jestem zadowolona. Bez nawilżacza non stop miałam problemy z zatokami, wiecznie krew z nosa i rano gardło tak suche że ciężko język było odkleić od podniebienia
Anga - ja również odwiedzam dzis dentystkę o 12mam nadzieję, że skończy się na rutynowym przeglądzie i do domu, bo tej specjalizacji boję się najbardziej
Maria91, She86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
i ja stałam się posiadaczką rogala.. wielkieeego C
dostałam w prezencie. Mój niezadowolony, chyba ze trzy razy w nocy się darł, żebym wywaliła tego chu*a z łóżka. Dopiero o 5 jak wstał mogłam korzystać z niego na całego
super sprawa. Myślałam, że przereklamowane, ale naprawdę lepiej się śpi
Synek coraz mocniej kopie, najmocniej rano. Dwa takie wielkie kopniaki z przytupem. Ma rozmach
Za tydzień połówkowe. Zwariuje przez ten czas
Ja też zrobiłam zakupy w h&m, ale za jeansy dałam prawie 90 złpytanie czy będą dobre, bo widzę, że brzuch w ciągu tygodnia mega mi wywaliło.
Gdzie robicie takie zakupy ciążowe? Macie jakieś tanie, fajne stronki? Bo nie widzi mi się tyle wydawać na ubieranie siebie.
Ja zaczynam szykować taktykę na czwartkowego lidla. Jak tu się dopchać, żeby nie gonić
No i polecenie mam też od lubego, żeby zacząć słuchać z małym muzyki. A więc do dzieła -
Witam sie po nieobecnodci. Melduje , ze u nas wszytko dobrze .
Lece do strony 521 zaczac nadrabiac
A tu macie moj wczorajszy brzunio a na drugim zdj roznica tydz temu i wczoraj .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7599e57839ea.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed994ea9f782.jpggabi544, mamakejti, Leoparde, Anga1989, bulkaasia, Muszka15, Ewela35, Paula55, DTEM, Selja, Jaguś_7810, Maria91, moniqe, Marciiik, Marzenie27, Solane, sisi lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp