X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:

Ja zaczynam szykować taktykę na czwartkowego lidla. Jak tu się dopchać, żeby nie gonić :D

:D
    Panno Natalio, w moim Lidlu często już dzień wcześniej wieczorem wykładają towar i nie ma problemu, żeby go zakupić;) także w środę po endokrynologu przejdę się od razu do L sprawdzić czy jest jakaś opcja;)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow mamakejti ale masz superowego lidla! :D

Ja jak czytam ile lasek sie napala stwierdziłam ze będę się trzymać z dala bo jeszcze mnie jakaś z większy brzuchem staranuje :D

rosa, super brzucho! Troche sie wypelnil górą jakby :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ja też się napalam na tego Lidla (obiecałam siostrze pościel dla maluszka) mój mąż będzie juz chyba na urlopie, więc wyślę go z samego rana, niech walczy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie napalam się aż tak strasznie :D jak będzie sajgon to odpuszcze :) raz już mnie staranowały baby jak kupowałam robota kuchennego. Z rąk mi po prostu wyrwały, bo "to jej" :P Przez te mdłości zaoszczędziłam sporo kasy bo nie mogłam łazić po sklepach :P czuję się nieswojo, muszę je po prostu wydać :D

Leoparde, joannapoznan lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobione .

Ale zmiana z chlopca coreczka <3 geatuluje <3

Anga jak sytuacja z hormonami partnera ? Juz dobrze ?

U nas tez sa dwa iniona. Nelly Laura H.

Fajne te wasze brzuszki ♡♡♡

I slodziasne ciuszki ♡

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Nie napalam się aż tak strasznie :D jak będzie sajgon to odpuszcze :) raz już mnie staranowały baby jak kupowałam robota kuchennego. Z rąk mi po prostu wyrwały, bo "to jej" :P Przez te mdłości zaoszczędziłam sporo kasy bo nie mogłam łazić po sklepach :P czuję się nieswojo, muszę je po prostu wydać :D

Ja się nie napalam, przejdę się w środę wieczorem i jak coś będzie to ok, ewentualnie w czwartek pójdę, ale nie będę koczować pod sklepem od 6;) po śniadanku na spacerek pójdę;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z zatłoczonego metra ;)
    Jadę do pracy ale z chęcią zostałabym w domu.
    Jutro o 14 mam usg, mam mega stres i nie wyrabiam. Moja chora wyobraźnia działa na pełnych obrotach :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja
    Wyspana,brzuchol nieugnieciony co jest ostatnio dla mnie nowoscia..

Bloodmary,wspolczuje szczerze,ja sie przeciagam tak delikatnie,staram nie napinac w lozku bo juz nie raz sobie cos uszkodzilam wlasnie w lozku....

I brzuchatki fajne!

Nawilzacz hmm nic nie wiem w tym temacie,u nas taka wilgotnosc ze ludzie raczej osuszacze kupuja...

Megi,ale okazja,faktycznie udalo Ci sie upolowac,super! Takie akcje lubie najbardziej ;)

Bulkaasia,wiem ze stresior bedaie i nic na to nie poradzisz,ale fajnie ze teraz juz czesto bedziecie sie podgladac wiec od wizyty do wizyty moze nie zdazysz sie nakrecic &&&

Ja mam dzisiaj dzien wolny wiec relaks pelna piersia...po corke dopiero o 16.15 musze pojechac....spokojne sniadanko teraz bo jeszcze w pizamie siedze...moze pranie wstawie? Korzystam z lenistwa bo jutro znow do pracy...

bulkaasia lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już od dwóch tygodni rogal w użyciu, pies idealnie wpasował się między dolny a górny kraniec :D Mąż nie narzeka, tyle że ja rogala trzymam od zewnętrznej, żeby jednak w nocy jakoś się przytulić. Nie przeszkadza to w spaniu ani na lewym, ani na prawym boku, a i tak budze się czasami na wznak.
    Nicka678 wrote:
    Chyba mnie wzięłas namowilas na zmiane :)
    A w jakiej jest cenie i gdzie moge go kupic?

Ja kupiłam w aptece internetowej, bo często robię tam zakupy - kupuję m.in. Pregnę i magnez :)
    lottinka wrote:
    Ooo będzie dzisiuuus! :)

Pogratulowalam jej w komentarzach i jakos odbieram za nietakt to ze gratuacji tam niewiele a pełno "a ja", "a mi", "a u mnie bylo tak"...

Dzień dobry, kurczę pospalabym jeszcze ale budzi mnie co rano bol gardla (taki z przesuszenia śluzówki jakoby) i musze wstać napic się czegoś ciepłego...polecacie może jakiś dobry nawilżacz powietrza? Chyba muszę kupic.
    Przejrzałam wstępnie opinie o rodzajach i kurde nie wiem, miałam wziac na ultradźwięki ale mam 2psy na codzien w sypialni w nocy,nie chcę im przeszkadzać...

Acchhh z tego wszystkiego zapomniałam!!! Dzień dobry w 15 tygodniu!!! :D Nicka przypomnialas mi! Życzę Ci miłego 16 :)))

Ja podejrzewam, że ludzie nie doczytali nawet do konca tego wpisu, stąd brak gratulacji często ;)
    Co do nawilżaczy to też trzeba uważać - najpierw moze sporo wietrz? Nawilżacz to najlepiej z filtrem, no i go czyścić, bo inaczej syf straszny się w tym rozwija. Ja miałam mega problem z zatokami (a mam alergię na roztocza kurzu + astmę) i nawilżacz u mnie pogorszył sprawę, ale z drugiej strony przeszło, jak wyprowadziłam się z Wrocławia do obecnej miejscowości w świętokrzyskim. Widać powietrze nie takie ;) Ale moja mama ma podobny problem i u niej częste wietrzenie i niższa temperatura w domu działa cuda.

Dziś mam wizytę, nieco się stresuję, ale z drugiej strony się cieszę, że to już. Zapytam go przy okazji, czy mogę na jakąś jogę czy gimnastykę iść, bo mój kręgosłup woła na ratunek...

KgXdp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratulacje kolejnych tygodni :) leci ten czas...

Rosa ale brzus!

Muszka to samo mi
    Alampisac hihi. U nas osuszacz działa właśnie po kąpieli i jak pranie susze ;)

Korzystacjcie z Lidia laseczki. Super ubranka mają ;)
    Pamiętam że miałam body dla syna niby rozmiar pd 4 mies a śmigal w nich do 9 mies haha :)

Ja dziś wyspana elegancko. W sumie to nie budzę się w nocy to nie mam problemów ze snem :)

Jutro idę do szpitala na badania krwi prenatalne 2 trym bo na usg nie dało zmierzyć się przeziernosci...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do gratulacji dla mamaginekolog...
    Ja śledzę ja na Ig, Fb, blogu i snapchacie i uwierzcie że dostała miliard gratulacji.
    Jak ktoś gratulowal raz to po co ma się 4 razy powtarzać? Ogrom ludzi trzyma za nią kciuki i ona o tym wie.
    A we wpisie było pytanie co o tym myślą jej czytelniczki więc każdy odp ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS, to na pewno sprawa Wrocławia :P kocham to miasto ale już też czekam na wyprowadzkę.

no i właśnie tak to jest z tymi nawilżaczami...mocno się waham cały czas. A co do grzania, w sypialni kaloryfery wyłączone i wietrzę codziennie, ale gucio to daje mam wrażenie. Byle do wiosny!!! :)

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,to beda Ci robic ten test potrojny tak? Chyba tak to sie zwie,w pierwszej ciazy go mialam z krwi wlasnie bo na usg genetyczne mnie nie umowili na czas..

Ja pranie susze tylko w suszarce bo mamy ogrzewanie nawiewowe wiec brak kaloryferow i mogloby schnac wieeeki,juz nie wspomne o ewentualnym grzybku...ale obywa sie bez osuszacza...czasem jak jest w miare suche powietrze to po kapieli otwieram drzwi na dom zeby sie po sypialniach rozeszlo...ale to malo kiedy ;)

Ja juz tak bardzo czekam na usg polowkowe ,niemoge sie doczekac a to za 2 tygodnie z kawalkiem...boje sie tez bardzo jak to wszystko sie potworzylo,na genetycznym pomiarow nie robili a potem przez te leki ktore przyjmowalam to juz wogole....wyobraznia szaleje....jeszcze przypada to na ferie zimowe wiec corka pojedzie z nami i bardzo chce wejsc na usg,oby wszystko bylo wporzadku bo bedzie histeria podwojna...

0MPT.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we Wrocławiu czułam się naprawde tragicznie, łącznie z atakami astmy, jakich nie miałam od dzieciństwa. Teraz nawilżam powietrze np. wieszając ręczniki mokre w pokoju, trochę to daje :) Ale my mamy dość niską temperaturę - max 19 stopni w mieszkaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 10:27

KgXdp1.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no żesz dupa...coś się zepsuło na suwaczkach, chciałam poprawić swój (miałam datę o 1 dzień przesuniętą) i teraz mam inny i nie chce się zmienić ;(

myślałam myślałam i wymyśliłam, że najpierw kupię higrometr z termometrem (polecacie jakiś?) a potem wypróbuję domowe sposoby.

..a potem będzie już wiosna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 10:31

mamakejti lubi tę wiadomość

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po wizycie:) dzidziol zdrowo rosnie, drugi lekarz potwierdza chlopca.
    Zmierzyl mi dzisiaj szyjke, ma 5 cm jak miala wiec odetchnelam z ulga.

W czwartek mam wizyte prywatna, pobierze mi wymaz z szyjki na posiew i bede czekac do 7 dni na wyniki. Mam nadzieje ze bakterie wykoncze i gdzies tak 13.02 pojde do szpitala bo zaczynam sie coraz bardziej stresowac. 25 tydzien juz niedlugo a ja bez szwa:(

A to moj okazaly brzuchol w 18 tyg;) na wadze narazie -1,5kg ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6174849a6f44.jpg

Muszka15, Leoparde, DTEM, Anga1989, Amore, Marciiik, She86, mamakejti, bulkaasia, sisi, megi78 lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka,moj tez o jeden dzien do tylu ale juz nie chce go ruszac bo sie caly pomyli pewnie ;)

AniaKami,przy 5 cm szyjce nadal beda zakladac szew,tylko ze wzgledu na sytuacje z przeszlosci tak? Pyram bo tak sie zastanawiam czy z 5 cm moze sie faktycznie zrobic zero w krotkim czasie,w sensie przy porodzie moze ale tak normalnie w zwyklym przebiegu ciazy?

0MPT.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Lidlu też pewnie będzie młyn (więc nawet mi się nie chce jechać specjalnie 10 km)- podeślę mamę jak będzie na spacerze i jak jej się uda to ok.

Bułkaasia- jutro podglądasz, to trzymamy kciuki :) i za dzisiejsze wizyty również- Steve ! :) dawać znać, jak nasze maluchy !!! My również jutro wizytujemy, już schizuję, że malucha jakoś słabiej czuję albo może już wcale- nie wiem, stres i tyle.

Muszka- my mamy połówkowe 9.02, zadzwoniłam zapytać czy moje bąki mogą ze mną i pani powiedziała, że oczywiście, więc zadzwoń zapytaj?- ja nie mogę się doczekać ich reakcji na widok maluszka i ciekawa jestem jak o płeć zapytają bo jak narazie w domu podział, ja z córą za Alicją, mąż i syn dalej na Bolka uparci (nie traktujemy na serio perwszych badań- bo ta płeć była niepewna)!!!

PannaNatalia- Ty pierwsza zaczynasz połówkowe?!, już razem z Tobą się doczekać nie mogę :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami- gratuluję pewnego synusia!!! spokojnie kochana do 25 tc jeszcze dużo czasu i napewno zdążą założyć :)

AniaKami lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Lottinka,moj tez o jeden dzien do tylu ale juz nie chce go ruszac bo sie caly pomyli pewnie ;)

AniaKami,przy 5 cm szyjce nadal beda zakladac szew,tylko ze wzgledu na sytuacje z przeszlosci tak? Pyram bo tak sie zastanawiam czy z 5 cm moze sie faktycznie zrobic zero w krotkim czasie,w sensie przy porodzie moze ale tak normalnie w zwyklym przebiegu ciazy?

Ze wzgledu na wczesniejsze przezycia szew mi zaloza profilaktycznie, w poprzedniej ciazy nie mialam badanej szyjki wiec nie wiem jaka byla z nia sytuacja czy skracala sie stopniowo czy skrocila sie z dnia na dzien. Nie bralam wtedy juz luteiny od 16 tyg, teraz biore i moze ona mi tez duzo pomaga, naprawde nie wiem. Mozliwe ze szew bedzie zbyteczny w tej ciazy ale wole czuc sie bezpiecznie;)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ