Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jak mamakejti pisze , takie poczatkowe rozmiarki na sam poczatek,ja newborna kupie ,cos na 0-3.. no ogolnie na pierwszy miesiac sie zaopatrze ,reszte dokupie pozniej znajac juz plec,poszlaje na wyprzedazach lipcowych...na wieksze rozmiarki..cos pewnie od gosci podostajemy...
Anga,my dajemy tylko jedno imie,corka tez ma jedno a ze dosc dlugie nazwisko i wszedzie dwa imiona potem w dokumenty trzeba wpisywac i u nas sa wiecznie z tym klopoty zeby sie zmiescilo,to nie dokladamy drugiegoDarkPrincess, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Ja jestem jednoimienna, mój mąż i córa też, więc u nas syn zostanie też z jednym imieniem;)
co rodzina to tradycja
muszka - ty masz rację z wyprzedazami lipcowymi;) ja póki co jak mnie coś zawoła to biorę, dziś oglądałam kombinezony na półroczniaki;) ale nie kupiłam...pamiętając jak córka 3 mce wzrostem d przodu była...i tak jej zostało, za 3 mce kończy 5 lat, a ubrania kupujemy na 6-7...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Ja w zasadzie imiona mam 4, ale dziecku damy tylko 2, i to w urzędzie, chrzcin nie planujemy.
Nicka, co do kosmetyków - ważne jeszcze, gdzie jest składnik w składzie, czy na początku, czy na końcu. Ja wybierałam wg tego: http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-dzidzius-dla-mamy.html# i innych porównań na stronie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 19:07
-
Cześć Dziewczyny,
wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkich tematów.
Na początek waga dziecka,bo w piątek byłam na wizycie i Młoda waży 180g(!), wyprzedza OM o ponad tydzień, ale ponoć ok. CRL lekarz nie był w stanie pomierzyć, a i zdjęcia nie ma, poza zdjęciem hmm atrybutów kobiecych ;p
Ubranka: wczoraj kupiłam pierwsze body, nie mogłam się oprzeć, rozmiar 62cm. I mój patrzy na to i pyta - ale to wielkie kupiłaś, chyba na roczne dziecko? Na co tłumaczę, że to mój bratanek miała 60cm jak się urodził, więc to na początek. "O matko, to jak to z Ciebie wylezie?!"
mamakejti, AniaKami, Selja, Leoparde, DarkPrincess, DTEM, gabi544, bulkaasia, She86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySteveS wrote:Ja w zasadzie imiona mam 4, ale dziecku damy tylko 2, i to w urzędzie, chrzcin nie planujemy.
Nicka, co do kosmetyków - ważne jeszcze, gdzie jest składnik w składzie, czy na początku, czy na końcu. Ja wybierałam wg tego: http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-dzidzius-dla-mamy.html# i innych porównań na stronie.
Chyba mnie wzięłas namowilas na zmiane
A w jakiej jest cenie i gdzie moge go kupic? -
Cześć Mamuśki!
Przychodzę do Was z cudnymi wieściami, jestem bardzo szczęśliwa, wiec chciałam się z Wami podzielićW piątek byłam u gin i po krwiaku, który miałam ANI ŚLADU!!! Wchłonął się sam całkowicie :*:*
Dalej mam zakaz wielu rzeczy, ale tak się cieszęMaluch strasznie skakał, wiercił się, machał nam, lekarz już sam się śmiał, że nie chce współpracować, nie dał się porządnie zbadać cały
Oby po porodzie mu ta nadaktywność przeszła...
jak patrzę na zdjęcia ubranek, które kupujecie to aż zazdroszczę, ale nasz szkrab nie chciał współpracować, więc płci nie znamy. Dlatego jeszcze na zakupy przyjdzie czas.
A póki co doczekałam się i ja brzuszka, dziś jakoś wyjątkowo go wybiło, więc załączam zdj
Z radością wkraczamy w 16 tydzień!
BUZIAKI Z DESZCZOWEJ IRLANDII
Mania25, Selja, Anga1989, Leoparde, lottinka, cookiemonster, Paula55, sisi, evcikm81, Muszka15, Amore, megi78, mamakejti, DTEM, gabi544, bulkaasia, Marciiik, Solane lubią tę wiadomość
-
Anga1989 wrote:Ja wlasnie zamowilam pieluchy z tetry. Ja bylam wychowana na nich i tak samo planuje malutka wychowac
w domu tetra a na spacery i inne podroze pampersy
Wiesz co, dokładnie myślę o czymś w stylu takich pieluch http://bobolider.pl/pieluszki-wielorazowe.html
Tetrowe oczywiście też będziemy kupować, ale raczej jako zabezpieczenie podczas przewijania albo do używania podczas kąpieli. -
Hej hej
My juz po spotkaniu ze starymi znajomymi męża. Nie było tak źle, leciał temat za tematem więc rozmowa się kleiła, ale...nienawidzę kiedy ktoś podaje gościom brudne szklanki, od razu smak na wszystko przechodzi. Ja to bym tysiąc razy sprawdziła czy przypadkiem nie ma jakiejś skazy na naczyniu, ale widać nie wszyscy tak mają
Piękne te brzuszki i ciuszki dziewczynki, aż miło się patrzy
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccf42d0b0048.png
Taką koszulkę dostałam dzisiaj od męża :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 21:50
evcikm81, sisi, Leoparde, Muszka15, megi78, lottinka, Anga1989, 1kaktus, Nicka678, mamakejti, DTEM, Selja, cookiemonster, gabi544, bulkaasia, asiczka11, Maria91, Solane lubią tę wiadomość
Kruszynka5 -
Mania25 wrote:Wiesz co, dokładnie myślę o czymś w stylu takich pieluch http://bobolider.pl/pieluszki-wielorazowe.html
Tetrowe oczywiście też będziemy kupować, ale raczej jako zabezpieczenie podczas przewijania albo do używania podczas kąpieli.
U mnie w pracy jedna para sie na nie zdecydowala i sa zadowoleni, zestaw startowy jest drogi ale potem ponoc wychodzi taniej niz pampersy. Dokupujesz do tego tylko takie bambusowe rolki do zrywania kolejnych wkladow do "pampersa". Ja osobiscie niemoge sie do tego przekonac, stawiam w tym przypadku na wygode to co bedzie zawinac i wyrzucic w calosci a wiadomo w tych wielorazowych tez poleci na boki i bedzie wszystko do prania a tam za warstwe chlonna robia wlasniebte wkladki z bambusa potem jest jeszcze jedna warstwa i kolejna juz wierzchnia. Znajomi twierdza ze skora dziecka w tym super oddycha i zadnych odparzen ani nic niema. W sklad zestawu startowego wchodza z tego co mowili 3 rozmiary wierzchnie wiec wystarcza od niemowlaka do konca noszenia pieluch. Ale to chyba nadal nie dla mnie -
AniaKami u nas wszystko ok!! Przepraszam, ale nie zawsze znajdę czas na forum przy mojej małej córeczce
Oczywiście oszczędzam się.
Tak, jestem już w domu. Wyszłam w piątek, ordynator chciał mnie wypuścić w sobotę, ale się uparłam i wyszłam w piątek
Szew miałam zakładany w środę rano. We wtorek dostałam dwie kroplówki nospy i tak do piątku, dwa razy dziennie. Lekko plamiłam z szyjki do soboty. Właściwie nie czuć tego szwu. Czasami jak sobie kichnę, to mam wrażenie, że mnie tam ciągnie na doleDo mojego ginekologa idę 9 lutego, zobaczymy jak szew trzyma i podglądniemy w końcu płeć, bo na razie mamy tylko wskazanie na chłopca z 12 tc
AniaKami pamiętałam, że idziesz jutro na szew, ale doczytałam że złapałaś bakterięTrzymam kciuki żebyś szybko się jej pozbyła!
Pozdrawiam was ciepło :*AniaKami, DTEM, Marciiik lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
Hej
Muszka ja dzis bylam w Zara tam sa cudne ciuchy dla dzieciaczkow.W tesco i Morison sa teraz baby events.
Ja tez smaruje sie prawie od poczatku mam maslo Mum To Be i jestem zadowolona. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62c695dc12cb.jpg
Ja dzis weszlam na wage i stracilam ponad kilo co mnie mocno zdzwilo:)
A to my w 17 tydz wchodzimy.
Leoparde, Muszka15, AniaKami, Paula55, megi78, Anga1989, Nicka678, mamakejti, DTEM, Selja, bulkaasia, Maria91, Solane lubią tę wiadomość
-
She86 super wiesci i dziekuje za odpowiedz! Bardzo sie ciesze ze wszystko pomyslnie! Trzymam mocno kciuki za dalsze spokojne tygodnie;)
She86 lubi tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Piekne fotki dziewczyny
Wrocilismy z kosciola wlasnie,tak mi brzuch stwardnial od stania i kleczenia ze musialam sobie przysiasc na podlodze w penym momencie...juz chyba puscilo,z corka ciagle jak kamien mialam,bardzo niefajne uczucie ale wtedy nie wiedzialam ze tak nie powinno byc i jakos do terminu z tym kamieniem wytrwalam hmm
Pieluchy u mnie wielorazowe nie przejda,jestem za czestym wietrzeniem pupy np przy lezeniu na brzuszku,czesta zmiana lampersow ale za praniem tych kup gdzie ida jak woda czasem przed i po jedzeniu....mimo ze przeciez mam pralke i suszarke bebnowa to nie,dzieki...niektorzy tez tetre np stosuja jak chca dziecko oduczyc,u nas tez tego nie bedzie,oduczy sie jak przyjdzie czas i tyle...wygodnicka mama sie dziecku trafila
Gratki dobrych wiesci,tym co wyszly ze szpitala i tym ktorym sie krwiaki powchlanialy