X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka,no faktycznie poszalalas :) ale niektore na wieksze rozmiarki co? Lubie takie kolorowe a nie tylko roz :)

0MPT.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, tak :) 0-3, 3-6, 6,9 :)

Nie mogłam się powstrzymać :) mam n placu dużo nexta za grosze (a ten zestaw 3 rampersow jest z tego roku, zupełnie nowy!) i M&S, potem wpadłam do tkmaxxa, splukalam sie do 0 i uciekłam :D

Muszka15, Anga1989, gabi544 lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no i przede wszystkim ja robię peelingi raz lub dwa w tyg.
    Masowanie i pobudzanie skóry pozwala na lepsze wchłanianie kosmetyku ;)

Lottinka super zakupy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    A niby pisze od 4 miesiąca ;)

Na czym jest napisane? Mój balsam można od 1 trymestru, specjalnie takiego szukałam.

KgXdp1.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    Na czym jest napisane? Mój balsam można od 1 trymestru, specjalnie takiego szukałam.
    Mam taki z Lirene i tam pisze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 14:32

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie ;) nie wiem czy ja juz schizuje za bardzo czy co.. dzisiaj 2 razy jak zrobiłam siusiu to zauważyłam jakby coś białego "plywalo" w kibelku..tzn takie coś jakby krem Nivea np.. rozumiem jak wcześniej brałam tabletki dowcipnie to jakieś resztki ich mogły pływać a teraz jak nie biorę to co to.. czy ja przesadzam.. może to jakiś śluz dziwny czy co ;)
    I przepraszam ze pisze takie glupoty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 14:37

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka,pewnie nadmiar sluzu,mi tez czasem kapnie ...no gdzies to musi wyplynac ;)

Musze sie czyms zajac bo inaczej zasne,ale na niczym nie potrafie sie skupic...ja ostatnie lata duzo czytalam a w ciazy nic,poprostu mysli mi sie rozpraszaja i niczym niemoge sie zainteresowac...to samo z ogladaniem filmow,jeden ogladnelam i akurat byl smieszny to wytrwalam a tak to co zalacze to mnie nudzi juz w drugiej scenie...niby szukam na necie gratow dla dziecka a tak naprawde zalaczam,kukne i wylaczam bo tez nie moge sie zebrac...

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mi obiecal ze za tydzien w niedziele mnie zabierze do sklepow dzieciowych,wtedy poogladam w koncu i moze kupie te poduche...

0MPT.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Kruszynka,pewnie nadmiar sluzu,mi tez czasem kapnie ...no gdzies to musi wyplynac ;)

Rozumiem tylko wydawał się jakiś gesty kremowaty.. dziękuję ze odpisalas :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:

Na moim.tez jest napisane od 4 msc. I na tym do biustu i na tym do reszty ciala.

Dlatego szukalam czegos po poczatku ciazy

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie ;) nie wiem czy ja juz schizuje za bardzo czy co.. dzisiaj 2 razy jak zrobiłam siusiu to zauważyłam jakby coś białego "plywalo" w kibelku..tzn takie coś jakby krem Nivea np.. rozumiem jak wcześniej brałam tabletki dowcipnie to jakieś resztki ich mogły pływać a teraz jak nie biorę to co to.. czy ja przesadzam.. może to jakiś śluz dziwny czy co ;)
    I przepraszam ze pisze takie glupoty..

Do nadmiaru sluzu to mozemy sie chyba przyzwyczajac :-P a jak sie gromadzi to musi sie splukac. Ja mam ciagle wrazenie ze mi mokro ostatnio.

qdkki09kwrowb7nz.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonjour Dziewczęta;)
    witam się w leniwe niedzielne popołudnie;)
    Piękne macie brzuszki, naprawdę już takie właśnie ciążowe!
    Ja jestem niekumata technologicznie i póki co zostaję bez zdjęć na forum (oprócz moich osobistych stóp w awatarze)

Ja początkowo smarowałam się olejem kokosowym i olejkiem od 1 dnia ciąży (ten z rossmanna) teraz idzie u mnie oliwka w żelu Bielendy i Ziaja do skóry atopowej bo mnie cholernie nogi swędzą, w ciąży z córką popękała mi skóra na biodrach i zewnętrznej części ud, brzuch (chyba przez wieczne rozciąganie;) nienaruszony.

Dobrej reszty niedzieli!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Steve az poszlam sprawdzic w sposobie uzycia jest ta informacja odbosnie uzywania od 4 msc.

qdkki09kwrowb7nz.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paella wykonana przez mojego męża <3 pycha!!! Pekam w szwach haha. Synek też uwielbia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa0da8913e04.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d2266fa5cf2.jpg[/url

Ewela35, Muszka15, 1kaktus, Amore, gabi544, lottinka, DTEM, megi78 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam specjalnie wybrany balsam, który można od pierwszego dnia ciąży - Dzidziuś dla mam. W ogóle w okresie ciąży odstawiłam zwykłe kosmetyki, bo teoretycznie nigdzie nie jest napisane, że w ciąży nie trzeba, a lista niewskazanych substancji jest spora: http://www.srokao.pl/2016/07/skadniki-ktorych-warto-unikac-bedac-w.html Skoro unikam niezdrowych rzeczy i staram się dobrze odżywiać, to i kosmetyki właściwie dobieram ;)

lottinka, Marciiik lubią tę wiadomość

KgXdp1.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daiewczyny z uk,macie jakies fajne namiary na stronki internetowe z produktami dla niemowlat,szukam weny ze tak powiem...mothercare,mamas&papas,argos...wszystkie tylu markety chyba sprawdzilam przelotnie...ale cos z jakimis ciekawszymi wzorami,macie cos fajnego?

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    Ja mam specjalnie wybrany balsam, który można od pierwszego dnia ciąży - Dzidziuś dla mam. W ogóle w okresie ciąży odstawiłam zwykłe kosmetyki, bo teoretycznie nigdzie nie jest napisane, że w ciąży nie trzeba, a lista niewskazanych substancji jest spora: http://www.srokao.pl/2016/07/skadniki-ktorych-warto-unikac-bedac-w.html Skoro unikam niezdrowych rzeczy i staram się dobrze odżywiać, to i kosmetyki właściwie dobieram ;)

Tam tez masz np w skladzie tego dzidziusia skladnik Phenoxyethanol ale dobrze,ze nie ma parabenow. To samo jest w palmers wiec dobrze,ze go mam :)

• DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Mam pytanko, w jakich rozmiarach kupujecie ciuszki dla maluszków? To moja pierwsza ciąża i na razie jestem zielona w tym temacie. Patrząc na Wasze zakupy nabrałam chęci by zacząć coś kompletować pomału dla mojego dzieciątka, ale najpierw chciałabym się doszkolić w tym temacie :)

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess - proponuję 56-62 w większej ilości, bo w sumie do końca nie będzie wiadomo ile cm ma bejbi...szacuję, że miedzy 50 a 55, więc na pierwsze 2-3 tyg. przyda się też kilka ciuszków typu newborn, nie wiadomo też jaki będzie maluch w ...3D, bo niektóre są pączki, a niektóre chuderlaczki, więc i objętość jest ważna, kupiłabym też kilka ciuszków takich 50-56, pajacyków z nogawkami (i stópkami) bo będą najwygodniejsze, takie z cienkiej bawełny, u mnie w upały majowe się sprawdziły u córki, teraz też będę stawiała na pajace na początek;)

DarkPrincess lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie mamuska uswiadomila (bo gdzies mi to wylecialo z glowy), ze trzeba bedzie wybrac jeszcze drugie imie dla malutkiej.
    I po chwili zastanowienia zostaje...
    Nikola Nadia <3

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ