X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka,no faktycznie poszalalas :) ale niektore na wieksze rozmiarki co? Lubie takie kolorowe a nie tylko roz :)

0MPT.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, tak :) 0-3, 3-6, 6,9 :)

Nie mogłam się powstrzymać :) mam n placu dużo nexta za grosze (a ten zestaw 3 rampersow jest z tego roku, zupełnie nowy!) i M&S, potem wpadłam do tkmaxxa, splukalam sie do 0 i uciekłam :D

Muszka15, Anga1989, gabi544 lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no i przede wszystkim ja robię peelingi raz lub dwa w tyg.
    Masowanie i pobudzanie skóry pozwala na lepsze wchłanianie kosmetyku ;)

Lottinka super zakupy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    A niby pisze od 4 miesiąca ;)

Na czym jest napisane? Mój balsam można od 1 trymestru, specjalnie takiego szukałam.

KgXdp1.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    Na czym jest napisane? Mój balsam można od 1 trymestru, specjalnie takiego szukałam.
    Mam taki z Lirene i tam pisze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 14:32

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie ;) nie wiem czy ja juz schizuje za bardzo czy co.. dzisiaj 2 razy jak zrobiłam siusiu to zauważyłam jakby coś białego "plywalo" w kibelku..tzn takie coś jakby krem Nivea np.. rozumiem jak wcześniej brałam tabletki dowcipnie to jakieś resztki ich mogły pływać a teraz jak nie biorę to co to.. czy ja przesadzam.. może to jakiś śluz dziwny czy co ;)
    I przepraszam ze pisze takie glupoty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 14:37

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka,pewnie nadmiar sluzu,mi tez czasem kapnie ...no gdzies to musi wyplynac ;)

Musze sie czyms zajac bo inaczej zasne,ale na niczym nie potrafie sie skupic...ja ostatnie lata duzo czytalam a w ciazy nic,poprostu mysli mi sie rozpraszaja i niczym niemoge sie zainteresowac...to samo z ogladaniem filmow,jeden ogladnelam i akurat byl smieszny to wytrwalam a tak to co zalacze to mnie nudzi juz w drugiej scenie...niby szukam na necie gratow dla dziecka a tak naprawde zalaczam,kukne i wylaczam bo tez nie moge sie zebrac...

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mi obiecal ze za tydzien w niedziele mnie zabierze do sklepow dzieciowych,wtedy poogladam w koncu i moze kupie te poduche...

0MPT.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Kruszynka,pewnie nadmiar sluzu,mi tez czasem kapnie ...no gdzies to musi wyplynac ;)

Rozumiem tylko wydawał się jakiś gesty kremowaty.. dziękuję ze odpisalas :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:

Na moim.tez jest napisane od 4 msc. I na tym do biustu i na tym do reszty ciala.

Dlatego szukalam czegos po poczatku ciazy

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie ;) nie wiem czy ja juz schizuje za bardzo czy co.. dzisiaj 2 razy jak zrobiłam siusiu to zauważyłam jakby coś białego "plywalo" w kibelku..tzn takie coś jakby krem Nivea np.. rozumiem jak wcześniej brałam tabletki dowcipnie to jakieś resztki ich mogły pływać a teraz jak nie biorę to co to.. czy ja przesadzam.. może to jakiś śluz dziwny czy co ;)
    I przepraszam ze pisze takie glupoty..

Do nadmiaru sluzu to mozemy sie chyba przyzwyczajac :-P a jak sie gromadzi to musi sie splukac. Ja mam ciagle wrazenie ze mi mokro ostatnio.

qdkki09kwrowb7nz.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonjour Dziewczęta;)
    witam się w leniwe niedzielne popołudnie;)
    Piękne macie brzuszki, naprawdę już takie właśnie ciążowe!
    Ja jestem niekumata technologicznie i póki co zostaję bez zdjęć na forum (oprócz moich osobistych stóp w awatarze)

Ja początkowo smarowałam się olejem kokosowym i olejkiem od 1 dnia ciąży (ten z rossmanna) teraz idzie u mnie oliwka w żelu Bielendy i Ziaja do skóry atopowej bo mnie cholernie nogi swędzą, w ciąży z córką popękała mi skóra na biodrach i zewnętrznej części ud, brzuch (chyba przez wieczne rozciąganie;) nienaruszony.

Dobrej reszty niedzieli!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Steve az poszlam sprawdzic w sposobie uzycia jest ta informacja odbosnie uzywania od 4 msc.

qdkki09kwrowb7nz.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paella wykonana przez mojego męża <3 pycha!!! Pekam w szwach haha. Synek też uwielbia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa0da8913e04.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7d2266fa5cf2.jpg[/url

Ewela35, Muszka15, 1kaktus, Amore, gabi544, lottinka, DTEM, megi78 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam specjalnie wybrany balsam, który można od pierwszego dnia ciąży - Dzidziuś dla mam. W ogóle w okresie ciąży odstawiłam zwykłe kosmetyki, bo teoretycznie nigdzie nie jest napisane, że w ciąży nie trzeba, a lista niewskazanych substancji jest spora: http://www.srokao.pl/2016/07/skadniki-ktorych-warto-unikac-bedac-w.html Skoro unikam niezdrowych rzeczy i staram się dobrze odżywiać, to i kosmetyki właściwie dobieram ;)

lottinka, Marciiik lubią tę wiadomość

KgXdp1.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daiewczyny z uk,macie jakies fajne namiary na stronki internetowe z produktami dla niemowlat,szukam weny ze tak powiem...mothercare,mamas&papas,argos...wszystkie tylu markety chyba sprawdzilam przelotnie...ale cos z jakimis ciekawszymi wzorami,macie cos fajnego?

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    Ja mam specjalnie wybrany balsam, który można od pierwszego dnia ciąży - Dzidziuś dla mam. W ogóle w okresie ciąży odstawiłam zwykłe kosmetyki, bo teoretycznie nigdzie nie jest napisane, że w ciąży nie trzeba, a lista niewskazanych substancji jest spora: http://www.srokao.pl/2016/07/skadniki-ktorych-warto-unikac-bedac-w.html Skoro unikam niezdrowych rzeczy i staram się dobrze odżywiać, to i kosmetyki właściwie dobieram ;)

Tam tez masz np w skladzie tego dzidziusia skladnik Phenoxyethanol ale dobrze,ze nie ma parabenow. To samo jest w palmers wiec dobrze,ze go mam :)

• DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Mam pytanko, w jakich rozmiarach kupujecie ciuszki dla maluszków? To moja pierwsza ciąża i na razie jestem zielona w tym temacie. Patrząc na Wasze zakupy nabrałam chęci by zacząć coś kompletować pomału dla mojego dzieciątka, ale najpierw chciałabym się doszkolić w tym temacie :)

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess - proponuję 56-62 w większej ilości, bo w sumie do końca nie będzie wiadomo ile cm ma bejbi...szacuję, że miedzy 50 a 55, więc na pierwsze 2-3 tyg. przyda się też kilka ciuszków typu newborn, nie wiadomo też jaki będzie maluch w ...3D, bo niektóre są pączki, a niektóre chuderlaczki, więc i objętość jest ważna, kupiłabym też kilka ciuszków takich 50-56, pajacyków z nogawkami (i stópkami) bo będą najwygodniejsze, takie z cienkiej bawełny, u mnie w upały majowe się sprawdziły u córki, teraz też będę stawiała na pajace na początek;)

DarkPrincess lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie mamuska uswiadomila (bo gdzies mi to wylecialo z glowy), ze trzeba bedzie wybrac jeszcze drugie imie dla malutkiej.
    I po chwili zastanowienia zostaje...
    Nikola Nadia <3

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ