X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok tylko bakterie zas ponad 700 :/ a wizyte mam dopiero w piatek i to na 17:45

l22nhdgen92nqanl.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    A ja wlasnie chyba znalazlam kosz,lezaczek bujaczek w jednym ,taki do salonu...troche drogi ale wlasnie takie cos mi potrzebne
    Tiny love 3w1...nie musialabym kosza mojzesza kupowac a pozniej osobno lezaczka...moze cenowo nie wyjdzie tak zle w takim ukladaie,musze meza nakrecic
    Bardzo fajne rozwiązanie ;) ale czy w nim normalnie może tez spać dziecię w nocy przy łóżku rodziców?

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pobralas mocz dobrze? Pytam bo podobno sa jakies bardziej sterylne sposoby

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka,nie wiem,w sensie ze nie widzialam tego na zywo wiec nie wiem jaki jest ten podklad na ktorym sie lezy,bo jak taki lezaczkowy typowo to chyba nie bardzo na kregoslup tak spac ciagle,ale w dzien dla urozmaicenia czy na drzemke to mysle ze spoko..musze to gdzies zobaczyc i dotknac

DTEM,teraz mi Twoj Michas w glowie,faktycznie masz swietnego syna....jakby mi tak gotowal ;) wprawdzie corka tez mi gotuje ale co 2 to nie 1... synowej nie szukasz? Grzeczna,inteligentna..szuka podobno meza polaka ;)

0MPT.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:

Sposób pobrania moczu megaważny - po umyciu się, ze środkowego strumienia;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM aż się wzruszyłam Twoim wpisem. Mój synek tez jest cudowny. Szybciej od męża reaguje na nowy kolor paznokci czy sukienkę mamy, jest troskliwy i opiekuńczy :-) wczoraj poskarżyłam się mężowi że bolą mnie plecy, to maluch przyniósł mi swoją poduszkę pod plecy, żeby mi było wygodniej. Wszystko zależy od tego jak są dzieci wychowywane i jaki obraz pokazują im rodzice. A to czy będzie grał na skrzypcach czy w piłkę nożną jest nie ważne. Najważniejsze by był szczęśliwy i czuł ze go kochamy :-)

DTEM, Paula55, megi78 lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:

Właśnie dobrze. Ostatnio po wizycie co robilam to mialam w normie a tu znowu takie jaja :/ sprobuje żurawinę kupic i do wizyty jakos sie wspomoc, ewentualnie moze w srode powtorze albo w czwartek

l22nhdgen92nqanl.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja marzę o suszarce bębnowej ale żywcem nie mamy miejsca na nis :/
    Powiem Ci ze mi pranie szybko schnie w sypialni. A w lecie w ogrodzie to moment ;)

Tak będę mieć ten test potrójny...

Kochana to normalne że masz wątpliwości i obawy :) mi marzy się córka, choć synem jestem zachwycona i zakochana. To chłopiec o wielkim sercu. Uwielbia majsterkowac z tatą ale dzień w dzień siedzi ze mną w kuchni i gotuje! Jest pieszczochem ;) podbiera mi też kosmetyki haha :P
    Spokojnie,nauczyła byś się wszystkiego a i pokochasz od pierwszego wejrzenia o ile to będzie chłopiec ;)

Co do leżaczka też słyszałam dobre opinie :)

Leoparde lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga, moja ginekolog kazała po podmyciu się zaaplikować tampon i dopiero wtedy pobierać próbkę moczu.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    DTEM aż się wzruszyłam Twoim wpisem. Mój synek tez jest cudowny. Szybciej od męża reaguje na nowy kolor paznokci czy sukienkę mamy, jest troskliwy i opiekuńczy :-) wczoraj poskarżyłam się mężowi że bolą mnie plecy, to maluch przyniósł mi swoją poduszkę pod plecy, żeby mi było wygodniej. Wszystko zależy od tego jak są dzieci wychowywane i jaki obraz pokazują im rodzice. A to czy będzie grał na skrzypcach czy w piłkę nożną jest nie ważne. Najważniejsze by był szczęśliwy i czuł ze go kochamy :-)

Amen Leoparde!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Właśnie odebrałam wyniki z moczu i się zalamalam... Zaś mi te bakterie wyszly. Wrrr... W piatek pewnie dostane recepte z lekami na to :/
    A może macie jakieś domowe sposoby aby chociaz trochę cos poradzic na nie?

Może kup sobie fitolizyne w paście? W ciąży można brać, same zioła z herbapolu :)

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze to czy chlopak czy dziewczynka nie ma znaczenia,jak jest kochane to bedzie tez fajnym czlowiekiem...tylko ze to co sie wie ma sie nijak do tego co sie czuje....ja wszystko to wiem ale obawy nadal sa...wprawdzie chyba tego mi bylo trzeba,tych przykladow z zycia wzietych...dzialaja na mnie uspokakajaco....nie wiem,moze takie chlopaki sie trafily wsrod znajomych ze mnie nie zachecilo? Mamy chlopcow z mojego otoczenia poprostu maja potrzebe posiadania corki,to sie odczuwa tak jakby chlopcy nie byli wystarczajacy..nie wiem jak to opisac no...glupie to pewnie....
    Tak jak mowicie,damy rade...tylko niech mimsie te hormony uspokoja bo do konca ciazy znajde sobie tyle problemow jeszcze ze boje sie o moje nerwy ;)...

0MPT.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Kruszynka,nie wiem,w sensie ze nie widzialam tego na zywo wiec nie wiem jaki jest ten podklad na ktorym sie lezy,bo jak taki lezaczkowy typowo to chyba nie bardzo na kregoslup tak spac ciagle,ale w dzien dla urozmaicenia czy na drzemke to mysle ze spoko..musze to gdzies zobaczyc i dotknac

DTEM,teraz mi Twoj Michas w glowie,faktycznie masz swietnego syna....jakby mi tak gotowal ;) wprawdzie corka tez mi gotuje ale co 2 to nie 1... synowej nie szukasz? Grzeczna,inteligentna..szuka podobno meza polaka ;)

He he- lepiej niech sobie sam poszuka, ale w przyszłości możemy ich ze sobą poznać :) tak jak dziewczyny piszą- chłopcy to tulaski i najważniejsze jest wychowanie, Ty już masz cudną córkę, wiesz ile przeszłyście i jak ważne jest dla dziecka wsparcie i bezgraniczna miłość. Tak samo będzie z drugim i... daj Boże kolejnym maluchem )

Ja wczoraj do męża mówię, że jak jednak nasz Alcia zmieni się do połówkowych w chłopca to trzeba będzie się szybko brać za dziewuchę żebym przed 40stką zdążyła :) he he stwierdził po namyśle, że może jednak niech ta dziewczyna będzie :)
    Sama nie wiem czemu się tak nakręciłam :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka doskonale Cię rozumiem. Ja od ZAWSZE odkąd tylko myślałam, że kiedyś będę mieć dziecko - widziałam siebie jako Mamę Córki. Na myśl o Chłopcach byłam przerażona, wydawało mi się, że nie jestem stworzona do tego, żeby mieć Syna. Po zajściu w ciążę przeczuwałam, że jednak będzie Syn. USG prenatalne - Chłopak. No i mimo lekkiego zawodu po mału się przyzwyczajam, ale i tak czekam na USG połówkowe. I potwierdzenie płci. Ale wiadomo, najważniejsze żeby było zdrowe i szczęśliwe. Podobno chłopców kocha sie tak samo jak dziewczyny :D Ale chyba tak jest - że kobiety by chciały mieć córkę, a mężczyźni syna :) Każdej płci naturalnie przychodzi dogadanie się z przedstawicielami tej samej płci :) Ja mam nadzieję, że drugie dziecko to będzie córka :) Chyba że się zdecydujemy na trzecie, to może być i jako trzecia :)

Ty jeszcze masz szanse 50/50 :) Może będziesz mięc mimo wszystko córkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 14:26

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój mąż zrobił taką boską zalewajkę, że normalnie zjem zaraz cały garnek i pęknę u ginekologa :D Nie będzie widział na USG dziecka tylko pływające kawałki ziemniaków i kiełbasy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 14:34

megi78 lubi tę wiadomość

KgXdp1.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rady :) musze jakos przetrzymac do piatkowej wizyty a potem ginka powie co i jak.

Jak na razie prosze o kciuki aby sadystka mnie nie zabila na fotelu (czy. dentystka) :P

l22nhdgen92nqanl.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja też Cię rozumiem. Tylko ja z kolei mam synka. Na prenatalnych ginekolog powiedziała, że prawdopodobnie będzie drugi syn i bardzo się ucieszyłam bo podświadomie chyba chciałam, żeby to był chłopczyk. Presja ze strony rodziny była na dziewczynkę, bo wiadomo byłaby parka i w ogóle...
    Jeżeli okaże się, że jednak chłopczyk zamienił się w dziewczynkę, to nic się nie stanie,ale obawy będą duże. Jak obsługiwać dziewczynkę, w co się z nią bawić, jakie zabawki jej kupować. Z chłopczykiem już chociaż trochę będę wiedział co robić, chociaż wiadomo, że i tak każde dziecko jest inne.

Ja mam też inne obawy. Jak to jest z tą miłością. Synka kocham bardzo i boję się, że tej miłości może zabraknąć dla drugiego. Tzn. nie tyle, że nie będę kochać, tylko że będę kochać mniej. A to czego chcę uniknąć to faworyzowanie, któregoś dziecka. Chociaż podobno kocha się równie mocno bo ta miłość rodzicielska przy kolejnym dziecku mnoży się a nie dzieli.
    Może mamy, które mają już co najmniej dwójkę napiszą jak to było u nich?

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja to najbardziej się boję tej zazdrości starszego dziecka o młodsze.

• Solane Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma moze ktoras z Was liste ile i jakich ubranek na 56 a ile na 62 trzeba miec? To moja pierwsza ciaza, co jestem w skepie to kupuje jakies body, glownie na 62. I musze to jakos uporzadkowac ile i czego potrzeba. Na razie kupuje same cienkie ale chyba cos grubszego tez trzeba miec mimo lipca.

w57v9n73n742fstj.png
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ;)

Od jakiegoś czasu Was podczytuję, teraz postanowiłam się 'ujawnić' :)

Rozpoczęłam 17tc,termin mam na 16.07.2017 r.
    Aktualnie oczekuje jak na zbawienie na 20 lutego, mam usg połówkowe, po pierwszym usg prenatalnym typowana jest dziewczynka, co zarówno mnie jak i męża bardzo ucieszyło i mam nadzieję, że na połówkowym się potwierdzi! ;)

moniqe, mania 89, mamakejti, Mania25, Muszka15, joannapoznan, megi78, sisi, Anga1989, Nicka678, Marzenie27, Amore, Marciiik, bulkaasia, gabi544 lubią tę wiadomość

6c2vjy5.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ