Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No i zakochałam się w staniku do karmienia, ale to ichnie C na bank nie naciągnie się na moje G.....
https://www.aliexpress.com/item/Nursing-Bra-New-Style-Cotton-Wire-Free-Vest-Type-Cross-Nursing-Bra-Sleep-Bras-Pregnant-Women/32665630742.html?spm=2114.10010108.1000023.50.VSp14D"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualny
-
Nicka to nic dziwnego, że nie czujesz. Ja dziwnie się czuję mówiąc komuś (w realu), że czuję. Bo ta koleżanka poczuła w 18. tygodniu, bo piszą, że kobiety w 1. ciąży poczują w 20. tygodniu.. A ja od dwóch tygodni (14. tygodnia) coś czuję.... Także to całkowicie normalne, że jeszcze go nie czujesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 17:49
-
Nicka678 wrote:Dlaczego ja mojego malucha nie czuje?
Musze lekarza zapytac co jest grane..
Nicka może po prostu za wcześnie...spokojnie odczekaj do 18 tygodnia, mi gina na przełomie 17/18 tyg. powiedziała: możesz odczuwać ruchy dziecka
a to moja 2 ciąża, także spokojnie, to sprawa bardzo indywidualna..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualnyMania ja czesto jak stoje albo czasami jak leze czuje jakby takie smyranie jelit tylko tak sie zastanawiam czy one sa az tak nisko bo az centralnie ponad spojeniem ? Wlasnie nie, hmm.. moze mnie oswiecisz?
a dokladnie mam w tych miejscach po obu stronach.
https://naforum.zapodaj.net/5c27f7c32096.jpg.html
-
Leoparde wrote:Nicka ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero po 21 tygodniu mimo że byłam mega szczuplutka.
a ja w 1 ciąży poczułam ruchy w 19 tc, dodaję, że byłam raczej kluskątakże Nicka naprawdę spokojnie podejdź do tej kwestii
Leoparde lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualny
-
Nicka szczerze mówiąc, to jest mi dość ciężko dokładnie powiedzieć, bo czuję to w sobie i zastanawiam się jak bardzo to, że mi się wydaje, że jest na dokładnie tej wysokości się pokrywa z rzeczywistością. Poza tym rzadko kiedy się przy okazji patrzę się na brzuch albo dotykam, a nawet jeśli się dotknę, to pod ręką nic nie czuję. Alee zazwyczaj czuję kilka cm pod pępkiem po lewej stronie, ale zdarzało mi się też tak dość nisko czuć. Ale czy dziecko się aż tak bardzo przemieszcza czy macica zajmuje aż tyle miejsca ciężko mi powiedzieć. Ale skoro jest coraz większa, to zapewne zaczyna się w okolicach spojenia łonowego, wtedy wszystko by się zgadzało
A co do smyrania jelit, to ja też to czuję mniej więcej właśnie tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 18:07
-
mamakejti wrote:No i zakochałam się w staniku do karmienia, ale to ichnie C na bank nie naciągnie się na moje G.....
https://www.aliexpress.com/item/Nursing-Bra-New-Style-Cotton-Wire-Free-Vest-Type-Cross-Nursing-Bra-Sleep-Bras-Pregnant-Women/32665630742.html?spm=2114.10010108.1000023.50.VSp14D
-
nick nieaktualnyMuszka15 wrote:I musze sie przyznac ze mam straszne wyrzuty sumienia ale ja mam takie obawy przed posiadaniem chlopca ze szok,boje sie ze nie znajde z nim wspolnego jezyka,ze bedzie trudniejszy w obsludze,ten siusiak i wogole...z dziewczynka nam tak jakos wszystko sie sklada,maz tez ma takie leki na chlopca...wiecie,to nie ze nie kochamy bo kochamy ogromnie to brzusiowe dziecko nie znajac jeszcze plci ale wyobraznia mi szaleje i z chlopcem niepotrafie sie zwizualizowac....czy chlopcy sa tacy ukierunkowani na samochody,pilke? To nie nasze tereny...corka mi sie taka wszechstronna wydaje,niby dziewczyna i lubi dziewczynskie szmatki,bizuterie,muzyke i ksiazki ale gra tez w rugby,lubi isc z mezem domgarazu pogrzebac...
Na plec nie mam wplywu ale tak mnie to nieco przytlacza jak kazdy sugeruje chlopca skoro corke juz mamy,jak wspomne ze gdybym miala wybierac to bylaby to dziewczynka to kazdy sie oburza i wtedy dodaje ze najwazniejsze zeby zdrowe...i tak jest,ja bardzo chce zeby to dziecko kimkolwiek jest z nami w zdrowiu szczesliwie zylo,ale ludzie sie burza jak nie opowiem sie za wyznaczonym przez nich chlopcem...wtedy wychodzi jakbym dziecka nie chciala jesli chlopakiem siemurodzi a to zupelnie nie
Rawda,pewnie sie zakocham w nim i tyle,i znajde jakies plusy...
Wlasnie gadalam z rodzicami i oni ze a teraz nalewno chlopak bedzie,na co ja ze troche sie boimy chlopaka bo nam nieznane i takie gapcie mi sie wydaja chlopaki znajomych,nikomu nie ublizajac ale z dziewczynka zawsze kontakt lapie a z chlopcem niekoniecznie...to zaraz oburzenie ze najwazniejsze zdrowie i tak sie poczulam jak super wyrodna matka.....ja poprostu mam jakies urojone obawy przed posiadaniem syna a ludzie z gory zakladaja ze chce wlasnie go miec...glupieje,ciaza mi robi sieczke z glowy i sumienia poprostuw pierwszej ciąży marzyłam o dziewczynce jak się dowiedziałam ze chłopak to do wiadomości przyjąć nie chciałam i do końca wierzyłam ze będę miała core. Bo jak to z tym siusiakiem i ogólnie jakaś lipa
. Teraz jak już wiem co i jak to chodziłam i mówiłam byle był chłopiec bo jak ja ta dziewczynkę ogarnę hehehe i bądź człowieku mądry. Wszyscy oczywiście mówią ze pewnie wolalabym córkę i dziwią się jak mowie ze wręcz przeciwnie
. A prawda jest taka ze to normalne że wolimy juz to co jest nam znane i nie martw się wszystko będzie dobrze. Nie ważne co będzie. Głowa do góry bo kto jak nie my kobiety ma sobie poradzić.
-
Leoparde wrote:Przyznam, że stanik śliczny. Można się zakochać!
tak, wersja granatowa w kropeczki, szkoda, że nie jestem typem drobnej kobietki
ale jeszcze zainspirowała mnie sukienka w koty
https://www.aliexpress.com/item/Maternity-Clothes-Autumn-Winter-Cotton-Thicken-Fashion-Sweet-Casual-Plus-Size-Dress-Clothes-for-Pregnant-Women/32737336902.html?spm=2114.10010108.1000023.43.SHT0Dr
z niepokojem stwierdzam, że znów wesprę polsko-chińską współpracę handlową....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 18:28
Leoparde, cookiemonster lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Na sukienkę tez spojrzałam, krój fajny, tyle że mi te koty przeszkadzają ciutkę
ja mam rozmiar 36/38 więc może bym i wlazła
Ale staniczek cudo i właśnie ten granat i kropki - piękności! Uwielbiam takie połączenie
Edit :
Poczekaj bo ja cały czas myślałam o sukience z pierwszego linku
Ta druga tez ciekawa, trapezowa... No mój styl jak nicWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 18:32
-
mamakejti, jestem przeciekawa tej sukienki i biustonosza ale przekierowuje mnie na główną
nie wiem czy to problem u mnie czy jakis alexpressowy.
Czy wy tez dziś czujecie się jak alpiniści?normalnie czuje sie caly czas jakbym właśnie przebiegla maraton...oddycham ciężko i poruszam się jak mucha w smole. I marudzę! Marudzę na potęgę aaaaa mam siebie dość
bulkaasia lubi tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
nick nieaktualny
-
Ha! Ale odzyskalam suwaczek, jeden plus na dzis
Kruszynka ja biorę taki jak noszę zawsze, czyli 36chociaż np spodnie z hm mam 38 (ale nie kupowałam tam nigdy spodni przed ciąża, a mam nogi takie 28/29 w rozmiarówce spodniowej. Grube uda i nogi w ogóle, super talia i plask brzuch...byl hehehe
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 18:55
Everything you need will come to you at the perfect time
-
PannaNatalia pierze się, pierze
Ja jestem dość świeżo w tym temacie (ze 2 lata temu obiło mi się to o uszy i zostało w głowie aż do teraz, kiedy coraz bliżej do tego, by stały się potrzebne), ale co nieco o nich poczytałam. Otóż składają się z kilku warstw. Ja powiem o takim układzie, który osobiście wybrałam i zamawiam w przeważającej większości
Jest część zewnętrzna, ta kolorowa, którą się zapina (podobno najlepiej wybierać na napy, nie rzepy i kilkurzędowe). W środku ta kolorowa warstwa ma cieniutki polarek zszyty z 2 albo 3 stron. I do środka (między wartswę zewnętrzną a polarek) wkłada się wkład albo bambusowy albo z mikrofibry, można chyba też zwykłą tetrę, można włożyć kilka warstw nwkłądów naraz. I teraz po kupie wrzuca się wszystko do prania. Po sikaniu można wyjąc tylko ten wkład, włożyć nowy i znów na dziecko. I można dopiero o drugim albo trzecim sikaniu wrzucić do prania. Więc po sikaniu do prania nie idzie ta czesc zenętrzna+wkład, a sam wkład. Zalecają, żeby mieć jakiś pojemnik do chowania brudnych pieluch (przy opcji włączania prania co 2-3dni) i skrapiać je olejkiem z drzewa herbacianego, który ma działanie antybakteryjne. No i pieluchy piorą razem z ubrankami. Producenci nie zalecają używać płynów do płukania. Pierze się w ok. 40 stopniach.
Ja mam dziś szał zakupowy, chyba cały zestaw otulaczy dziś zamówię, tyle mi się podobaI polecają różne firmy, więc i kilka będę mieć
Kiedy indziej zakupię wkłady
To już mniej przyjemna część zakupów
Mega kolorowe i fajne wzorki np.:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/620ad79dc577.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46bb52fe4430.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 19:10
Marciiik lubi tę wiadomość
-
lottinka - a teraz? klikasz w link czy go kopiujesz do przeglądarki?
https://www.aliexpress.com/item/Maternity-Clothes-Autumn-Winter-Cotton-Thicken-Fashion-Sweet-Casual-Plus-Size-Dress-Clothes-for-Pregnant-Women/32737336902.html?spm=2114.10010108.1000023.43.SHT0Dr
i kiecki na dole strony, dla mnie bomba;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."