Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
W moim szpitalu kazali naszykować do ubrania dziecka body z długim rękawem i na to pojac (z długi rękawem i stopkami) i czapeczkę i to standard dla wszytskich noworodków w tym szpitalu. Mezowi potem kazały skarpetki przynieść i grubszy kocyk bo nie mógł się dorzucić młody. Potem to dzieci w taki upał ubierały mamy jak chciały
Ale coś grubszego i z długim rękawem się napewno przyda (wieczory są chłodne w Polsce zazwyczaj).
Ważne żeby było bawełniane miękkie i wygodne dla dziecka i dla rodziców do ubierania. -
Czyli nie jestem sama z tymi dziwnymi lekami,nieco pocieszajace
Leoparde,ja skolei ta kwestia sie nie martwie narazie,moze wyjdzie w praniu ale taka duza roznica wieku u nas ze nie wiem,moze nie bedzie podstaw do zazdrosci? .. corka juz sie niemoze doczekac jak wytarmosi dziecia,zartujemy jak z maluchem bedaiemy ja rano budzic do szkoly i maly bedzie ja slinicalbo ze beda razem uprawiac gilgotki wieczorne z tata,smiejemy sie jak to bedaie sie musiala dzielic slodyczami
Ajami,moj maz mial takie obawy,ze nie pokocha tyle drugiego dziecka co corke,on na jej punkcie poprostu szaleje...zawsze chcial miec corke wlasnie,ma 3 braci i oni maja synow,wiec nasza corka jest jedyna dziewczynka w rodzinie...on jak piesek na smyczy za nia poprostu...nie wiem jak sie maja jego obawy aktualnie,nic na ten temat nie wspomina wiec moze juz sie nie martwi?
Solane,coz,ja dziecko mam wpradzie ale tez nie wiem ile czego tak na sztuki,wiem tylko ze z corka tych malych rzeczy mialam zwyczajnie za malo...wiec teraz chce wiecej ale nie wiem ilemoze z 10 pajacykow bo to dzien i noc sie zaklada,do tego z 10 bodziakow na krotki,i z 8 na dlugi rekawek,kilka par spodenek,jakies body na ramiaczkach...to w tym rozmiarze newborn...w kolejnych juz bede nabiezaco kupowac to pewnie zobacze ,zalezy czy dziecko bedzie mi tak szalenie ulewac jak corka...wtedy idzie wiecej na dobe jednak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:06
-
Leoparde wrote:Wiecie co, ja to najbardziej się boję tej zazdrości starszego dziecka o młodsze.
O- tego też się trochę obawiam
Anga- może powtórz wyniki??? Ja dziś też powinnam odebrać swoje przed jutrzejszą wizytą, ale nie chciało mi się du.. ruszyć -
hej dziewczyny
trochę nadrobiłam, ale ogólnie nie mam wiele czasu bo jesteśmy w trakcie pakowania. W sobotę się przeprowadzamy.
Muszka wybacz ale nie skomentuje Twoich dylematów odnośnie posiadania synka bo ja nie rozumiem takiego podejścia.
Anga mi w 2 badaniu moczu też wyszły bakterie i tym razem niestety też leukocyty. Lekarz zapisał na recepte taką saszetkę do jednorazowego wypicia na przepłukanie dróg moczowych i oczywiście suplement z żurawiną.... Zobaczymy czy to pomoże. Ale nie masz objawów typu pieczenie i problemy z oddwaniem moczu?
Wcinaj suszoną zurawinę albo pij sok z niej kupiony w aptece
Co do tego leżaczka Tiny Love 3 w 1 to też mam go na oku, ale wydaje mi się że nie będzie on odpowiedni jako "łóżeczko" do spania dłuższego niż 1 h dziennie...widziałam go na żywo i moim zdaniem ma za miękki materac dla takiego malutkiego dziecka... Ale na późniejsze miesiące tak na pare chwil dziennie gdy się chce coś zrobić w domu i miec dziecko obok to jak najbardziej
Co do ciuszków to ja póki co kupiłam tylko 1 body, a moja mama już upolowała 5 ciuszków na szmatlandzie, w kilku rozmiarach. Nie chce szaleć przed przeprowadzką i połówkowymitakże pod koniec lutego zacznę zakupy i rady doświadczonych co do ilości ubranek i jak ubierać dzieci w lecie chętnie poczytam bo jestem zielona
-
Ok to napisze wam jak jest u mnie...
Po urodzeniu syna (którego czułam że będę mieć na 100% od początku) byłam w niebo wzięta. Poprostu zalała mnie fala miłości. Ja do tej pory potrafię mu tysiąc razy dziennie mówić że jest wspaniały, że go kocham, że jest moim synusiem. Całuję go, przytulam przy każdej okazji.
Gdy zdecydowaliśmy się starać się o drugie dziecko każdy mówił; to teraz cora musi być (co za debilizm swoją drogą)..,
A ja cały czas czuje ze znowu jest synek. Poprostu tak samo mocno kocham tego fasola w brzuchu!!
Mimo, że przez chwilę myślałam "kurde fajnie było by mieć córkę"...to zaraz myśl, że przecież dla Tiago lepiej ze był by bratta sama płeć, podobne problemy.
Wiem że jeśli okaże się dziewczynka zaleje się łzami ze szczęścia iciezko mi będzie uwierzyć a z drugiej strony napewno poczuje lekki smutek że moje wyobrażenie się rozmyje
Ot takie dylematylottinka, gabi544 lubią tę wiadomość
-
mamakejti wrote:Jaguś, jesteś w końcu! Spodnie dla mnie za małe, ale fajniutkie;)
gabi544 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Paula55 wrote:Wiem że jeśli okaże się dziewczynka zaleje się łzami ze szczęścia iciezko mi będzie uwierzyć a z drugiej strony napewno poczuje lekki smutek że moje wyobrażenie się rozmyje
Ot takie dylematy
oj tam, po prostu trzeci będzie znowu chłopak
ja przy pierwszej ciąży byłam rozczarowana, że to chłopak a potem oszalałam oczywiście na jego punkcie.
Mania25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mi właśnie dotarły spodnie z hm
zarąbiste są, bardzo wygodne, nie uciskają brzucha i mega rozciągliwe. Mam nadzieje, że zostaną ze mną do końca
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0319107004.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 16:56
-
No wlasnie,zapewne ja tez oszaleje z radosci a teraz mecze sie z drurna glowa ktora sobie wyobraza rozne pierdoly
Z corka mialam przeczucie ze bedzie chlopak,a tez marzylam o coreczce,wlasnie takie uczucie ze nadaje sie na mame dziewczynki-dziwactwoale przeczucie mowilo co innego,jeszcze rodzina gderala ze napewno chlopak,nie wiem czy z fusow wrozyli czy co...a meza marzeniem byla corcia i do brzucha mowil,obiecywal ze bedzie jej warkoczyki plotl
..do konca nie bylo wiadomo z usg wiec jak ja wyjeli i mowia nam ze dziewczynka to ja z pytaniem czy na pewno??!! A lekarz ze jak tyle lat tam lracuje to jeszcze ani razu sie nie pomylil
maz skakal ,doslownie skakal z radosci,ze dziecko to raz a dwa ze corcia ,nie mogl uwierzyc ze faktycznie,jego bracia tez samych synow maja,wydawaloby sie ze dziewczynki w tej rodzinie nie pisane
...rodzina meza tez byla w szoku,ze jak ,ze dziewczynka komus sie udala
ja wtedy w ciazy mialam obawy jak maz przyjmnie wiadomosc o ewentualnym chlopcu,bo gadal tylko o dziewczynce...kochalby to wiem bo jest swietnym facetem,tylko taka ta urojona potrzeba...na to nic sie nie poradzi i wcale nikt nie musi tego rozumiec,bo to dzieje sie samo,czlowiek nie planuje tego co czuje
Anga,brawo,jeden do przodu...odhaczysz wszystko i zglowy...ja nie wiem czy pojde,ostatnio w pl mialam wszystkie zeby ok,w sumie jako nastolatka sie naleczylam a od ciazy mi sie pieknie trzymaja i pierwsza ciaza nic mi nie oslabila uff...oby tak zostalo &&&Mania25 lubi tę wiadomość
-
Muszka przepraszam al3 musze sie posmiac
jak bym siebie czytala 4 lata temu. Co bedzie z chlopcem ? Jak umyc pisioka ? Jakie veda nasze relacje :d i powiem Ci ze to byly obawy bezsensu. Syn co prawda nie wybierze sie ze mna na babskie zakupy ale za to mamy swietny kontakt. Mysle ze lepszy niz z corka bede miec bo przeciez coreczki lgna do tatusia. Nasz syn jest wszystkorobiacy nie ma jednego hobby by bawil sie tylko autem. Ma 2 lalki po mnie i bawi sie nawet nimi
przebiera karmi, ale fakt faktem najlepiej czuje sie w polu. Z dziadkiem w traktorze , przy swinkach , no kurczaczkow sie boi ale za to do dozych indykow biega.
Ma 4 lata i nie wiem co bedzie pozniej. Puki co ciesze sie ze jest i teraz ja zastanawiam sie jak to bedzie z corkaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 17:12
Muszka15, gabi544 lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ej laski snil mi sie dzis moj ex ! I jego sp mama !
Ja koniecznie chcialam z nim rozmawiac a jego mama mi pomagala by mi sie to udalo . Odciagala jego zone by nas nie nakryla a ja na spotkanie z nim poszlam z mama i nagle wyrzucilam z siebie tekst "prawdopodobnie corka bedzie.. z moim mezem staralismy sie ponad 3 lata a z toba raz sie puscilam i juz wpadka "
Jejuuu jakie sny.. i jeszcze gdybym o nim myslala a przeciez nic nas nie laczy.. masakra jakasaz sie rano poplakalam ze meza zdradzilam...
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyRosa haha uwierz mi tez sie dzisiaj śnił i na dodatek po raz kolejny byłam w mieszkaniu gdzie kiedys z nim w nim mieszkałam- mieszkanie jego sp mamy,zauważył mnie a ja przez okno wyszlam
I ze wróciliśmy do siebie. Wyjechaliśmy do Anglii, ja wrocilam a on zostal. Cholera czy mnie do niego cos ciagnie?
Myślałam,ze mam to za soba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 17:46
-
Dziewczęta, znalazłam sliczną sukienkę, ale aczej dla szczupłych z natury
https://www.aliexpress.com/item/New-Breastfeeding-Clothing-Maternity-Dress-Cute-Character-Breathable-Loose-Short-O-Neck-Faux-Two-Piece-Pregnant/32659449631.html?spm=2114.10010108.1000023.26.Xkr8wb
generalnie sporo ciuszków bym wybrała, ale te ich XXL to nasze 40-42 wychodzi..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Dziś doszły mi pierwsze spodnie ciążowe
I meega mi się podobają pod kątem praktycznym
Nic nie uciska, ale brzuch mam jeszcze za mały na to, żeby ładnie ten pas się układał. Jeszcze czekam na leginsy ciążowe i będzie super
Poki co mogę spokojnie chodzić jeszcze w jednych z moich dżinsów (miałam ogólnie 2 pary
), ale to dlatego, że są dość niskie, a też nie wiem jak długo mi się uda
Znalazłam w szafie takie spodnie a'la bojówki, kiedyś miały troszkę luzu i szczęśliwa je dziś założyłam, ale już siedzę z rozpiętymi, bo za bardzo opinają
Kurcze coraz mocniej czuję DzieciaczkaJestem coraz bardziej pewna, że to ruchy Dziecka
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie pieluch wielorazowychMega mnie zainteresowały, tym bardziej że jak czytam opinie osób, które używają, to stwierdzają, że warto. Kupiłam właśnie 3 sztuki otulaczy
I nie wiem czy nie kupię więcej, bo na razie wzięłam z jakiegoś sklepu, który był polecany, a który ewidentnie się wycofuje ze sprzedaży pieluch wielorazowych. Dostępny jest tylko jeden kolor (ciemny róż - trudno, syn to przetrawi
zresztą kosztowały po 15 zł, więc to niewiele jak na tego rodzaju pieluchy) no i bez wzorków, ale chciałam mieć w swojej kolekcji coś od nich, więc będę mieć
Jestem mega ciekawa jak to się sprawdzi u nas. Na pewno będziemy łączyć jednorazowe z wielorazowymi. Dla mnie najbardziej przekonujące nie są względy ekologiczne (choć to dodatkowy plus), ale to że pieluchy podobno nie odparzają (a przynajmniej mało komu się to zdarzyło), do tego niby nie nagrzewają tak jąder u chłopców, mają fajne wzorki
i również to że podobno szybciej mozna przejść z pieluch na naukę korzystania z nocnika
No nic, okaże się w praniu, ale jako że mój Mąż też jest za, to nie mam żadnych wątpliwośći, by wcześniej lub później zacząć próbować
Jedyne co mnie niepokoi w kwestii pieluch wielorazowych to informacja, którą znalazłam na jednym z blogów i póki co nie wgryzałam się dalej w temat. Mianowicie, że one odstają bardziej niż pampersy i trzeba kupować dużo większe rozmiar ciuszków. No iteraz problem - jakie te ciuszki kupowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 17:51
Marciiik lubi tę wiadomość