X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na dobranoc wpadlam tylko zglosic ze sie niezle zdziwilam jak sprawdzilam po dluzszej przerwie dzisiaj Boba dopplerem,zawedrowal juz calkiem wysoko i siedzial po lewej stronie! Czyli albo opanowal miesniaki i ma tam dla siebie juz miejsce,albo one nie urosly za wiele...albo nie wiem co jeszcze ale na tej wysokosci jeszcze nigdy go nientrafilam,kilka cm od pepka cayli macica juz sie faktycznie podnosi...

Dobrej nocki dla wszystkich,snow szalonych z jakims ksieciem tym razem ;) no i bez boli brzucha!

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim - ja wizytuje w piatek ;)
    Mam nadzieje, ze przeloza mi godz na wczesniej bo czekac do 17:45 to mi sie nie chce :/

Tak poza tym dzien dobry :)
    Pisze jeszcze z lozka ale zaraz bede wstawac robic kawke :) dzisiaj mam leniwy dzien tzn nie mam.nic w planach oprocz zafarbowania wlosow i zrobienia paznokci ;)

Fatim, Marzenie27 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja dziś obstawiam rano lumpka (w środy mają dostawę), a potem fryzjer ;) bede miała dziś okazję poszperać w sieciówkach, ale nie planuję wielkich szaleństw :) chyba, że coś mnie zachwyci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 06:40

6c2vjy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) a ja dzisiaj całe popołudnie wone. Dopiero na 17 idę do genetyka po wyniki pappa wiec trzymajcie kciuki. A później najlepsza część dnia odbieram mojego najukochanszego syna od ojca. Wkurzylam się wczoraj bo okazało się ze dzieciak przeziebiony ale to nic nowego jak jest z ojcem :(. No nic zaraz będzie w domku i już mamusia się nim zajmie :)

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) a u nas mąż chory.. był u lekarza i grypa.. gorączka, kaszel i wogole.. musze uważać tez na siebie..

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... Właśnie zaglądnęłam na pocztę i dwie rzeczy mają przyjść między 14.02 a 24.02
    Super szybka dostawa z wish mama ;)
    Na resztę pokazuje ok. 16 marca dopiero

l22nhdgen92nqanl.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzień dobry i miłego dnia

Megi kciuki za testy
    Kruszynki współczuję M chorego.. mam nadzieję że szybko wyzdrowieje. My pijemy ostatnio wit C w proszku i pomaga. Sypie się do wodypół łyżeczki i jakoś jak się czujemy gorzej to to Jaś stawia na nogi.

Anga witaj super że zakupy przychodzą dzisiaj wieczorem zajrzę do Lidla bo też znoszę jajo czy może już wystawili coś z jutrzejszej promocji :)

Witaj ejkej dzień dobry :) owocowych łowów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 08:29

xvqvdqg.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Rany musze nadrobić caly wczorajszy dzień :)

Miłego dnia dziewczyny, ja dzis caly dzień biegam załatwiając milion spraw.

Wczoraj byłam na 3h spacerze, czułam się jak po wyprawie na mont everest!
    Wieczorem klulo mnie w macicy jak cholera, w nocy przeszlo, dzis od rana kilka razy znowu zaklulo...nie wiem czy sie tym stresować czy cieszyć :)

Buziaki!!!

Aaaa bulkaasia gratulacje!!!!

bulkaasia lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !
    Dzis konczymy 16 tc !!! Rozpoczynamy 17 <3 tosz to zaraz polowa bedzie !

Jutro ginekolog ! Moj stary w 13+0 mowil ze corka, na ip w 14+3 wychidzila corka a jutro w 16+1 mam nadzieje ze nic sie nie zmieni ! <3

Marciiik, Mania25, Anga1989, gabi544, Amore, lottinka, Zoja, Marzenie27 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze Bole w dole brzucha były moja codziennościa gdy.. pracowałam. Teraz zapominam co to jest.... Jak pisalyscie że czasem Was coś zaboli w podbrzuszu to ja byłam troszkę zdziwiona bo u mnie niemalże dzień w dzień. I zastanawiam się czy to po części kwestia przypadku ze te dwa tygodnie mam spokój ale zaraz coś zacznie się czy może rzeczywiście trzeba zwolnić tempo żeby tych boli nie było. Za to dwa dni temu źle wstałam i tak ogromny skurcz mnie zlapal w macicy ze nie wiedziałam co robić. Ale minęło parenascie sekund i puścił. teraz staram się uważniej wstawać.

Dziś szykuje się dzień odbierania paczek <3

Ja spodnie kupiłam na allegro dopasowane (oprócz nogawek) za 40 zł i jestem zadowolona :) normalnie noszę S ale wzięłam M i jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 09:00

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Rozpoczynam 18 tydzień i witam 5 miesiąc :-)
    Leci jak nie wiem co, ale to dobrze :-)

Nie śpię juz od trzeciej, nic nie mogłam spać. Rano ledwo żywa ruszyłam się do laboratorium oddać krew i mocz do badań.
    Dobrze ze mąż w domu dzisiaj, to może w ciągu dnia coś odeśpię..

Marciiik, Anga1989, Mania25, megi78, bulkaasia, gabi544, DTEM, Amore, lottinka, Zoja, sisi, Marzenie27 lubią tę wiadomość

• monika91 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa ja mam w głowie te same myśli co ty odnośnie płci. W 13 tyg na genetycznych wychodziła mi córka, w 14 tyg nie potwierdził że córka ale też nie widział synka więc dalej nic nie wiem :) ale nie nastawiam się jeszcze na córcię bo moja kuzynka do 6 miesiąca miała mieć córkę a zrobiła sobie usg 3d i wyszedł chłopak :) trochę się podłamała bo już część wyprawki miała ale trzeba było się z tym pogodzić :) życzę nam obu żeby jednak córeczki się potwierdziły.

f2w3rjjgr0mcb3mw.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Noc zaliczam do udanych. Miałam sen, że z moich piersi mleko leciało z takim ciśnieniem jak z węża strażackiego ;)

Miłego dnia Brzuchatki :D

Amore, Marzenie27 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Megi - trzymam kciuki za testy :)
    gratuluję wszystkim rozpoczętych kolejnych tygodni. Ja dziś tylko obiadek ogarnę i siedzę w domku :D może potem na jakiś spacerek się wybiorę, choć nie wiem co wyjdzie z tego bo jestem taaaka niewyspana. Niby obudziłam się tylko o 5 na euthyrox a jak wstałam po 8 to taka połamana jakby pół nocy nie spała

Leoparde lubi tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja....
    Pisalam zeby Wam sie ksiaze przysnil a ja dzis z Obama we snie rozprawialam...pfff

Niewyspane? Ja teeeeez,niby tylko 2 pobudki na siusiu ale budze sie tez jak przewracacm sie z boku na bok....
    Zaraz do pracy,jeszcze tylko ostatnie siusiu zalicze....

Gratki na wejscie w nowe tygodnie,Wasze mi leca jak szalone ale moje cos mi stanely w miejscu....

Leoparde lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj nad ranem jak drugi raz zasnęłam męczył koszmar :( siło mi się ze w kuchni w szafce zalęgły sie takie małe robaczki chyba białe nie wiem i biegały myszy.. :( boje się takich snów.. czy ktoś tez ma takie koszmary. .czemu to mi się śniło, teraz będę się stresować. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 09:42

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczynki :)

Gratuluję nowych tygodni, udanych zakupów, fantastycznych szafek i szyflad dla maluchów !!!

Bułaasia- Tobie gratuluję najbardziej!!! Cudne dzieciaczki, u sąsiadki mojej mamy są dwie dziewuchy i nazywają się DARIA i DIANA :)

Ja po swojej wizycie czuję niedosyt :( nie zrobiła usg- a tak chciałam... powiedziała, że za tydzień połówkowe!!! W badaniu ginekologicznym wsio super- szyjka b/z , dopplerem posłuchaliśmy serducha (znowu płakałam) :) Ale ogólnie wsio w porząsiu !!!

Amore, gabi544, bulkaasia, Leoparde, Zoja, Muszka15, Marciiik, megi78 lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Lipcóweczki :)

Ja od soboty miałam taki nawał obowiązków, że nawet nie miałam siły i weny czegokolwiek sensownego napisać :)

Fajnie, że nasze grono powiększyło się o kolejne Mamusie :)

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

bulkaasia a to Ci niespodzianka ;)

Mnie dziś mąż zapytał, czy kupimy chustę. Czy któraś z Was używała i może się podzielić doświadczeniami?

bulkaasia lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM no to obie zaczynamy cykl :D

tak się zastanawiam dziewczyny nad laktatorami. Generalnie byłam przeciwnikiem, ale jak poczytałam o tych poprzegryzanych i odparzonych sutkach, to może jest to pewien sposób na ten problem? Nie mówie, że od samego początku przerzucić dziecko na butelkę, ale po prostu czasem się "odciążać". Ma któraś doświadczenie w tym temacie? Może to nie wygląda tak strasznie jak przedstawiają to internety? :)

Ja też mojego małego znalazłam w końcu koło pępka :) martwiłam się w sumie, bo jeszcze pare dni temu dalej był bardzo nisko, poniżej linii majtek. Ale chyba trochę się ogarnął i zmienił pozycje :D teraz dopiero słyszę jak bryka :) a czuje najbardziej rano jak leżę na plecach :)

A no i schodzi mi to sikanie 3 razy w nocy. Od kilku dni wstaje tylko raz ok. 1-2 i tyle :) to mi się podoba :D

DTEM lubi tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia też myślę o chustowaniu :) kuzynka mojego Męża używa i chwali sobie :) tyle że z tego co patrzyłam w jednym sklepie internetowym to koszt ok 300-400 zł. Są też takie większe osprzęty ale od 7 kg wzwyz

Kurczę ja póki co w ogóle nie mam problemów ze wstawaniem w nocy do wc. Przez całą ciążę zdarzyło mi się to kilka razy ale dlatego że obudziłam się , nie mogłam usnąć, więc wstałam włączyłam wodę do grzania, poszłam do wc , napilam się i spać. Ale tak żebym się obudzila z parciem na pęcherz to nie. Ciekawe kiedy się zacznie i u mnie :)

Pikcia lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ