Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Laktator uzywalam juz w szpitalu. Byl specjalny pokoj na karmienie w spokoju lub po prostu odciaganie mleka i szopitalny laktator. Mialam za duzo pokarmu a mlody za malo jadl tzn jadl dobrze ale mialam wiecej niz jego potrzeby . W domu nie mialam wchodzilam pod ciepla wode i zlewalam pod prysznicem ale skonczylo sie na kuppnie laktatora . Maz w nocy stukal apteki bo nie wyrabialam. Za duzo mleeka mialam. Pomoglo. Teraz jak bede miala taki nawal tez bede uzywac.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Przypadkiem znalazłam w necie "nasz wózek"
Mam nadzieję, że kiedyś go obejrzymy na żywo
Do wyboru dwa kolory
A foteliki są różne do wyboru, można np kupić taki, który pasuje również na stelaż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 13:33
DTEM, Anga1989, sisi, Marzenie27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też mam fajną teściową
I często jest łatwiejsza dla mnie "w obsłudze" niż moja mama. Bardziej otwarta taka
Z mamą mam różnie - także DTEM nie jesteś sama! U mnie czasem fajne, a czasem totalna klapa... I niestety nie bardzo mam ochotę się mamie swoje zwierzać np, bo to się różnie potem kończy... No ale mama to mama, wiem że mnie kocha i ja ją też, no ale...
Co do chusty, to też jestem nakręcona bardzo! U nas jest instruktor chustonoszenia i na pewno skorzystamy z mężem z usług tej babeczki
Gdzie doradca laktacyjny (niestety jedyny w promieniu 50 km) też już ogarnęłam, bo myśle, że może być BARDZO przydatny:)
A co do karmienia piersią, to jest taki blog, na którym można znaleźć bardzo dużo ciekawych informacji o karmieniu - hafija. PolecamDTEM, gabi544 lubią tę wiadomość
-
DTEM - grupa na facebooku https://www.facebook.com/groups/chusty.polska/?fref=ts
Gdyby link nie działał to nazwa grupy to Chusty, POLSKA! - nosimy, wiążemy, motamy - chustujemy!
Ja mam chustę firmy LennyLamb, podobno jeszcze chusty Little Frog są dobre na początek a cenowe jak na chusty nie jest najgorzej.
Na youtube jest też bardzo dużo filmików instruktażowych, jak wiązać dzieci. -
Wlasnie odpoczywam bo sie nalazilam w pracy buuu
Fajne tematy na tapecie,
Chusty,tak ,ja mam zamiar ale pewnie nie wczesniej niz 3 miesiac bo nie chce po cc za szybko startowac,niby 6 tyg sie nie dzwiga ale ze to druga cc to wole powoli sie za to brac...wiec moze bedzie i tak ze uzyje chusty ktora mialam dla corki, mei tai- chusta dla dzieci siedzacych,polecam,wiazanie meeega latwe,corka lubila,nie mowie ze uzywalam codziennie ale np taka sytuacja,chcialam wyskoczyc do warzywniaka pomowoce a tu pada,dziecko w chuste okryte moja kurtka od deszczy,ja w reke parasol i idziemy,bez calej wyprawy wozkowej bo jak tu z parasolem i wogole....no sporo bylo takich sytuacji...
Kolejny temat fajny,laktator...u mnie bylo tak ze mala po cc od razu zaciagnela cyca,miala mocny odruch ssania wogole wiec na tym cycku wisiala caly czas co wywolalo mi niezla produkcje,na 5 dzien mialam taki nawal ze z bolu stekalam,krew z brodawek sie lala,dziecko ssalo non stop...ale nawalu przejesc nie mogla,kupilismy wtedy reczny laktator,walczylismy na zmiany godzinami,serio ponad 2-3 h ciaglego odsysania gdzie moje cyce nie wspolpracowaly,na koniec odciagalam sobie recznie,wtedy nieco poszlo,cieple prysznice na cyce tez uwalnialy nieco a jedyne co dzialalo w 100% to byla mala,ona tylko dawala rade wyssac konkretnie..jestem w tym malym procencie kobiet ktore laktatorem nawet 10ml nie sciagna...wiec tym razem olewam laktator zupelnie,poradze sobie recznie...jak kryzys minal bylo juz tylko dobrze,nie mialam potrzeby wychodzenia z domu bez dziecka,w dzien bede z dzieckiem do min godz.17 sama wiec tez bez niego nie wyjde,wieczorami szczerze? Tez watpie bo bede zmeczona...znam siebie...z dzieckiem na zakupy i wogole,jestem na to przygotowana....wrocilam do pracy poprzednio w niepelnym wymiarze jak mala miala 8 mcy i tez bez problemu,laktacja sie dostosowala a tatus podawal w miedzyczasie inne jedzonko,corka byla bezbutelkowa i bezsmoczkowa,wczesnie chyba od 5 mca dostawala ewentualny soczek w takiego kubka dla dzieci na piersi,on ma taki przechylony ksztalt...wiec od tego czasu pila z kubka,pozniej ze szklanki normalnie...no wiec moja rada na laktator,jesli nie masz doswiadczenia to wez sie rozejrzyj co jest dostepne na rynku i co cie zainteresuje,obczaj gdzie i za ile kupisz stacjonarnie a w razie potrzeby maz skoczy i kupi,po problemie....
Kazda ma inne doswiadczenia w tej kwestii,nie ma rady idelanej ale naszczescie zyjemy w takich czasach ze w sklepach wszystko jest,tylko pojsc i kupic na dobra sprawe -
nick nieaktualnyO rany
nie spodziewałam się takiego nawału doświadczeń z laktatorami
może faktycznie lepiej na razie odpuścić, najwyżej pogonić lubego, niech kupuje jak naprawdę będzie potrzebny
Dziewczyny, czy któraś z Was odczuwa już takie mocne ruchy? Dziś aż się zaczęłam martwić, od rana non stop dostaje kopniaki. Nie da mi usiąść ani się położyć. Jak chodzę to jest spokój i parę minut po chodzeniu -
PannaNatalia wrote:
Dziewczyny, czy któraś z Was odczuwa już takie mocne ruchy? Dziś aż się zaczęłam martwić, od rana non stop dostaje kopniaki. Nie da mi usiąść ani się położyć. Jak chodzę to jest spokój i parę minut po chodzeniu
Bo jak chodzisz to jest buju, buju, husiu, husiu i jest mu fajnie, a jak przestajesz t impreza się kończy i jest nudno;)
joannapoznan lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualny
-
Rosa, ja takie bóle promienujące, tak z boku brzucha do prawej pachwiny, aż momentami na nogę i plecy, mam przy rozciągającym się więzadle obłym - ostatnio podczas wizyty o to pytalam i lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, a ból z prawej strony jest o wiele częstszy, bo to więzadło tak właśnie idzie. Mi pomaga na to leżenie ze zgiętymi nogami na boku albo ciepły prysznic
-
Dostalam pachuchy
Zakochałam się
Ciuszki (pierwsze jakie kupiłam)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0deccd5981a5.jpg
I pieluszki wielorazoweJakie one są przeurocze
Przepadłam
Oby tylko jeszcze się dobrze sprawowały
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ade079650ae5.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d05e85bdc5bb.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/406941f34f01.jpgAnga1989, gabi544, Leoparde, Marciiik, Nicka678, Ewela35, DTEM, Amore, Zoja lubią tę wiadomość
-
Przespałam pół dnia, ale przynajmniej nie czuję się jak zombie
Widzę, fajne tematy poruszone.
Ja się zastanawiam nad laktatorem ale pewnie kupie. Pamiętam że w trzeciej dobie miałam taki nawał pokarmu , że nie umiałam sobie z nim poradzić. Gnałam męża do apteki, żeby kupił cokolwiek. Przywiózł mi jakiś ręczny, marki nie pamiętam i okazał się zbawieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 16:38