X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrzuć dowody zbrodni :D :D

Mamakejti no i przepadłam na smyk.com :D

Jaki rozmiar buta mogą mieć nasze dzieci jesienią i zimą??
    Na tych wyprzedażach w smyku są buciki 56/62 i 68/74.. I sie zastanawiam bo podobaja mi sie dwa rodzaje i mysle zeby kupic jedne w jednym a drugie w drugim rozmiarze ale nie mam rozeznania kiedy jaki rozmiar stopy maja dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 09:54

PannaNatalia lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    PannaNatalia wrzuć dowody zbrodni :D :D

Mamakejti no i przepadłam na smyk.com :D

Jaki rozmiar buta mogą mieć nasze dzieci jesienią i zimą??
    Na tych wyprzedażach w smyku są buciki 56/62 i 68/74.. I sie zastanawiam bo podobaja mi sie dwa rodzaje i mysle zeby kupic jedne w jednym a drugie w drugim rozmiarze ale nie mam rozeznania kiedy jaki rozmiar stopy maja dzieci :)

rozmiaru stopy nie utrafisz, bo może być kompletnie inna niż rozmiar "ciała" ten gólny, ja sobie obliczyła pi razy oko, że koło listopada - grudnia to będzie koło 68 cm i taki 5pak wzięłam bodziaków,
    nie dziwię się, że przepadłaś, bo ja tez grzebie;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no to może mimo wzystko wezmę dwie pary butów większych... Przynajmniej będę mieć pewność, że dziecko w nich trochę pochodzi.. A czapeczki dla niemowlaka w jakim rozmiarze patrzysz??

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Hmm no to może mimo wzystko wezmę dwie pary butów większych... Przynajmniej będę mieć pewność, że dziecko w nich trochę pochodzi.. A czapeczki dla niemowlaka w jakim rozmiarze patrzysz??

pochodzić to nie pochodzi;) wiesz, ja generalnie butów dla niemowlaków nie kupuję, nawet na zimę, bo przeciez w wózku lezy sobie otulony kocykiem, śpiworkiem... ale oczywiście sa mamy, które buty kupują
    czapeczki mam po córce takie unisex (mam ich kilkanaście), więc pojęcia nie mam jaki rozmiar bym wybrała

f2w3skjotzzbwk43.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Trzymam kciucki za wizytujące, wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Widzę, że zakupy w Lidlu u niektórych zakończyły się pomyślnie.
    W Lidlu bardzo często są ubranka dla niemowlaków więc do lipca pewnie jeszcze nie raz pojawią się okazje do zakupów. A jakościowo te ubranka są naprawdę fajne. Gorzej pewnie z promocjami na ciążowe ciuchy.

Ja polecam robić zakupy w smyku internetowym - bardzo często są tam przeceny - częściej niż w stacjonarnym. I tak jak któraś z Was już pisała -w 5-10-15 też baaardzo często są przeceny na ubranka a jakościowo są super.

A co do smyka to warto założyć sobie konto u nich, bo po podaniu numeru telefonu często przychodzą smsy z informacjami o promocjach + dodatkowe rabaty np. przeceny do 50% są w sklepach a dzięki rabatowi sms jest do tego np. dodatkowe 10%. I wtedy opłaca się tam robić zakupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mówicie, że na smyku wyprzedaże... :D :D zara popacze.

Zdjęcia wrzuce wieczorem bo teraz koczuję u siebie w domu rodzinnym. Więcej kupiłam żółto-szarych komplecików. Mam nadzieję, że się Jan nie obrazi :D

Mania25, Amore lubią tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    pochodzić to nie pochodzi;) wiesz, ja generalnie butów dla niemowlaków nie kupuję, nawet na zimę, bo przeciez w wózku lezy sobie otulony kocykiem, śpiworkiem... ale oczywiście sa mamy, które buty kupują
    czapeczki mam po córce takie unisex (mam ich kilkanaście), więc pojęcia nie mam jaki rozmiar bym wybrała

No tak, poleży sobie w nich trochę :D Ja chcę kupić, bo wzięłam kaftaniki bez stópek, więc coś na stópki być musi :)
    To jak nie odnajdę w necie żadnej jednoznacznej informacji, to odpuszczę sobie zakupy czapeczek na razie :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Amore Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [url.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e33839cdb5b6.jpg[/url]

:) suszą się ubranka od koleżanki. M mi obiecał że pójdziemy Di Lidla ale tak się grzebie że nie wiem co z tego będzie. Śmieje się tylko że mnie. Wczoraj mieliśmy iść ale zasnęłam wcześniej o o 21 mnie nie puścił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:08

Anga1989, Mania25, PannaNatalia, DTEM, gabi544 lubią tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam do Was pytanie. Czy któraś z Was ma problemy z niskim ciśnieniem i dostała jakieś zalecenia od lekarze?
    Wiem, że źle jest jak ciśnienie jest za wysokie, a co jeśli jest odwrotnie?
    W pierwszej ciąży miałam ciśnienie idealne. W tym tygodniu jestem u rodziców i codziennie mogę mierzyć ciśnienie i mam niskie np. 65/90. i tak jest od niedzieli.
    Wizytę mam dopiero we wtorek a trochę to ciśnienie mnie niepokoi.

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja

Solane,alez sie ciesze ze wszystko dobrze!! Czyli gdzies naczynko poszlo tak? Mnie tak uprzedzaja o tych mozliwych krwawieniach ze w ubikacji zawsze wstrzymuje oddech....

Dziewczyny,powodzenia na wizytach,bedzie wszystko wporzadeczku...&&&

Jakie zakupy a to pranie,wow pelna suszara :)
    Kupujcie jak sa okazje,jak to mowie lepiej kupic niz zalowac ;) ...ja w niedaiele na sklepach na bank cos malego dobiore,pieluchy jakies czy kocyk bym chciala...w sumie nic nie mam poza tymi dwoma bodami to co nie kupie to sie przyda ;)

U nas pogoda tragiczna,leje i tak wieje ze az strach wychodzic,a ja sie zbieram na zakupy...nie chcem ale muszem...

0MPT.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 - ja mam też takie niskie, trzeba małą kawke sobie strzelić, sprawdz jeszcze puls sobie, jak ciśnienie niskie ale puls też tak do 85, to ok, gorzej jak niskie ciśnienie i wysoki puls.....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajami, a nie czasem odwrotnie 90/65? Niemożliwe, żeby dolne było wyższe. Ciśnienie w ciąży spada, powinnaś się cieszyć :) Ja jestem wysokociśnieniowcem i bardzo się bałam o skoki, a teraz mam ciśnienie 100/70, 105/70, raz mi się zdarzyło mieć 159/95 i myślałam, że odlecę. Podobno w granice górnego tak 80-90 w ciąży to raczej norma. Wejdź sobie http://mamaginekolog.pl/nadcisnienie-tetnicze-w-ciazy/ i wyluzuj! Wszystko jest OK :)

Skopiowane z linku:

Normy wartości ciśnienia tętniczego (RR – skrót pochodzi od nazwiska Pana Riva Rocci, który wymyślił metodę pomiaru ciśnienia krwi) są takie same w ciąży jak i “nie w ciąży”, i wynoszą mniej niż 140/90 – zarówno górny, czyli “skurczowy” jak i dolny, czyli “rozkurczowy” pomiar, nie powinny tych wartości przekraczać. Jednak warte podkreślenia jest to, że fizjologicznie RR spada (!) w ciąży. Wynika to z wielu czynników – miedzy innymi przez wzrost progesteronu, głównego hormonu ciążowego, który obniża napięcie mięśni gładkich, w tym także mięśni naczyń krwionośnych. Obniżenie RR w ciąży jest stanem “zamierzonym”, ponieważ przy niższym ciśnieniu krwi łożysko (narząd który odżywia dziecko w brzuchu) jest lepiej perfundowane (potocznie mówiąc – lepiej ukrwione). Jeżeli kobieta czuje się dobrze, to nie ma czegoś takiego jak zbyt niskie ciśnienie tętnicze…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:17

ajami19 lubi tę wiadomość

• joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Przespałam pół dnia, ale przynajmniej nie czuję się jak zombie :-)
    Widzę, fajne tematy poruszone.
    Ja się zastanawiam nad laktatorem ale pewnie kupie. Pamiętam że w trzeciej dobie miałam taki nawał pokarmu , że nie umiałam sobie z nim poradzić. Gnałam męża do apteki, żeby kupił cokolwiek. Przywiózł mi jakiś ręczny, marki nie pamiętam i okazał się zbawieniem.

ja tez kupuję laktator, nawet nie do nawału bo z tym sobie radziłam ale czułam się jakoś bezpiecznie jak miałam odciągnięte 2-3 porcje w zamrażarce. Ja dość wcześnie na wszelki wypadek wprowadzałam też butelkę, żeby móc gdzieś wyjść na dłużej niż godzinę w stresie, że mi dziecko w domu wyje z głodu.
    Miałam zwykły ręczny Medeli i ich butelkę - teraz też taki zestaw kupię bo w elektrycznych wkurzało mnie ich buczenie.
    Polecam też od nich maść na sutki, dawała ogromną ulgę.

Paula55 lubi tę wiadomość

preg.png
  • joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ile tych ciuchów kupujecie na początek? bo już sama nie wiem. nie pamiętam? w roz. 50 kupiłam 3 śpiochy i 2 rompersy na upał, w 56. mam z 6 zmian - spodenki, bodziaki, z 2 bluzy. Kupujecie coś z dalszych rozmiarów?

preg.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 wrote:
    A mam do Was pytanie. Czy któraś z Was ma problemy z niskim ciśnieniem i dostała jakieś zalecenia od lekarze?
    Wiem, że źle jest jak ciśnienie jest za wysokie, a co jeśli jest odwrotnie?
    W pierwszej ciąży miałam ciśnienie idealne. W tym tygodniu jestem u rodziców i codziennie mogę mierzyć ciśnienie i mam niskie np. 65/90. i tak jest od niedzieli.
    Wizytę mam dopiero we wtorek a trochę to ciśnienie mnie niepokoi.

Kochana- u mnie ciśnen ie właśnie dość niskie, choć nie tak jak Twoje 100-110/50-60 i mam kropne bóle głowy, poprostu czasami aż mam wrażenie że zemdleję :( dostałam skierowanie do pilnej konsultacji neurologicznej- ale to nie przez ciśnienie a ból głowy, od wczoraj próbuję się dodzwonić do psorki poleconej mi przez moją lekarkę- narazie bezskutecznie

Więc- jeśli oprócz niskiego ciśnenia nic Ci nie dolega to ne ma się czym martwić:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:40

ajami19 lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Dziewczyny macie nadal krostki na twarzy?
    Mnie cały czas wysypuje

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja WAS zastrzelę z tymi zakupami- albo zwariuję przez tydzień do połówkowych!!!

obiecałam mojemu mężowi, że wytrzymam z zakupami :( ale jak to zrobić jak tu coraz to nowsze i lepsze promocje i coraz piękniejsze ciuchy!!!!

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Ja WAS zastrzelę z tymi zakupami- albo zwariuję przez tydzień do połówkowych!!!

obiecałam mojemu mężowi, że wytrzymam z zakupami :( ale jak to zrobić jak tu coraz to nowsze i lepsze promocje i coraz piękniejsze ciuchy!!!!

Droga, pokażesz po połówkowych;) promocje się niedługo kończą....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? wlazłam po raz pierwszy w życiu moim niekrótkim życiu na wish i tam jest dokładnie wszystko z aliexpress, jestem przekonana, bo ofertę ali znam niemalże na pamięć;) w wolnej chwili porównam ceny;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:47

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM kupuj, a odbierzesz przesylki po polowkowych ;)

Wzeialam w smyku dwie pary bucikow i zestaw niedrapek ;) Odbiore w przyszla sobote w sklepie jak bede u endokrynologa w Wawie ;)

Ech kroilam bulke i wbilam sobie ostrze noza dosc gleboko w srodek dloni... Ech....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:48

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ