X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę się w piekle smazyć, właśnie zjadłam waniliowe grycany , które popijam lavazzą i zagryzam daktylami

cookiemonster, She86, Muszka15 lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • monika91 Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 wrote:
    A mam do Was pytanie. Czy któraś z Was ma problemy z niskim ciśnieniem i dostała jakieś zalecenia od lekarze?
    Wiem, że źle jest jak ciśnienie jest za wysokie, a co jeśli jest odwrotnie?
    W pierwszej ciąży miałam ciśnienie idealne. W tym tygodniu jestem u rodziców i codziennie mogę mierzyć ciśnienie i mam niskie np. 65/90. i tak jest od niedzieli.
    Wizytę mam dopiero we wtorek a trochę to ciśnienie mnie niepokoi.
    Ja mam też bardzo niskie ciśnienie. Wczoraj np. 87/51. Lekarz mi powiedział że mam się cieszyć że jest niskie bo takie zawsze można podnieść kawą, tabletkami z kofeiną lub innymi sposobami a jak za wysokie to tylko pozostaje zbijać lekami. Niskie ciśnienie nie jest groźne, po prostu ciężej się funkcjonuje, gorzej z wysokim.

ajami19 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgr0mcb3mw.png
  • Leoparde Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 wrote:
    A mam do Was pytanie. Czy któraś z Was ma problemy z niskim ciśnieniem i dostała jakieś zalecenia od lekarze?
    Wiem, że źle jest jak ciśnienie jest za wysokie, a co jeśli jest odwrotnie?
    W pierwszej ciąży miałam ciśnienie idealne. W tym tygodniu jestem u rodziców i codziennie mogę mierzyć ciśnienie i mam niskie np. 65/90. i tak jest od niedzieli.
    Wizytę mam dopiero we wtorek a trochę to ciśnienie mnie niepokoi.

Polecam spędzić jedną godzinę z moim mężem, ciśnienie na bank pójdzie w górę ;-) oczywiście żartuję ;-)

Tak poważnie to mała kawka i dużo płynów.
    Ja mam niskie ciśnienie ale do tego wysoki puls.

ajami19 lubi tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    waniliowe grycany sa grzechu warte ;) jak niemal wszystkie grycany <3 a daktyle to owoce wiec samo zdrowie ;) kawa dla podniesienia cisnienia - tez na zdrowie ;) masz wybaczone :D

mamakejti, gabi544, She86 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    DTEM kupuj, a odbierzesz przesylki po polowkowych ;)

Wzeialam w smyku dwie pary bucikow i zestaw niedrapek ;) Odbiore w przyszla sobote w sklepie jak bede u endokrynologa w Wawie ;)

Ech kroilam bulke i wbilam sobie ostrze noza dosc gleboko w srodek dloni... Ech....

Mania, nożyk z piłką do takich szaleństw!
    to jak będziesz w sklepie stacjonarnym to obejrzyj sobie jeszcze ciuszki, bo na stronie nie ma np tych 5paków za 29 pln

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    mamakejti, a ja zachęcona przez Ciebie byłam wczoraj po 19 w lidlu i przebierałam w wyłożonym towarze sama, normalnie jakiś raj ;)

mam spodnie ciazowe rozm S ktore są ogromne i chciałam je dziś oddać, ale jakby któraś z was je chciała to mogę odsprzedać. Tylko wysłać mogę dopiero po weekendzie :)

oprocz tego kupiłam super skarpetki, rajstopy, bodziaki i dresy dla małej :) byłam nastawiona na nie a pomacałam popatrzyłam i naprawde spoko są, przede wszystkim fajne ściągacze w skarpetkach i spodniach, nie cisną.

aaa i dla siebie mam jeszcze tą szarą bluzkę ciążową. S i też jest luźna ale bardzo fajna :)

Ja z chęcią wezmę spodnie :)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    waniliowe grycany sa grzechu warte ;) jak niemal wszystkie grycany <3 a daktyle to owoce wiec samo zdrowie ;) kawa dla podniesienia cisnienia - tez na zdrowie ;) masz wybaczone :D

dziękuje wielebna Maniu, tak myślałam,że w sumie wszystko to jest fit;)

Mania25 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Mania, nożyk z piłką do takich szaleństw!
    to jak będziesz w sklepie stacjonarnym to obejrzyj sobie jeszcze ciuszki, bo na stronie nie ma np tych 5paków za 29 pln

No mam taki jeden bezpieczny nożyk i w końcu musze zacząc go uzywac :)

Na pewno obejrzymy, jesli jeszcze przez ponad tydzien cos zostanie :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    dziękuje wielebna Maniu, tak myślałam,że w sumie wszystko to jest fit;)
    Wszystko da sie racjonalnie wytlumaczyc, rozgrzeszajac sama siebie ;) Poza tym dzieki lodom teraz Ci Dzieciaczek tanczy w brzuszku :)

Wiecie co tak sie zastanawiam.. jak mam taki szał zakupowy, to za dwa miesiace bede miala juz wszystko kupione/wybrane... No i tak sie zastanawiam... czy to dobrze podziala na psychike w ostatnich kilkunastu tygodniach? :) W 3. trymestrze tez sie ma taki szal zakupowy czy raczej oddycha sie z ulga, ze juz cos jest przygotowane? :)

joannapoznan lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    będę się w piekle smazyć, właśnie zjadłam waniliowe grycany , które popijam lavazzą i zagryzam daktylami
    To i ja idę po lody ;-)

Chyba powoli wybudza się we mnie demon zakupowy ;-)
    Im więcej ciuszków pokazujecie, tym bardziej nabieram ochoty na małe szaleństwo ;-) połówkowe za 3 tygodnie, może wytrzymam ;-)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pamiętam, jak koło kwietnia (rodziłam 5 maja) włączyło mi się wicie gniazda, stałam naga przy desce do prasowania i prasowałam jak najeta wszystko, pot mi się po brzuchu lał (było cholernie gorąco) a ja prasowałam, układałam, sprzątałam...
    na zakupy już bym nie dała rady pójść;)
    wszystko zamawiałam przez net: pieluszki, chusteczki, kosmetyki, akcesoria pielęgnacyjne (szczoteczki, nożyczki, myjki)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh w lidlu juz nie natrafilam na zadne legginsy w roz S :( Byly same L i jedne M a przed ciaza moj rozmiar to byl wlasnie S i by byly idealne. Od Lottinka to by byly zbawieniem bo dotykalam je i na wiosnę by byly idealne :)

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, natknęłam się na taki artykuł dotyczący leżaczków, nie wiem jaki jest Wasz stosunek do nich, ale myślę, że warto przeczytać:)
    http://www.nebule.pl/lezaczki-szkodza-dzieciom/

Marciiik lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny, natknęłam się na taki artykuł dotyczący leżaczków, nie wiem jaki jest Wasz stosunek do nich, ale myślę, że warto przeczytać:)
    http://www.nebule.pl/lezaczki-szkodza-dzieciom/

hmmm, u nas leżaczek słuzył okazjonalnie max godzinę w ciagu dnia, w kilku odcinkach, ja wrzucałam młodą do kojca z materacem (kojca na szczęście nie wywaliłam, dokupię nową wywłokę na materac i będzie git;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka, to jeśli tylko DTEM nie będzie chciała to nie ma problemu, wyślę Ci. Mam czarne, szare mi się mniej podobały.

Co do leżaczków to wydaje mi się oczywiste że nie używa się ich godzinami, tylko żeby zrobić siku, wstawić obiad, napić się kawy, zjeść obiad....bez przesady. Przecież cały pozostały czas dziecko spędza na podłodze, w wózku na płasko, na rękach i różnego typu zabawach (z tatusiami najczęściej...ja będę zamykać wtedy oczy, zawsze jestem pewna że rypną te dzieci na głowę zaraz :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 11:30

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Uwielbiam Wasze posty zakupowe! aż mi się oczki świecą :D

Wiecie - trochę w śnie miałam racji, bo położna tętna znaleźć nie mogła detektorem. Leżałam chyba z 5 minut na kozetce i już miałam łzy w oczach. Ale w końcu trafiła to mi taaaki wielki kamień spadł z serca <3
    Nie miałam USG, czym jestem zawiedziona i zasmucona niezmiernie ;)
    szyjka długa, twarda, zamknięta. Te skurcze i twardnienir brzucha to "dowód na to, że macica to mięsień a nie skarpeta " (słowa lekarza :D ). Mam kupić sobie Magnellę i brać stale, a jak czuję że się kurczy podczas leżenia albo częściej niż 5-6 razy dziennie to łyknąć nospę :)
    aaa - pytałam o tą kulkę na wardze sromowej, bo znowu mi wyskoczyła ale zaczyna już zanikać. To nic innego jak ten gruczoł Bartholina. NIegroźny dla ciąży, tylko niekompfortowy dla mnie. Jak się pojawia to mam posmarować altacetem, żeby nie bolało, a jak urośnie bardzo, to zgłosić się do niego i będziem nacinać pod znieczuleniem :)
    Połówkowe mam za miesiąc, 2 marca ;)

mamakejti, Mania25, Solane, Marzenie27 lubią tę wiadomość

• ejkej Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei z lidla wrocilam z szarymi (z netto mam czarne) legginsami M i faktycznie sa dosc duze, tj. Ten pas na brzuchu, beda na potem poki co moge ten pas podwinac na 2 razy :) ale ogolnie szalu nie bylo, scen dantejskich tez :)
    Odebralam powtorzone wyniki moczu, na szczescie sa prawidlowe , uff, zaskoczenie pozytywne :) o 15 wybywam na wizyte, trzymajcie kciuki by wszystko bylo ok i dziewcze nie zmienilo sie w kawalera :)

joannapoznan lubi tę wiadomość

6c2vjy5.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi - świetne wiadomości, dobrze, że szyjka współpracuje;) to prawda, macica ćwiczy, bo to przecież mięsień;)

gabi544 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Nicka, to jeśli tylko DTEM nie będzie chciała to nie ma problemu, wyślę Ci. Mam czarne, szare mi się mniej podobały.

Co do leżaczków to wydaje mi się oczywiste że nie używa się ich godzinami, tylko żeby zrobić siku, wstawić obiad, napić się kawy, zjeść obiad....bez przesady. Przecież cały pozostały czas dziecko spędza na podłodze, w wózku na płasko, na rękach i różnego typu zabawach (z tatusiami najczęściej...ja będę zamykać wtedy oczy, zawsze jestem pewna że rypną te dzieci na głowę zaraz :P )

Kurcze a właśnie zalezalo mi na szarych :P

• ajami19 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia oczywiście 90/65 :-). Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście. Kawka wypita, głupie myśli poszły sobie precz.

Zazdroszczę Wam tych zakupowych szaleństw. Ja w zasadzie wszystko mam po synku. Chyba, że dzidziuś w brzuszku okaże się jednak dziewczynką to może coś się dokupi.

Jedynie co to chcę kupić kilka większych pieluszek bambusowych, bo podobno są to tkaniny oddychające, wchłaniają wilgoć i dziecko tak się nie poci pod nią, co myślę w okresie wakacyjnym bardzo się przyda.
    Polecam też bambusowe pokrowce na foteliki samochodowe. Kupiliśmy dla synka w wakacje po strasznie się pocił w foteliku (w maxi cosi) i rzeczywiście ten pokrowiec podziałał.

PannaNatalia lubi tę wiadomość

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ