X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne macie brzuszki!
    Ostatnio mało się udzielam bo mam małe załamanie i nie chce wprowadzać złej energii...
    Kochane doświadczone Mamy doradźcie proszę jak to jest z tymi ruchami. . Powoli zaczęłam czuć dość intensywne a od 3 dnia cisza.. Miałam ostatnio dużo stresu i nie wiem czy swoim płaczem nie zaszkodziłam Dziecku :-( aSzukam inf na temat regularności ruchów i raczej wszędzie piszą , że w 20tc powinny być juz codziennie.. wizytę mam dopiero w czwartek i nie wiem czy lecieć go Gina wcześniej. Podzielcie się prosze swoją wiedzą i doświadczeniem. <3

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, co się dzieje? :( mam nadzieję że przejściowe kłopoty i się ułoży :*

Nie pomogę w sprawie ruchów, ale tak sobie myślę, że wcześniejsza wizyta niczego nie zmieni, oprócz tego że Cię uspokoi - może więc warto :) Każdy dzień spokoju jest ważny :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja ja bym próbowała pójść na wcześniejszą wizytę a jeśli się nie uda to trudno. Jak miałam upadek na śniegu też próbowałam dostać się wcześniej ale nie było terminow.

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej, wiecie co, lubię sobie wejść w wątki dziewczyn które się właśnie rozpakowują i taka mnie naszła refleksja że jak dowiedziałam się o ciąży to wpadałam czasem zobaczyć jak rozpakowują się listopadówki a teraz już lutówki lecą...dziewczyny jeszcze tylko 4 miesiące (pewnie niecałe, bo już w czerwcu część z nas będzie rodzić) i będę się tu codziennie wzruszać!!! Niesamowite jak czas leci <3 nie mogę się doczekać tych miesięcy, a z zdrugiej strony chcę się cieszyć każdą chwilą ciąży, rosnącym brzuszkiem, kompletowaniem wyprawki. Wszystko to takie przyjemne i tak szybko mija! :)

Anga1989, gabi544 lubią tę wiadomość

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa teraz ja wam zazdraszczam brzuszkow :D moj rosl i przestal a wy sie pieknie wybijacie *_*

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka ja sobie wlasnie dzis uswuadomilam ze przed nami zostala polowa ta ktora tak szybko leci. Raz dwa i bedziemy wstawiac zdjecia z pierwszego spacerku a dopiero co wstawialysmy pierwsze siaknce !!
    U mnie zostalo 23 tyg. A jesli nie uda mi sie sn rodzic to 21 tyg. Przeciez to juz tak malutko!!!

gabi544, lottinka lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczynki. Czas leci nie ubłagalnie. Połowa za Nami, teraz już z górki. Jak sobie o tym pomyśle to aż mi się łzy cisną do oczu. Nie które z Nas starały się długo o to szczęście (a może i wszystkie) i jeszcze chwilka została do przywitania naszych maluszków.

lottinka lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Zoja Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka i Mania dziekuje za dobre słowo. Postaram się o wcześniejszą wizytę. Co się dzieje ? Mąż mnie zostawił ( w zagrozonej ciazy i niepelnosprawna Mama) plus śmierć bliskiej osoby.

gannskjo7b9tly2x.png

18.11.2015 Aniołek - W
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja tak mi przykro :( aż brak słów aby opisać jego zachowanie... Pamiętaj, że zawsze możesz się nam wygadac, wyzalic. Jestesmy z Toba :*

Zoja lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu...Zoja aż mnie zmroziło :( jesteśmy z tych samych okolic zdaje się - jakbyś czegokolwiek potrzebowała, dawaj proszę znać! Tulę Cię mocno :*

Edit, kurde wiem że w życiu różnie bywa...ale nie mogę sobie wyobrazić że facet odchodzi od kobiety w czasie ciąży, no po prostu nie mieści mi się to w głowie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 13:11

Zoja lubi tę wiadomość

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja aż zamarlam ... W takiej sytuacji zostawia MAZ??? Bardzo mi przykro ze tak nieodpowiedzialnie się zachował! Mam nadzieję że to chwilowe problemy i się opamieta... A masz kogoś do pomocy nad Mamą? Przecież nie wolno Ci podnosić nikogo :(

Zoja lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, tule... Jak mozna tak zrobic :(
    Pamietaj,ze masz w nas wsparcie :*

Zoja lubi tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, bardzo mi przykro. Co za brak odpowiedzialności.
    Kochana, jesteśmy tu, żeby Cię wspierać!
    Przytulam mocno!

Zoja lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Jezu...Zoja aż mnie zmroziło :( jesteśmy z tych samych okolic zdaje się - jakbyś czegokolwiek potrzebowała, dawaj proszę znać! Tulę Cię mocno :*

Edit, kurde wiem że w życiu różnie bywa...ale nie mogę sobie wyobrazić że facet odchodzi od kobiety w czasie ciąży, no po prostu nie mieści mi się to w głowie :(

Bo okazuje się, ze to nie jest facet, tylko kawał dupka!
    Zoja, postaraj się nie stresować, wiem, że to trudne, ale dla Twojego dziecka to ważne.
    Jak się jeszcze-mąż nie opamieta (lub jak mu nie wybaczysz), tu puścimy go w skarpetkach, służę radą, jestem prawnikiem, pisz na priva w razie potrzeby. Co za gówniarz!
    a co do ruchów, jak Cię coś niepoki, to jedź na IP, niech posłuchają detektorem, będziesz spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 13:36

Zoja lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja, ściskamy mocno!

Zoja lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja bardzo mi przykro :( Tulę mocno :*

Zoja lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja wrote:
    Lottinka i Mania dziekuje za dobre słowo. Postaram się o wcześniejszą wizytę. Co się dzieje ? Mąż mnie zostawił ( w zagrozonej ciazy i niepelnosprawna Mama) plus śmierć bliskiej osoby.

Zoja tak mi przykro :(( moge sie domyslac, co czujesz :( tez mam kryzys w malzendtwie :( nie wiem co z tego bedzie.. placze nocami, wiem, ze dzidzia tez to czuje :((( ;(

Trzymaj sie kochana ... tulę...

Zoja lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja tule Cie mocno!!! Tymbardziej pisz jak masz takie problemy zawsze bedzie Ci z Nami razniej!!!

Jak masz watpliwosci to jedz na ip od tego sam tam lekarze sprawdza a Ty chociaz o Maluszka bedziesz spokojniejsza i spokojnie poczekasz na normalna wizyte.

Zoja lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Zoja ja bym próbowała pójść na wcześniejszą wizytę a jeśli się nie uda to trudno. Jak miałam upadek na śniegu też próbowałam dostać się wcześniej ale nie było terminow.

Mania po upadku na sniegu niemusisz czekac na wizyte jedziesz na ip. Upadek to jedno z wskazan w ciazy zeby sprawdzic czy jest wszystko ok. Niewiem czy chodzisz prywatnie czy na NFZ ale moj gin powiedzial ze jak jest w przychodni to mam poprostu przyjsc bo jestem w ciazy nikt mnie z kwitkiem nieodesle jak cos sie dzieje. Nawet w takiej liscie wskazan do natychmiastowej wizyty w przychodni jest ze mam sie zglosic jak czuje ze cos jest nie tak.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa to ja tak czekalam jak Wy pokazywalyscie brzuszki a moj stal w miejscu :-) ja moj wrzuce wieczorem dzisiaj. Ale normalnie niemoge sie nim nacieszyc :-)

Az mi dzisian lzy polevialy rok temu wg lekarzy niemielismy zadnych szans na Dziecko a dzisiaj leze z rekami na powiekszajacym sie brzuszku!!!

Anga1989, bulkaasia lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ