X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Noc pół na pół. Obudził mnie dosłownie śluz,który czułam ze chce wypłynąć ( tak mialam w trakcie okresu ). Zmartwilam sie,bo wczesniej teraz w ciazy mnie takie cos nie spotykalo. Tak samo kluje i boli w podbrzuszu na zmiane z lewej i prawej strony. Brzuch jest taki jakby napiety,choc maz go ogladal i mowi ze jest miekki. Nie wiem co robic, a do wizyty jeszcze 10 dni :(

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobru brzuchatki
    Ja zaczynam 18tc (17+0) czyli 5 miesiąc <3

Nicka678, gabi544, Selja, Mania25, bulkaasia, AniaKami, Solane, mamakejti, Paula55, Marciiik, Zoja, sisi, DTEM lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka sluzem ja bym sie nie martwiła. A na bóle weź nospe. Jak nie pomoze to na IP. Chociaż mnie wczoraj całe podbrzusze pobolewało a dzisiaj już nic nie boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 07:09

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga to jest takie chwilowe,ale nie miłe wiadomo. Macie az takie bolesci hmm chyba to więzadeł?

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka wszystko nam sie rozciąga, naciaga, wnetrznosci sie ukladaja aby miejsce zrobic dla malucha. Tym bardziej ze tak jak piszesz to chwilowe ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga zwariowac mozna, jak to pierwsza ciaza,wszystko nowe i sie czlowiek martwi maluszkiem. Znasz jakies sklepy z wyprzedazami? W tesco cos bylo ale nic ciekawego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 07:28

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio te ciuszki pod azetem kupilam, tam babeczka stoi przy starej cukierynce. Okazja jak ta lala. A w supermarketach nie wiem czy cos jest bo rzadko chodze ale w auchan chyba cos bylo o ile dobrze pamietam. Ja w poniedzialek przejde sie w koncu te wózki poogladac a no i za lozeczkami.

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) zaraz wszystko doczytam, tylko najpierw napiszę, bo zaraz zapomnę, o co chciałam spytać.
    Otóż mam dwa dylematy:
    1. Dziewczyny, które mierzą sobie cukry - powiedzcie mi, jakie macie poziomy? Pożyczyłam wczoraj od mamy glukometr na kilka dni i mam taki pomiar:
    na czczo 85, po godzinie od posiłku 132, po 2 godzinach - 97. Są ok czy jest się czym martwić?
    2. Dziewczynki, które macie detektor - mam dostępny na kilka dni i wczoraj zaraz go użyłam. Tętno znalazłam od razu, po prawej stronie, na wysokości linii majtek. Super słychać, ale nie wiem czy nie powinno być wyżej dziecko w 19 tygodniu?
    No i wieczorem też było znów po prawej, prawie w tym samym miejscu, dziś rano tak samo. Czy u Was też jest ciągle w jednym punkcie czy każdego dnia znajdujecie gdzie indziej? Czyżby ono się nie ruszało?
    Wiem, może i głupie dylematy ale wolę się upewnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 07:40

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi jak Ci to pomoże to jak miałam w piątek wizytę to mała już była na wysokosci pępka może 0,5cm niżej. Bo czułam jak lekarka mi głowica jezdzi. I to w większości po prawej stronie.

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga - to u mnie właśnie o wiele niżej. Kurczę, niepotrzebnie tego użyłam, już się martwie, a pewnie okaże się, że nie ma czym. Mam taką nadzieję...

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi nie denerwuj sie bo na pewno wszystko dobrze :* próbuj może i wyżej i niżej jeździć tym detektorem. No i pamietaj, że każda z Nas jest inna kochana

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anga - kurcze coś mnie podkusiło, żeby go wypróbować, bo chciałam sobie kupić swój ale stwierdzam, że mam na to za słabe nerwy i za bardzo panikuję, dlatego rezygnuję z zakupu. Znalazłam takie zdjęcie na 19 tydzień:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/466645b61a45.jpg
    mniej więcej właśnie na takiej wysokości mam to tętno. Tylko czemu praktycznie w jednym miejscu ciągle.

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe ze maluchowi jedna pozycja się spodobała :) różne są możliwości w szczególności, że jak na razie maluchy sa malutkie u Nas i serduszka maja malutkie :) co mi wlasnie w piatek lekarka powiedziała. Tak więc 3 głębokie oddechy kochana :) wszystko jest na pewno dobrze :* a może z Twojego malucha jest śpioch? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 08:17

gabi544 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj sesja brzuszkowa? ;)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Nicka :) ja później wrzuce foto, ewentualnie pod wieczór

gabi544, Nicka678 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe oby. Dzięki Kochana, już się uspokoiłam trochę <3
    kurczę naprawdę panikara ze mnie :D u mnie ten sprzęt wywołałby chyba zawał albo załamanie nerwowe bo zawsze znajdę jakieś "ale " :D

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego na początku byłam na NIE, potem zaczęłam panikować i byłam niemal pewna, że kupię ale mała zaczęła częściej dawać znać o sobie i zrezygnowałam z tego zakupu :) stwierdziłam, że wolę jej coś już kupić ;)

I dziewczyny odrzucamy złe myśli bo już połowa za Nami :) teraz już będzie z górki ;) coraz bliżej lipca tym bardziej się nie umiem doczekać aż ją wyściskam <3

gabi544 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole zauważyłam, że pod suwakiem pisze, że maluch waży już ok.150g czyli malutka nadgoniła z wagą ;) na piątkowym USG i główka i brzuszek miały wymiary na 17tc ;)
    I nawet moja mamuska gada, że Ona wcześniej wyjdzie niz planowane hehe

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga u mnie tez brzuszek wiekszy wymiarami byl ;) Za duzo jemy? hehe

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Anga - to u mnie właśnie o wiele niżej. Kurczę, niepotrzebnie tego użyłam, już się martwie, a pewnie okaże się, że nie ma czym. Mam taką nadzieję...
    Nie martw się, umnie też nisko. I zdarza się, że w podobnej lokalizacji.
    edit:tu jest zdj z ksiazki "W oczekiwaniu na dziecko" 2dio7f7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 08:49

gabi544, Anga1989 lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ