X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Noc pół na pół. Obudził mnie dosłownie śluz,który czułam ze chce wypłynąć ( tak mialam w trakcie okresu ). Zmartwilam sie,bo wczesniej teraz w ciazy mnie takie cos nie spotykalo. Tak samo kluje i boli w podbrzuszu na zmiane z lewej i prawej strony. Brzuch jest taki jakby napiety,choc maz go ogladal i mowi ze jest miekki. Nie wiem co robic, a do wizyty jeszcze 10 dni :(

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobru brzuchatki
    Ja zaczynam 18tc (17+0) czyli 5 miesiąc <3

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Selja, Mania25, bulkaasia, AniaKami, Solane, mamakejti, Paula55, nick nieaktualny, Zoja, sisi, DTEM lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka sluzem ja bym sie nie martwiła. A na bóle weź nospe. Jak nie pomoze to na IP. Chociaż mnie wczoraj całe podbrzusze pobolewało a dzisiaj już nic nie boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 07:09

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga to jest takie chwilowe,ale nie miłe wiadomo. Macie az takie bolesci hmm chyba to więzadeł?

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka wszystko nam sie rozciąga, naciaga, wnetrznosci sie ukladaja aby miejsce zrobic dla malucha. Tym bardziej ze tak jak piszesz to chwilowe ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga zwariowac mozna, jak to pierwsza ciaza,wszystko nowe i sie czlowiek martwi maluszkiem. Znasz jakies sklepy z wyprzedazami? W tesco cos bylo ale nic ciekawego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 07:28

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio te ciuszki pod azetem kupilam, tam babeczka stoi przy starej cukierynce. Okazja jak ta lala. A w supermarketach nie wiem czy cos jest bo rzadko chodze ale w auchan chyba cos bylo o ile dobrze pamietam. Ja w poniedzialek przejde sie w koncu te wózki poogladac a no i za lozeczkami.

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) zaraz wszystko doczytam, tylko najpierw napiszę, bo zaraz zapomnę, o co chciałam spytać.
    Otóż mam dwa dylematy:
    1. Dziewczyny, które mierzą sobie cukry - powiedzcie mi, jakie macie poziomy? Pożyczyłam wczoraj od mamy glukometr na kilka dni i mam taki pomiar:
    na czczo 85, po godzinie od posiłku 132, po 2 godzinach - 97. Są ok czy jest się czym martwić?
    2. Dziewczynki, które macie detektor - mam dostępny na kilka dni i wczoraj zaraz go użyłam. Tętno znalazłam od razu, po prawej stronie, na wysokości linii majtek. Super słychać, ale nie wiem czy nie powinno być wyżej dziecko w 19 tygodniu?
    No i wieczorem też było znów po prawej, prawie w tym samym miejscu, dziś rano tak samo. Czy u Was też jest ciągle w jednym punkcie czy każdego dnia znajdujecie gdzie indziej? Czyżby ono się nie ruszało?
    Wiem, może i głupie dylematy ale wolę się upewnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 07:40

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi jak Ci to pomoże to jak miałam w piątek wizytę to mała już była na wysokosci pępka może 0,5cm niżej. Bo czułam jak lekarka mi głowica jezdzi. I to w większości po prawej stronie.

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga - to u mnie właśnie o wiele niżej. Kurczę, niepotrzebnie tego użyłam, już się martwie, a pewnie okaże się, że nie ma czym. Mam taką nadzieję...

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi nie denerwuj sie bo na pewno wszystko dobrze :* próbuj może i wyżej i niżej jeździć tym detektorem. No i pamietaj, że każda z Nas jest inna kochana

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anga - kurcze coś mnie podkusiło, żeby go wypróbować, bo chciałam sobie kupić swój ale stwierdzam, że mam na to za słabe nerwy i za bardzo panikuję, dlatego rezygnuję z zakupu. Znalazłam takie zdjęcie na 19 tydzień:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/466645b61a45.jpg
    mniej więcej właśnie na takiej wysokości mam to tętno. Tylko czemu praktycznie w jednym miejscu ciągle.

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe ze maluchowi jedna pozycja się spodobała :) różne są możliwości w szczególności, że jak na razie maluchy sa malutkie u Nas i serduszka maja malutkie :) co mi wlasnie w piatek lekarka powiedziała. Tak więc 3 głębokie oddechy kochana :) wszystko jest na pewno dobrze :* a może z Twojego malucha jest śpioch? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 08:17

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj sesja brzuszkowa? ;)

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Nicka :) ja później wrzuce foto, ewentualnie pod wieczór

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe oby. Dzięki Kochana, już się uspokoiłam trochę <3
    kurczę naprawdę panikara ze mnie :D u mnie ten sprzęt wywołałby chyba zawał albo załamanie nerwowe bo zawsze znajdę jakieś "ale " :D

Anga1989 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego na początku byłam na NIE, potem zaczęłam panikować i byłam niemal pewna, że kupię ale mała zaczęła częściej dawać znać o sobie i zrezygnowałam z tego zakupu :) stwierdziłam, że wolę jej coś już kupić ;)

I dziewczyny odrzucamy złe myśli bo już połowa za Nami :) teraz już będzie z górki ;) coraz bliżej lipca tym bardziej się nie umiem doczekać aż ją wyściskam <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole zauważyłam, że pod suwakiem pisze, że maluch waży już ok.150g czyli malutka nadgoniła z wagą ;) na piątkowym USG i główka i brzuszek miały wymiary na 17tc ;)
    I nawet moja mamuska gada, że Ona wcześniej wyjdzie niz planowane hehe

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga u mnie tez brzuszek wiekszy wymiarami byl ;) Za duzo jemy? hehe

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Anga - to u mnie właśnie o wiele niżej. Kurczę, niepotrzebnie tego użyłam, już się martwie, a pewnie okaże się, że nie ma czym. Mam taką nadzieję...
    Nie martw się, umnie też nisko. I zdarza się, że w podobnej lokalizacji.
    edit:tu jest zdj z ksiazki "W oczekiwaniu na dziecko" 2dio7f7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 08:49

nick nieaktualny, Anga1989 lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ