X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na newborn tez na olx i allegro poluje uzywane, mam nadzieje, ze wyrobie sie w 200 :) a z krzeselkoem dostalam baby set i komplet poduszek, krzeselko i set jest szare, a poduszki szare w gwiazdki :)

mamakejti lubi tę wiadomość

6c2vjy5.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejkej wrote:
    Ja na newborn tez na olx i allegro poluje uzywane, mam nadzieje, ze wyrobie sie w 200 :) a z krzeselkoem dostalam baby set i komplet poduszek, krzeselko i set jest szare, a poduszki szare w gwiazdki :)

pięknie, my mamy klasycznie "drewniany" kolor i do tego siedzisko w paseczki kolorowe, z przewagą zielonych o ile dobrze pamietam, bo już 3 lata siedzisko jest zdemontowane i schowane;)

ejkej lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Odnośnie przewijaków to my kupiliśmy taki zwykły przewijak, który można położyć na komodę, łóżeczko. Coś w tym stylu: http://allegro.pl/usztywniany-przewijak-na-komode-lozeczko-70x50-i5513029310.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=132886.
    Na to nakładaliśmy zwykłe podkłady higieniczne, takie jakie kupuje się do porodu. Można je kupić w każdej aptece. Mieliśmy też takie zwykłe jednorazowe podkłady, które są używane w gabinetach lekarskich, ale one nam się zupełnie nie sprawdziły.
    Ogólnie z przewijaka korzystaliśmy jakieś 6 mc póżniej dziecko było zbyt ruchliwe i przebieraliśmy gdziekolwiek bądź.

Muszka odnośnie pieluszek tetra, bambus, muślin.
    Mam muślinowe otulacze dla dziecka, które są de facto takimi większymi pieluchami. Na pewno różnią się jakościowo od materiału tetrowego. Moim zdaniem te muślinowe są delikatniejsze w dotyku. Może na pierwszy dotyk tego nie czuć, ale po kolejnym praniu już tak.Pewnie to też zależy od jakości tetry, ale te pieluchy, których ja używałam po kilku praniach wyglądały jak takie zwykłe szmatki. Poza tym muślinowe nie są takie sztywne jak tetrowe. Łatwiej się je prasuje.
    Co do bambusa to doświadczenia aż takiego nie mam. Jedynie mamy pokrowiec na fotelik z tego materiału dzięki któremu dziecko nam sie tak nie pociło w samochodzie. Teraz planuję kupić też zwykłe pieluchy bambusowe bo podobno jest to bardziej oddychający materiał, przepuszcza powietrze, co np. w upały może być przydatne, gdy będzie się chciało jakoś osłonić dziecko przed słońcem. I w dotyku są bardzo przyjemne.

Muszka15, Kattty lubią tę wiadomość

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    mi profesorcia z góry zapowiedziałam, że "wcześniej się z tym uporamy", pewnie w 37-38 tc zdejmie mi szew i za kilka godzin urodzę....

Moja bratowa (nie ma praktycznie szyjki bo przed ciążą miała problemy i usuneli) też tak słyszała, pół roku ze szwami, krążkiem leżała w domu w 37 ściągnęli i mówili że w ciągu doby dwóch urodzi i ze rekordzista wytrzymała 10 dni.... moja bratowa urodziła dopiero po 16 dniach sprzątania, spacerów itd

Tagże ten.... nie ma co się nastawiać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 18:42

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria wrote:
    Moja bratowa (nie ma praktycznie szyjki bo przed ciążą miała problemy i usuneli) też tak słyszała, pół roku ze szwami, krążkiem leżała w domu w 37 ściągnęli i mówili że w ciągu doby dwóch urodzi i ze rekordzista wytrzymała 10 dni.... moja bratowa urodziła dopiero po 16 dniach sprzątania, spacerów itd

Tagże ten.... nie ma co się nastawiać :-)

nie ma co, ale moje doświadczenie wskazuje na 14 godz po zdjęciu szwu ;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajami,dzieki...czyli z wygladu takie same ale po praniu wyjdzie szydlo z worka...

Objadlam sie,serio zjadlam tyle ze az mi wstyd,daawno w siebie tyle nie wcisnelam i w dodatku wciagnelam deser...chyba ze reeses sie nie licza ;) ....a jutro rano wazenie haha...

Jesli mowa o foteliku do karmienia to ja pewnie kupie taki montowany do blatu stolu a na starszaczka mam ikeowski taki wyzszy stolek po corce,wynioslam na strych ale bedzie w sam raz...

Szukam adresy sklepow z wozkami skoro mamy jutro jechac i nic poza motharcare mi nie wyskakuje...kurcze mamas&papas tez maja ale tylko kilka firm i nie ma tego ktory mnie interesuje...co jeszcze,gdzie jeszcze hm??

0MPT.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Nicka my u siebie mamy jakies sklepy z wózkami oprocz jana pawla i grota roweckiego?

l22nhdgen92nqanl.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka w Tou'r'us i w takich sklepach mniejszych z art dzieciecymi.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A właśnie Nicka my u siebie mamy jakies sklepy z wózkami oprocz jana pawla i grota roweckiego?

Pasaż Jerzy i kawałek dalej jest sklepik za cukiernia szirin

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga chciałam wpisać w tabelkę imiona ale nie mogę otworzyć. Nie wiem czy to u mnie problem czy ogólnie?
    Jak możesz wpisz mi Klara i Roma <3 <3

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ki3dy planujecie kupic wozek i lozeczko ?

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia,dzieki,u nas w regionie to nie dosc ze daleko takie sklepy to kazdy w przeciwnym kierunku po godzine drogi...malych sklepikow jak na lekarstwo,wcale wlasciwie...ja w takim razie namjutromwycieczke do mothercare robie ale planuje wejsc do homesense pod przykrywka kupna oleju z avocado ;) a tam wiadomo daieciece graty tez beda,tylko nie wozki,szkoda...

Rosa...ja lozeczko i wozek to po 30 tygodniu ...raczej pozniej niz wczesniej...nie chce zastawiac jeszcze domu,jak zaniemoge to maz kupi albo zamowie netem,teraz jade zobaczyc zeby wiedziec czego chce ;)

0MPT.png
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lozeczko poozniej, wozek tez mial byc pozniej, ale z racji wyczajonej promocji do konca stycznia i limitowanego koloru (od zeszlego roku wiec nie wiedzialam czy nie zniknie do polowy roku) jest zamowiony z dniem 31.01 i przyjdzie za jakies 4 tyg od producenta :P kolor nada sie dla obu plci wiec tym sie nie martwie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 19:33

6c2vjy5.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa ja wozek mam zamiar zamowic koniec kwietnia/ poczatek maja na ten co chce czeka sie ok 6 tyg wiec w czerwcu bedzie zwarty i gotowy czekal :-) jeslo chodzi o lozeczko o pokoik chcemy remontowac/pomalowac w maju wiec pewnie po malowaniu zaczniemy meblowac :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Anga chciałam wpisać w tabelkę imiona ale nie mogę otworzyć. Nie wiem czy to u mnie problem czy ogólnie?
    Jak możesz wpisz mi Klara i Roma <3 <3

Już jest ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka i łóżeczka to myślałam, że na sam koniec czyli czerwiec/lipiec. Ale łóżeczko już chyba w koncowce maja/poczatkiem czerwca kupimy a wozek tez chyba tak.

l22nhdgen92nqanl.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no pytam bo my chcemy na sam koniec. Pod koniec czerwca tak jakos. I zastanawialam sie czy nie jestem jedyna ze tak pozno.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa my dopiero w czerwcu wózek i łóżeczka ;)

Anga dziękuję Ci :D

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my musimy pod koniec kwietnia większość wybrać i kupić z racji,ze sporo rzeczy podoba mi się w Polsce a akurat będziemy na długim urlopie.. mam nadzieje ze koniec kwietnia tez jest ok..

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Ki3dy planujecie kupic wozek i lozeczko ?

My wózek kupimy pewnie w czerwcu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 22:43

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ