Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ejkej wrote:Ja na newborn tez na olx i allegro poluje uzywane, mam nadzieje, ze wyrobie sie w 200
a z krzeselkoem dostalam baby set i komplet poduszek, krzeselko i set jest szare, a poduszki szare w gwiazdki
pięknie, my mamy klasycznie "drewniany" kolor i do tego siedzisko w paseczki kolorowe, z przewagą zielonych o ile dobrze pamietam, bo już 3 lata siedzisko jest zdemontowane i schowane;)ejkej lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Cześć dziewczyny,
Odnośnie przewijaków to my kupiliśmy taki zwykły przewijak, który można położyć na komodę, łóżeczko. Coś w tym stylu: http://allegro.pl/usztywniany-przewijak-na-komode-lozeczko-70x50-i5513029310.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=132886.
Na to nakładaliśmy zwykłe podkłady higieniczne, takie jakie kupuje się do porodu. Można je kupić w każdej aptece. Mieliśmy też takie zwykłe jednorazowe podkłady, które są używane w gabinetach lekarskich, ale one nam się zupełnie nie sprawdziły.
Ogólnie z przewijaka korzystaliśmy jakieś 6 mc póżniej dziecko było zbyt ruchliwe i przebieraliśmy gdziekolwiek bądź.
Muszka odnośnie pieluszek tetra, bambus, muślin.
Mam muślinowe otulacze dla dziecka, które są de facto takimi większymi pieluchami. Na pewno różnią się jakościowo od materiału tetrowego. Moim zdaniem te muślinowe są delikatniejsze w dotyku. Może na pierwszy dotyk tego nie czuć, ale po kolejnym praniu już tak.Pewnie to też zależy od jakości tetry, ale te pieluchy, których ja używałam po kilku praniach wyglądały jak takie zwykłe szmatki. Poza tym muślinowe nie są takie sztywne jak tetrowe. Łatwiej się je prasuje.
Co do bambusa to doświadczenia aż takiego nie mam. Jedynie mamy pokrowiec na fotelik z tego materiału dzięki któremu dziecko nam sie tak nie pociło w samochodzie. Teraz planuję kupić też zwykłe pieluchy bambusowe bo podobno jest to bardziej oddychający materiał, przepuszcza powietrze, co np. w upały może być przydatne, gdy będzie się chciało jakoś osłonić dziecko przed słońcem. I w dotyku są bardzo przyjemne.
Muszka15, Kattty lubią tę wiadomość
-
mamakejti wrote:mi profesorcia z góry zapowiedziałam, że "wcześniej się z tym uporamy", pewnie w 37-38 tc zdejmie mi szew i za kilka godzin urodzę....
Moja bratowa (nie ma praktycznie szyjki bo przed ciążą miała problemy i usuneli) też tak słyszała, pół roku ze szwami, krążkiem leżała w domu w 37 ściągnęli i mówili że w ciągu doby dwóch urodzi i ze rekordzista wytrzymała 10 dni.... moja bratowa urodziła dopiero po 16 dniach sprzątania, spacerów itd
Tagże ten.... nie ma co się nastawiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 18:42
-
Luz Maria wrote:Moja bratowa (nie ma praktycznie szyjki bo przed ciążą miała problemy i usuneli) też tak słyszała, pół roku ze szwami, krążkiem leżała w domu w 37 ściągnęli i mówili że w ciągu doby dwóch urodzi i ze rekordzista wytrzymała 10 dni.... moja bratowa urodziła dopiero po 16 dniach sprzątania, spacerów itd
Tagże ten.... nie ma co się nastawiać
nie ma co, ale moje doświadczenie wskazuje na 14 godz po zdjęciu szwu
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Ajami,dzieki...czyli z wygladu takie same ale po praniu wyjdzie szydlo z worka...
Objadlam sie,serio zjadlam tyle ze az mi wstyd,daawno w siebie tyle nie wcisnelam i w dodatku wciagnelam deser...chyba ze reeses sie nie licza....a jutro rano wazenie haha...
Jesli mowa o foteliku do karmienia to ja pewnie kupie taki montowany do blatu stolu a na starszaczka mam ikeowski taki wyzszy stolek po corce,wynioslam na strych ale bedzie w sam raz...
Szukam adresy sklepow z wozkami skoro mamy jutro jechac i nic poza motharcare mi nie wyskakuje...kurcze mamas&papas tez maja ale tylko kilka firm i nie ma tego ktory mnie interesuje...co jeszcze,gdzie jeszcze hm?? -
nick nieaktualny
-
Bulkaasia,dzieki,u nas w regionie to nie dosc ze daleko takie sklepy to kazdy w przeciwnym kierunku po godzine drogi...malych sklepikow jak na lekarstwo,wcale wlasciwie...ja w takim razie namjutromwycieczke do mothercare robie ale planuje wejsc do homesense pod przykrywka kupna oleju z avocado
a tam wiadomo daieciece graty tez beda,tylko nie wozki,szkoda...
Rosa...ja lozeczko i wozek to po 30 tygodniu ...raczej pozniej niz wczesniej...nie chce zastawiac jeszcze domu,jak zaniemoge to maz kupi albo zamowie netem,teraz jade zobaczyc zeby wiedziec czego chce -
Lozeczko poozniej, wozek tez mial byc pozniej, ale z racji wyczajonej promocji do konca stycznia i limitowanego koloru (od zeszlego roku wiec nie wiedzialam czy nie zniknie do polowy roku) jest zamowiony z dniem 31.01 i przyjdzie za jakies 4 tyg od producenta
kolor nada sie dla obu plci wiec tym sie nie martwie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 19:33
-
Rosa ja wozek mam zamiar zamowic koniec kwietnia/ poczatek maja na ten co chce czeka sie ok 6 tyg wiec w czerwcu bedzie zwarty i gotowy czekal
jeslo chodzi o lozeczko o pokoik chcemy remontowac/pomalowac w maju wiec pewnie po malowaniu zaczniemy meblowac