X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zostałaś wpisana :) możesz ją na spokojnie uzupełnić ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattty.to jest nas juz chyba 3 na 8 lipca,ciekawe czy faktycznie po tyle dziaciakow na dzien sie bedzie nam rodzilo...ze sredniej tak wychodzi nie?

Kattty lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lejdis!

Panno Natalio - Ty żywcem do nieba pójdziesz, bo wszystkie ewentualne grzechy już u teściów odkupiłaś;) dzięki za rady z propolisem, właśnie odstrasza mnie ten alkohol...bo co zrobie jak mi 4,5 latka zawiana do przedszkola pójdzie;) zastanawiam się nad pyłkiem pszczelim, zeby rozpuszczać w wodzie na wieczór...
    z Wiśniewskim to ja baraszkowałam, Leoparde chyba z Leandowskim;)

uprzejmie donoszę, że M przeżył seans kinowy z córką;) a w nagrodę kupił sobie marynarkę....

PannaNatalia lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście w tabelce zagęszczenie, każdego dnia zapowiada się do kilku porodów :-)
    Ale będzie szalony lipiec :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 15:25

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaKejti, z Lewandowskim to nie ja ;-)
    Nie mój typ :-P
    Ja to bym chętnie wyśniła Gerarda Butlera, ewentualnie mógłby się jeszcze przyśnić George Clooney ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 15:21

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    MamaKejti, z Lewandowskim to nie ja ;-)
    Nie mój typ :-P

mój też zdecydowanie nie;)
    no i zapomniałam która z nas zabawiała się z Lewym....

Leoparde lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe właśnie jak to w lipcu wyjdzie :) każda z Nas ma przypuszczalny termin ale kiedy pociechy wyjdą tego nikt nie wie :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    mój też zdecydowanie nie;)
    no i zapomniałam która z nas zabawiała się z Lewym....

A to nie była przypadkiem PannaNatalia? ;-)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    A to nie była przypadkiem PannaNatalia? ;-)
    a być może.....jednak kalafiorowatość mózgu,
    Butlera też bym nie wygoniła spod prysznica;)

Leoparde lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    a być może.....jednak kalafiorowatość mózgu,
    Butlera też bym nie wygoniła spod prysznica;)
    Hahaha lubię to :-D

mamakejti lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Ciekawe właśnie jak to w lipcu wyjdzie :) każda z Nas ma przypuszczalny termin ale kiedy pociechy wyjdą tego nikt nie wie :)

mi profesorcia z góry zapowiedziałam, że "wcześniej się z tym uporamy", pewnie w 37-38 tc zdejmie mi szew i za kilka godzin urodzę....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie,nikt nie wie jeszcze kiedy te porody tak nalrawde nastapia,chociaz w pierwszej ciazy mialam cc wyznaczone na dzien terminu :) tym razem zobaczymy co sie wydarzy..

Szykujecie sie raczej na wszesniejszy porod czy raczej przenoszenie? ...ja bym na bank sporo przenosila corke gdyby jej poprostu nie wyjeli,mimo ze brzuch twardy juz na wczesnym etapie i moznaby pomyslec ze ciagle na jakichs skurczach to nic nie drgnelo...

Ja jeszcze raz apropo tych pieluch tetrowo,muslinowo bambusowych,nikt nic nie podpowie w tej kwestii?

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa widze mamakejti ruszy wczesniej,ale jeszcze czerwiec wypadnie w takim razie tak?

0MPT.png
  • moniqe Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale ciężko was nadrobić... Gratuluje udanych wizyt moja niestety troszke mniej udana. Na szczęście z maluszkiem wszystko ok lekarz stwierdził że nic między nogami nie ma więc raczej dziewczynka :) a z tych gorszych wiadomości to w poniedziałek idę do szpitala :( w związku z podwyższonymi leukocytami i bakteriami w moczu. Mój gin stwierdził że musi się mną zająć nefrolog bo nerki są bardzo ważne w ciąży i on nie chce dawać na ślepo antybiotyku. Tak wiec proszę o kciuki za trafną i szybką diagnozę.

3jgxqqmzw0t63qg2.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziś z mężem poczuliśmy się jak dzieci i ..... ulepiliśmy bałwana :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b210f45fa2f9.jpg

Kattty, krolikan, Ewela35, Marciiik, DTEM lubią tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pod uwagę, że mogę wcześniej urodzić. Jeżeli małej będzie tak śpieszno jak mi było ;) bo ja już 2 tyg wcześniej wyszłam :P
    Ale wiadomo jak jest, niczego określić z góry się nie da

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Aa widze mamakejti ruszy wczesniej,ale jeszcze czerwiec wypadnie w takim razie tak?

obstawiam Muszko, że w tygodniu między 15 a 22 czerwca
    ale nie wyganiajcie mnie z lipcówek;)

generalnie Laseczki, które mają lub będą miały szew - pamiętajcie, że ściągamy go własnie w 37-38 tc i jak szyjka jest słaba, to akcja pójdzie migiem....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe wrote:
    Hej dziewczyny ale ciężko was nadrobić... Gratuluje udanych wizyt moja niestety troszke mniej udana. Na szczęście z maluszkiem wszystko ok lekarz stwierdził że nic między nogami nie ma więc raczej dziewczynka :) a z tych gorszych wiadomości to w poniedziałek idę do szpitala :( w związku z podwyższonymi leukocytami i bakteriami w moczu. Mój gin stwierdził że musi się mną zająć nefrolog bo nerki są bardzo ważne w ciąży i on nie chce dawać na ślepo antybiotyku. Tak wiec proszę o kciuki za trafną i szybką diagnozę.

kciuki moniqe! ogarnij bakterie i będzie git!

moniqe lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Hej Lejdis!

Panno Natalio - Ty żywcem do nieba pójdziesz, bo wszystkie ewentualne grzechy już u teściów odkupiłaś;) dzięki za rady z propolisem, właśnie odstrasza mnie ten alkohol...bo co zrobie jak mi 4,5 latka zawiana do przedszkola pójdzie;) zastanawiam się nad pyłkiem pszczelim, zeby rozpuszczać w wodzie na wieczór...
    z Wiśniewskim to ja baraszkowałam, Leoparde chyba z Leandowskim;)

uprzejmie donoszę, że M przeżył seans kinowy z córką;) a w nagrodę kupił sobie marynarkę....

No proszę Cię... Lewandowski wpadł do mnie na chwilkę :D

Pyłek też bardzo dobra sprawa. Działaaaaj ;)

Monique, będzie dobrze! I dobrze, że wspominasz o tych leukocytach, bo u mnie też wyszły i zapomniałam powtórzyć, eh :) ale zwaliliśmy z ginem na infekcje, w sumie wtedy miałam angine.

• ejkej Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ja mialam leukocyty plytki i wszystko co sie da :) - na szczescie w powtorce wszystko wyszlo ok i obylo sie bez dodatkowych atrakcji ;)
    Wlasnie powrocilismy z wojazy, ikea zaliczona, nie planuje juz tam jechac do lipca zatem wrocilismy z komoda, zaslonkami, pieluszkami muslinowymi, reczniczkiem po kapieli, zestawem pojemnikow ktore montujesz na przewijak, wieszakami dzieciecymi i takimi tam pierdolkami :)
    Lozeczko, przewijak planuje z woodies.pl, ale to na spokojnie, potem :)

No i napadlam na hm mama, wyszlam z jeansami, jestem w nich zakochana :) stykna mam nadzieje do konca, sa mega wygodne ;)

Caly dzien zmieralam na bol glowy a po drodze jak na zlosc orlen byl w remoncie :/ wiec dopiero uporal sie z kawa i bol jak reka odjal uff ;)

Nie kuscie mnie tu pisaniem o next, musze sie wstrzymac do poznania plci bo nie bede zamawiac za duzo dziewczynskich rzeczy jak pozniej moze sie okazac ze nie sa potrzebne - mam nadzieje ze wyprzedaze jeszcze beda :/

PannaNatalia, lottinka lubią tę wiadomość

6c2vjy5.png
‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ