X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny. Witam Nowa Mamusie :-)

Ja wczoraj mialam ciezki dzien. W pracy albo do kompa uziemiona albo duzo chodzenia i stania sporo spotkan, a po pracy jeszcze na zakupy sie wybralismy. A ci do wrednych bab. Stalam w kolejce w sklepie (brzusio juz widac mysle ze dlatego ostatnio bolal bo sie powiekszal) a tam gosciu myk przedemnie mysle spoko niebede sie denerwowac a on tu zone wola a ta leci na kark na szyje i mnie potracila nawet przepraszam niebaknela. Na szczescie potracila mnie z boku i w miejcu w ktorym Dziecia jeszcze niema wiec Dziecio niezagozone ale mord w oczach mialam. Powiedzialam jej ze chociaz przepraszam wypadalo by powiedziec to stwierdzila ze mowila przepraszam jak przejsc chciala, ani ja ani M tego nieslyszelismy a slyszalam tylko jak do swojego pqrtnera mowila ze on to jednak cwaniaczek jest ho w kolejce stac niemusza. Porazka z ludzmi.
    A ja po tych eskapadach jak wrocilismy to normalbie plecy mi wysiadly i chodzilam jak paralityk i z bolu wyc mi sie chcialo.

A jeszcze dalej mnie przeziebienie troche meczy teraz M cos tez chory lazi wiec musze nienapawa mnie to optymizmem wszystko.

W pracy coraz wiecej nerwow i zamieszania chyba sobie odpuszcze powoli bo obawiam sie o Dziecio. Myslalam ze dluzej popracuje i wogole ale atmosfera ciezka komp 8 h albo ganianie srednia atomsfera dla Dziecia. Zobaczymy co gin powie a wizycie.

Ach pomarudzilam sobie. Wybaczcie chyba kiepski dzien mam dzisiaj :-(

Kattty lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Mania, piękne łóżeczko, ale ceny powalają! Też szukałam kompaktowego, bo mamy pokój na poddaszu i nie mamy gdzie upchać jeszcze jeden komody :/ tylko kurcze, nie wiem czy ta część "sypialna" nie jest za mała?

mamakejti, współczuje jazd z córą :) generalnie jestem mega świrem na punkcie medycyny naturalnej, dlatego uznałam, że może warto byłoby córke przerzucić na produkty pszczele? Na pewno jej nie zaszkodzą, a możesz zaopatrzeć się w propolis (inaczej kit pszczeli) w kroplach. To wyciąg alkoholowy, można znaleźć też wodne ale one nie działają tak dobrze. Kit działa na wszystkie bakterie gram + i -, beztlenowe i tlenowe, wirusy, pasożyty, mają właściwości bakteriobójcze i ztrzymują namnażanie się bakterii, leczą zakażenia górnych dróg oddechowych, przeciwdziałają powikłaniom... Wiem, że brzmi to jak encyklopedia, ale od kilku lat działam w tym temacie i wiem, że takie kuracje działają cuda :) może warto spróbować prócz antybiotykoterapii wspomóc się właśnie naturalnymi środkami?

A co do przykrych komentarzy to cóż... :D W lidlu wzięłam ostatnią bluzkę ciążową Lkę :D baba obok w szoku, pyta się czy to ta ostatnia L co była? Ja mówie, że tak... a ona:
    - A no tak, bo Pani przecież jest wielka, to ja sobie Mkę wezmę
    - No tak, ale na moje oko to Pani w M się nie wciśnie ;)

Aha - nie jestem wielka. Po prostu jestem wysoka, mam 175 i chodzę jeszcze w wysokich butach :D brzucha nie widać w płaszczu, ale co tam, przecież trzeba komuś dogryźć, a nóż spanikuje i odda bluzkę?

Teściówka też ostatnio - oooo tak sobie z Danielkiem rozmawiamy no i mu mówie, że ostatnio przybyłaś! Kiedy ostatni raz byłaś na wadze?

RLY??? Przytyłam 1 kg, a zgubiłam 4.. Muszę chyba powoli oswoić teściową, że teraz to raczej tendencja wzrostowa będzie czy myślicie, że sama się zorientuje, że dziecko, wody, macica i piersi trochę ważą? ;)

Kattty, mamakejti lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia Ty to masz przeboje z teściową, masakra... U mnie to tesciu przegina z komentarzami - zachowuje sie tak jakby to ON był w ciąży i wie co dla mnie najlepsze ;)
    Hah nastepnym razem planuje mu dogryzc, ze jak jest taki madry to zeby zaszedl w ciążę i ciekawe co wtedy powie ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, mój też mi dogiął, że przecież mogę pracować fizycznie, bo nie jestem umierająca w 9 miesiącu :D

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kochane Brzuchatki! My umówiliśmy się na dziś na obejrzenie łóżeczka. Panna Natalia kupujemy używane więc kilkaset zlotych mniej płacimy. Może coś się uda utargowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 09:28

PannaNatalia lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w weekend!!!
    Pobudka o 6:30, ehhhh.
    Dziś dzień dla siebie, mąż zabrał syna na cały dzień, córka do pracy a potem ma spotkanie z przyjaciółmi a ja po raz pierwszy od x lat mam sobotę dla siebie :D

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Mam nadzieję, że teraz śpisz;) Pola i Roma - superowo! a nie miało być z R?;) Klara, Maria, Kornelia, Karina, Kora (albo Cora), Lara, Laura, Krystyna (może jakaś wersja współczesna pasująca do UK, Krissy), Marta ...nie miej za złe, tak sobie wymyślam, bo u mnie syn, więc daję upust fantazji na imiona żeńskie;)

Ależ nie mam za co się gniewać ;)
    Tak chciałam z literka "r" bo dwójkę mam : córka Wiktoria Daria a syn Dorian Tymoteusz.
    Z tych co wyminilas była Klara, Marta to imię mojej zmarłej siostry i będzie jako drugie dla którejś :)
    Na razie są to tylko propozycje bo nadal nie ma 100% pewności, że to dziewczyny będą :D

Na wszelkie propozycje jestem otwarta

mamakejti lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane. Sorry ze wczoraj milczalam ale nie miałam czasu za bardzo, a jak przeczytałam wasze historie o stratach to o mało mi serce nie pękło i nie dałam rady nic odp... Wyobrazilam sobie ze mojej mamy zabraknie i peklam... Daj Boże wszystkim dożyć odchowanych dorosłych dzieci i gromady wnuków...

A tymczasem :) Anga super ze po wizycie ok. No i dalej dziewuszks to już chyba się nie zmieni :)

Megi Kochana moja Boże co ja czytam :( tak.mi przykro ze przez to przechodzisz! Tyle stresów... Napewno maluszek ma się świetnie i badania tylko to potwierdza. Jestem z wami całym sercem <3

Witam nowa mamę. Kochana świetny jest twój Polski!! Nie jeden rodowity Polak ma więcej błędów jak pisze :P

Bulkaasia miałam znajoma Rome. Imię Dla silnej kobiety! Super oba imiona.

Laseczki nie ma co się gadaniem przejmować ;) dumnie wypinajcie brzuszki :) zawsze ktoś powie że jesteście za małe/za duże. :P Ale chamstwa nie znoszę i gdyby ktoś mnie tak potrącił że było by to niebezpieczne też dosadnie zwróciła bym uwagę!!

Ale się rozpisałam :P

Anga1989, bulkaasia, Kattty, megi78 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny jak Wy wczesnie wstajecie ja jeszcze w łóżeczku odbijam sobie wstawianie do pracy 5:30. Na 12 idę do edokrynologa a ze przychodnie mam w galerii to pewnie zalicze zakupy może cos maluszków kupię.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jemy śniadanko i zbieramy sir na zakupy :)
    Chce kupić jakieś ciuszki dla siebie i może coś symbolicznie dla maluszka hihi.

No i ciekawe czy odbiorę Bounty packi...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja wcześniej jak 8.30 nie wstaje jak.maz rano jest w domu :P
    A pobudek w nocy zero (chyba że synek zawoła ale to raz ja raz mąż) więc mam mega spanie :P

Ciekawe jak się potem przestawię aaa!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosa, dzięki, jeszcze jeden tekst i serio przejdę do komunikacji znanej od wieków ;)

widzę że nie tylko mi się trafiają super żarciki i komentarze! to pocieszające :)

żeby nie robić z mojego męża jakiegoś potwora, on to wszystko - jego zdaniem - mówi z miłością.

np patrzy się na mnie i widzę że zszokowany tym co widzi...pytam się więc o co chodzi, a on "no bo ten brzuszek jest ogromny!"
    -mógłbyś raczej powiedzieć że piękny
    -no ogromnie piękny przecież!!!

i takie to heheszki...a jeszcze przyjaciółka moja właśnie zaciążyła i podzieliła się ze mną swoją wagą startową - o ponad 10 kg mniejszą niż moja startowa, załamałam się na amen. Hormony nie pomagają :D aaaa do tego moje spodnie z H&M poszły mi na udzie po 2 mies noszenia...wtf, złośliwość rzeczy martwych ;)

eh no nic, życzę wam miłej soboty, wszystkim zakupującym super łupów, wrzucajcie zdjęcia!

megi kochana! trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze!!! :*

megi78 lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na nic powera dzisiaj nie mam. Najchetniej1 poszłabym dalej spać :P
    A chcę iść zaglądnąć do ciucholandu i do apteki muszę iść...
    Buu... Nawet kawa nie pomaga

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie piekę chałwowiec z galaretką i masa oczywiście zbyt gęsta wyszła :D tak to jest, jak królowa wchodzi do kuchni i poucza, że za mało mąki, margaryne do masy zamiast masła, szybcej mieszać, za wysoka temperatura w piekarniku. Saraty taty :D ja ją zabije, przysięgam :D

• lottinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia, oj, mieszkacie razem? nie da rady uciec przed porodem na swoje? :( współczuję, pamiętaj że nie możemy się -za bardzo :P - denerwować!

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia jeśli mieszkanie razem to nie zazdroszczę. Ja mam teściową ok. Ale myślę że tydzień mieszkania razem i juz tak fajnie by nie było:)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyrabiam was nadrobić :), dzień dobry
    gronie szybko bo zaraz jedziemy Emme oglądać.. wyprawa na cały dzień więc trzymam kciuki i zajrzę wieczorem

Muszka15 lubi tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko co za komentarze, rozszarpałabym za takie teksty. Na poprawę humoru napiszę Wam co mi się śniło a idiotami się nie przejmujcie. Muszą być bardzo nieszczęśliwymi ludźmi.
    Z cyklu sny ciążowe:
    Najpierw uciekałam przed rojem pszczół z przyjaciółmi i nie mogliśmy opuścić lasu i Polany tam się znajdującej, pszczoły się zamieniły w kosmitów, z którymi walczyłam, później budowałam z dziećmi i starą znajomą ze szkoły kilkupiętrowe budowle z duplo mojej wielkości, figurki też były mojej wielkości i czułam się tam jak w domu, no ale moi nowi przyjaciele przypomnieli mi, że czas zwalczyć kosmitów i pułapka jest gotowa, więc musieliśmy wnieść na dostojny bankiet na balowej sali wiaderko z wybuchową wodą (kosmici chodzili w smokingach i wyglądali już jak ludzie a jeden z przewodniczących jak Johnny Deepp), ale nam się nie udało więc wzięli nas na Łódź wikingowie (też kosmici) i wyrzucili na Syberii. Tam siedzieliśmy przy ognisku, szukaliśmy roślin żeby uszyć sobie piżamy, ale nic nie było. Wtedy kolega przy minus pińcet wyciągnął z siatki piwo i mówi, że by się napił, zaczęliśmy się śmiać, bo wszystko było zamarźnięte, powiedziałam mu tylko "szacun, że w takiej temperaturze chcesz zimne piwo pić" i mąż mnie obudził.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dzięki za wyrazy współczucia :D mamy z mężem taki mały, drewniany domek letniskowy ale nie jest wykończony bo wszystko robiliśmy sami. Właśnie go namawiam, żeby wydać oszczędności życia i wynająć tam jakąś firme i uciekać, ale łatwo nie będzie. W lecie jeszcze okej, ale mamy tam otwarty kominek, którego nie da się zmodyfikować. Wierze, że moje dziecko będzie mądre, ale na pewno nie aż tak, żeby nie pchać tam łap :/

Ahhh prócz teściowej mam teścia, dwóch szwagrów z żonami i jedno 1,5 roczne dziecko - JEDEN PRYSZNIC, JEDNO WC, uwierzcie mi, że można zwariować. W mieście mamy mieszkanie z dwoma pokojami, ale mój księciunio nie chce tam pójść, bo jego miejsce jest na gospodarce :)

Fatim, czyżbyś się zajadała na noc? :D :D totalnie nie ogarniam, choć i tak dla mnie wygrała mamakejti (?) albo leoparde (?) nie pamiętam, która, ale baraszkowała z Wiśniewskim :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia, moi tez nie lepsi. Ostatnio tesciu ' a co ty taka wysypana jestes?' Nos kurde, ciaza swoje robi prawda? :/
    Zadnymi fluidami sie nie smaruje to widac wypryski proste.
    A ja mowie,ze juz bym cos kupila z ubranek to tesciowa wyciaga jakies 3 ubranka bez metek i mowi ze mialo to byc dla jakiejs sasiadki bo kupila jej ale okazaly sie za male juz. A ja patrze to juz kolory wyblakniete to raczej to nie było nowe. Moim zdaniem to od mojego meza albo szwagierki zostawila bo w jednym z ubranek znalazlam ubranko do chrztu od meza z niebieska kokardka. Wkurzylam sie bo wcisnela mi kit,ze to nowe..

PannaNatalia lubi tę wiadomość

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ