X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia rozbilas bank hihi.

Mamakejti o szlag. Teraz ci tego brakowało. Ale jak to mówią... Oby na dobre to ci wyszło ;)

Ja miałam super plan porodu! Chciałam rodzic w wodzie. Dostałam z mężem pojedyncza sale z wielką wanna, plikami, workiem sako i innymi cudami.
    Po kilkunastu h skurczy, wymiotów błagalam by mieć te 4 cm rozwarcia do epiduralu haha. Poza tym młody był tak.wykonczony że musieli założyć monitor wewnętrzny (elektrody przyklejania mu do główki) że marzenia o super porodzie prysnely jak bańka :( potem zdecydowano o emergency cc i tyle z tego.

Ja marzę by teraz spróbować vbac <3 mam wybór rodzaju porodu. Czekam na kolejną wizytę u konsultanta (w 28 tyg) i będę decydować SN czy cc ale mam kilka pytań jeszcze. Póki co moje szanse na udany vbac wynoszą ok 40% :( czyli marnie.
    Ale nie chce się poddać i iść pod nóż...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem w pierwszej ciąży chodziliśmy do szkoły rodzenia. Było ekstra!! Mąż był zachwycony i zdziwiony wieloma rzeczami. Nawet się udzielał :P
    Teraz myślę że nie jest nam to już potrzebne, a i synka Nie mamy zupełnie z kim zostawić bo chętnie bym poszła dla samego towarzystwa ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ajami19 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chodziliśmy do szkoły rodzenia. Zdecydowanie polecam. Ale na to jeszcze jest czas. Ja chodziłam jak byłam w 7-8 miesiącu. Położna, która prowadziła zajęcia mówiła, że im później tym lepiej bo więcej się pamięta, szczególnie jeżeli chodzi o oddychanie.

Paula55 na facebooku jest dość fajna grupa wsparcia dla mam, którego chcą właśnie vbac. Nazywa się Naturalnie po cesarce. Można się sporo dowiedzieć i zobaczyć, sprawdzić czy osobom z podobną historią udał się vbac czy nie.

• DTEM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no no- poród???? ostro jedziecie.... nie skupiałam się nad tym jeszcze, ale jeśli lekarz nie będzie miał nic przeciwko temu to idę na żywioł i SN :)

Ja mam z innej bajki pytanie- chodzi mi o zakupki- hehehe :) chcę coś zamówić z wish, ale nie mam karty kredytowej i chcą żebym założyła konto paypal- co Wy na to? Ma ktoś, bezpieczne??? Ech ja to się trochę boję tych nowości, żeby memu mężusiowi konta nie obrobili.... ja je skutecznie "uszczuplam" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 16:54

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:
    Kochane, dziękuję za życzenia urodzinowe! :* Nadrabiam zaległości sprzed 4 dni, więc trochę mi to zajmie ;)

Dyrektorce powiedziałam, jak byłam w 12 tygodniu i jeszcze 3 najbliższe koleżanki wiedzą. Póki co tyle :)

4 dni imprezowałaś- no nieźle, heheh...

Maria91 lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajami tak znam stronkę :) dziękuję.
    Właśnie stamtąd dowiedziałam się że moje statystyczne szansę to tylko 40%... No nic,jest jeszcze troszkę czasu.

DTEM z własnego doświadczenia polecam ten sposób płatności. Jest mega ułatwiający zakupy. Do tego (nie wiem jak w Pl) ale w UK jest gwarancja że jak niedostatecznie towaru to PayPal zwraca ci kasę i nie szarpiesz się ze sprzedawcą.
    My tylko PayPal płacimy kupując przez sieć ;)

DTEM lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM, co do paypala to nie mam wiec sie nie wypowiem, ale karty kredytowej jako takiej nie mam, a i tak pięknie mi pobiera z konta po podaniu numerów mojej 'zwyklej' karty.

DTEM lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    4 dni imprezowałaś- no nieźle, heheh...

hahaha, rozwaliłaś mnie :):) Impreza w pracy... :(

Ja też mam do Was pytanie z innej beczki, jaki termometr elektryczny polecacie? Zależy mi na nieoszukanych pomiarach, mogę zapłacić więcej, ale żeby służył.

DTEM lubi tę wiadomość

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    no no no- poród???? ostro jedziecie.... nie skupiałam się nad tym jeszcze, ale jeśli lekarz nie będzie miał nic przeciwko temu to idę na żywioł i SN :)

Ja mam z innej bajki pytanie- chodzi mi o zakupki- hehehe :) chcę coś zamówić z wish, ale nie mam karty kredytowej i chcą żebym założyła konto paypal- co Wy na to? Ma ktoś, bezpieczne??? Ech ja to się trochę boję tych nowości, żeby memu mężusiowi konta nie obrobili.... ja je skutecznie "uszczuplam" :)

Ja używam paypala (Ale w Irlandii, nie wiem czy to jakaś różnica) i jestem zadowolona, bardzo wygodnie i szybko się płaci.

DTEM lubi tę wiadomość

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM - PAYPAL posiadam i używam, do tej pory bez problemów;)

Maria 91 - my mamy termometr microlife i m.zd. jest w porzadku

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli bezpiecznie- zakładam konto i będą zakupki :)

Dołaczam z pytanie do imprezowej Marii- też bym chciała fajny termometr kupic :)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój pierwszy poród trwał ok 6 godz od pierwszych skurczy..po prostu po zdjęciu szwu była po paru godzinach akcja i tyle....a plany porodu dopiero wchodziły w życie i nikt się nimi nie przejmował;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam Wam Microlife NC150 - można nim tez mierzyć temp pokoju, mleka;)

lottinka lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLÓWKOWE:

06.02 PannaNatalia
    09.02 DTEM
    11.02 Marzenie27
    14.02 Zoja
    14.02 Asiczka11
    15.02 Muszka15
    16.02 Nalunia
    17.02 Solane
    20.02 ejkej
    21.02 Leoparde
    23.02 AniaKami
    23.02 Jaguś_7810
    28.02 Pikcia
    01.03 Katty
    01.03 Mania25
    02.03 gabi544
    02.03 kamika23
    03.03 Anga1989
    10.03 ajami19
    14.03 bulkaasia
    14.03 Maria91
    Nicka678 sam początek marca
    Lottinka- między 8 a 18 marca

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorzucam siebie w tej samej dacie co Leoparde;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja siebie wnet dorzuce, bo chyba nie dogadaliśmy się z moim lekarzem co oznacza "sprawdzimy i pomierzymy wszystko" ;) z wizyty wyniosłam tyle, że dziecko waży 350g, wszystko gra, łożysko gra, szyjka na 4,1 cm niby dużo ale czy ja wiem? No i z sikaniami moimi dostałam skierowanie na 2x obciążenie glukozą na 23 tydzien i 28. Zdjęcia nie mam bo zapomniałam poprosić.
    Generalnie na połówkowe umówie się do kogoś innego ;) niby jestem szczęśliwa, bo pokopał nogą i nic mu nie odpadło z pomiędzy nóg, a z drugiej mam niedosyt, bo widziałam, że lekarz zmęczony i mało skupiony :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 17:50

mamakejti, Anga1989, Mania25, DTEM, sisi lubią tę wiadomość

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widzę ze poruszacie temat porodow ja skłaniam się bardziej przy cc i będę poruszać ten temat z moim gin na najbliższej wizycie. Ja nie jestem wytrzymała na ból i boję się ze rodzac sn mogę zaszkodzić maleństwu. Choć wizja cesarski mnie tez przeraża. Jeśli porod sn to tylko ze zniczuleniem zzo i dodatkowo oplacam położną która jest przez 24 godziny z rodzacą. W maju wybieramy się do szkoły rodzenia która gwarantuje nam salę do rodzinnych porodow.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia zrobiła Was w konia, połówkowe ma u innego lekarza, 22.02 :D

Marciiik lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannoNatalio - przypomniałas mi o tym cholernym teście obciążenia glukozą...jak ostatnio robilam to: 1) wg najnowszych zaleceń jednak nie należy dodawać cytryny do glukozy, bo to fałszuje wynik, więc piłam i hamowałam odruch wymiotny 2) zemdlałam, jak mi babka ukłuła w palec, żeby sprawdzic glukozę moją na czczo, żeby mnie daweczką płynnej glukozy nie załatwić (pieprzony paluszek mnie załatwił, bo nie byłam gotowa na to ukłucie emocjonalnie...)
    i teraz znów muszę tę procedure niedługo powtórzyć.....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłaś z córką czy teraz? Bo mi tylko na czczo zlecał, a teraz już wysyła na obciążenie bo niewiadomo, czy to sikanie nie ma związku z cukrem. A ja mam wrażenie, że to z nerwów, że każdego dnia muszę się z kimś użerać :D

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ