X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia rozbilas bank hihi.

Mamakejti o szlag. Teraz ci tego brakowało. Ale jak to mówią... Oby na dobre to ci wyszło ;)

Ja miałam super plan porodu! Chciałam rodzic w wodzie. Dostałam z mężem pojedyncza sale z wielką wanna, plikami, workiem sako i innymi cudami.
    Po kilkunastu h skurczy, wymiotów błagalam by mieć te 4 cm rozwarcia do epiduralu haha. Poza tym młody był tak.wykonczony że musieli założyć monitor wewnętrzny (elektrody przyklejania mu do główki) że marzenia o super porodzie prysnely jak bańka :( potem zdecydowano o emergency cc i tyle z tego.

Ja marzę by teraz spróbować vbac <3 mam wybór rodzaju porodu. Czekam na kolejną wizytę u konsultanta (w 28 tyg) i będę decydować SN czy cc ale mam kilka pytań jeszcze. Póki co moje szanse na udany vbac wynoszą ok 40% :( czyli marnie.
    Ale nie chce się poddać i iść pod nóż...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem w pierwszej ciąży chodziliśmy do szkoły rodzenia. Było ekstra!! Mąż był zachwycony i zdziwiony wieloma rzeczami. Nawet się udzielał :P
    Teraz myślę że nie jest nam to już potrzebne, a i synka Nie mamy zupełnie z kim zostawić bo chętnie bym poszła dla samego towarzystwa ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ajami19 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chodziliśmy do szkoły rodzenia. Zdecydowanie polecam. Ale na to jeszcze jest czas. Ja chodziłam jak byłam w 7-8 miesiącu. Położna, która prowadziła zajęcia mówiła, że im później tym lepiej bo więcej się pamięta, szczególnie jeżeli chodzi o oddychanie.

Paula55 na facebooku jest dość fajna grupa wsparcia dla mam, którego chcą właśnie vbac. Nazywa się Naturalnie po cesarce. Można się sporo dowiedzieć i zobaczyć, sprawdzić czy osobom z podobną historią udał się vbac czy nie.

• DTEM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no no- poród???? ostro jedziecie.... nie skupiałam się nad tym jeszcze, ale jeśli lekarz nie będzie miał nic przeciwko temu to idę na żywioł i SN :)

Ja mam z innej bajki pytanie- chodzi mi o zakupki- hehehe :) chcę coś zamówić z wish, ale nie mam karty kredytowej i chcą żebym założyła konto paypal- co Wy na to? Ma ktoś, bezpieczne??? Ech ja to się trochę boję tych nowości, żeby memu mężusiowi konta nie obrobili.... ja je skutecznie "uszczuplam" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 16:54

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:
    Kochane, dziękuję za życzenia urodzinowe! :* Nadrabiam zaległości sprzed 4 dni, więc trochę mi to zajmie ;)

Dyrektorce powiedziałam, jak byłam w 12 tygodniu i jeszcze 3 najbliższe koleżanki wiedzą. Póki co tyle :)

4 dni imprezowałaś- no nieźle, heheh...

Maria91 lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajami tak znam stronkę :) dziękuję.
    Właśnie stamtąd dowiedziałam się że moje statystyczne szansę to tylko 40%... No nic,jest jeszcze troszkę czasu.

DTEM z własnego doświadczenia polecam ten sposób płatności. Jest mega ułatwiający zakupy. Do tego (nie wiem jak w Pl) ale w UK jest gwarancja że jak niedostatecznie towaru to PayPal zwraca ci kasę i nie szarpiesz się ze sprzedawcą.
    My tylko PayPal płacimy kupując przez sieć ;)

DTEM lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM, co do paypala to nie mam wiec sie nie wypowiem, ale karty kredytowej jako takiej nie mam, a i tak pięknie mi pobiera z konta po podaniu numerów mojej 'zwyklej' karty.

DTEM lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    4 dni imprezowałaś- no nieźle, heheh...

hahaha, rozwaliłaś mnie :):) Impreza w pracy... :(

Ja też mam do Was pytanie z innej beczki, jaki termometr elektryczny polecacie? Zależy mi na nieoszukanych pomiarach, mogę zapłacić więcej, ale żeby służył.

DTEM lubi tę wiadomość

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    no no no- poród???? ostro jedziecie.... nie skupiałam się nad tym jeszcze, ale jeśli lekarz nie będzie miał nic przeciwko temu to idę na żywioł i SN :)

Ja mam z innej bajki pytanie- chodzi mi o zakupki- hehehe :) chcę coś zamówić z wish, ale nie mam karty kredytowej i chcą żebym założyła konto paypal- co Wy na to? Ma ktoś, bezpieczne??? Ech ja to się trochę boję tych nowości, żeby memu mężusiowi konta nie obrobili.... ja je skutecznie "uszczuplam" :)

Ja używam paypala (Ale w Irlandii, nie wiem czy to jakaś różnica) i jestem zadowolona, bardzo wygodnie i szybko się płaci.

DTEM lubi tę wiadomość

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM - PAYPAL posiadam i używam, do tej pory bez problemów;)

Maria 91 - my mamy termometr microlife i m.zd. jest w porzadku

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli bezpiecznie- zakładam konto i będą zakupki :)

Dołaczam z pytanie do imprezowej Marii- też bym chciała fajny termometr kupic :)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój pierwszy poród trwał ok 6 godz od pierwszych skurczy..po prostu po zdjęciu szwu była po paru godzinach akcja i tyle....a plany porodu dopiero wchodziły w życie i nikt się nimi nie przejmował;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam Wam Microlife NC150 - można nim tez mierzyć temp pokoju, mleka;)

lottinka lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLÓWKOWE:

06.02 PannaNatalia
    09.02 DTEM
    11.02 Marzenie27
    14.02 Zoja
    14.02 Asiczka11
    15.02 Muszka15
    16.02 Nalunia
    17.02 Solane
    20.02 ejkej
    21.02 Leoparde
    23.02 AniaKami
    23.02 Jaguś_7810
    28.02 Pikcia
    01.03 Katty
    01.03 Mania25
    02.03 gabi544
    02.03 kamika23
    03.03 Anga1989
    10.03 ajami19
    14.03 bulkaasia
    14.03 Maria91
    Nicka678 sam początek marca
    Lottinka- między 8 a 18 marca

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorzucam siebie w tej samej dacie co Leoparde;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja siebie wnet dorzuce, bo chyba nie dogadaliśmy się z moim lekarzem co oznacza "sprawdzimy i pomierzymy wszystko" ;) z wizyty wyniosłam tyle, że dziecko waży 350g, wszystko gra, łożysko gra, szyjka na 4,1 cm niby dużo ale czy ja wiem? No i z sikaniami moimi dostałam skierowanie na 2x obciążenie glukozą na 23 tydzien i 28. Zdjęcia nie mam bo zapomniałam poprosić.
    Generalnie na połówkowe umówie się do kogoś innego ;) niby jestem szczęśliwa, bo pokopał nogą i nic mu nie odpadło z pomiędzy nóg, a z drugiej mam niedosyt, bo widziałam, że lekarz zmęczony i mało skupiony :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 17:50

mamakejti, Anga1989, Mania25, DTEM, sisi lubią tę wiadomość

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widzę ze poruszacie temat porodow ja skłaniam się bardziej przy cc i będę poruszać ten temat z moim gin na najbliższej wizycie. Ja nie jestem wytrzymała na ból i boję się ze rodzac sn mogę zaszkodzić maleństwu. Choć wizja cesarski mnie tez przeraża. Jeśli porod sn to tylko ze zniczuleniem zzo i dodatkowo oplacam położną która jest przez 24 godziny z rodzacą. W maju wybieramy się do szkoły rodzenia która gwarantuje nam salę do rodzinnych porodow.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia zrobiła Was w konia, połówkowe ma u innego lekarza, 22.02 :D

Marciiik lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannoNatalio - przypomniałas mi o tym cholernym teście obciążenia glukozą...jak ostatnio robilam to: 1) wg najnowszych zaleceń jednak nie należy dodawać cytryny do glukozy, bo to fałszuje wynik, więc piłam i hamowałam odruch wymiotny 2) zemdlałam, jak mi babka ukłuła w palec, żeby sprawdzic glukozę moją na czczo, żeby mnie daweczką płynnej glukozy nie załatwić (pieprzony paluszek mnie załatwił, bo nie byłam gotowa na to ukłucie emocjonalnie...)
    i teraz znów muszę tę procedure niedługo powtórzyć.....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłaś z córką czy teraz? Bo mi tylko na czczo zlecał, a teraz już wysyła na obciążenie bo niewiadomo, czy to sikanie nie ma związku z cukrem. A ja mam wrażenie, że to z nerwów, że każdego dnia muszę się z kimś użerać :D

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ