X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    POLÓWKOWE:

06.02 PannaNatalia
    09.02 DTEM
    11.02 Marzenie27
    14.02 Zoja
    14.02 Asiczka11
    15.02 Muszka15
    16.02 Nalunia
    17.02 Solane
    20.02 ejkej
    21.02 Leoparde
    23.02 AniaKami
    23.02 Jaguś_7810
    28.02 Pikcia
    01.03 Katty
    01.03 Mania25
    02.03 gabi544
    02.03 kamika23
    03.03 Anga1989
    10.03 ajami19
    14.03 bulkaasia
    14.03 Maria91
    Nicka678 sam początek marca
    Lottinka- między 8 a 18 marca

Jeszcze ja 09.03

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tez macie takie bole na dole i dodatkowo jakby brzuch byl na dole ciezki?

Tina85, lipa lubią tę wiadomość

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 27 lutego, poproszę o dopisanie

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kluje i pobolewa ale nie na tyle zebym brala nospe czy cos no i to chwilowe bóle sa. Malenstwa robia sobie większe mieszkanka ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze wszystko jest kwestia indywidualna- dla mnie poród SN to była masakra, skurcze krzyżowe przez prawie 48 godzin i cały czas 9.5 cm rozwarcia, szyjka za Chiny nie chciała ruszyć. Pomimo tego położne kazały mi przeć i miały milion innych pomysłów- np. Przekręcanie główki małego w brzuchu szczypcami, zeby lepiej sie wstawił w kanał rodny- oczywiscie na to zgody nie wyraziłam, oprócz tego maksymalna dawka oksytocyny i wreszcie upragnione wkłucie w kręgosłup, ktorego w ogole nie poczułam a po nim była bajka- żadnego bólu ;) koniec końców i tak miałam CC bo mały 48 godzin bez wód, wiec cały wysiłek na nic. Cięcie miałam o 17 a o 3 rano juz mogłam spokojnie wstac do małego zeby go nakarmić. Po 24h wyszłam ze szpitala- to było w UK wiec troche inaczej. Ból po CC jak dla mnie znośny, tym bardziej ze cały czas dostajesz prochy, potem zdjecie szwów tez bezbolesne- a tego bałam sie najbardziej.

Nie chce nikogo straszyć porodem SN, chodzi ni tylko o to, ze np. W moim przypadku mysle sobie, ze jezeli znowu mam przez to wszystko przechodzić w dodatku z większym ryzykiem bo juz jedno CC miałam, to czy warto skoro i tak moze sie skończyć cięciem...moze lepiej przyjść na umówiona godzine dać sie pokroić i miec wszystko z głowy. Oczywiscie cały czas sie zastanawiam bo bardzo mi zależało na porodzie naturalnym, a teraz mam druga okazje sprobowac, wiec moze jednak warto?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Mnie kluje i pobolewa ale nie na tyle zebym brala nospe czy cos no i to chwilowe bóle sa. Malenstwa robia sobie większe mieszkanka ;)

No ok, tylko ten dol brzucha taki ciezki i obolaly jest :(

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Dziewczyny czy tez macie takie bole na dole i dodatkowo jakby brzuch byl na dole ciezki?
    Ja dzięki Bogu jak narazie nie mam jeżeli chodzi o jakieś niepokojące..wiadomo coś tam pokluje, czasami zaboli..ale tak musi być ;) na pewno wszystko jest w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 19:55

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Ja dzięki Bogu jak narazie nie mam..

Dzieki Bogu? Przeciez to nic groznego

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 1,5 tygodnia mam takie dziwne bóle krocza chyba to kość lonowa. Zastanawiam się czy dzwonić do gina zadanych innych niepokojacych objawow nie mam. Ten bol jest podobny do tego jaki kiedyś miałam po przejechanych 40 km na rowerze:)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj jakoś wyjątkowo brzuch pobolewa, ale staram się więcej poleżeć, zaraz wciągnę magnez..

zastanawia mnie jak to jest z przeciwbólowymi po cc (o znieczuleniunie wspomnę) i karmieniem piersią, przecież leki się jakiś czas metabolizują, a raczej na paracetamolu o cc się nie jedzie...jakie macie doświadczenia w tym temacie?

po sn - dostałam młodą zaraz na pierś, chociaż też miałam jakieś coś w żyłę (nie pamiętam co)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLÓWKOWE:

06.02 PannaNatalia
    09.02 DTEM
    11.02 Marzenie27
    14.02 Zoja
    14.02 Asiczka11
    15.02 Muszka15
    16.02 Nalunia
    17.02 Solane
    20.02 ejkej
    21.02 Leoparde
    23.02 AniaKami
    23.02 Jaguś_7810
    27.02 eMZetka
    28.02 Pikcia
    01.03 Katty
    01.03 Mania25
    02.03 gabi544
    02.03 kamika23
    03.03 Anga1989
    09.03 kruszynka5
    10.03 ajami19
    14.03 bulkaasia
    14.03 Maria91
    Nicka678 sam początek marca
    Lottinka- między 8 a 18 marca

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:

Ja mam, szczególnie wieczorami lub jak dluzej pochodzę- mysle ze to troche sprawka grawitacji- ciągnie w dół i uciska a troche rozpychania sie macicy. Rozmawiałam o tym z lekarzem i mówił ze to całkiem normalne i nie ma czym sie martwić. W pierwszej ciazy miałam podobnie, chociaż mam wrażenie, ze na późniejszym etapie. Jesli sie tym martwisz, porozmawiaj ze swoim lekarem, niech wszystko dokładnie obejrzy na następnej wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    Ja mam, szczególnie wieczorami lub jak dluzej pochodzę- mysle ze to troche sprawka grawitacji- ciągnie w dół i uciska a troche rozpychania sie macicy. Rozmawiałam o tym z lekarzem i mówił ze to całkiem normalne i nie ma czym sie martwić. W pierwszej ciazy miałam podobnie, chociaż mam wrażenie, ze na późniejszym etapie. Jesli sie tym martwisz, porozmawiaj ze swoim lekarem, niech wszystko dokładnie obejrzy na następnej wizycie.

A takie cos trwa przez cala ciaze czy to mija? Na szczescie wizyta 15 lutego :)

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Dzieki Bogu? Przeciez to nic groznego

Właśnie chciałam sprostować :) bo jeśli bóle są mocne i dokuczliwe to wiesz, ale Twoje i nasze ogólnie są normalne,takie mają być po prostu więc wszystko jest na pewno w porządku :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    mnie dzisiaj jakoś wyjątkowo brzuch pobolewa, ale staram się więcej poleżeć, zaraz wciągnę magnez..

zastanawia mnie jak to jest z przeciwbólowymi po cc (o znieczuleniunie wspomnę) i karmieniem piersią, przecież leki się jakiś czas metabolizują, a raczej na paracetamolu o cc się nie jedzie...jakie macie doświadczenia w tym temacie?

po sn - dostałam młodą zaraz na pierś, chociaż też miałam jakieś coś w żyłę (nie pamiętam co)

Ja po CC miałam paracetamol i ibuprofen- według lekarza oba bezpieczne na początku karmienia. Do tego jakies leki przeciwzakrzepowe- zastrzyk w brzuch przez chyba tydzien. Żadnych silniejszych środków nie brałam i tak szczerze mówiąc nie było nawet takiej potrzeby bo nie czułam bólu- tylko szwy troche ciągnęły.

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale temat :D ja chciałabym SN - moja siostra mówi że przy 3 dziecku tylko ćwiczenia przez całą ciąże jej pomogły urodzić tak szybko synka bez znieczulenia, dlatego zaraz szukam jakiś ćwiczeń :D
    a jeśli chodzi o krzywą (ogólnie pobieranie krwi) to ostatnio Pani w diagnostyce mi mówiła że powinno się pić szklankę wody przed pobraniem, któraś się z taką opinią spotkała? ja już w ciąży miałam 2 razy krzywą ze względu na IO i zagrożenie cukrzycą ciążową, ale póki co wyniki wychodzą idealnie :)
    PannaNAtalia - bardzo dobrze że zapisałaś się na kolejne - ja tak miałam z pierwszym USG 1 trymestru - lekarz zniecierpliwiony bo miałam skurcz tylko mnie wkurzał obwiniał o to że nie ma możliwości zmierzenia bejbika itp.. wyszłam ze łzami w oczach i do tego 300 zł stracone bo nie tak sobie wyobrażałam to USG z mężem... wieczorem umówiłam się do nieznanego mi młodego lekarza i okazał się super w dodatku wtedy nam powiedział że na 90% córeczka :) jak się dowiedział że mój mąż też jest lekarzem to jeszcze mega zniżkę dostaliśmy :) idziemy do niego na kolejne USG :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 19:57

Marciiik lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    Ja po CC miałam paracetamol i ibuprofen- według lekarza oba bezpieczne na początku karmienia. Do tego jakies leki przeciwzakrzepowe- zastrzyk w brzuch przez chyba tydzien. Żadnych silniejszych środków nie brałam i tak szczerze mówiąc nie było nawet takiej potrzeby bo nie czułam bólu- tylko szwy troche ciągnęły.

dzięki Tina za odpowiedź, zawsze mnie to ciekawiło jak to jest, ale chyba jak się ma znieczulenie całkowite, to chyba z karmieniem nie tak szybko idzie....

Tina85 lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    A takie cos trwa przez cala ciaze czy to mija? Na szczescie wizyta 15 lutego :)

No tu Cię nie pocieszę, u mnie trwało przez cała ciąże- chociaż nie codziennie ale z czasem było coraz gorzej bo i dziecko nabiera tłuszczyku, wiec nacisk większy. Pod koniec wieczorami lub po dłuższym spacerze chodziłam jak kaczucha z rozstawionymi nogami :) chociaż to było juz tak 35+ tygodni

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    kurcze ale temat :D ja chciałabym SN - moja siostra mówi że przy 3 dziecku tylko ćwiczenia przez całą ciąże jej pomogły urodzić tak szybko synka bez znieczulenia, dlatego zaraz szukam jakiś ćwiczeń :D
    a jeśli chodzi o krzywą (ogólnie pobieranie krwi) to ostatnio Pani w diagnostyce mi mówiła że powinno się pić szklankę wody przed pobraniem, któraś się z taką opinią spotkała? ja już w ciąży miałam 2 razy krzywą ze względu na IO i zagrożenie cukrzycą ciążową, ale póki co wyniki wychodzą idealnie :)
    PannaNAtalia - bardzo dobrze że zapisałaś się na kolejne - ja tak miałam z pierwszym USG 1 trymestru - lekarz zniecierpliwiony bo miałam skurcz tylko mnie wkurzał obwiniał o to że nie ma możliwości zmierzenia bejbika itp.. wyszłam ze łzami w oczach i do tego 300 zł stracone bo nie tak sobie wyobrażałam to USG z mężem... wieczorem umówiłam się do nieznanego mi młodego lekarza i okazał się super w dodatku wtedy nam powiedział że na 90% córeczka :) jak się dowiedział że mój mąż też jest lekarzem to jeszcze mega zniżkę dostaliśmy :) idziemy do niego na kolejne USG :)

A mama mowi, ruszaj sie a nie caly czas lezysz :P Musze lekarza zapytac czy moge ćwiczcyc i jakie cwiczenia sa bezpieczne

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    dzięki Tina za odpowiedź, zawsze mnie to ciekawiło jak to jest, ale chyba jak się ma znieczulenie całkowite, to chyba z karmieniem nie tak szybko idzie....

A to nie wiem, ja byłam znieczulona tylko od pasa w dół, wiec nie wiem jakby to wyglądało przy takim ogólnym znieczuleniu. Ale sprawdziło sie u mnie to, o czym pisałaś wczesniej- ze po cesarce sa problemy z laktacja- pokarm miałam dopiero na 5 dobę po ciężkiej walce z laktatorem, wiec mały musiał byc dokarmiamy. A miałam nadzieje ze po tylu godzinach skurczy organizm jakos załapie, ze to juz czas na produkcje ;)

‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ