X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Dziewczyny czy tez macie takie bole na dole i dodatkowo jakby brzuch byl na dole ciezki?

Ja w pierwszej ciazy i teraz tez mam jakby skurcz i trzyma mnie jakis czas, mam wtedy twardy brzuch jak kamien i takie uczucie silnego napiecia. Lekarz podobnie jak w 1 ciazy zalecil mi magnezin 500 4 razy na dzien. Magnez baardzo pomaga ale nadal mam takie dolegliwosci i bede miec do samego terminu. Pierwsze moje dziecko urodzilo sie 8 dni po terminie i to przez cesarke bo wylowywanie porodu nic nie dalo. to ciekawe bo myslalam ze urodze przed terminem. Teraz tez bardzo sie tego obawiam. Ale zakladam ze wszystko bedzie dobrze i tyle!

Mam nadzieje ze u Ciebie to nic takiego. Wszystkiego dobrego

Nicka678 lubi tę wiadomość

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus ja te stoję przed tym dylematem zakladalam pracowac jak dlugo sie da, ale ostatecznie podjelam decyzję, ze poczatek marca lub w polowie idę na L4. Mam to samo kość ogonowa i lonowa daje mi siłę we znaki, ponadto jak pobiegam w pracy po schodach brzuch zaczyna mnie boleć. Jak wracam do domu to jestem tak padnieta, ze tylo leżę. Teraz wstajac o 5 rano to się pocieszam ze jeszcze chwilka i bede odpoczywać do oporu. Dzidzia jest najwazniejsza.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitta a Ty na kiedy masz termin? Bo wpisałam Cię do tabelki ale nie znam terminu porodu ;) jakbyś mogła to uzupełnij ją ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolikan, Luz Maria i Pikcia - powodzenia na wizytach! :) <3

Luz Maria lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, bardzo dobra decyzja :) IMO ciąża nie powinna polegać na lezeniu na kanapie padając ze zmęczenia po pracy. Gdzie tu troska o dotlenienie dziecka i szczęśliwe flow docierające do macicy? :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    kaktus1, Ewela35 - jestem na L4 od 8 tc, absolutnie nie żałuję, wiem, że przykro Wam to czytać, ale...nie jesteście niezastąpione;) pracodawca da radę, a Wy zrelaksujcie się, po porodzie będzie większy zapiernicz, także teraz zbierajcie siły, jak tylko rozważacie L4 - to bierzcie. Jak stwierdzicie, że świrujecie w domu, to po 1 zwolnieniu wróćcie do pracy, ale nie sądzę, żeby Wam się nie spodobał ten święty spokój;) dziewczynki - czas egoistycznie pomyśleć o sobie;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się Was wczoraj i śnił mi się szpital, zakrwawiona koszula i cc, ale dałyśmy radę :D :D :D

lottinka, mamakejti lubią tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti jak zawsze dobrze mówi, powiedziałabym 'polac jej' no ale ten, tego... ;)

mamakejti, 1kaktus lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    mamakejti jak zawsze dobrze mówi, powiedziałabym 'polac jej' no ale ten, tego... ;)

na ten moment to polać kawy chyba, bo nie spałam od 2 do 5;) a tu soczek malinowy walę, w dodatku niesfermentowany....buuuuuuu ja chcę wina i sera pleśniowego!!!
    dobra, już się ogarniam!

lottinka lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę na L4 praktycznie od samego początku, poszlam w 5tc chyba. I też nie żałuję bo przynajmniej nic mnie nie boli. Po zrobieniu testu pracowałam jeszcze tydzień w dodatku miałam nocki i miałam dość. Nie dość, że się nie wysypiałam to w dodatku przy dzwiganiu blach czułam pobolewanie i kłucie. Tak więc no... L4 - dobra myśl ;)
    A mamakejti można polać ale np jakiegos naturalnego soku ze świeżo wyciskanych owoców ;)

lottinka lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Naczytałam się Was wczoraj i śnił mi się szpital, zakrwawiona koszula i cc, ale dałyśmy radę :D :D :D

Marciiik - sorry za te sny;)

Marciiik lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie moge sie doczekać wiosny i jak będę mogla na działce dlubac przy moich kwiatuszkach.Także nie grozi mi zebym wrocila jeszcze do pracy jak juz pojde na l4.Marzy mi się sloneczko,leżaczek książeczka i delektowanie się nic nie robieniem:)Tylko remont muszę jeszcze przeżyć:(

lottinka, mamakejti lubią tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, wniosek o Maternity leave i pay musisz złożyć co najmniej na 15 tygodni przed planowanym due date. Do tego musisz dostarczyć MAT B1, ale to polozna da Ci dopiero po 20 tyg ciazy. Mysle ze najbezpieczniej zając sie tym jak tylko dostaniesz MAT B1, tym bardziej, ze w CAB czasem trzeba troche poczekac na spotkanie.

Kaktus, Ewelka- ja juz tu kiedyś pisałam, ze w pierwszej ciazy pracowałam do 9 miesiąca, medalu za to od pracodawcy nie dostałam za to mnostwo stresu i wieczne zmęczenie. Patrząc z perspektywy czasu nie było to tego warte. W tej ciazy jestem na zwolnieniu od chyba 15 tygodnia o dobrze mi z tym :) co prawda sytuacja z szyjka mnie do tego zmusiła ale moze i do rze ze tak sie stało, inaczej moja obowiązkowość by mi znowu nie pozwoliła odejść. Jesli możecie przeszkolić nowa osobę albo do czasu aż odejdziecie albo zdalnie to tym bardziej nie ma sie nad czym zastanawiać :)

bulkaasia lubi tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Gdybym miała w ciąży wybierać między pracą a L4 wybrałabym L4! Chociażby ze względu na święty spokój ;-) w drugiej ciąży juz tak lekko nie jest, nawet na L4 ;-) muszę w miarę wcześnie wyskoczyć z łóżka, przedrzeć się cichaczem do kuchni żeby w ciszy zjeść śniadanie, a nie daj Boże zatrzeszczy podłoga... ;-)

• DTEM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    To PannaNatalia dzisiaj wizytowała ;-)

Sory Leoparde to właśnie PannaNatalia wczoraj wizytowała!!!

Za dzisiejsze pacjentki trzymam kciuki!!!

Mamakejti- dawaj do mnie to Ci poleję tej kawki:)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zzwolnieniu od samegu iui, czyli praktycznie od początku ciąży. Korzystajcie laski, po potem to tylko zwolnienie na chorujące dziecko- czego oczywiście nie życzę.

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Kciuki za wizyty dzisiejsze!

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Anga, dziękuję :) Za twoją dzisiejszą wizytę u sadystki też trzymam kciuki, żeby nie było tak źle ;)

Ja już po śniadanku, zaraz się będę szykować, bo o 10:45 wizyta.

A co do porodu - pierwszy był SN i nie wspominam go jakoś tragicznie (u mnie też szybko poszło, bo były problemy z szyjką i miałam pessar założony). Wizja cesarki przeraża mnie i nastawiam się jednak na SN. Mężu mnie zaskoczył, bo powiedział, że chce aby to był poród rodzinny :) I obowiązkowo szkoła rodzenia, bo trzeba sobie pewne rzeczy przypomnieć. No i mój małż nie ma doświadczenia z takimi maluszkami, więc na pewno się zapiszemy :)

L4 to bardzo dobry pomysł :) Ja w tej ciąży od samego początku jestem na zwolnieniu. Miałam trochę wyrzuty sumienia, że tak z dnia na dzień zostawiłam koleżanki w pracy same... ale na szczęście szybko znaleźli kogoś na moje miejsce. Do tego dojazdy były bardzo wyczerpujące (30 km w jedną stronę), sporo sytuacji stresowych się zdarzało i sezon jesienno-zimowy, gdzie masa ludzi choruje. I ze zwolnieniem nie było problemu, tym bardziej że lekarz dokładnie znał moją historię :)

Anga1989 lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja odeszłam z pracy po 20 tyg. Ale ja pracowałam tylko przez agencje i nie planowałem wracać, choć mój supervisor chciał. Tina dobrze pisze :)

Dziewczyny wy w Polsce macie luksus z tym l4. W uk (i nie tylko) jeśli ciąża nie jest zagrożona zapierdziela się prawie do samego końca. Macie możliwość skorzystać. :)

Anga powodzenia u dentysty. Ja zapisałam się w Pl na 28.02 aaa!!

Powodzenia na wizytach laseczki :)

Ja na 10.30 śmigam do położnej. Muszę synka zabrać bo mąż w pracy a tu deszcz leje na maxa :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja! No, trochę ochłonęłam :D jeszcze mały daje znać o sobie to już w ogóle grrra :) o 16 mam egzamin na uczelni, a ja ani me, ani be. Trzeba być naprawdę śmierdzącym leniem, żeby nie chcieć nawet ściągi zrobić :D

Od mojego też usłyszałam o porodzie wspólnym, bo "on już się tyle porodów naoglądał i przeprowadził.. i od krowy przyjmowałem, i cesarkę jej robiłem, a potem szyłem, i świnie też obrobiłem - zrobiła pffffrrrr i wypadło". Czego się spodziewać, jak facet po tygodniu od owu mówi Ci, że masz kremowy śluz jak krowa, która zaskoczyła i jest w ciąży :D :D

Leoparde, Anga1989, Pikcia, Marciiik, DTEM, lottinka, AniaKami, Muszka15, Selja, ajami19, 1kaktus, Ciacho, mamakejti, sisi, bulkaasia, PiKi lubią tę wiadomość

‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ