Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po cc mialam paracetamol na zmiane z ibuprofenem 2000 ,karmilam od razu po wyjechaniu z sali operacyjnej bo dziecia juz kciuka ssala zawziecie wiec jesli o sam bol chodzi to praktycznie go nie bylo,polozne kazaly brac tabsy ciagiem zeby nie zaczelo bolec bo pozniej ciezej zbic...ten ibuprofen pamietam ze mi zostal jeszcze i przydal sie juz w domu przy obkurczaniu macicy bo to skolei bolalo jak dzikie,mialam takie akcje kilka razy ze zlapalo i na nkgach ustac nie moglam z bolu wiec wtedy tez sie nim ratowalam...ja moge powiedziec ze cc i czas po nim nie byly bolesne ale poczatki karmienia i obkurczanie macicy juz zdecydowanie tak...

Alez sie dzis podegustowalam pysznym obiadkiem,nawet domowe lody wciagnelam na deser....zauwazylam tez ostatnio ze jak robie sie lekko glodna to nachodza mnie okropne mdlosci i muuuusze cos szybko przekasic...

0MPT.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz na tym etapie wieczorami chodzę jak kaczka;-) brzuch ciągnie, kość łonowa pobolewa. Jeszcze jak macica robi się twarda wieczorami to naprawdę ciężko się ruszyć ;-)
    W pierwszej ciąży tez to przerabiałam - masakra ;-)

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i tu ciekawe jak to faktycznie jest z tym karmieniem,ja nie mialam skurczy ,cc byla planowana a karmilam od razu i byla siara w wystarczajacej ilosci...
    Tina85 skolei zaczela rodzin naturalnie wiec produkcja powinna ruszyc a nie ruszyla....chyba na to ma wplyw kilka dodatkowych czynnikow ....

0MPT.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti ja mialam znieczulenie ogólne i z laktacją problemów nie miałam, ale może to wynikało z tego, że cc nie było robione na zimno i jakaś akcja porodowa miała miejsce. Co do przeciwbólowych to zaraz po cc leżałam pod kroplówkami i w sumie nie wiem co w nich było. Kolejne dni były na paracetamolu.

Co ciekawe to w czasie karmienia piersią można brać ketonal. Jak syn miał 10 miesięcy i chyba tuż przed tym jak zaszłam w ciąże rozcięłam sobie palec blenderem ( jestem zdolna ) i miałam założone 3 szwy. Dostałam receptę na ketonal. Jest bezpieczny przy karmieniu. Chociaż i tak nie odważyłam się go zażyć.

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o dziwo jeszcze nie boli nic zabardzo poza tym twardym brzuchem,wystarczy ze chwile postoje w kuchni i bum twardy tak bolesnie...dzisiaj na noc nospe chyba poza magnezem sobie zapodam

0MPT.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest kwestia indywidualna Laski. Odczuwanie bólu, strach przed porodem, laktacja...
    Ja tak jak Muszka brałam tylko w szpitalu paracetamol a w domu już nic.
    Tylko dyskomfort czułam. Ogólnie cc wspominam super oprócz strachu, bo bałam się o synka...
    Z karmieniem też bez problemu.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• evcikm81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aafd6df8c7eb.jpg
    Miał być Facudo a jest dziewczynka. Ale najważniejsze, że wszystko ok.

DTEM, Leoparde, Muszka15, nick nieaktualny, Anga1989, Jaguś_7810, Nalunia, asiczka11, AniaKami, lottinka, mamakejti, nick nieaktualny, Mania25, Solane, bulkaasia, Marzenie27 lubią tę wiadomość

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dobra Laski, skoro już prawie wszystkie mamy z górki, to mam pytanie odnośnie do porodu, czy planujecie opracować plan porodu przy porodzie sn? Czy może macie w planach/zaleceniach z góry cc?
    Ja juz na wrazie wu szukam sposobow na odwrocenie mmalej. Syna rodzilam cc bo sie nie obkrecial i jest mozliwosc ze to moje cialo nie chce odwracac. Jak sie uda to sn w wodzie w szpitalubw ktorym mialam cc z synem. A jesli mala sie nie przekreci to ahh nawet nie mysle ! Chce sn i koniec !

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcik gratuluje ! Kolejna kobietka lipcowa

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pojarmu go ja po cc mialam go bardzo duzo ale syn urodzil sie 7.11 a dopiero 8.11 zaczeli mi pojarm pobudzac . Do tego czasu ten dzien podawali mu tylko glukoze. W tym szpitalu nie przystawiaja od razu do cycka a dopiero na drugi dzien

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Leoparde w konika Cię ten lekarz zrobił:) ale tym o to sposobem na samym finishu zdobywam złoto w kolejce na połówkowe :) najważniejsze, że z dzidzią ok!!!!

Krzywą cukrowa miałam w tej ciąży już dwa razy a w ogole w życiu to kilka (naście???) nigdy nie dostałam cytryny ani nie mozna było pić przed 2 czy 3 badaniem- nie wiem, może to zależy od labo???

Evcik- no i taka sytuacja? Z chłopaka dziewucha się zrobiła!!! I gratki, ważne, że zdrowa. Ciekawe swoją droga ile takich niespodzianek w naszej setce nas czeka???

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evcikm81 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aafd6df8c7eb.jpg
    Miał być Facudo a jest dziewczynka. Ale najważniejsze, że wszystko ok.

A co? Chlopak mial byc ?:)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    No to Leoparde w konika Cię ten lekarz zrobił:) ale tym o to sposobem na samym finishu zdobywam złoto w kolejce na połówkowe :) najważniejsze, że z dzidzią ok!!

To PannaNatalia dzisiaj wizytowała ;-)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcik super!!! ile bym dała żeby już był 16.02 i czekać w poczekalni na połówkowe :D CAN'T WAIT! :D powiedz coś więcej ile waży mała w ogóle co jeszcze mówią na takich połówkowych żeby wiedzieć o co pytać w razie czego? :D

[img][/img]
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia to mamy polowkowe tego samego dnia. Już powiedziałam w pracy ze biorę urlop bo i tak nie będę w stanie nic robić, tym bardziej ze mamy audyt i nie mam zamiaru się stresować.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcik,ogromnie gratuluje,czekam na szczegoly !!!

Ja mam pytanka dwa,moze macie jakas wiedze w temacie....
    Szampon przeciwlupiezowy typu t-gel czy nizoral w ciazy? Ogolnie zawsze mam problemy z lupiezem,glownie pewnie przez mega twarda wode,w naszym regionie podobno najgorsza w calym uk hm...a to dosc mocne jesc,slyszalyscie jakies zalecenia w tej kwestii???

I drugie pytanko dla mamusiek z uk,jak to jest w macierzynskim bo za nic niemoge sobie przypomniec a moze juz sie informowalyscie kiedy trzeba zlozyc wniosek,tzn ile przed terminem pojscia na ten macierzynski? Ja bede miala troszke skomplikowana sytuacje i chyba musze sie wybrac do CAB po porade i zabardzo nie wiem kiedy sie za to zabrac zeby sie wyrobic na czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 21:49

0MPT.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chłopak miał być bo tak wszyscy mówili i tak czulam,poprostu tak się utarlo.
    To nie były polowkowe,tylko zrobiłam extra bo jestem w Pl.
    Zmierzył wszystko zbadał szyjke,wszystkie wymiary są dobre.3 razy sprawdzal i 3 wyszła dziewczynka.Jestem w szoku i mega szczesliwa.
    Polowkowe 28.02
    Muszka maciezynski po 26 tyg

bulkaasia lubi tę wiadomość

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Paniom :-)

Widze temat porodow ja planuje sn i chcialabym bez zzo, a co bedzie lekarz zdecyduje. Jesli chodzi o szkole rodzenia to jak najbardziej mamy zamiar sie zapisac ale to jest jeszcze czas planujemy ok maja.

Ja terminu polowkowych jesscze nieznam ale wstepnie pod koniec lutego prywatnie i ok 7 marca u mojego gina.

Ja odpam po pracy. I caly czas sie zastanawiam czy nie isc na zwolnienie. Pobolewa mnie brzuch, plecy kosc ogonowa koszmar i co chwile czuje wzgorek lonowy :-( jakas porazka. W pracy doscys nerwowo, ciezkie tygodnie przede mna, praktycznie albo 8 h przed kompem albo b duzo spotkan. A jeszcze pogoda mnie dobija slisko wszedzie chodze jak paralityk zeby niewywinac orla.
    Dziewczyny co radzicie? Do wotrku musze zdecydowac.

Trzymajcie sie cieplo!!! Milego dnia!!!

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Ja na 12:30 mam wizyte u dentystki - znowu... A jutro na 16:30 chirurga...
    To będą dwa dni wycięte z życia heh
    Miłego dnia!

l22nhdgen92nqanl.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Kaktus, Twoje ciało mówi odpocznij. Zadbasz o siebie, odstresujesz sie, dotlenisz dziecko, spacery, basen.

Ja od 2 tyg na L4, wprawdzie podłączam się do pracy bo nagle okazało się że nikt nie wie co robię i tylko ja mogę przekazać to nowej dziewczynie (trąbiłam od pól rok wcześniej że jestem sama zapitalam za dwóch i nie mam backupu!!!), lekko wiec nadal pod presja ale...komfort psychiczny o wiele większy.

Poza tym wysypiam sie, jem spokojnie i nie siedzę w klimie wśród smarkajacych ludzi...

Do tego, druga ciąża będzie już zupełnie inna. Tylko teraz możesz w spokoju poczytać, gotować, bez uczepionego nogi krasnala :) Takze glos ode mnie - korzystaj! Tylko bez wyrzutów sumienia! :)

1kaktus lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ