Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam już praktycznie wszystko co Muszka pisała oprócz kosmetyków.
Mam nianie z monitorem po synku (tzn ona cały czas w użytku). Mamy Angel Care ac1100.
Bujaczek mam zwykły z Fisher price.
Termometr póki co odpuszczam. Mam w domu elektroniczny.
Wanienki mam dwie.
Kosmetyki kupię w Polsce z Babydream. Tylko w sumie żel do mycia. Nie chce nic więcej na początek.
-
Ja mam monitor oddechu Babysense 5 w komplecie z nianią elektroniczną. Kupiłam mojemu bratankowi - chrzesniakowi jak się urodził i bratowa była bardzo zadowolona, spała spokojnie od początku. Teraz mi oddała więc czeka na na mojego maluszka także ja też na pewno będę używać od pierwszych dni.
A bratowa właśnie mi opowiadała że jej koleżanki z pracy dziecko miało bezdech w nocy a dzięki monitorowi szybko mogli zareagować. Oby nigdy się u nas nie przydał ale wolę mieć w razie czego. -
Kaktus, Zoja(!) - jak tam po wizytach???
Melduję się po połówkowym usg, dzidzia brykała na całego, a najchętniej pokazywała nam swoje stópki i trzeba było długo badać wszystkie parametry. Wymiary w normie usilnie dopytywałam moją gin o płeć, bo ona taka małomówna, no i mówię "pani doktor czy już możemy zacząć kupować różowe ubranka, bo nie ma siusiaka??" to powiedziała, no możecie. A ja to się teraz boję żeby gdzieś tam nie wyrósł chociaż w moim śnie wyśniłam dziewczynkę!
Największym hitem jest rejestratorka, która najpierw chciała żebym jej kupiła fajki(!) a potem na ucho mówiła, "rodź pani przez cc bo jak Ci się jakaś koło męża zakręci po porodzie..." O_o
Nalunia, Anga1989, krolikan, mamakejti, megi78, Muszka15, sisi, Leoparde, cookiemonster, Selja, Solane, Marciiik, DTEM lubią tę wiadomość
Oleczka ur. 10.06.2017
-
asiczka suuuper gratulacje córeczki - najważniejsze że zdrowa!, u nas mam nadzieję że pojutrze też znowu potwierdzi córę doktorek hahah rejestratorki... niezła
-
My sobie odpuszczamy detektor oddechu i nianię. Jestem cały czas z dzieckiem, będziemy spać w jednym pokoju i nie widzę sensu kupowania tego urządzenia.
Co do kosmetyków, ja używam z HIPP pielęgnacyjnego żelu do kąpieli i mleczka do ciała z tej firmy. Mają dobry skład. Kilka razy zdarzyło się użyć emolientów.Muszka15 lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, trzymali mnie 4h. Usg miałam 3 robione przez 3 lekarzy i okazało się, że mamy Zespół przetoczenia krwi między płodami. Jedna waży 238g a druga 197g. Za tydzień kolejne usg, jak się pogorszy to czeka mnie operacja rozdzielenia dzieci w brzuchu laserem.
Jestem załamana i łzy lecą... -
A wiec jestem:-) i przeczucia sie sprawdzily bedzie chlopak wszystko wporzadku mamy 250g
Te klucia wzgorka normalne. Kregoslup mam oszczedzac i l4 na 3 tygodnie.
Najpierw byl 80% chlopak a potem tak sie rozkraczyl ze watpliwosci niebyloWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:31
Nalunia, sisi, bulkaasia, krolikan, kruszynka5, megi78, Selja, Marciiik, SteveS, DTEM, Marzenie27 lubią tę wiadomość
-
Bulkaasia... trzymajcie się.. Wiem, że łatwo gadać, ale tu naprawdę wszystkie trzymamy mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze.. i na pewno będzie!!!!! a lekarze przecież wiedzą, co robić.. Pewnie jak nawet będą musieli zrobić tą operację, to tylko po to, żeby było lepiej.. Staraj się być dzielną - dla wszystkich Twoich dziewczyn!
bulkaasia lubi tę wiadomość
krolikan
-
Bulkaasia,tak wlasnie zaczynalam sie martwic co Was tak trzymaja...rozdzielanie laserem? Pierwsze slysze,nie bede cisnac glupot bo nic kompletnie na ten temat nie wiem ale skor da sie zrobic cos jeszcze w lonie to chyba wiedza co robia?.. jest mozliwe ze pociagniecie tak do bezpiecznego momentu gdyby za tydzien bylo w miare?... trzymam kciuki za spokojny sen,bo wiem ze bedziesz sie martwic i stresowac mimo wszystko,musimy ufac ze skoro medycyna poszla tak daleko to wybrniecie z tego obronna reka....przytulam mocno...
Kaktus,asiczka,gratuluje Wam zdrowych dzieciakow!bulkaasia lubi tę wiadomość
-
Bulkasia trzeba być dobrej myśli kochana - domyślam się że jest wam ciężko, ale musicie dać radę!!! wierzę że będzie dobrze!!! musi być!
Kaktus gratulacje synka )!!! niech rośniebulkaasia lubi tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Jestem po wizycie, trzymali mnie 4h. Usg miałam 3 robione przez 3 lekarzy i okazało się, że mamy Zespół przetoczenia krwi między płodami. Jedna waży 238g a druga 197g. Za tydzień kolejne usg, jak się pogorszy to czeka mnie operacja rozdzielenia dzieci w brzuchu laserem.
Jestem załamana i łzy lecą...bulkaasia lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp