X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już praktycznie wszystko co Muszka pisała oprócz kosmetyków.

Mam nianie z monitorem po synku (tzn ona cały czas w użytku). Mamy Angel Care ac1100.
    Bujaczek mam zwykły z Fisher price.
    Termometr póki co odpuszczam. Mam w domu elektroniczny.
    Wanienki mam dwie.

Kosmetyki kupię w Polsce z Babydream. Tylko w sumie żel do mycia. Nie chce nic więcej na początek.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,a ta niania to ogolnie jest ok,jestescie zadowoleni? Ma dobry zasieg? No i czy swiatelko ma jakies,ze w nocy widzisz dokad zmierzasz?;)

0MPT.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zadowolona ;)
    Zasięg mam w całym domu plus cześć ogródka.
    Tak ma lampkę taka delikatna ale ja prawie wogole jej nie włączam ;)
    Dla mnie ważna jest też kamerka.

Muszka15 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• monika91 Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam monitor oddechu Babysense 5 w komplecie z nianią elektroniczną. Kupiłam mojemu bratankowi - chrzesniakowi jak się urodził i bratowa była bardzo zadowolona, spała spokojnie od początku. Teraz mi oddała więc czeka na na mojego maluszka także ja też na pewno będę używać od pierwszych dni.
    A bratowa właśnie mi opowiadała że jej koleżanki z pracy dziecko miało bezdech w nocy a dzięki monitorowi szybko mogli zareagować. Oby nigdy się u nas nie przydał ale wolę mieć w razie czego.

f2w3rjjgr0mcb3mw.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też planujemy zakup monitora oddechu i nianię elektryczną. Maleństwo będzie z nami spało w sypialni ale będę pewnie msza jak będę miała monitor i nianię, także za każdą rekomendację będę wdzięczna.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, Zoja(!) - jak tam po wizytach???

Melduję się po połówkowym usg, dzidzia brykała na całego, a najchętniej pokazywała nam swoje stópki :D i trzeba było długo badać wszystkie parametry. Wymiary w normie :) usilnie dopytywałam moją gin o płeć, bo ona taka małomówna, no i mówię "pani doktor czy już możemy zacząć kupować różowe ubranka, bo nie ma siusiaka??" to powiedziała, no możecie. A ja to się teraz boję żeby gdzieś tam nie wyrósł :D chociaż w moim śnie wyśniłam dziewczynkę!
    Największym hitem jest rejestratorka, która najpierw chciała żebym jej kupiła fajki(!) a potem na ucho mówiła, "rodź pani przez cc bo jak Ci się jakaś koło męża zakręci po porodzie..." O_o :D

Nalunia, Anga1989, krolikan, mamakejti, megi78, Muszka15, sisi, Leoparde, cookiemonster, Selja, Solane, Marciiik, DTEM lubią tę wiadomość

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiczka suuuper :) gratulacje córeczki - najważniejsze że zdrowa!, u nas mam nadzieję że pojutrze też znowu potwierdzi córę doktorek :) hahah rejestratorki... niezła

[img][/img]
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sobie odpuszczamy detektor oddechu i nianię. Jestem cały czas z dzieckiem, będziemy spać w jednym pokoju i nie widzę sensu kupowania tego urządzenia.

Co do kosmetyków, ja używam z HIPP pielęgnacyjnego żelu do kąpieli i mleczka do ciała z tej firmy. Mają dobry skład. Kilka razy zdarzyło się użyć emolientów.

Muszka15 lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, trzymali mnie 4h. Usg miałam 3 robione przez 3 lekarzy i okazało się, że mamy Zespół przetoczenia krwi między płodami. Jedna waży 238g a druga 197g. Za tydzień kolejne usg, jak się pogorszy to czeka mnie operacja rozdzielenia dzieci w brzuchu laserem.
    Jestem załamana i łzy lecą... :( :( :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec jestem:-) i przeczucia sie sprawdzily bedzie chlopak :-) wszystko wporzadku mamy 250g :-)
    Te klucia wzgorka normalne. Kregoslup mam oszczedzac i l4 na 3 tygodnie.
    Najpierw byl 80% chlopak a potem tak sie rozkraczyl ze watpliwosci niebylo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:31

Nalunia, sisi, bulkaasia, krolikan, kruszynka5, megi78, Selja, Marciiik, SteveS, DTEM, Marzenie27 lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Bukkasia teraz przeczytalam a ja tu uchachana wyskakuje. Trzymam mocno za Was kciuki. Moze glupie pytanie ale co ten zespol oznacza?

bulkaasia lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia... trzymajcie się.. Wiem, że łatwo gadać, ale tu naprawdę wszystkie trzymamy mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze.. i na pewno będzie!!!!! a lekarze przecież wiedzą, co robić.. Pewnie jak nawet będą musieli zrobić tą operację, to tylko po to, żeby było lepiej.. Staraj się być dzielną - dla wszystkich Twoich dziewczyn!

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Bulkaasia tulę Cię mocno, nawet nie wiem co napisać...

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia,tak wlasnie zaczynalam sie martwic co Was tak trzymaja...rozdzielanie laserem? Pierwsze slysze,nie bede cisnac glupot bo nic kompletnie na ten temat nie wiem ale skor da sie zrobic cos jeszcze w lonie to chyba wiedza co robia?.. jest mozliwe ze pociagniecie tak do bezpiecznego momentu gdyby za tydzien bylo w miare?... trzymam kciuki za spokojny sen,bo wiem ze bedziesz sie martwic i stresowac mimo wszystko,musimy ufac ze skoro medycyna poszla tak daleko to wybrniecie z tego obronna reka....przytulam mocno...

Kaktus,asiczka,gratuluje Wam zdrowych dzieciakow!

0MPT.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkasia trzeba być dobrej myśli kochana - domyślam się że jest wam ciężko, ale musicie dać radę!!! wierzę że będzie dobrze!!! musi być!

Kaktus gratulacje synka :))!!! niech rośnie :)

[img][/img]
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia, jesteśmy z Tobą myślami i sercem, na szybko poczytałam o tym zespole i operacja daje chyba najlepsze efekty i szanse że potem będzie z obojgiem wszystko ok.
    Przytulam :*

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wlasnie czytam,ze ten laser daje najwieksza szanse sukcesu...napewno wiedza co robia &&&

0MPT.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkasia jestem myślami z wami i trzymam kciuki żeby jednak operacja nie była potrzebna!!

Kaktus gratuluję synka :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Jestem po wizycie, trzymali mnie 4h. Usg miałam 3 robione przez 3 lekarzy i okazało się, że mamy Zespół przetoczenia krwi między płodami. Jedna waży 238g a druga 197g. Za tydzień kolejne usg, jak się pogorszy to czeka mnie operacja rozdzielenia dzieci w brzuchu laserem.
    Jestem załamana i łzy lecą... :( :( :(
    Kochanie nie placz ! Bedzie dobrze !!!!! Mudi byc . Dziewczynki sa silne <3

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane za słowa otuchy i wsparcie. Naprawdę doceniam i jest mi trochę lepiej. Głowa mi zaraz eksploduje chyba, mąż na necie czyta o tym bo ja już nie mam siły :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ