X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga może zwolnij troszkę i więcej poodpoczywaj :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, u mnie noc do dupy :(
    Z mężem rozmawialiśmy, pocieszalismy się i dużo czytaliśmy. Jestem trochę spokojniejsza, co ma być to będzie...

Kciuki za dzisiejsze wizyty i życzę samych dobrych wieści!!!

megi78 lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super rzeczy kupujecie wiec i chyba ja coś niedługo kupie jak się wybiorę na spokojne zakupy..męża siostra mówi , że "dziwna" jestem ze jeszcze nic nie kupilam no ale już chyba można i nawet powinno się bo mówią żeby za wcześnie tez nie kupowac..
    A jeszcze wczoraj równo nad pępkiem jakieś 3 - 5 cm coś mnie ze 2 razy w łóżku nie wiem sklulo, kopnelo czy cos ale ja jeszcze typowych ruchów nie czuje, jedynie takie smyranie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:45

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga i Mania - po prostu relaksyna zaczyna działać.....ja wczoraj z leżanki wstać nie mogłam po 45 min. masażu obręczy barkowej i łydek, po prostu mięsień "dupny" mi odmówił i biodra...kość łonowa zaczyna się powoli rozchodzić, pomacajcie się dokładnie, czy "szparka" pod wzgórkiem łonowym jest wyczuwalna, ja miałam z centymetr przerwy w ciąży z córką, az sie bałam dotykać....ale all się zlazło ze sobą;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Nicka90 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 12:56

bulkaasia lubi tę wiadomość

km5smg7ypbbal4gr.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Bulkaasia, trzymam kciuki, wszystko na pewno będzie dobrze. Wazne, że jest to zdiagnozowane, może wcale nie trzeba będzie zabiegu? A skoro daje duże szanse powodzenia, to nawet w razie, gdyby był - wszystko będzie ok.

Ja wczoraj miałam mega bóle w pachwinach i taki ćmiący, napadający ból w lewej pachwinie, az na biodro. Przeszło mi dopiero po wizycie w toalecie i Espumisanie, ale czuję, że znów mnie łapie - podejrzewam, ze to też kwestia małej ilości ruchu i pozycji siedzącej w pracy. Dziś więc pracuje w pozycji półleżącej ;) Ale koszmary w nocy miałam straszne... Połówkowe dopiero 27 lutego.

bulkaasia lubi tę wiadomość

KgXdp1.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe ze na tym etapie tzn jutro zaczynam 18 tydz dziecko może mocno kopnąć ? Bo teraz jak się szybko podnioslam i podparlam ręką w łóżku to po lewej stronie równo z pępkiem jakby coś mnie kopnelo- walnelo aż się wystraszylam ale teraz jak leżę to nic tylko jak się podparłam..i wczoraj raz jak się kładlam spac..

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bułkaasia- kochana, nie stresuj się kochana. Lekarze napewno zrobią wszystko aby dziewczynki się prawidłowo rozwijały- to jest trudne, wiem ale trzymaj się, a ja i moje bliźniaki trzymamy kciuki z całych sił!!!! Pamiętaj, że jesteś silną kobietą i DASZ RADĘ!!!!

Marcik i Rosax i reszta dziewczyn, metę macie u mnie zapewniną i nawet zlot lipcówek możemy zrobić!!!!

Marciiik, bulkaasia lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i Tu ;)

Wszystkim obolalym życzę powrotu do sprawności :)

Niewyspamym drzemki :)

Wizytujacym samych super wieści!!

Ja w miarę ok tylko ten katar nie daje żyć :( już krwią smarkam. Synek też chyba coś złapał bo gorzej spał. Musimy się kupować do wtorku. Dziś pakujemy paczkę z rzeczami do Pl dla kuriera bo lecę sama z synkiem i nie będę dźwigać walizki. A paczkę z domu do domu mi wniosa. Więc dziś busy Day ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Majetta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to dziewczyny od dwóch dni mam takie zakwasy na rękach i w okolicach łopatk, że szok o.O a niczego nie dźwigałam, nawet zakupów nie robiłam :p

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dtem zlot lipcowek u ciebie ?? I morze ? <3 ogarnac jakies domki i w sumir czemu nie.

Ja sie witam dzis w 19 tygodniu!!!
    A tatus wczoraj poczul pierwszego kopniaka !

sisi lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Dzisiaj doszedł ból karku aż po łopatki a w sumie wrócił bo takie bóle miałam na początku ciąży bo i to uczucie zakwasów na brzuchu, chociaż były słabsze i szybciej minęły bo wczoraj mniej chodziłam tzn tylko z psem byłam rano i wieczorem. Więc może ostatnio za bardzo szalałam ;)
    Anga, ja wczoraj lekarzowi mówiłam o swoich odczuciach z bólem brzucha - też uczucie jak zakwasy, napięcie, czasami trochę twardy, ból jak na okres czasami. I powiedział, że badanie zweryfikuje czy coś się dzieje czy to "tylko" subiektywne" odczucia. I dlatego znowu sprawdził mi szyjkę mimo iż na ostatniej wizycie 27.01 była ok i bardzo dokładnie wszystko posprawdzał na USG i uznał, że to widocznie moje odczucia i jest ok. Po prostu zapisz sobie to na karteczce (ja tak robię, żeby nic nie umknęło), z dokładnym odczuciem - że zakwas, czy napięcie i zapytaj na wizycie następnej o to. Na pewno wszystko jest ok, ale zawsze trzeba lekarzowi powiedzieć. Mojemu ginekologowi wczoraj powiedziałam, że przypuszczam, że jak się mnie już pozbędzie to będzie szampan, kawior i imprezka i zaczął się śmiać. Normalnie pacjentki są u niego ok. 10-15 min, ja wczoraj byłam ponad 40 :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu. Cudownych wieści z wizyt i dobrego samopoczucia Wam życzę <3

Anga1989, Nalunia, kruszynka5, Marciiik, Pikcia lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie zapytam na pewno, chociaż pewnie tak jak piszesz - to całkiem normalne. Tym bardziej, że na ostatniej wizycie pytałam się mojej ginki i wszystko jest jak w najlepszym porządku ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe ze na tym etapie tzn jutro zaczynam 18 tydz dziecko może mocno kopnąć ? Bo teraz jak się szybko podnioslam i podparlam ręką w łóżku to po lewej stronie równo z pępkiem jakby coś mnie kopnelo- walnelo aż się wystraszylam ale teraz jak leżę to nic tylko jak się podparłam..i wczoraj raz jak się kładlam spac..

Kruszynka to moja pierwsza ciąża a juz od 17 tyg czułam wyraźne ruchy nie do pomylenia z jelitami, a w 18 tyg mała tak brykała że jak leżałam to widział mąż wystającą na 1-2 sekundy kulkę raz po prawej raz na środku :) mała czasami tak szybko się przemieszcza z porządnymi kopami nagłymi że myślę że ona chce wyjść juz hehe szaleństwa wieczorne i nocne opanowałą do perfekcji :) to dzięki temu że łożysko mam z tyłu i nie ma żadnej amortyzacji mała z przodu, dlatego tak wyraźnie ją czuję od początku - cudne uczucie :)

[img][/img]
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się skontaktowałam z moim w sprawie tego bólu, bo wczoraj był bardzo silny, a dziś jest falowy, napadowy i ćmiący. I wysłał mnie do rehabilitanta, bo mnie już we wczesnej ciąży też kręgosłup bolał. Teraz ladniejsza pogoda, więc zacznę też więcej spacerować, ale mimo wszystko pójdę do gabinetu sprawdzonego u siebie w mieście, może coś na to pomogą.

Mam natomiast wrażenie, że dziecko mi leży jakoś w poprzek, z nogami w dolnej lewej stronie, a rękami w prawej górnej, bo tak czuję ruchy ;)

KgXdp1.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Kruszynka to moja pierwsza ciąża a juz od 17 tyg czułam wyraźne ruchy nie do pomylenia z jelitami, a w 18 tyg mała tak brykała że jak leżałam to widział mąż wystającą na 1-2 sekundy kulkę raz po prawej raz na środku :) mała czasami tak szybko się przemieszcza z porządnymi kopami nagłymi że myślę że ona chce wyjść juz hehe szaleństwa wieczorne i nocne opanowałą do perfekcji :) to dzięki temu że łożysko mam z tyłu i nie ma żadnej amortyzacji mała z przodu, dlatego tak wyraźnie ją czuję od początku - cudne uczucie :)

Właśnie wczoraj jak się położyłam i w pokoju bylo ciemno, a podparlam się chyba za gwałtownie na łokciu -to aż się wystraszylam tak jakby ktoś mnie uderzył czy co..no ale chyba to normalne skoro piszesz..a dzisiaj rano to samo uczucie ale to sekunda potem cisza nic nie boli itd..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:03

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie się te mocniejsze kopniaki skończyły. Dalej czuje takie laskotanie i nic wiecej. Chyba ze mała bryka w nocy to by pasowalo skąd ten obolały brzuch rano hehe ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dotarłam wczoraj na Mazowsze. Wieczorem mąż dzwonił ze juz odczuwa brak mojej obecności w domu i nie wie czy wytrzyma 1,5 tygodnia beze mnie. Szybko podzialalo ;) moja psinka też czuje ze pani nie ma w domu.

Nadrobilam przed chwilą forum, sporo tego naprodukowalyscie, zaraz będę nadrabiać fejsa ;)

Bulkaasia tak jak dziewczyny pisały, będzie dobrze, również trzymam kciuki.

Któraś z was pytała się o Etiaxil - gdzieś czytałam ze należy unikać w pierwszym trymestrze a później można, ale ja dla pewności odstawiłam go całkowicie, nad czym ubolewam, bo tylko to na mnie działało.

Miłego dnia życzę :)

Pikcia, bulkaasia lubią tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam różne bóle ze wszystkich stron, rozciągania, kłucia, gniecenia :) ale na przykład u mnie widac tego efekty po szyjce- na początku miała 3cm, potem cudownie urosła do 5cm a teraz ma 2,6 i sama nie wiem co o tym myslec. W pierwszej ciazy tez miałam takie bóle, nikt mi nigdy szyjki nie badał (UK) a ciąże donosiłam, wiec staram sie tym nie przejmować ale tez sie nie forsować, pewnie tak jest najbezpieczniej. Co do kopniaków to ja czuje wyraźnie od około 18 tyg, teraz dostaje juz porządne kopy- szczególnie wieczorem i w nocy w brzuchu tance i impreza, a ja spac bie moge. Wczoraj według usg mała ważyła 560 gram, wiec takie pol kilo juz czuć porządnie! A co dopiero jak urośnie do 3-4kg...

‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ