X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany bulkaasia, trzymam kciuki najmocniej jak umiem. Dziewczynki mają tutaj taką armię ciotek kciukotrzymaczek ze nie ma mocnych, z naszą pozytywną silą nie ma co dyskutować!!! Jesteś na pewno w najlepszych rękach, lekarze pokierują, będzie dobrze - MUSI!!! :*

bulkaasia lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na szybko: jestem po wizycie, wszystko ok. Mała ma 280g, ponad 20cm długości, lekarz posprawdzał i szyjkę znowu (46mm), długa zamknięta i przepływy krwi i wszystko ok. Dziecko standardowo współpracować nie chciało :) powiedział, żę mam z Małą przeprowadzić poważną rozmowę;)
    Bulkasia, nie mam pojęcia co Ci napisać, wierzę, że będzie ok!!!

krolikan, Nalunia, kruszynka5, Anga1989, megi78, Selja, bulkaasia, mamakejti, Marciiik, asiczka11, Mania25, SteveS, sisi, Marzenie27 lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia wierzę że wszystko będzie dobrze!!! Trzymam za Was kciuki!

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia kochana z całego serca trzymam za was kciuki!! Dziewczynki są bardzo silne więc wszystko musi być dobrze :*

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• evcikm81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia trzymamy wszystkie kciuki za twoje kruszynki,a Ty postaraj się troszkę uspokoić jesteś w dobrych rękach i zrobią wszystko,żeby bylo dobrze.
    Buziaki Kochana

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia będzie dobrze musi być również trzymam za Was kciuki &&

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się cała obolała jakby mnie jakieś stado rozjechało. :/ czyżby słabsze uroki ciąży dawały znać o sobie? Hmm...

Bulkaasia - Ty i Twoje dziewczyny jesteście silne! Dacie rade to przejść w trójkę <3 wiem, Nam się tu wszystkim łatwo mówi ale tak jak lottinka napisala: my tu mamy takie siły, że bedziemy Wam dodawać siły i otuchy do walki ;) tak wiec, tule Cię mocno forumowo <3 <3 <3

Dla reszty dziewczyn ogromne gratulacje z wizyt ;)

Do moich połówkowych jeszcze z 2 tygodnie czekania a no i się pochwalę, że wczoraj dzwoniłam dopytywać się o tą płytkę z wizyty.
    2D kosztuje 40zl
    3D kosztuje 100zl
    No i wybieram 3D z moja malutką księżniczką <3

Dzisiaj też będę mieć co robić. Przychodzi mi łóżeczko :) muszę sobie dokladnie pooglądać co mi tam poprzychodzi bo cały zestaw 22elementowy kupiliśmy :P
    A ten wózek też powinien w piątek przyjść. Mooooże w sobote :P

Powiem Wam, że uświadomiłam sobie wczoraj wieczorem jedna rzecz.
    Mianowicie luty powoli się kończy. A od 1 marca zostaną Nam w sumie tylko 4 miesiące! Bo lipiec już będziemy mogły zaliczyć do ostatecznego odetchnięcia, odpoczynku i odliczania do porodu ;)

Tak więc dziewczynki. Coraz bliżej spotkania z Naszymi pociechami <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj jako pierwsza, bo coś spać nie mogę.
    Evcik 1kaktus i cookimonster gratuluję wizyt.
    Bulkasia musi być wszystko dobrze ważne ze jesteście pod kontrolą, a lekarze mają na bank wprawę więc musi być dobrze. No chyba że okaże się że operacja nie potrzebna to wogole będzie doskonale czego wam z całego serducha życzę.
    Miłego dnia dziewczyny :)
    Boże jak ten czas wolno idzie gdy czeka się na tak ważne wiadomości. Szkoda ze nie było możliwości żadnego Fisha w tym szpitalu . Te 2 tyg to cała wieczność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 05:55

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Dzisiaj zaczynam 20 tydzień ciąży - teraz to już tylko z górki :-)

Anga1989, megi78, Marciiik, asiczka11, Paula55, DTEM, Selja, krolikan lubią tę wiadomość

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia- trzymam za Was kciuki, na pewno masz tam świetnych, doświadczonych fachowców, ktorzy sie dobrze Wami zaopiekują! Życzę Wam duzo siły a Tobie przede wszystkim wsparcia od bliskich i naprawde mocno trzymam za Was kciuki!

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam miec wczoraj połówkowe, ale nic z tego nie wyszło. Wzięliśmy ze soba synka, zeby popatrzył na dzidzie i tak sie rozdarł jak wszedł do gabinetu i zobaczył, ze leżę na kozetce, ze za nic nie mogliśmy go uspokoić! Mój maz wkoncu z nim wyszedł to darł sie i walił w drzwi! Lekarz za bardzo nie mógł sie skupić, ja zestresowana, maz jeszcze bardziej bo urwisa nie mógł uspokoić. W koncu pomierzyl wszytsko i jak stwierdził wszystko jest ok i na swoim miejscu ale połówkowe powtórzymy jeszcze na następnej wizycie bo w takich warunkach sie nie da :) Synek zanosił sie jeszcze cała drogę do domu, biedny. Tak wiec na następnej wizycie bedziemy sprawdzać jeszcze dokładniej. W dodatku mała odwróciła sie do nas tyłkiem i za nic nie chciała pokazać co ma miedzy nogami, wiec dalej nie mamy pewności czy to dziewczynka. Tak nas dzieci wczoraj załatwiły!

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia trzymam za Was mocno kciuki wierzę, ze wszystko zakończy się pomyslnie. Ja juz mam stresa przed jutrzejsza wizytą.Zanim zaszlam w ciążę to byłam przekonana,ze jak tylko się dowiem o ciąży to będę fruwac z radosci. Tymczasem od samegi poczatku towarzyszy mi mega strach o malenstwo i w pelni nie mogę sie cieszyc ciąża. Jak to moj M okreslil jestem specjalistka w wyszukiwaniu problemow tam gdzie ich nie ma:)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia, my tu Cie wszystkie będziemy wspierać i mocno trzymać kciuki za Ciebie i Twoje Dziewczynki. Postaraj się nie martwić na zapas, bo przecież Maluszki też to odczuwają. Będę się za Was modlić, aby wszystko było dobrze i żadna operacja nie była potrzebna. Trzymaj się, kochana :)

Dziewczynki, gratuluję udanych wizyt :) Jakie te Wasze dzieciaczki są już duże :)

Anga, szalejesz z tymi zakupami ;) Ja z ciążowych zakupów, to jak na razie koszulkę do karmienia sobie sprawiłam. O zakupach dla Maleństwa jakoś nie myślę jeszcze... Chyba jakaś nienormalna jestem :D

A za wizytujące dziś &&& mocno trzymam kciuki :)

Miłego dnia :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Solane Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkasia wierze mocno ze bedzie dobrze. Wspieram!

w57v9n73n742fstj.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia tak bardzo mi przykro, że musisz przechodzić przez takie chwile!!! Przeczytałam pare słów co do oznacza i trzeba się cieszyć, że jeśli okaże się, że trzeba interweniować, to ważne, że nieprawidłowości zostały zdiagnozowane! Wiem, że lepiej gddyby nic takiego nie miało miejsca, ale jeśli coś się dzieję, to tak ważne, że macie możliwość leczenia! Trzymam kciuki, by wszystko się ułożyło!!! Bądźcie silni! Przytulam Cię!

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski!

U mnie noc w tył, bo Młoda miała koszmary i glut jej spływał do gardła.....

bulkaasia - dobrze, że jest diagnoza, lekarze nie takie cuda wyprawiają teraz, leżałam na patologii z dwoma dziewczynami z bliźniacza przetoką, też się stresowały, a lekarze uspokajali, Skarbie Twoje Girls są równie silnie jak Ty! Będzie dobrze! Zaufaj Sile Wyższej!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia i ja za Was trzymam kciuki! Mocno!

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Witam się cała obolała jakby mnie jakieś stado rozjechało. :/ czyżby słabsze uroki ciąży dawały znać o sobie? Hmm...

Anga a co dokładnie Ci dolega? Ciąg dalszy wczorajszych dolegliwości?

Dziś podzielam Twoje średnie samopoczucie :( W ogóle oboje nie mogliśmy spać w nocy, ciągle z boku na bok się przewracaliśmy. Pewnie z przejedzenia. Choć wszyscy u nas średnio nastawieni po porannych pobudkach, więc może jednak jakaś pełnia czy cuś? I chyba coś mi się z biodrami zaczęło dziać, bo jak leżałam to czułam takie rozciąganie i jakbym miała zakwasy. Ale nic nie boli i chodzę sobie normalnie i po wstaniu nic nie czuję.

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Anga a co dokładnie Ci dolega? Ciąg dalszy wczorajszych dolegliwości?

Dziś podzielam Twoje średnie samopoczucie :( W ogóle oboje nie mogliśmy spać w nocy, ciągle z boku na bok się przewracaliśmy. Pewnie z przejedzenia. Choć wszyscy u nas średnio nastawieni po porannych pobudkach, więc może jednak jakaś pełnia czy cuś? I chyba coś mi się z biodrami zaczęło dziać, bo jak leżałam to czułam takie rozciąganie i jakbym miała zakwasy. Ale nic nie boli i chodzę sobie normalnie i po wstaniu nic nie czuję.

Dzisiaj doszedł ból karku aż po łopatki a w sumie wrócił bo takie bóle miałam na początku ciąży bo i to uczucie zakwasów na brzuchu, chociaż były słabsze i szybciej minęły bo wczoraj mniej chodziłam tzn tylko z psem byłam rano i wieczorem. Więc może ostatnio za bardzo szalałam ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ☺ kciuki za wizytujace & &
    Wczoraj coś internet szwankowal.. teraz zostalam trochę w Polsce u rodziców wiec jest fajnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:37

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ