X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Wejdz sobie na tabelke Lipcówek ;)
    Tam możesz uzupełnić dane i podgladnac daty porodów ;)
    A gdzie ta tabelka?

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    A gdzie ta tabelka?

Prosze :)
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rrLKHzdHRn61FwUbeb4fFH9Gdj3ZobNqbFBxJoVqK2c/edit?usp=drivesdk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 10:10

onaa123 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś w maju chce kompletowac już rzeczy do torby. Wychodze z założenia ze im wcześniej tym lepiej, a w 7. Miesiącu też się rodzą wcześniaki.

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ale macie temat na tapecie :). Wyprawka ja też zamierzam pakować torbę po 17 maja czyli po USG 31 tc. mając doświadczenie z poprzednią ciążą poród 35 tc uważam, że to bardzo optymalny czas, więc pomysł Mani uważam za jak najbardziej słuszny :).
    Co do snów z finiszem też je miewam i uważam, że są doskonałe :)
    Bulkasia trzymam kciuki za dzisiejsze usg
    DTEM również trzymam kciuki za wizytę u neurologa :)
    Kto dziś wizytuje, to też myślę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde, to taka jednorazówka :D

matodress_-_sukienka_do_porodu_ma-142-kpkw-001_ma-142-kpkw-002-587x1024.jpg

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 - dzięki :) a tak w ogóle, to bardzo fajne tabelki :) ja miałam pierwszy termin na 19 lipca, teraz na 18 lipca :)
    Te które są w ciąży pierwszy raz, kiedy poczułyście pierwsze ruchy? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze ok. 18 tygodnia :) ale to takie smyrania, bulgotanie jak w jelitach :D

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze puk puk poczulam w 20 tyg. Maly nierozdrabnial sie z bulgotanianiem odrazu zaczal pukac :-P

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszego kopa (ale już takiego porządnego) poczułam ostatniego dnia 19. tygodnia :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze puknięcie 18+2 (aż sobie zapisałam :D )

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Ja jakoś w maju chce kompletowac już rzeczy do torby. Wychodze z założenia ze im wcześniej tym lepiej, a w 7. Miesiącu też się rodzą wcześniaki.

Mania, ja już się na tyle zestresowałam, że doczytałam, iż wcześniaki rodzą się po skończonym 22 tygodniu....do 37, potem to już dzieci o czasie, a wcześniej -poronienia....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 11:51

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze "smyrniecie" poczułam bardzo wcześnie bo aż w 13+1, kolejne tydzień później. Możliwe, że przez to, że mam łożysko na tylnej ścianie. A takie puk puk poczułam w 17+2 ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na tylnej ścianie i poczułam pierwsze takie bulgotanie, gilgotanie w 17t6d według OM, ale to nie regularne było, nie codziennie, a od 20t3d już regularnie codziennie, czyli niedawno :) i to już takie pukanie i czasami smyranie :) to bardzo miłe uczucie hihi <3

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    onaa123 ja pierwsze delikatne ruchy poczułam w 17tym a mocniejsze zaczęły się od 19tego :)

Bułkaasia powodzenia :*

Dziewczyny nie uciekajcie tak z forum :(

Coś czuję, że ze strachu też zacznę kompletować torbę jak skończę 30ty tydzień :)

Mam takie pytanie mnie nurtujące :D zwłaszcza do mam już rodzących, te koszule do porodu to są takie na raz że potem idą do kosza czy dalej ich używałyście? :)

Jak cc- to i tak dostajesz szpitalną operacyjną, a jak sn - ja rodziłam w swojej bawełnianej z sową, którą mam i nosze do dzisiaj;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Mania, ja już się na tyle zestresowałam, że doczytałam, iż wcześniaki rodzą się po skończonym 22 tygodniu....do 37, potem to już dzieci o czasie, a wcześniej -poronienia....

Wow, to jeszcze lepiej... Ale to przecież nie znaczy, że któraś z nas tak wcześnie urodzi! :) Mamokejti, proszę, nie martw się zanadto! Dobrze się czujesz, nie masz zagrożenia porodem w najbliższych tygodniach, więc wszystko będzie dobrze :*
    Ale dobrze wiedzieć, że tak wcześnie można uratować dziecko! :) Dla Ciebie to w sumie już, ja jeszcze trochę i można troszkę zmniejszyć obawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 12:44

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Wow, to jeszcze lepiej... Ale to przecież nie znaczy, że któraś z nas tak wcześnie urodzi! :) Mamokejti, proszę, nie martw się zanadto! Dobrze się czujesz, nie masz zagrożenia porodem w najbliższych tygodniach, więc wszystko będzie dobrze :*
    Ale dobrze wiedzieć, że tak wcześnie można uratować dziecko! :) Dla Ciebie to w sumie już, ja jeszcze trochę i można troszkę zmniejszyć obawy :)

ja to wszystko musze ogarnąć zawsze, wszystkie scenariusze obmyśleć...zdrowe to nie jest, ale taka moja porąbana natura...na ostatnim usg tydzień temu gin obliczył mi ryzyko porodu przedwczesnego na 1,6%, ale ja i tak czytam o wcześniakach...
    ciekawa statystyka: spośród dzieci urodzonych w 22 tc odsetek uratowanych w PL to 2%, a tych urodzonych w 28 tc - już 25%, generalnie oddech głębszy po 28 tc

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech to rzeczywiście słabiutko :/ No nic, dotrwamy sobie spokojnie do 28. tygodnia, potem przekroczymy 30. i lata świetlne potem doczołgamy się do 37. i odetchniemy z ulgą :) Będzie dobrze, musi być!!!! :)

Ja też mam zapędy pesymistyczne, ale nazywam to realizmem, bo lepiej brzmi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 12:59

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,u nas chyba nie ratuja do 24 tyg....z tego co czytalam,ale nie znam detali...w sensie moze farmskologivznie beda jakos podtrzymywac .zeby do samego porodu nie doszlo..hmm

Ja torbe do szpitala to nie wiem kiedy...zabardzo nie wiem co mi tam potrzeba,ciuszki i pieluszki swoje mialam z corka to teraz pewnie tez,jakies podklady na lozko mialam i jednorazowe majty,plus duze podpaski...wiec i tym razem to kupie...jedna jakas koszulencja na wszelki wypadek a tak to dres albo legginy i tunika...wtedy jak cewnik wyjeli to w dresie bylam,w pizamach nikt nie siedzial..jedynie kilka h po samej cc jak wyskoczylam z tej szpitalnej szmatki to poki cewnik byl to tez koszule zalozylam wiadomo...wogole to nie wiem czy teraz po cc tez sie idzie na drugi dzien do domu? Wiem ze jak sa problemy z karmieniem to zostawiaja czasem dluzej w szpitalu bo po sn to po 6h wychodza....

Ogolnie juz bym chciala ten 30 tydzien zeby dziecko mialo fajne szanse...takie mam odliczanie

0MPT.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ale tematy :D ja teraz czuję że troszkę wyluzowałam odkąd czuję ruchy małej czyli 16tc, zawsze jak coś mnie niepokoi to się kładę i jak mała się rusza to od razu złe myśli sobie idą :) jestem ciekawa jakie będzie miała włoski jak będzie wyglądać, Boże to jest niesamowite że urodzi się taka mała istotka, która teraz siedzi sobie w brzuszku :) dla mnie ciąża to jakiś cud natury - największe szczęscie jakie może spotkać człowieka, pal licho wygraną 6 w totka :D może dlatego tak myślę bo sami się staraliśmy prawie 2 lata i całkiem naturalnie przed laparo 5 dni się dowiedziałam że jestem w ciąży, wczoraj znalazłam moje zachowane 3 sikańce w łazience na pamiątkę - aż się popłakałam :D

gabi544, elvira lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Hejka,u nas chyba nie ratuja do 24 tyg....z tego co czytalam,ale nie znam detali...w sensie moze farmskologivznie beda jakos podtrzymywac .zeby do samego porodu nie doszlo..hmm

Ja torbe do szpitala to nie wiem kiedy...zabardzo nie wiem co mi tam potrzeba,ciuszki i pieluszki swoje mialam z corka to teraz pewnie tez,jakies podklady na lozko mialam i jednorazowe majty,plus duze podpaski...wiec i tym razem to kupie...jedna jakas koszulencja na wszelki wypadek a tak to dres albo legginy i tunika...wtedy jak cewnik wyjeli to w dresie bylam,w pizamach nikt nie siedzial..jedynie kilka h po samej cc jak wyskoczylam z tej szpitalnej szmatki to poki cewnik byl to tez koszule zalozylam wiadomo...wogole to nie wiem czy teraz po cc tez sie idzie na drugi dzien do domu? Wiem ze jak sa problemy z karmieniem to zostawiaja czasem dluzej w szpitalu bo po sn to po 6h wychodza....

Ogolnie juz bym chciala ten 30 tydzien zeby dziecko mialo fajne szanse...takie mam odliczanie

Muszka, ja rodziłam co prawda 2 lata temu, ale po CC po 24h wypuścili mnie do domu, musiałam tylko siku zdobić sama- taki był wymóg. Ale rzeczywiście położne mówiły ze jezeli nie czuje sie pewnie z kp to moge zostac dluzej i oferowały pomoc. Po SN rzeczywiście babeczki juz po 6h wychodziły do domu.

Ja tez odliczam, a wszystko przez ta szyjkę. U mnie w głowie to wyglada tak, ze zaraz zaczynam 25 tyg i potem tylko 12 tyg i moge rodzic, to tak jakos lepiej brzmi :)

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ