Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaKami wrote:Po wizycie wszystko ok, szyjka ma nadal ponad 5 cm i zero rozwarcia. Oby jak najdluzej!!!
Pobrany posiew kontrolny z szyjki bo w wynikach kontrolnych ze szpitala wyszla jakas dziwna bakteria ktorej lekarz nie zna i nie moge na nia brac zadnego antybiotyku z antybiogramu. Mam nadzieje ze na dzisiejszym wymazie jej nie bedzie i w koncu bede miec czysty posiew:( juz mam dosc antybiotykow.
Dwa razy dziennie biore probiotyk dicoflor i dwa razy dziennie provag. Do tego mydelko naturalne z nanosrebrem, zel dopochwowy multi gyn actigel i dopochwowo vitagyn c krem. Mam nadzieje ze uda mi sie wkoncu zakwasic pochwe i wychodowac paleczki kwasu mlekowego zeby bakterie poszly precz.
Dzisiaj dorwalam w aptece lacto lady, zurawine z kwasem mlekowym, kosztuje troche mniej niz dotychczasowe probiotyki bo wydawalam na nie 30zl na 5 dni, a tutaj 27 zl niby na miesiac wiec zobaczymy:)
Kurcze AnnaKami, ale duzo musisz brać tych probiotyków i kosztują Cię mały majątek z tego co widzę! Super, ze szyjka taka długa, oby tak dalej!
Mi tez lekarz kazał brać jakiś probiotyk bo ostrzegał, ze przez luteinę moze sie cos przypaletac. Ide dzisiaj na wizytę i zobaczymy jak tam moja szyjka sie trzyma.
-
Nalunia wiem co czujesz u Nas tez prawie 2 lata starania a praktycznie po roku uslyszelismy ze niemamy zadnych szans na naturalne poczecie. Ale sie niepoddalismy i dalismy sobie jeszcze rok. Dla Nas jedyna nadzieja bylo invitro a tutaj wydarzyl sie maly-wielki cud i czekamy na Synka
Po drodze stracilismy Malenstwo, jak za drugim razem zobaczylam 2 kreski to tez sie poplakalam ze szczescia i gdyby nie to ze Maly sie tam rusza to dalej bym w to niewierzyla.Nalunia, Marciiik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tina85 wrote:Kurcze AnnaKami, ale duzo musisz brać tych probiotyków i kosztują Cię mały majątek z tego co widzę! Super, ze szyjka taka długa, oby tak dalej!
Mi tez lekarz kazał brać jakiś probiotyk bo ostrzegał, ze przez luteinę moze sie cos przypaletac. Ide dzisiaj na wizytę i zobaczymy jak tam moja szyjka sie trzyma.
Kochana kup sobie w aptece Lacto lady, to jest zurawina z probiotykami(lactobacilussy ) kosztuje jakies 30 zl na miesiac, czytalam o tym fajne opinie i sama stosuje od 2 dni bo majatek juz stracilam na provagu itp.Tina85 lubi tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
O, dzięki musze wypróbować!
Dziewczyny, czy któraś z Was miała zakładany pessar? Moja szyjka nadal lipna i lekarz dzisiaj zadecydował, ze moze szew nas ominie ale konieczny bedzie wlasnie pessar. Macie jakies doświadczenia z tym? Poza tym zwiększył dawkę luteiny, dorzucił douphaston i asparagin, ludzie zwariuje przez ta szyjkę!
-
Tina, ja miałam zakładany w pierwszej ciąży, ale to było prawie 11 lat temu... W 29 tc moja szyjka była już bardzo krótka i zaczęła się rozwierać. Przez 2 tygodnie leżałam wtedy w szpitalu, a ponieważ perspektywa kolejnych tygodni na oddziale mnie przerażała, to zadecydowano o założeniu pessara. Musiałam sama go sobie kupić (wtedy to był koszt ok.400 zł) i mi go założyli. Później musiałam się oszczędzać, ale poz tym nie było większych problemów. Jakoś w 36/37tc moja ginekolog na wizycie mi go ściągnęła i po jakimś tygodniu urodziłam I chyba musiałam jakieś globulki dopochwowo brać, żeby się jakaś infekcja nie przyplątała, bo to jednak ciało obce
Tina85 lubi tę wiadomość
-
Kochana u nas na belly w problemach i komplikacjach jest watek niewydolnosc szyjkowa i tam wiekszosc dziewczyn miala pessary i donosily spokojnie ciaze. Tez sie tym pocieszam po tym jak nie zalozyli mi szwu. Mam miec teraz kontrole raz w tyg i mierzenie szyjki, o tyle dobrze ze lekarz okazal sie czlowiekiem i nie lasym na kase wiec bede placic co druga wizyte:)
Tina85 lubi tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Tina85 wrote:O, dzięki musze wypróbować!
Dziewczyny, czy któraś z Was miała zakładany pessar? Moja szyjka nadal lipna i lekarz dzisiaj zadecydował, ze moze szew nas ominie ale konieczny bedzie wlasnie pessar. Macie jakies doświadczenia z tym? Poza tym zwiększył dawkę luteiny, dorzucił douphaston i asparagin, ludzie zwariuje przez ta szyjkę!
Mi założyli tydzień temu. Trwało to około kilku minut, czułam lekki dyskomfort podczas wciskania go ale po tym było ok.Tina85 lubi tę wiadomość
-
Moje kochane, jestem już po usg. W szpitalu spędziłam 4h .Ale warto było dziś tyle czekać bo są dobre wiadomości!!!
Mniejsza rośnie, nie poddaje się.
Klara waży 350g a Roma 440g.
Wody i mniejszej troszkę się zwiększyły
Jeśli nadal tak będzie to jest szansa na "długa" ciążę
Nadal kciuki i modlitwa wskazana bo bardzo pomaga!!!
A to moje gwiazdy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c290687798e.jpg
megi78, kruszynka5, evcikm81, Anga1989, gabi544, Pikcia, Solane, mamakejti, Marciiik, Leoparde, AniaKami, Amore, Nalunia, Tina85, DarkPrincess, monika91, Alimak, Selja, sisi lubią tę wiadomość
-
Kochane Mamusie,
Życzę Wam wszystkiego dobrego, wytrwałości do lipca, samych pozytywnych wiadomości, zero dolegliwości ciążowych oraz mnóstwo kopniaczków od Waszych pociech :* i czego tylko najbardziej chcecie!
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
gabi544, Solane, Marciiik, mamakejti, Leoparde, 1kaktus, AniaKami, bulkaasia, Amore, Nalunia, megi78, cookiemonster, DarkPrincess, Selja, kruszynka5 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dooobry wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet kochane ))
bulkasia ale pięknotki masz - super że ładnie rosną u nas noc spokojna mała przed spaniem gimnastykowała się troszkę i teraz odsypia
bulkaasia lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za informacje o pessarze, troche poczytałam i widzę, ze on nie taki straszny dzisiaj zamawiam, czekam na wyniki badań i w przyszły wtorek bedziemy zakładac. Po wczorajszej, drugiej wizycie polowkowej wiemy juz ze wszystko z mała ok i bedzie dziewczynka juz na 100% wiec chyba mała Zosia, ale synek tez był Frankiem przez pol ciazy a po porodzie nam sie odmieniło
A w ogole dzieci dzisiaj łaskawe, mała nie rzucała sie zbyt mocno w nocy a synek spał do 9!!! Nigdy mu sie to sjeszcse nie zdarzyło! Chyba tez obchodzą Dzien Kobiet
Bulkaasia, super wiesci! Kciuki nadal mocno zaciśnięte!
bulkaasia lubi tę wiadomość