X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po spaniu.

dziewczyny wczoraj kupiłam z mężem śliczną wanienkę w biedronce za 26 zł. Bez stelaża ale ja i tak nie zmieszcze go w łazience i bedziemy kąpać malutką w wanience włożonej do wanny.

trzymam.kciuki za wizyty. U lekarza i wizytę położnej.

Oho chyba Maleństwo sie budzi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 07:39

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Ja nie wiem co ja mam z tymi nocami. Wcześniej tak nie wstawalam do łazienki a teraz to nawet 2 razy sie budze na siku :/ masakra jakas...

Mnie od soboty mała już 2 razy porzadnie skopala - raz w nerke a raz w jajnik - ale to tak az sie zgielam hehe

Mam do Was pytanko... Macie jeszcze te bóle jak na @? Ostatnio kilka razy mnie dopadly ale szybko ustapily, ze nie musialam brac nospy

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, mi się zdarzało chodzić z 5 razy, w dodatku przy każdym razie sikałam po 2 razy...Na usg pęcherz był pusty, a ja myślałam, że się posikam. Dziedzic tak uciska, ale to trwało dwie noce i przeszło.
    A bóle jak na @ też czasem miewam - takie chwilowe, do minuty i schodzi :)

Wczoraj mamaginekolog dodała posta o leżeniu w ciąży. Kurde, tak się przestraszyłam, że poszłam na spacer, a przed snem dowaliłam pilates i w sumie przestał mnie ciągnąć brzuch :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 08:41

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ten post o lezeniu. Na szczęście nawet majac tego krwiaka i zalecony spoczynkowy tryb zycia to chodziłam :) a teraz w II trym to latam jak głupia :P
    A to wszystko przez to, że moje ADHD wróciło :D hah

Amore lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :
    U mnie pięknie słoneczko świeci, 12 stopni i ma wzrosnąć. No normalnie wiosna panie sierżancie :D

Też dziś w nocy dwie pobudki na siku ale zaraz usnelam. Coraz dłużej śpię. Od 20 do 6 bo budzik dzwoni a tak pewnie jeszcze bym spała. Też tak macie?

Anga ja miewam takie bóle jak na @ szczególnie w dniach kiedy byłaby normalnie co m-c.

Kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie za oknem szaro, buro i ponuro i leje :(

kruszynka, kciuki zaciśnięte :)

Jaguś, daj znać po wizycie położnej ;) Jestem bardzo ciekawa, jak takie spotkanie wygląda.

Miłego dnia kobietki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 09:57

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    U nas tak polozne przyjezdzaja od 25tyg,aczkolwiek zadzwonilam tydzien temu I sama zaproponowala, ze bedzie juz za tydzien :) pewnie wiecej kasy bedzie miala bo to na NFZ. Za kazda godzine u mnie ma placone, wiec pewnie chciala juz:) sama nie wiem co bedzie na wizycie, ale kolezanka wspominala, ze mierzy cisnienie moje, tetno dziecka, o wyprawce mowi, szkole rodzenia, o takich pierdolkach , ale bardzo ciekawie mowi, no i przez telefon sie sympatyczna wydawala :)

Wszystkim kobietom w ciąży przysługuje od 21 tygodnia na NFZ opieka położnej. Obejmuje spotkania zdaje się, że raz w tygodniu - mnie o tym pani poinformowała, gdy zapisałam się do szkoły rodzenia, aczkolwiek wspomniała, że przez te tygodnie, kiedy są zajecia, to właśnie one zastępują spotkania. Też mierzą ciśnienie, wiem, że jakieś ulotki dają, no i zajęcia jak to w szkole rodzenia. A potem można umówić położną - tą samą, która będzie przychodziła po porodzie, czyli środowiskową - na wizyty raz w tygodniu. Informacyjne, z podstawowym badaniem ciśnienia, czasami KTG.
    Tutaj macie więcej; http://ciaza.siostraania.pl/spotkania-edukacyjne-z-polozna-przygotowania-do-porodu/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 09:59

KgXdp1.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    Wszystkim kobietom w ciąży przysługuje od 21 tygodnia na NFZ opieka położnej. Obejmuje spotkania zdaje się, że raz w tygodniu - mnie o tym pani poinformowała, gdy zapisałam się do szkoły rodzenia, aczkolwiek wspomniała, że przez te tygodnie, kiedy są zajecia, to właśnie one zastępują spotkania. Też mierzą ciśnienie, wiem, że jakieś ulotki dają, no i zajęcia jak to w szkole rodzenia. A potem można umówić położną - tą samą, która będzie przychodziła po porodzie, czyli środowiskową - na wizyty raz w tygodniu. Informacyjne, z podstawowym badaniem ciśnienia, czasami KTG.
    Tutaj macie więcej; http://ciaza.siostraania.pl/spotkania-edukacyjne-z-polozna-przygotowania-do-porodu/

Dokladnie, tak jak mowisz. Po porodzie tez ona bedzie przyjezdzala :) Szkole rodzenia ona rowniez prowadzi i dzisiaj dopytam od kiedy moge przychodzic :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tak troche z innej beczki- czy któraś z Was zauważyła juz linea negra na brzuchu? Bo kurcze dzisiaj po prysznicu widziałam ze cos tam juz sie zarysowuje od pępka w dół.

A i jeszcze jakby któraś była zainteresowana to od 10 marca w Rossmanie beda Whisbear po 99zl :)

• Nicka90 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:01

km5smg7ypbbal4gr.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    Dziewczyny, ja tak troche z innej beczki- czy któraś z Was zauważyła juz linea negra na brzuchu? Bo kurcze dzisiaj po prysznicu widziałam ze cos tam juz sie zarysowuje od pępka w dół.

A i jeszcze jakby któraś była zainteresowana to od 10 marca w Rossmanie beda Whisbear po 99zl :)

U mnie tez juz sie cos tam rysuje ale jasniutka.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj właśnie do mnie dzwoniła położna z przychodni i poinformowała mnie, że po 24t przyjdzie do mnie do domu, to ona będzie tak przychodzić do końca ciąży i po porodzie?
    Ta linia na brzuch u mnie się pojawiła jakoś kilka tygodni temu, jest jasna, ale widoczna

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Wczoraj właśnie do mnie dzwoniła położna z przychodni i poinformowała mnie, że po 24t przyjdzie do mnie do domu, to ona będzie tak przychodzić do końca ciąży i po porodzie?
    Ta linia na brzuch u mnie się pojawiła jakoś kilka tygodni temu, jest jasna, ale widoczna

Tak, do konca ciazy i po porodzie rowniez :) tak przynajmniej mi sie wydaje i w moim przypadku tak bedzie :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!!!
    u nas położna to taka gwiazda troché. Przy bliźniakach była dopiero po porodzie i miałam wrażenie, że bardziej od dzieci interesowaø já nasz status materialny. Podobno dalej jest ta sama, mamy małą gminę i każdy każdego zna, więc pewnie znów bedą podpytki nie do końca tylko o dziecko. a porady, no cóż z tego co pamiętam to za wiele nie pomogła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 13:45

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha, u mnie położna na wizycie patronażowej kazała się zaprowadzić do łazienki, żeby sprawdzić czy jest ujęcie wody;)

jednataka lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly pokazuje mi, że 60% ciąży za mną- miło. Jutro wskakuję w 25tc.

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    hahahaha, u mnie położna na wizycie patronażowej kazała się zaprowadzić do łazienki, żeby sprawdzić czy jest ujęcie wody;)
    no nieźle- nasza też "zwiedzała" wszystkie kąty, żeby pewnie mieć o czym gadać. Teraz od dwoch lat mieszkamy w nwym domu- cekawe czy też będzie chciała sprawdzać chociażby ujęcie wody???

Dziewczzyny jak po wizytach- wrzućcie coś pocieszającego i dobre newsy !!!

mamakejti lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Belly pokazuje mi, że 60% ciąży za mną- miło. Jutro wskakuję w 25tc.

o widzisz, bbf się przydaje, ja wskoczyłam dzisiaj w 24 tc;) robi się coraz poważniej...

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co, ta położna będzie dom cały oglądała?? o czym ona będzie gadała?

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jeszcze nie ma żadnej linii, ale za to od 2 miesięcy mi nie rosną włosy na nogach w ogóle - mam cały czas jak po depilacji hehe :)
    Alimak gratuluje synusia :))))))

[img][/img]
‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ