Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Do ortopedy muszę iść jednak prywatnie, bo terminy na NFZ tutaj są powalające...Normalne wizyty ustalają na listopad/grudzień a te z adnotacjami że PILNE na..... połowę września... I nie ma wyjątków, bo teraz jak to ujęła pani w rejestracji "praktycznie wszyscy mają na skierowaniach pilne i trzeba tak czy siak czekać albo szukać gdzie indziej". Ehh porażka...
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich kobitek -
aaa, dziewczyny przypomniało mi się co mówiła ostatnio położna na szkole rodzenia - że ważne jest ćwiczenie krocza na piłce i że mamy sobie kupić w aptece wazeline i uwaga: po ciepłym prysznicu wziąć na paluszki troche - wskazującego i kciuka iiii jednego włożyć do środka a drugiego na zewnątrz i masować tą wazeliną kroczę, bo niestety ale to miejsce jest nierozciągliwe i słabo ukrwione a tym wpływamy na to, że ładnie będzie pracować przy porodzie i może nie trzeba będzię być nacinaną
dziewczyny jak u was z seksem? u mnie totalna lipa od 3 tygodni, wczoraj juz powiedzialam mezowi ze to ostatni raz, ja juz nie moge, totalnie mnie odrzuciło, nie mam ochoty, jego podchody mnie strasznie irytują, i nie chce juz wcale do konca bo boje sie ze tak sie zrażę, że po porodzie też nie będę chciała.
jak jest u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 11:35
-
DarkPrincess wrote:Hej dziewczyny
Do ortopedy muszę iść jednak prywatnie, bo terminy na NFZ tutaj są powalające...Normalne wizyty ustalają na listopad/grudzień a te z adnotacjami że PILNE na..... połowę września... I nie ma wyjątków, bo teraz jak to ujęła pani w rejestracji "praktycznie wszyscy mają na skierowaniach pilne i trzeba tak czy siak czekać albo szukać gdzie indziej". Ehh porażka...
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich kobitek
Jestes w ciazy i niemusisz czekac wystarczy ze od gina wezmiesz zaswiadczenie o ciazy w niektorych przychodniqch wystarczy karta ciazy. Musza Cie przyjac w ciagu kilku dni niepamietam ilu dokladnie ale chyba do 7 dni. Nawet poza kolejka. Od tego roku sa takie przepisy. Jak Ci odmowia to popros o odmowe na pismie z uzasadnieniem i do nfz.
A tu na szybko do poczytania http://m.mjakmama24.pl/ciaza/badania-w-ciazy/w-ciazy-bez-kolejki-do-lekarza-nowe-prawo-dla-kobiet-w-ciazy,537_9582.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 11:39
DarkPrincess lubi tę wiadomość
-
1kaktus wrote:Jestes w ciazy i niemusisz czekac wystarczy ze od gina wezmiesz zaswiadczenie o ciazy w niektorych przychodniqch wystarczy karta ciazy. Musza Cie przyjac w ciagu kilku dni niepamietam ilu dokladnie ale chyba do 7 dni. Nawet poza kolejka. Od tego roku sa takie przepisy. Jak Ci odmowia to popros o odmowe na pismie z uzasadnieniem i do nfz.
A tu na szybko do poczytania http://m.mjakmama24.pl/ciaza/badania-w-ciazy/w-ciazy-bez-kolejki-do-lekarza-nowe-prawo-dla-kobiet-w-ciazy,537_9582.html
W takim razie zrobie jeszcze jedno podejście, tym razem się pofatyguje osobiście do nich bo dziś telefonicznie to chciałam załatwić. Taka olewka była że masakra. -
nick nieaktualnyPiKi wrote:dziewczyny jak u was z seksem? u mnie totalna lipa od 3 tygodni, wczoraj juz powiedzialam mezowi ze to ostatni raz, ja juz nie moge, totalnie mnie odrzuciło, nie mam ochoty, jego podchody mnie strasznie irytują, i nie chce juz wcale do konca bo boje sie ze tak sie zrażę, że po porodzie też nie będę chciała.
jak jest u Was?
U mnie też 3 tygodnie. Miałam się wczoraj przełamać, ale tak mnie mały tłucze, że ledwo się powstrzymuje od "posikania". Gdyby się chociaż głową w dół ustawił i kopał bo brzuchu to inaczej.
Wcześniej cały czas mogłam, aż mnie skręcało jak męża nie było. Teraz nie wiem.. też mnie irytują jego podchody, ale go rozumiem.
DarkPrincess, właśnie miałam Ci pisać o przepisach nowych. Muszą Cię przyjąć -
Dziewczyny jak to u Was jest z tym twardnieniem brzucha? Mi od 4 dni bardzo twardnieje, w zasadzie jak stoję /idę to jest twardy. Jak leżę idealnie mieciutki. Lekarz wczoraj nakazał leżenie +nospe. Szyjka ładna i długa, wiec na razie bez obaw. A jak to u Was? kiedy te brzuchy macie twarde? Co na to Wasi lekarze?Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aab3c020d83a.jpg
1kaktus - fajnie wiedzieć, nie miałam pojęcia że są takie przepisy
bulkaasia - wspaniałe wieści! Waleczne dziewczynki po mamusi wiedziałam, że dadzą radęPiKi wrote:dziewczyny jak u was z seksem? u mnie totalna lipa od 3 tygodni, wczoraj juz powiedzialam mezowi ze to ostatni raz, ja juz nie moge, totalnie mnie odrzuciło, nie mam ochoty, jego podchody mnie strasznie irytują, i nie chce juz wcale do konca bo boje sie ze tak sie zrażę, że po porodzie też nie będę chciała.
jak jest u Was?
No co do seksu - to ja bym chciała, ciągnie mnie do tego jak nie wiem ale mamy zakaz od gina, przynajmniej do kolejnej wizyty. Choć nie powiem, jest ciężko mnie na początku odrzuciło, ale teraz wszystko wróciło do normy
Ja 6 miesiąc liczę od początku 23 tygodnia, bo tak znalazłam na jakiejś stronie, choć belly pokazuje już tydzień wcześniej, ale dla mnie to za długo, bo ten miesiąc trwałby 6 tygodni zresztą, to tak jak tylko ktoś pyta który miesiąc, bo ja i tak patrzę głównie na tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 15:18
bulkaasia lubi tę wiadomość
-
jednataka wrote:Dziewczyny jak to u Was jest z tym twardnieniem brzucha? Mi od 4 dni bardzo twardnieje, w zasadzie jak stoję /idę to jest twardy. Jak leżę idealnie mieciutki. Lekarz wczoraj nakazał leżenie +nospe. Szyjka ładna i długa, wiec na razie bez obaw. A jak to u Was? kiedy te brzuchy macie twarde? Co na to Wasi lekarze?
Mi brzuch twardnieje juz od dawna, zwłaszcza jak chodzę albo stoję, jak leżę jest ok chyba że dziecko bardzo się wierci to robi się twardy nawet podczas leczenia. Mam dużo leżeć, brać magnez do 10 tabletek dziennie i ewentualnie wspomagać się no spą. Szyjka długa i zamknięta.
-
Leoparde, to widzę, że mamy podobnie. Troche to ciężkie z dzieckiem w domu, pewnie sama wiesz... Pamiętam, że w 7mscu miałam tak samo z corka i w końcu przeszło... Oby było też i tym razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 15:44
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Dzień Dobry z rana Ja oczywiście juz nie spię, pewnie dlatego, ze od dzisiaj co tydzień do domku bedzie przyjezdzalam polozna jestem taka ciekawa jak wygladaja takie spotkania juz sie nie moge doczekac !
Marciiik lubi tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
lottinka wrote:Dzień dobry
Jaguś, juz od teraz co tydzień? Na czym to polega i czemu tak wcześnie i często?
U nas tak polozne przyjezdzaja od 25tyg,aczkolwiek zadzwonilam tydzien temu I sama zaproponowala, ze bedzie juz za tydzien pewnie wiecej kasy bedzie miala bo to na NFZ. Za kazda godzine u mnie ma placone, wiec pewnie chciala juz:) sama nie wiem co bedzie na wizycie, ale kolezanka wspominala, ze mierzy cisnienie moje, tetno dziecka, o wyprawce mowi, szkole rodzenia, o takich pierdolkach , ale bardzo ciekawie mowi, no i przez telefon sie sympatyczna wydawala
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie