Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja Wczoraj miałam napisać jak odjechała położna, aczkolwiek zajęłam się czymś zupełnie innym i mi wyleciało z głowy- dlatego nadrabiam dzisiaj.
No więc wizytę uważam za jak najbardziej udaną Co prawda nie była zbyt długa, ale dowiedziałam się coś nie coś. Może niektóre tutaj będą uważały to za zbędne, albo że poprostu to wszystko jest w internecie- ale dostałam listę co mam zakupić do małego i dla siebie zarówno do szpitala jak i do domu. Trochę o lekarzach rodzinnych w naszym mieście się dowiedziałam, oraz gdzie warto udać się do szkoły rodzenia. Na samym początku Pani zmierzyła mi ciśnienie i posłuchała małego detektorem ( tak , tak wiem- że niektóre mają takie detektory, ale ja uważam, że są drogie jak dla mnie i nie kupowałam ) wiedziałam, że takie wizyty będą mi przysługiwały jak każdej innej ciężarnej, więc logiczne, że takie położne mają przy sobie i przy każdej wizycie słuchają maluszków Hmm.. co jeszcze. Dostałam kartkę taką i od 30 tyg. mam liczyć ruchy i zaznaczać sobie w tabeli. Trochę porozmawiałyśmy na temat cc, z racji że ja mam wrodzoną wadę budowy macicy i być może (mówię być może) będę musiała je mieć. Póki co moja przegrodę poszerza mały,ale gdyby coś to wskazane jest cesarskie cięcie. Na szczęście mam częściową przegrodę, a nie całkowitą. Nie ukrywam, że chciałabym naturalnie urodzić, jednak gdy przyjdzie taka potrzeba do oczywiście cc No więc, każda ma zdanie na temat takiej położnej środowiskowej swoje- ale ja z pewnością będę korzystała do samej ciąży i nawet po:) Bardzo sympatyczna, starsza Pani - widać, że doświadczenie ma. Poza tym kilka moich znajomych mi ją poradziło i rzeczywiście miały rację, że anioł nie człowiek. To tyle. Wizyty będę miała domowe co środę i aż do samego rozwiązania ciąży . Po urodzeniu również będzie nas odwiedzać.
Ależż się rozpisałam... nie wierzę, jak na mnie to aż nie pasuje hahaha a tymczasem, lecę do obiadku- a na deser z okazji DNIA MĘŻCZYZN przygotowałam : tadammmmmm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38b012508c56.jpg
Mój jeden mężczyzna jest jeszcze w pracy, a drugi w brzuszku i razem pochłoniemy deser niedługoDarkPrincess, asiczka11, gabi544, Nalunia, cookiemonster, Solane, Marciiik lubią tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualnyMmmm Jaguś - jakie pyszności! Kusisz!!
A ja walczę ze sobą od dwóch dni, żeby nie jeść słodkiego, bo tak mnie ciągnie ostatnio, a dupa rośnie!
Tak wogóle - witam się w 24 tygodniu 58% ciąży za mną. Już nie mogę doczekać się tej swojej kruszynki
Gratuluję udanych wizytAnga1989, Jaguś_7810, sisi lubią tę wiadomość
-
https://www.malama.pl/product-pol-1602-Termofor-i-Kompres-2-w-1-THERMO-BUNNY-Velvet-Collection-Light-Grey-La-MIllou-Family-Chessboard-La-Millou.html
littinka- tu masz ładnie opisane
Torebka? tak? przyszła po niecałych 3 tygodniach, bardzo szybko patrzac na czas realizacji -
Dzień dobry weekendowo!
Sobota, a ja już nie śpię od 5...porażka
Jaguś mnie zainspirowała i już galaretkę szafirową rozrobiłam, będą owoce i bita śmietana;)
Mam chwilowy, poranny przypływ energii, więc pracuję przy kompie a pranie się pierze;)
dobrej soboty, udanych zakupów, bo pewnie ruszycie gdzieś na łowy;)
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Ja również witam się w 24 tygodniu
Udanego weekendu wszystkim życzę ! :*
Dziś sobota... trzeba ogarnąć dom, a wieczorem na 19 wybywam na Dzień Kobiet spóźniony z koleżankami huhu tylko w co ja się ubiorę ? chyba we worekAnga1989, gabi544, DTEM, Marciiik lubią tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
Jaguś_7810 wrote:Ja również witam się w 24 tygodniu
Udanego weekendu wszystkim życzę ! :*
Dziś sobota... trzeba ogarnąć dom, a wieczorem na 19 wybywam na Dzień Kobiet spóźniony z koleżankami huhu tylko w co ja się ubiorę ? chyba we worek
ja się ubieram wizytowo!!! leginsy i bluzka ciążowa!!!Jaguś_7810 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Ja sobie odbilam wczorajszy dzień czyli pobudkę o 3.30 i wczoraj poszłam spać po 20 dzisiaj wstałam około 7 wiec spokojnie 10h przespalam i czuję się świetnie i mój syn nienarodzony tez jakby lepiej . Zaraz lecimy do mojego brata bo jego dzieci urodziny mają więc tort o 12 miło widziany . A na obiad pizza później lecimy obejrzeć wózek w smyku caretero compass no bardzo mnie intryguje. A po pierwszej próbie obejrzenia używanego gdzie pani ze swoim dzieckiem przywitała nas w klebach dymu tytoniowego zrazilam się do używek. Fuuuuuj smród ciągnął się za nami długo. Biedny dzieciak. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam sie i ja,maz wroci z wysypiska to zbierzemy sie jeszcze raz do tego komisu dzieciecego,musze kilka rzeczy obmacac..
PannaNatalia,wiesz co,ja gdziesczytalam (teraz nie moge sobie przypomniec zrodla) ze dzieci miedzy 22-24 tygodniem moga byc znacznie spokojniejsze..juz nie pamietam dlaczego ale caly czas mam to na uwadze bo mi tez sie lubi panika wlaczyc ,szczegolnie teraz kiedy polozna kazala sie tym ruchom bacznie przygladac...moj dziec byl super aktywny w ostatnim czasie ale chyba znow zmienil pozycje i ta aktywnosc znacznie zmalala i znow czuje na dole wiec chyba znow posladkowo siedzi a to wyczuwam znacznie slabiej...niby wali po dole ale nie tak czesto...
U nas dzisiaj piekna wiosna,w koncu moge porzucic kurtke! -
Cześć dziewczyny, chwaliłam się juz na FB ale tu też napiszę.
Dzisiaj miałam połówkowe, Helenka zostaje Helenką i jest cała zdrowiutka, narządy na swoim miejscu, sprawne, przepływy ok. Ma długie nóżki i pewnie będzie wysoka po mamusi. Waga na dzień dzisiejszy 380 gram, także spory klocuszek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6695bf690616.jpglipa, Jaguś_7810, gabi544, megi78, Solane, bulkaasia, Leoparde, asiczka11, Nalunia, cookiemonster, DarkPrincess, kruszynka5, Marciiik, Alimak, DTEM lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo nie tyle się napisałam i tylko 2 wyrazy mi wyświetliło na forum o co chodzi
Wiec jeszcze raz.
Najpierw chwalę się ze czas zacząć 6 miesiąc
Sisi piękna dziewczynka
Wczoraj zrobiliśmy maraton po wózkach nigdzie w tej mojej dziurze nie mogliśmy obejrzeć tego który mnie najbardziej interesował wiec wymyśliłam ze zamówię go przez neta i jak coś to go odesle .
Miłego dniaJaguś_7810, sisi, Marciiik lubią tę wiadomość