X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Wczoraj miałam napisać jak odjechała położna, aczkolwiek zajęłam się czymś zupełnie innym i mi wyleciało z głowy- dlatego nadrabiam dzisiaj.

No więc wizytę uważam za jak najbardziej udaną :) Co prawda nie była zbyt długa, ale dowiedziałam się coś nie coś. Może niektóre tutaj będą uważały to za zbędne, albo że poprostu to wszystko jest w internecie- ale dostałam listę co mam zakupić do małego i dla siebie zarówno do szpitala jak i do domu. Trochę o lekarzach rodzinnych w naszym mieście się dowiedziałam, oraz gdzie warto udać się do szkoły rodzenia. Na samym początku Pani zmierzyła mi ciśnienie i posłuchała małego detektorem :) ( tak , tak wiem- że niektóre mają takie detektory, ale ja uważam, że są drogie jak dla mnie i nie kupowałam ) wiedziałam, że takie wizyty będą mi przysługiwały jak każdej innej ciężarnej, więc logiczne, że takie położne mają przy sobie i przy każdej wizycie słuchają maluszków :) Hmm.. co jeszcze. Dostałam kartkę taką i od 30 tyg. mam liczyć ruchy i zaznaczać sobie w tabeli. Trochę porozmawiałyśmy na temat cc, z racji że ja mam wrodzoną wadę budowy macicy i być może (mówię być może) będę musiała je mieć. Póki co moja przegrodę poszerza mały,ale gdyby coś to wskazane jest cesarskie cięcie. Na szczęście mam częściową przegrodę, a nie całkowitą. Nie ukrywam, że chciałabym naturalnie urodzić, jednak gdy przyjdzie taka potrzeba do oczywiście cc :) No więc, każda ma zdanie na temat takiej położnej środowiskowej swoje- ale ja z pewnością będę korzystała do samej ciąży i nawet po:) Bardzo sympatyczna, starsza Pani - widać, że doświadczenie ma. Poza tym kilka moich znajomych mi ją poradziło i rzeczywiście miały rację, że anioł nie człowiek. To tyle. Wizyty będę miała domowe co środę i aż do samego rozwiązania ciąży . Po urodzeniu również będzie nas odwiedzać.

Ależż się rozpisałam... nie wierzę, jak na mnie to aż nie pasuje hahaha :) a tymczasem, lecę do obiadku- a na deser z okazji DNIA MĘŻCZYZN przygotowałam : tadammmmmm

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/38b012508c56.jpg

Mój jeden mężczyzna jest jeszcze w pracy, a drugi w brzuszku i razem pochłoniemy deser niedługo :D

DarkPrincess, asiczka11, gabi544, Nalunia, cookiemonster, Solane, Marciiik lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm Jaguś ja tez poproszę!

DTEM, znalazłam bunnyego :) powiedz pamiętasz po jakim czasie przyszla do Ciebie torba z alli po zamówieniu?

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm Jaguś - jakie pyszności! Kusisz!!
    A ja walczę ze sobą od dwóch dni, żeby nie jeść słodkiego, bo tak mnie ciągnie ostatnio, a dupa rośnie! :D
    Tak wogóle - witam się w 24 tygodniu :) 58% ciąży za mną. Już nie mogę doczekać się tej swojej kruszynki :)
    Gratuluję udanych wizyt <3

Anga1989, Jaguś_7810, sisi lubią tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.malama.pl/product-pol-1602-Termofor-i-Kompres-2-w-1-THERMO-BUNNY-Velvet-Collection-Light-Grey-La-MIllou-Family-Chessboard-La-Millou.html

littinka- tu masz ładnie opisane :)

Torebka? tak? przyszła po niecałych 3 tygodniach, bardzo szybko patrzac na czas realizacji :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry weekendowo!

Sobota, a ja już nie śpię od 5...porażka
    Jaguś mnie zainspirowała i już galaretkę szafirową rozrobiłam, będą owoce i bita śmietana;)

Mam chwilowy, poranny przypływ energii, więc pracuję przy kompie a pranie się pierze;)

dobrej soboty, udanych zakupów, bo pewnie ruszycie gdzieś na łowy;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się w 24 tygodniu :)

Udanego weekendu wszystkim życzę ! :*

Dziś sobota... trzeba ogarnąć dom, a wieczorem na 19 wybywam na Dzień Kobiet spóźniony z koleżankami :) huhu tylko w co ja się ubiorę ?:O chyba we worek :P

Anga1989, gabi544, DTEM, Marciiik lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Mamakejti- ja też już od rana pierę i gotuję. Budyń stygnie i będą babeczki z masą budyniową i owocami na imprezę "wsiową" z okazji Dnia Kobiet.
    Miłej mało pracującej sobotki kobietki :)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Ja również witam się w 24 tygodniu :)

Udanego weekendu wszystkim życzę ! :*

Dziś sobota... trzeba ogarnąć dom, a wieczorem na 19 wybywam na Dzień Kobiet spóźniony z koleżankami :) huhu tylko w co ja się ubiorę ?:O chyba we worek :P

ja się ubieram wizytowo!!! leginsy i bluzka ciążowa!!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ;) my chyba pojedziemy na IP bo od wczoraj praktycznie zero ruchów. Sprawdzałam detektorem i niby OK, ale mały mnie przyzwyczaił do harców po słodkim i jedzeniu a teraz cisza... w poniedziałek mam wizytę ale chyba nie wytrzymam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jade. Sprawdzą tylko czynność serca. Wytrzymam do poniedziałku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja sobie odbilam wczorajszy dzień czyli pobudkę o 3.30 i wczoraj poszłam spać po 20 dzisiaj wstałam około 7 wiec spokojnie 10h przespalam i czuję się świetnie i mój syn nienarodzony tez jakby lepiej :). Zaraz lecimy do mojego brata bo jego dzieci urodziny mają więc tort o 12 miło widziany :D. A na obiad pizza później lecimy obejrzeć wózek w smyku caretero compass no bardzo mnie intryguje. A po pierwszej próbie obejrzenia używanego gdzie pani ze swoim dzieckiem przywitała nas w klebach dymu tytoniowego zrazilam się do używek. Fuuuuuj smród ciągnął się za nami długo. Biedny dzieciak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia rozumiem Cię ja wczoraj schizowalam ale ja detektora nie mam. Ale jak detektor wskazuje że ok to na bank ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam co nieco, no i niestety, nie jestem drobnej budowy, łożysko jest z przodu więc nie będę panikować. Tydzień temu na weekendzie też bylo słabo, a w tygodniu zabawa, więc może z niego taki zegarowy leniuszek :)

Pysia87 lubi tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,maz wroci z wysypiska to zbierzemy sie jeszcze raz do tego komisu dzieciecego,musze kilka rzeczy obmacac..

PannaNatalia,wiesz co,ja gdziesczytalam (teraz nie moge sobie przypomniec zrodla) ze dzieci miedzy 22-24 tygodniem moga byc znacznie spokojniejsze..juz nie pamietam dlaczego ale caly czas mam to na uwadze bo mi tez sie lubi panika wlaczyc ,szczegolnie teraz kiedy polozna kazala sie tym ruchom bacznie przygladac...moj dziec byl super aktywny w ostatnim czasie ale chyba znow zmienil pozycje i ta aktywnosc znacznie zmalala i znow czuje na dole wiec chyba znow posladkowo siedzi a to wyczuwam znacznie slabiej...niby wali po dole ale nie tak czesto...

U nas dzisiaj piekna wiosna,w koncu moge porzucic kurtke!

0MPT.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, chwaliłam się juz na FB ale tu też napiszę.
    Dzisiaj miałam połówkowe, Helenka zostaje Helenką i jest cała zdrowiutka, narządy na swoim miejscu, sprawne, przepływy ok. Ma długie nóżki i pewnie będzie wysoka po mamusi. Waga na dzień dzisiejszy 380 gram, także spory klocuszek ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6695bf690616.jpg

lipa, Jaguś_7810, gabi544, megi78, Solane, bulkaasia, Leoparde, asiczka11, Nalunia, cookiemonster, DarkPrincess, kruszynka5, Marciiik, Alimak, DTEM lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie tyle się napisałam i tylko 2 wyrazy mi wyświetliło na forum :( o co chodzi :(
    Wiec jeszcze raz.
    Najpierw chwalę się ze czas zacząć 6 miesiąc :D
    Sisi piękna dziewczynka :)
    Wczoraj zrobiliśmy maraton po wózkach nigdzie w tej mojej dziurze nie mogliśmy obejrzeć tego który mnie najbardziej interesował :( wiec wymyśliłam ze zamówię go przez neta i jak coś to go odesle :).
    Miłego dnia

Jaguś_7810, sisi, Marciiik lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się z Wami po ciężkiej nocy, niezbyt dobrym humorze i... rozpoczętym 23tc (22+0)! <3 54% ciąży za mną...

l22nhdgen92nqanl.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :)
    Dziś z bliźniaczkami zaczynamy 6 m-c <3 <3
    Miłego dnia Kochane!!!

Anga1989, Jaguś_7810, megi78, gabi544, Leoparde, sisi, mamakejti, Marciiik, DTEM lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Dziś jeden z moich suwaczków pokazuje, że do terminu pozostało mi równe 4 miesiące :-D od jutra w odliczaniu pojawi się 3 z przodu - to bliżej niż dalej ;-)

Miłego dnia :-*

Anga1989, sisi, mamakejti lubią tę wiadomość

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ