Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka
Gratki wszystkich wizyt i kciukam za kolejne- bułkaasia za Ciebie/WAS szczególnie.
Wy tu o połówkowych a ja już zapomniałam i chciałabym na usg, zobaczyć małego i pomierzyć, ciekawe jaki duży bo mamuśka to już całkiem wielka!!!
bulkaasia lubi tę wiadomość
-
Ja mam skończony 20 tydzień i leci mi 3 dzień 21-go wiec mówię, że jestem w 21 tygodniu
Powodzenia na wizytach, a w szczególności kciuki za Ciebie Asiu i Twoje dziewczynki &&&
DTEM właśnie widzę, że przekroczyłaś próg przeżywalności płodu! Gratuluję! Kolejny kamień milowy zaliczony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 14:14
bulkaasia, DTEM lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny
-
gabi544 wrote:Ja też właśnie zaczęłam dziś . A powiedzcie, od którego tygodnia będziecie masować krocze ( o ile w ogóle macie taki zamiar). Na belly pokazuje chyba że od 34 tc, a gdzieś wyczytałam, że minimum 2 miesiące wcześniej żeby dało jakiś efekt.
Mnie będzie masował Mąż, ale chętnie poczytam, od kiedy się powinno (konfrontując to z datą wg BBF) -
nick nieaktualnyMy po wizycie z dobrych wieści to tylko tyle, że mały waży 650g krzywa cukrowa wyszła super, nie będę musiała powtarzać mimo, że zrobiona była 22/23 tc.
Ze złych to znowu to samo ... "ooo pośladeczki" więc dalej ułożeni jesteśmy POŚLADKOWO, w dodatku POPRZECZNIE stąd te częste bóle w bokach.
Na następnej wizycie, tj. 10 kwietnia mamy już być GŁOWĄ W DÓŁ, zaczynam negocjacje z synkiemgabi544, sisi, DarkPrincess, onaa123, bulkaasia, DTEM lubią tę wiadomość
-
a to już rozumiem czemu niektóre z Was tak sobie dodają te tygodnie
PannaNatalia, są różne ćwiczenia na skłonienie obrotu dziecka, przerabiałam to z córką :)wpisz sobie spinning baby w google i bedziesz miała sporo info
moje dziecię ma rota....czekam kiedy i mnie dopadnie, bo chyba nie sposób się przed tym ustrzec.. miała któraś w ciąży?Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
nick nieaktualnyEwusiaCh wrote:Czesc ☺
U mnie 24 tc(23+3dni) bedzie dziewczynka termin porodu na 7/07, a jak u Was?
PannaNatalia - tyle dobrego, że nie musisz powtarzać krzywej
duży już Twój synuś
a ogólnie to do którego tygodnia lekarze czekają żeby dziecko fiknęło główką w dół?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 18:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Corka to mi sie w 28 tyg odwrocila ale wlasnie na posladkowo i byla juz wtedy na tyle duza ze bylo to zauwazalne i raczej bolesne doswiadczenie,wiem ze bym tego na takim duzym dziecku nie przegapila...dodam ze zostala tak juz do porodu...ale jak przyjechalismy na cc to jeszcze sprawdzali na szybkim usg bo szansa choc mala istnieje do samego porodu..
Teraz mam przeczucie ze bedzie podobnie...
Aa i mi nic o ilosci wod na polowkowym nie mowili,wiec nie mam pojecia
Jedynie czym dysponuje na dzien dzisiejszy to tydzien temu macica miala 23 cm -
Ja mam za tydzien krzywa cukrowa a dzien pozniej wizyte i podglad usg. Moja coreczka na polowkowych tez byla ulozona posladkowo, ruchy czuje nisko wiec pewnie nogami wierga, czasami delikatnie poczuje cos w okolicy pepka. Ciekawa jestem jak bedzie teraz. I ciekawa jestem Waszych kolejnych usg, u kogo dziecko bedzie juz glowa w dol.
-
Moja córka też była posladkowo ułożona i tak już jej zostało. A nawet bylam na obrocie zewnętrznym -w niektórych warszawskich szpitalach go wykonują, taka bylam zdeterminowana czego ja nie robiłam żeby ona fiknela do dolu... Ale na razie synus grzecznie głową do dołu, czuje nisko czkawkeCóreczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
nick nieaktualnyHej
Witam się w ten piękny słoneczny poranek ja już od 7.30 w pracy zaliczyłam egzamin z BHP bo przyszedł czas, piję kawkę i zaraz zabieram się za pracę. co do masowania krocza jestem ewidentnie zacofana bo dopiero tutaj dowiedziałam się że coś takiego istnieje więc pewnie nie będę tego robić, no chyba że z mężem dla przyjemności hehehe . . Co do ułożenia pasożytka to syn nr 1 jak się ułożył głową w dół w 24tc tak już został, teraz z drugim nie wiadomo, ale mam nadzieję, że też tak będzie posłuszna druga sztuka. Jak byłam na połówkowych był ułożony właśnie tak, ale wiadomo nasze pociechy mają jeszcze dużo czasu więc zobaczymy. co do porodu chciałabym naturalnie ale życie zweryfikuje. pierwszy poród cc, bo zanikły parametry Bartka przez owinięcie pępowiną po 15h porodu, a raczej braku akcji porodowej mimo odejścia wód, więc na nic się nie nastawiam byle wszystko dobrze się skończyło -
nick nieaktualnyHello coraz wcześniej wstajemy, faktycznie to jakiś fenomen no cóż, wierzę, że się gad odwróci, mamy jeszcze czas
No i zaczynamy 25 tc no i ten magiczny napis "granica przeżywalności" z każdym dniem będzie lżejLeoparde, Anga1989, sisi lubią tę wiadomość
-
Moj synus na pewno od tygodnia jest glowka do dolu, ciekawa jestem czy tak juz mu zostanie. Jego braciszek do 25 tyg byl ciagle poprzecznie i nie mam pojecia czy mialby ochote sie odwrocic:)
Moj maluch wazy juz 720g i wierzga jak maly pilkarz:)
Od jakiegos tygodnia boli mnie chyba w pachwinach bo przy wstawaniu i siadaniu ciagnie niemilosiernie. Mam teraz wizyty raz w tygodniu na mierzenie szyjki i troche sie martwie bo od ostatniego poniedzialku ucieklo mi 0,5cm (( zaczynam sie stresowac i coraz bardziej bac. W poniedzialek kolejna wizyta i czekam na nia jak na szpilkach.DTEM lubi tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
bulkaasia wrote:Dzień dobry, siedzę już w poczekalni i czekam na usg. Nie wiem jak długo bo moja Ginekolog właśnie robi emergency cesarke.
Samopoczucie u mnie kiepskie Ból głowy, katar, gardło i ból prawego jajnika. W nocy spać nie mogłam
Trzymamy kciuki !!!! :*bulkaasia lubi tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualnybulkaasia wrote:Dzień dobry, siedzę już w poczekalni i czekam na usg. Nie wiem jak długo bo moja Ginekolog właśnie robi emergency cesarke.
Samopoczucie u mnie kiepskie Ból głowy, katar, gardło i ból prawego jajnika. W nocy spać nie mogłam