X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny jak liczycie ten 6 miesiąc? Wszędzie pisze, że 6 zaczyna się od 22+0, a belly podaje już 21+0. Wydaje mi się, że trochę bez sensu bo 3 trymestr, a 7 miesiąc zaczyna się po skończonym 27 tygodniu więc szósty musiałby trwać aż sześć tygodni, lekka przesada.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja nie wiem jak się liczy ale bardzo fajnie wygląda ten 6 miesiąc :) wiec byle do przodu

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki :) Sisi piękną masz tą Helenkę ! :)) u mnie się łatwo liczy bo OM miałam 30 września więc cały pażdziernik to 1 miesiąc, cały listopad to 2 miesiąc , i tak kolejno cały marzec to 6 miesiąc dla mnie :D wraz z początkiem każdego miesiąca ja też wskakuje w nowy :) teraz jestem w połowie 6 miesiąca :) cudnie brzmi :)

sisi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia, ja OM 29 września;) więc liczę sobie podobnie;)
    pamiętam ten dzień jak dziś, wróciłam zjechana z wojaży alpejskich a tu @ i zaraz początek roku akademickiego i pomyślałam sobie, że znowu nic w wakacje nie zmajstrowaliśmy.....;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam juz o tym na fb, ale łudzę się, ze może Zoja nas podczytuje na bbf

Zoja - daj jakiś znak życia! Pamiętamy o Tobie! Trzymamy kciuki za Ciebie!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja i Bloodmary (jak juz Dziewczyny na forum pisaly) tez nam zniknely :-( niestety nie mam ich w przyjaciolkach. Najgorsze ze Zoja zniknela a jej wpisy byly malo optymistyczne. A Bllodmary z dnia na dzien tez :-(

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wlaśnie bbf pokazuje mi 50% ciąży, dziś mamy 21tc (20+0) :)

1kaktus, DTEM, sisi lubią tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie ogarniam tych miesięcy, a nawet i tygodni. Jak ktoś mnie pyta w którym miesiącu jestem, to po prostu mówię,że rodzę na początku wakacji :P widzę,że na forum liczy się jakoś dodając jeden tydzień do przodu...czemu tak? to kiedy macie termin w 39 czy 40? z takim czymś to tylko tu się spotkałam... w sumie to nie jest jakieś ważne, ale mnie to ciekawi :)

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednataka bo tu liczy się tygodnie rozpoczęte, a nie zakończone. Tak się liczy nie tylko tu...
    Ale generalnie powinno się te zakończone... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, lekarze też posługują się zaczętymi tygodniami :)

Dzień dobry :) Pan Jan naprawdę jest leniuchem, przez weekend praktycznie go nie czułam. Przyszedł poniedziałek rano i od 6 harce bez przerwy. No i w końcu dziś o 15 się spotkamy :D ciekawe ile waży... :)

sisi lubi tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Tak, lekarze też posługują się zaczętymi tygodniami :)

Dzień dobry :) Pan Jan naprawdę jest leniuchem, przez weekend praktycznie go nie czułam. Przyszedł poniedziałek rano i od 6 harce bez przerwy. No i w końcu dziś o 15 się spotkamy :D ciekawe ile waży... :)

A ja już sama nie wiem jak liczą te tygodnie. Co lekarz to inaczej: byłam na wizycie u swojego jakiś czas temu i wpisał do karty 19tc a 10 dni później wizyta w związku z bardzo bolesnym brzuchem (tyle, że u innego lekarza) i też 19 tc :)

Moja Amelka ostatnio trochę się uaktywniła :) ale raczej w tym sensie, że co jakiś czas szturchnie mamę :) a nie tylko wieczorem

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja!
    U mnie licza zawsze stan rzeczywisty czyli skonczony...co do dnia wlasciwie.

Piekna pogoda sie u nas dzis zapowiada,a ja jak to na poniedzialek przystalo mam sporo do ogarniecia po weekendzie,w dodatku musze do podatkowego dzwonic a to pewnie bedzie mordega ...

Milego dnia Wam zycze

0MPT.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Na dworzu ciepło, słoneczko świeci i zapowiadają 15 stopni. Cudownie!!!
    Ja już w pracy, śniadanie zjedzone i chwila na forum.

Co do miesięcy to liczę skończone tygodnie a jak pytają to mówię, właśnie który to tc a nie miesiąc. Choć starsi ludzie wola ta druga opcje.

Jutro o 9 usg. Mam nadzieję, że wieści będą również dobre a może lepsze jak tydzień temu ;)
    Dziewczyny, kciuki i modlitwa mile widziana...

animaatjes-monday-225414.gif

sisi, Marciiik lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu kochana - kciuki za Ciebie i Twoje maleństwa! A wiadomości będa lepsze! :) muszą być :*

bulkaasia lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu za Nasze Rodzyneczki caly czas trzymam kciuki!!! I mysle ze wiadomosci beda tylko lepsze!!! A jutro to wogole bedziemy pazurki w lapki wbijac od rana :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy mocno kciuki za wizytujące dziewczyny !! :) trzeba myśleć pozytywnie !!

[img][/img]
  • Magdaaaaa Znajoma

Wysłany: 13 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Mam pytanko, do tych mamusiek które już po połówkowym ;)

Jakie miałyście wartości AFI? czyli płynu owodniowego?

Ja jak już wiem, że łożysko sie troszkę podniosło to dowiedziałam się, że mam troszkę za dużo wód płodowych i muszę to czesciej kontrolować ;/

jestem już nawet po tescie na cukrzyce i ps.ta glukoza wcale nie jest taka obrzydliwa , a jak ktoś lubi słodkie to nawet spoko ;)

m3sxyx8d2nsfsbd3.png
  • Magdaaaaa Znajoma

Wysłany: 13 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Asiu kochana - kciuki za Ciebie i Twoje maleństwa! A wiadomości będa lepsze! :) muszą być :*

czy mogę poprosić o dodanie do grupy na fb?? ;)

m3sxyx8d2nsfsbd3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu trzymam kciuki :) wiadomości będą coraz lepsze. Dziewczynki tak łatwo nie odpuszczają :)
    Dziewczyny ćwiczycie mięśnie kegla? ;)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ilość płynu: prawidłowa - tyle wiem :D
    Gabi myslalam o ćwiczeniach wczoraj, przyznam bez bicia że zapominam nagminnie :/

[img][/img]
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ