SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • sisi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny jak liczycie ten 6 miesiąc? Wszędzie pisze, że 6 zaczyna się od 22+0, a belly podaje już 21+0. Wydaje mi się, że trochę bez sensu bo 3 trymestr, a 7 miesiąc zaczyna się po skończonym 27 tygodniu więc szósty musiałby trwać aż sześć tygodni, lekka przesada.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja nie wiem jak się liczy ale bardzo fajnie wygląda ten 6 miesiąc :) wiec byle do przodu

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki :) Sisi piękną masz tą Helenkę ! :)) u mnie się łatwo liczy bo OM miałam 30 września więc cały pażdziernik to 1 miesiąc, cały listopad to 2 miesiąc , i tak kolejno cały marzec to 6 miesiąc dla mnie :D wraz z początkiem każdego miesiąca ja też wskakuje w nowy :) teraz jestem w połowie 6 miesiąca :) cudnie brzmi :)

sisi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia, ja OM 29 września;) więc liczę sobie podobnie;)
    pamiętam ten dzień jak dziś, wróciłam zjechana z wojaży alpejskich a tu @ i zaraz początek roku akademickiego i pomyślałam sobie, że znowu nic w wakacje nie zmajstrowaliśmy.....;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam juz o tym na fb, ale łudzę się, ze może Zoja nas podczytuje na bbf

Zoja - daj jakiś znak życia! Pamiętamy o Tobie! Trzymamy kciuki za Ciebie!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja i Bloodmary (jak juz Dziewczyny na forum pisaly) tez nam zniknely :-( niestety nie mam ich w przyjaciolkach. Najgorsze ze Zoja zniknela a jej wpisy byly malo optymistyczne. A Bllodmary z dnia na dzien tez :-(

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wlaśnie bbf pokazuje mi 50% ciąży, dziś mamy 21tc (20+0) :)

1kaktus, DTEM, sisi lubią tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie ogarniam tych miesięcy, a nawet i tygodni. Jak ktoś mnie pyta w którym miesiącu jestem, to po prostu mówię,że rodzę na początku wakacji :P widzę,że na forum liczy się jakoś dodając jeden tydzień do przodu...czemu tak? to kiedy macie termin w 39 czy 40? z takim czymś to tylko tu się spotkałam... w sumie to nie jest jakieś ważne, ale mnie to ciekawi :)

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednataka bo tu liczy się tygodnie rozpoczęte, a nie zakończone. Tak się liczy nie tylko tu...
    Ale generalnie powinno się te zakończone... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, lekarze też posługują się zaczętymi tygodniami :)

Dzień dobry :) Pan Jan naprawdę jest leniuchem, przez weekend praktycznie go nie czułam. Przyszedł poniedziałek rano i od 6 harce bez przerwy. No i w końcu dziś o 15 się spotkamy :D ciekawe ile waży... :)

sisi lubi tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Tak, lekarze też posługują się zaczętymi tygodniami :)

Dzień dobry :) Pan Jan naprawdę jest leniuchem, przez weekend praktycznie go nie czułam. Przyszedł poniedziałek rano i od 6 harce bez przerwy. No i w końcu dziś o 15 się spotkamy :D ciekawe ile waży... :)

A ja już sama nie wiem jak liczą te tygodnie. Co lekarz to inaczej: byłam na wizycie u swojego jakiś czas temu i wpisał do karty 19tc a 10 dni później wizyta w związku z bardzo bolesnym brzuchem (tyle, że u innego lekarza) i też 19 tc :)

Moja Amelka ostatnio trochę się uaktywniła :) ale raczej w tym sensie, że co jakiś czas szturchnie mamę :) a nie tylko wieczorem

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja!
    U mnie licza zawsze stan rzeczywisty czyli skonczony...co do dnia wlasciwie.

Piekna pogoda sie u nas dzis zapowiada,a ja jak to na poniedzialek przystalo mam sporo do ogarniecia po weekendzie,w dodatku musze do podatkowego dzwonic a to pewnie bedzie mordega ...

Milego dnia Wam zycze

0MPT.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Na dworzu ciepło, słoneczko świeci i zapowiadają 15 stopni. Cudownie!!!
    Ja już w pracy, śniadanie zjedzone i chwila na forum.

Co do miesięcy to liczę skończone tygodnie a jak pytają to mówię, właśnie który to tc a nie miesiąc. Choć starsi ludzie wola ta druga opcje.

Jutro o 9 usg. Mam nadzieję, że wieści będą również dobre a może lepsze jak tydzień temu ;)
    Dziewczyny, kciuki i modlitwa mile widziana...

animaatjes-monday-225414.gif

sisi, Marciiik lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu kochana - kciuki za Ciebie i Twoje maleństwa! A wiadomości będa lepsze! :) muszą być :*

bulkaasia lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu za Nasze Rodzyneczki caly czas trzymam kciuki!!! I mysle ze wiadomosci beda tylko lepsze!!! A jutro to wogole bedziemy pazurki w lapki wbijac od rana :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy mocno kciuki za wizytujące dziewczyny !! :) trzeba myśleć pozytywnie !!

[img][/img]
  • Magdaaaaa Znajoma

Wysłany: 13 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Mam pytanko, do tych mamusiek które już po połówkowym ;)

Jakie miałyście wartości AFI? czyli płynu owodniowego?

Ja jak już wiem, że łożysko sie troszkę podniosło to dowiedziałam się, że mam troszkę za dużo wód płodowych i muszę to czesciej kontrolować ;/

jestem już nawet po tescie na cukrzyce i ps.ta glukoza wcale nie jest taka obrzydliwa , a jak ktoś lubi słodkie to nawet spoko ;)

m3sxyx8d2nsfsbd3.png
  • Magdaaaaa Znajoma

Wysłany: 13 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Asiu kochana - kciuki za Ciebie i Twoje maleństwa! A wiadomości będa lepsze! :) muszą być :*

czy mogę poprosić o dodanie do grupy na fb?? ;)

m3sxyx8d2nsfsbd3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu trzymam kciuki :) wiadomości będą coraz lepsze. Dziewczynki tak łatwo nie odpuszczają :)
    Dziewczyny ćwiczycie mięśnie kegla? ;)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ilość płynu: prawidłowa - tyle wiem :D
    Gabi myslalam o ćwiczeniach wczoraj, przyznam bez bicia że zapominam nagminnie :/

[img][/img]
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ