X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Amore Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, zaczęłam szkołę rodzenia finansowaną przez urząd miasta.. Czy wy myślicie nad jakimiś płatnymi szkołami?

xvqvdqg.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!!

Mi do studniówki zostało 5 dni według bbf!!!! Nie mam sukienki :(

PannaNatalia- mnie jak boli głowy tak że masakra to płaczę i sobie tłumaczę że najważniejsze to, że młody rośnie zdrowy i nic mu nie dolega. Matka da radę wiele znieść, a bóle w trzecim trymestrze niestety mogą być dociekliwsze. W porzedniej ciąży już tak pod koniec jak mnie gwiazda w pęcherz kopła to się zesikałam, na szczęście nie w miejscu publicznym, a młody dawał po żebrach :)

Mamakejti- Twojego zdjęcia studniówkowego nie mogę się doczekać:)

Bułkaasia- jak tam, ból trochę ustąpił??

Pozdrawiam Was ciepło :)

sisi lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    u nas dzisiaj piękne słońce no i piąteczek :). przez to moje przeziębienie trochę cukry zaczęły mi wariować, mam nadzieję, że to opanuję jakoś, ale z drugiej strony chyba nic mi nie pozostaje jak czekać. Normalnie cukry naczczo przy mojej magicznej cukrzycy ciążowej miałam między 76 a 81 a teraz od kilku dni 91, 92 hmmmm. trochę się tym stresuje, ale tłumaczę sobie że to też nie aż tak dużo, chociaż właśnie przy poziomie 92 stwierdzono u mnie cukrzycę w 6 lub 7tc już nie pamiętam.

Co do bólu chyba już będzie nam coraz gorzej ;). U mnie od kilku dni bóle kości ogonowej masakra, ale cóż rozciąganie to rozciąganie tak jak pisze DTEM damy radę dla tych naszych czortów :)
    Miłego dnia dziewczyny :)

Aaaaa i bym zapomniała gdzieś wam pisałam że bardzo mnie intryguje jeden wózek i ponieważ nigdzie nie mogłam go u siebie obejrzeć to go zamówiłam przez neta i dzisiaj przyjdzie, jak stwierdzę, że szajs to odeślę i tyle :)

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    DTEM dziękuję, dziś jest o wiele lepiej. Leki przeciwbólowe i gorący termofor pomagają. Dobrze, że piątek i jutro weekend to sobie poleniuchuje ( mam taką nadzieję) ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) u nas też piękne słoneczko ale chłodno, dziś zaczynamy 25 tydzień :)))) mała w nocy szalała - powiem wam że jestem już uzależniona od jej kopania, to jest jak narkotyk :D wtedy wiem że jest wszytko ok i jestem spokojniejsza - już się nie mogę jej doczekać jak będzie z nami :))) w przyszłym tygodniu już coś będę dla niej szyła :)

czym planujecie przykrywać swoje dzieciaczki? kupujecie od razu kołderkę 90x120?

megi78, sisi lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zestawie z lozeczkiem kupie kompletna posciel ale na poczatek chce otulacz albo spiworek. Tymbardziej ze to lipiec bedzie :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi przeciez 92 to jeszcze w normie. Na poczatku tez mialam 91 potem jak sporadycznie mierze rano naczczo to mam do 90. Za tydzien mam krzywa i troche sie stresuje czy cos niewyjdzie bo mam w rodzinie przypadku cukrzycy.

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Megi przeciez 92 to jeszcze w normie. Na poczatku tez mialam 91 potem jak sporadycznie mierze rano naczczo to mam do 90. Za tydzien mam krzywa i troche sie stresuje czy cos niewyjdzie bo mam w rodzinie przypadku cukrzycy.
    no właśnie w normie u nas to do 90 dla ciężarnych. moja koleżanka miała cukry naczczo 92 do 95 i przepisali jej insulinę dramat.

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    no właśnie w normie u nas to do 90 dla ciężarnych. moja koleżanka miała cukry naczczo 92 do 95 i przepisali jej insulinę dramat.

Po jednym wyniku? WOW chyba bym sie klocila.

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Po jednym wyniku? WOW chyba bym sie klocila.
    no ona poprostu tego nie brała ;) stwierdziła że zgłupieli chyba hehehe. pewnie też bym tak zrobiła

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak podpytywałam dziewczyn z lipca 2016 i mówiły że głównie kocykami, miałąm już szyć poszwę na kodłerkę 90x120 i spauzowałam bo ona mi się wydaje ooooogrooomna, uszyję małej z watoliny kołderkę 80x80 i do tego 2 poszwy żeby miała bawełniane na zmianę i kilka minky, a jak skończy roczek to kupię tą kołderkę 90x120 albo 100x130.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 12:16

[img][/img]
  • Amore Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalunia ja mam plan nie przykrywac biedactwa niczym. Plan jest kupić ciepłe pajace do spania z dobrego polaru albo czegoś jeszcze nie wiem i zobaczymy jak pójdzie. Awaryjnie mam kocyki i rożek. Ale główny plan na łóżeczko to jest tylko dobre prześcieradło i bąbel w ciepłym pajacu

xvqvdqg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Witajcie!!!

Mi do studniówki zostało 5 dni według bbf!!!! Nie mam sukienki :(

zachęcam do zdjęcia bez;) ale pas do pończoch musi być! i podwiązka, czerwona! ;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam już o tym na fejsie, ale podzielę się moją radością również tutaj :) Kupiłam wózek :D :D Po wielu rozmyślaniach wybraliśmy kolor i zamówiłam :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d24eedaec774.jpg

I od razu wzięłam śpiwór przeznaczony do wózków Bebetto ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/063e47eed21c.jpg

Za miesiąc powinien być u mnie :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2017, 22:15

lipa, megi78, sisi, mamakejti, Nalunia, gabi544, bulkaasia, asiczka11, Solane, Kalia lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może szybciej u mnie miał być w ciągu 3 tyg a był po tygodniu :)
    Dzień dobry dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 - ja miałam nisko łożysko na tylnej ścianie, poszłam na kolejną wizytę 3 tygodnie później i już było dobrze, podniosło się trochę i później na następnej wizycie, co miałam we wtorek ten już było wysoko łożysko
    Wczoraj byliśmy na zakupach i nakupiliśmy rzeczy dla Sandry za 580 zł, ale to połowa dopiero może, jeszcze zostały kosmetyki, dla mnie rzeczy do szpitala i bujaczek :) kupiłam też sobie dwie pary leginsów ciążowych :) a i komplet pościeli, a w nim: kołdra, poduszka, poszewki no i ochraniacz na łóżeczko

sisi, megi78, delilah11, DTEM, Marciiik lubią tę wiadomość

• DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po połówkowych. Wreszcie maluch ukazał rodzicom swoją płeć, także uroczyście oznajmiam że zasilimy grono chłopców naszym Krzysiem :D Moja intuicja mnie nie zawiodła ;) Waży 320g, serducho bije, wszystko z nim w porządku :) Z pomiarów wynika że mały jest o niecały tydzień młodszy, także wg usg termin przesunął nam się aktualnie na 5 sierpnia.

mamakejti, sisi, onaa123, Mania25, Nalunia, lipa, gabi544, bulkaasia, AniaKami, cookiemonster, kruszynka5, Alimak, Marciiik lubią tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie DarkPrincess!!!!! Będzie mały Dark Prince!;)

DarkPrincess lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dark Princess gratuluję :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess - gratuluję syneczka :*

‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ