X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAA 25 tydzień zaczęty;)

Anga1989, cookiemonster, sisi, lipa, Marciiik, megi78, DTEM lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Haha, ale to naprawdę boli :D

PannoNatalio, ja pamiętam jak mi kiedyś córa zasadziła noga w żebra, to myślałam, że ducha wyzionę...teraz fikają bo mają dużo miejsca, a potem będą po prostu kopać, bo im się metraż skurczy;)
    ale pomyślcie - ile myśmy na to czekały;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti,oo to zacny wiek ciazowy juz! Mi wlasnie dzis aplikacja pokazala ze jeszcze 2 tyg do studniowki!! Czyli co,robimy te elegancja sesje?

mamakejti lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Brzuchatki :)
    ja od paru dni też wstaje taka niewyspana że szok. Mała od wczoraj ma dzień leniuszka po tych szaleństwach, dopiero pierniczkiem ją zachęciłam do poruszania się trochę, bo nie ukrywam że jak jest spokojniejsza to ja już sobie coś w głowie myślę (PATELNIA).
    Mamakejti gratulaje :D My jutro wskakujemy w 25 tydzień :D

[img][/img]
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ze słonecznego Londynu ;)
    Jadę do pracy nafaszerowana paracetamolem bo nadal mnie boli ale dziś jest trochę lepiej. Ale żeby nie było kolorowo to dostałam jeszcze zapalenia spojówek. No masakra jakaś :( :growl:
    W życiu nie miałam tyle dolegliwości co w tej ciąży. Jak jakaś stara Babcia się czuje :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Mamakejti,oo to zacny wiek ciazowy juz! Mi wlasnie dzis aplikacja pokazala ze jeszcze 2 tyg do studniowki!! Czyli co,robimy te elegancja sesje?

no chyba nawet ja w końcu brzuchol sfotografuję i okażę...w sukience i makijażu i szpilkach.....

DTEM lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess Ty chyba mialas miec wizyte u ortopwdy i mialas jechac zalatwiac wczesniej ze wzgledu na ciaze, udalo sie wszystko zalatwic?

Co do latania ja dostalam zakaz od lekarza latania i dalekich podrozy wiec nawet nieproboje.

Jesli chodzi o noce to tez ostatnio mniej spie. Ale Maly jest aktywny wieczorem, jak nic mecz pilkarski rozgrywa i rano ale dzisiaj pol godziny pozniej niz zwykle mecz byl :-)

Ja witam 23 tydzien!!! Za 25 dni studniowka i obowiazkowo bedzie jakas sesja :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11 dni do studniowki. Nie mam fajnej kiecki ale musze i tak coś wykombinowac bo dostalismy zaproszenie na chrzciny w kwietniu (bliska rodzina), a juz sie cieszylam ze w tym roku zadnych wesel czy podobnych imprez... Nie ma to jak byc wielorybem na dostojnym przyjeciu. Zaraz aliexpress przegrzebie, moze jakas dluga zwiewna zamowie.

w57v9n73n742fstj.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bulkaasia,masz podwojne obciazenie,twoj organizm jest wycisniety na maxa to latwiej o infekcje i takie tam,biedna Ty....3 maj sie ,chociaz slonko dzis macie ...

bulkaasia lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Magdaaaaa Znajoma

Wysłany: 16 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 wrote:
    Onaa jaka była u Ciebie historia z łożyskiem? U mnie cały czas nisko, w poniedziałek na wizycie lekarz stwierdził że całkowicie zasłania ujście... Taka sytuacje mam od końca stycznia i chyba jest niżej niż było...
    Lekarka z luxmedu (pakiet z pracy) mocno się tym przejęła, lekarz do którego chodzę prywatnie nie wydawał się zmartwiony, powiedział że o łożysku przodujacym mówi się od 24tc, mam się nie przejmować bo i tak nic nie mogę zrobić.... Nie wiem co myśleć...

W ogóle pozdrawiam Was Dziewczyny, mało się wypowiadam ale często czytam, cieszę się że wszystkie ładnie rosniemy, my i dzieciaki:-)

Ja też od 18 tygodnia mam łożysko nachodzące na ujście szyjki macicy, przez chwile niby się podniosło 1,5 cm a potem okazało, że tylko 0,5, niby mówią lekarze, że może się podnieść i o przodującym faktycznie mówimy po 24 tc ale jednak trzeba na siebie uważać.
    Pozatym moja Pani doktor powiedziała, że jak się bedzie podnosilo t mogą wystąpić plamienia bo jakos tam jakieś kosmyki popękają itp.....

delilah11 lubi tę wiadomość

m3sxyx8d2nsfsbd3.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    DarkPrincess Ty chyba mialas miec wizyte u ortopwdy i mialas jechac zalatwiac wczesniej ze wzgledu na ciaze, udalo sie wszystko zalatwic

Tak miałam załatwić, ale nic z tego nie wyszło. Mąż teraz jak na złość do późna siedzi w pracy i nie ma mnie komu przetransportować. Sama nie pojadę bo po pierwsze nie wiem gdzie jest ten szpital a po drugie boje się jeszcze po Bielsku jeździć, to miasto mnie przeraża hehe. Pójdę prawdopodobnie prywatnie, mam placówkę niedaleko domu i wizytę mogę mieć nawet tego samego dnia. Nawet teściowa mi ostatnio kasę na niego dała mówiąc by się z tymi babami w rejestracji nie użerać i nie narażać na niepotrzebne nerwy.

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalam juz na fb napisze i tutaj z dziwnych objawow wczoraj bylam na nieplanowanej wizycie. Bo pojqwil sie sluz w kolorze karmelu a wczoraj dodatkowo w nim jakoes paprochy jakby zaschnietej krwi. Z Malym wszystko ok. Szyjka ok lozysko ok. To wplyw tego se rosnaca maciva naciska na glowne naczynia i jak sie odblokua to moga miec wplyw na sluz.

megi78, sisi lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja od wczoraj mam dziwne bóle pleców i mam problem z podniesieniem prawej nogi. Nie wiem czy ten bol jest powiązany z luteina którą biorę od 2 dni ze względu na szyjke. Stosuję sie do zalecen lekarza i odpoczywam, ale moze te bolace plecy to od lezenia juz sama nie wiem:(

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ja chodzę, stoje, leże i dalej bolą mnie plecy :/

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia ja też mam takie dni, że plecy mnie bolą. Ale potem przechodzi i kilka dni spokoju :) Nie ma innego wyjścia jak wypatrywać lepszego dnia :)

Z chęcią bym wyłączyła opisy pod suwaczkiem, bo nijak mają się do rzeczywistości. W 25. tygodniu dziecko waży pół kilograma... Przecież już na granicy 22. i 23. tyle waży... No nic.

Gratuluję Mamokejti ;)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam ostatnio wrazenie ze chodze jak kaczuszka. Jak nie plecy mnie bola to apojenie daje mocno popalic :-( ale co tam wazne se Maly sie zdrowo rozwija :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co mi ostatnio sąsiadka powiedziała? Że jest w wielkim szoku, bo chodzę z taką gracją i werwą :D

Mama mi to gadała a ja do niej a jak mam chodzić? Jak babka 80letnia? :P

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marne to pocieszenie PannoNatalio, ale nie jesteś sama ;) Choć u mnie jak u Mani, są dni, że bolą są że nie bolą. Ale jak już zaczną to nie ma pozycji, w której bym ich nie czuła... :)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najlepie na bol plecow pomaga spanie z rogalem. Przynajmniej jak narazie pomaga. O rano wstaje bez bolu a jak wiecej pochodze w ciagu dnia albo wiecej postoje to znowu czuje. Jak mam chwile w ciagu dnianto tez biore rogala o plecki odpovzywaja :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta!
    U mnie jst najgorzej, jak w jednej pozycji posiedzę lub poleżę, we wtorek nie potrafiłam (znowu) zejść z leżanki do masażu, po prostu M musiał mnie ściągać, a nie jest to łatwa sprawa;)

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ