X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    to może jak Nina wchodzi w grę, to może Kalina, Malina, Olena;) Milena;)
    Milena tez przez chwilkę była brana pod uwagę ale jednak nie, a reszta nie bardzo mi się podoba ;)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) piękne imiona wymieniacie :) u nas jakby był chłopiec to wybrałam Adam (po tacie) i mąż się zgodził, okazała się dziewczynka i mężowi bardzo się podoba Marysia - mi także, więc tak zostało :) w następny wtorek wizyta u gina prowadzącego - mam nadzieję że go namówię na USG bo małej już od miesiąca nie widziałam :D cant wait :D

sisi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, a ja ostatnio narzekałam, że mała taka spokojna to wczoraj cały dzień nadrabiała. Jak zaczęła fikać po śniadaniu to do 24 jeszcze tańcowała. Nie wiem czy to dobrze bo ggdzieś czytałam, że taka nadaktywność może być oznaką stresu. Zobaczymy jak będzie dzisiaj.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • monika91 Znajoma

Wysłany: 15 marca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) ja od wczoraj w wyśmienitym humorze po niespodziance jaką sprawiła nam nasza córcia :-) od dzisiaj niebieskie ciuszki w karton i wracają do bratowej a zaczynam oglądać różowe :-D i jestem zakochana :-D co do imienia to od początku wiedziałam że jak będzie córeczka to nazwiemy ją Hania <3

Nalunia, DTEM, sisi lubią tę wiadomość

f2w3rjjgr0mcb3mw.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, czy Wam też jest we wszystkich niewygodnie? Mam siedzącą pracę i dziś skompletowałam sobie taki zestaw ubrań, że jak przyjdzie mi otworzyć drzwi kurierowi, to padnie: sukienka plażowa do połowy uda, wysokie, zimowe skarpety pod kolano i sweter...

Nalunia, Marciiik, Ikciu lubią tę wiadomość

KgXdp1.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi nie ma się co obawiać, u mnie też 2 dni mega aktywności mała nawet kopie mnie jak stoję od rana do nocy i nawet jak na siku wstaje to ona też zaczyna szaleć, a dzis cisza raz na czas stuknie mnie jak się położę i nasłucham jej :) dzidzius się męczy po takiej aktywnoci i też tak jak my musi odpocząć i się zrelaksować - czytałam o tym w książce :)

Steve hahahaha niezły zestaw - ja chodzę w swoich dresach i męża t-shircie na długi rękawe bo z moich domowych to wszystko do pepka mam - weż coś od męża jest mega wygodne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 11:06

sisi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi moja mała przeważnie śpi całymi dniami ale wczoraj to tak wariowala ze az bylam w szoku

sisi lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia, problem w tym, że jego spodnie to mi spadną z tyłka, bo i za szerokie, i za długie, a to ze spodniami mam największy problem. Dresy takie pod brzuch w tej pozycji niestety zaczynają cisnąć...

KgXdp1.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga albo Mania - jak dodać do naszej grupy koleżankę, która też jest lipcówką, ale nie była aktywna na bbf?

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U mnie od dwóch dni maluszek znowu ospały i prawie nie czuje ruchów, może wieczorem się uaktywni. Ostatnio też miałam taką dwudniową przerwę a później szaleństwo w nocy ;) Co do imion - jeśli syn to Krzyś, a jeśli córa to Wiktoria. W sobotę idziemy na połówkowe to może wreszcie zechce współpracować i nam się pokaże.
    Przyznaje się że chyba jestem największym leniuchem na tym forum - śpię do 10 :D Co prawda mam chwilową pobudkę przed 6 jak mąż do pracy wstaje, ale owijam się kołdrą i idę spać dalej ;) Wczoraj zamówiłam sobie wreszcie poduchę ciążową typu C, nie mogę się doczekać aż dojdzie i ją przetestuje :D

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, moja blizna podczas pomiarów okazała się mieć mniej niż 2mm, a na sn pozwalają gdy jest grubsza niż 3 więc lekarz zasugerował, że powinnam zastanowić się ponieważ istnieje dużo ryzyko pęknięcia macicy w trakcie porodu. Zobaczymy też jak młody bo jak narazie cały czas miednicowo :0

Leoparde- ja się kiedyś śmiałam, że syna nazwę Mohamed, takie na czasie :) Kaja- bardzo ładne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 11:34

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Anga albo Mania - jak dodać do naszej grupy koleżankę, która też jest lipcówką, ale nie była aktywna na bbf?
    Na fb? Wejdz na jej profil i z boku masz trzy kropeczki i tam dodaj do grupy ;)
    A masz uprawnienie administratorki? Jezeli nie to niech mnie zaprosi do znajomych to ja dodam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 11:36

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak - ja ogólnie od początku ciąży jem tyle co kot naplakal a waga leci w górę. Od samego początku może bedzie 5,6kg a apetytu jak nie miałam tak nie mam...

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Na fb? Wejdz na jej profil i z boku masz trzy kropeczki i tam dodaj do grupy ;)
    A masz uprawnienie administratorki? Jezeli nie to niech mnie zaprosi do znajomych to ja dodam :)

nie mam uprawnień admina;( zrobię więc jak zalecasz;) to moja koleżanka z pracy, więc ręczę za jej uczciwość;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak ja jem normalnie wiadomo trochę mi się zmieniły smaki bo tak jak kiedyś nie lubiłam jejecznicy, a teraz muszę codziennie zjeść i do tego tarkowany żółty ser i pomidor obowiązkowo, jem raczej zdrowo tak jak zawsze, na śniadanie owsianka z owocami pózniej jajecznika, obiadek, pózniej owocki, na kolację kanapka i duża sałata z warzywkami i jakims serem np typu włoskiego albo feta pasteryzowana :) chcę Malutkiej dostarczyć jak najwięcej witaminek, wiadomo codziennie 2 kostki czekolady obowiązkowo - pyszna jest gorzka z malinami z biedronki mniam mniam :D do tej pory 6,5 kg na plusie :)

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    nie mam uprawnień admina;( zrobię więc jak zalecasz;) to moja koleżanka z pracy, więc ręczę za jej uczciwość;)

To czekam na zapro ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Tak, moja blizna podczas pomiarów okazała się mieć mniej niż 2mm, a na sn pozwalają gdy jest grubsza niż 3 więc lekarz zasugerował, że powinnam zastanowić się ponieważ istnieje dużo ryzyko pęknięcia macicy w trakcie porodu. Zobaczymy też jak młody bo jak narazie cały czas miednicowo :0

Leoparde- ja się kiedyś śmiałam, że syna nazwę Mohamed, takie na czasie :) Kaja- bardzo ładne
    Mój ksiądz przed ochrzczeniem Igora rzucił "idę ochrzcić jakiegoś rosyjskiego generała" ciekawe jak by zareagował na Gretę albo Mohameda ;-)

Marciiik lubi tę wiadomość

• DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    DarkPrincess nie jesteś sama, ja czasami i dłużej śpię :) ale w nocy też mam pobudki :)
    Mój rekord padł wczoraj - spałam do 11:20 :D Ale w nocy dłuuuugo zasnąć nie mogłam przez brzuch, tak mi niewygodnie było że masakra.

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde a nie uważasz, że takiemu dziecku to łatwiej w życiu, he he chyba pomyslę jeszcze nad imieniem- może Adolf??? Albo ten Bolek mojego męża- agent Bolo, brzmi nieźle???

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

Tez poki co mały jest polozony miednicowo :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ