X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Witam Ruda Wiedzmo :) na kiedy masz termin?:)

Bulkasia mi też często się głupoty śnią i ostatnio mi co raz to nie wygodniej:(

Dziewczyny ze skracającymi szyjkami czy śpicie z poduszką pod pupą żeby nie obciążać szyjki czy normalnie?
    normalnie. wogóle lekarz kazał mi żyć normalnie. spokojnie, jak to powiedział "nie skakać na bungee" :) ale normalnie.
    a jaką masz szyjkę? ja na ostatniej wizycie 29,5 mm. też chodzę co 3 tygodnie.

age.png
  • RudaWiedzma Nowa

Wysłany: 23 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Witam Ruda Wiedzmo :) na kiedy masz termin?:)

Z miesiączki 17 lipca, z poczęcia 23 :)

os9qa26.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    normalnie. wogóle lekarz kazał mi żyć normalnie. spokojnie, jak to powiedział "nie skakać na bungee" :) ale normalnie.
    a jaką masz szyjkę? ja na ostatniej wizycie 29,5 mm. też chodzę co 3 tygodnie.

podczas USG powiedział 30mm ale w opisie mam wpisane 35mm, powiedział że mam leżeć, nie sprzątać i gotować, nie spacerować za długo, nie dźwigać i odpuści zakupy, ostatnio miałam bardzo aktywne dni że nie leżałam prawie w ogóle w ciągu dnia i może dlatego mi się skróciła, wolę teraz faktycznie przystopować, wiadomo że ogarnę zmywarkę czy powieszę pranie nisko na suszarce, ale odpuszczam odkurzanie i ścieranie, od dawna gotuje mąż więc z tym problemu nie mam :)

[img][/img]
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie w moim rogalu na boku. Nie daje nic pod pupe.

Musimy wlaczyc tryb leniwcow kanapowych i trzymac sie mocno do terminu porodu:)

Nalunia lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jaki macie wyniki krzywej?

ja mam
    na czczo - 79
    po godzinie - 149
    po 2 godzinach - 131

czytałam na necie, ze to ok, bo po 2 godzinach powinno być <140

Jaguś jak po wizycie?

ja jutro mam wizytę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 16:14

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję pomyślnych wizyt i trzymam kciuki za kolejne &&&& :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    dziewczyny a jaki macie wyniki krzywej?

ja mam
    na czczo - 79
    po godzinie - 149
    po 2 godzinach - 131

czytałam na necie, ze to ok, bo po 2 godzinach powinno być <140

Jaguś jak po wizycie?

ja jutro mam wizytę

Moje z przed miesiąca wartości to: 76, 103 i 71 :) Mała mnie leczy bo nigdy nie miałam takich wartości - kolejna i już czwarta krzywa za 2 tygodnie mam nadzieje że równie dobrze wyjdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 17:05

[img][/img]
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jutro krzywa masakra jaksie boje ze zwroce ta glukoze :-( Maly nietolwruje nic slodkiego jak do tej pory.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    A ja mam jutro krzywa masakra jaksie boje ze zwroce ta glukoze :-( Maly nietolwruje nic slodkiego jak do tej pory.
    Też idę jutro. Biorę reklamowke do torebki, bo zwrócę na pewno :-(

age.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dacie rade dziewczyny, glukoza jest nieziemsko slodka ale jest ok, gorsze jest klucie, mi babsko pobralo z dwoch rak i na koniec, za trzecim razem z dloni. siniak na rece mam :(

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie glukoze o smaku cytrynowym. Zobaczymy :-) no, 3 wklucia to też będzie hardcore. Tym bardziej że nie mam prawie żył.

age.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, ja idę na krzywą w sobotę rano, zamówiłam glukoze cytrynową w aptece, jutro odbiorę.
    wypijcie pół szklanki wody przed;)
    zaraz odnajdę zalecenia mojej profesorci odnośnie do tego pomiaru, bo coś mi nabazgroliła.....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mam:
    75 g glukozy rozpuszczonej w 250-350 (nie mniej) wody pić przez 3-5 minut, nie jednym haustem....

gabi544, lipa lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dacie radę dziewczyny - polecam nie wąchać jej - ja zatykam nos żeby jej nie czuć bo pozostawia dziwny smak i jakoś idzie :D jest okrutnie słodka nie ma wątpliwości ale czego się nie robi dla Maluszków :) ja jeszcze rok przed ciążą mdlałam przy każdym pobraniu a teraz krzywa to pikuś :D

[img][/img]
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie wąchać, mnie się gorzej od zapachu zrobiło niż od smaku :p Ale serio, jest do przeżycia, najlepiej siądźcie sobie przy otwartym oknie czy coś, bardzo pomaga. Za to faktycznie, mnie mocno podziurawiła kobitka przy pobieraniu, bo trzy razy z jednej ręki, w drugą się wbiła i kilka minut grzebała, ale się nie dogrzebała żyły, za to ja sie blada zrobiłam podobno ;p I jeszcze na koniec dostałam uczulenia na plaster, ten którym zabezpieczają miejsce wkłucia, także świetnie :D

KgXdp1.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam 3 procedury in vitro. Nic mi nie straszne, leki, zastrzyki, zabiegi. Ale paradoksalnie tego badania bałam się od zawsze :-D Ale przezyjemy. Byle maleństwa były zdrowe.

Junioer lubi tę wiadomość

age.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest problem z zylami (oj zmam to znam) to najlepiej wypic 2 szkl wody przed. Naprawde dziala bo sie przekonalam. Mi Panie w lab powiedzialy jak sie zapisywalam ze biora urlop na zadanie :-P moje zyly sa znane. A z dloni mi niebeda mogli pobrac bo w szpitalu mi pobrali i jeszcze siniak niezszedl. To lacze sie z Wami jutro w bolu. Mi pozwolily przyniesc pol cytryny wiec wcisne do srodka a potem bede sie modlic zeby nie zwrocic. Ale worek biore :-(

lipa lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wypiciem wody to bardzo dobry pomysł! trzymam kciuki dziewczyny jesteście dzielne!
    P.S pojawiły się już grudnióweczki 2017 :D dopiero co my zaczynałyśmy tak jak one :)

lipa, gabi544 lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejkej wrote:
    Wrzucalam na fb, za radą wrzucam i tu:

Czysto (prawie) teoretycznie - czy któraś chciałaby wózek roan bass soft kolor ocean/cognac 3w1 za cenę, za jaką kupiłam w promocji - 1700zł. Folia przeciwdeszczowa, moskitiera, torba i kocyk w kolorze wózka w zestawie. Wysyłkę koszt obadam bo żona kuzyna ma sklep internetowy = umowe z kurierem i może wyjść to taniej. Badam grunt

Hej, na początku się tu częściej udzielałam ale wkońcu przeszłam do sierpnióweczek ( termin z om na 27.07 ale z USG na 02.08),ale regularnie Was tu poczytuję :)
    czemu chcesz sprzedać ten wózek coś z nim nie tak? Ja właśnie myślałam o zakupie tego modelu ale w innym kolorze i tak mnie zastanawia że coś chyba musi być z nim nie tak że sprzedajesz?

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    powodzenia na krzywych. Ja robię drugie podejście we wtorek, mam nadzieję, że pójdzie lepiej niż za 1 razem :D
    wtaczam się powoli w 26 tydzień. Powiem Wam, że jestem przerażona jak to szybko leci, ale jednocześnie nie mogę się doczekać tej mojej księżniczki <3 za 5 dni moja studniówka (według OM, bo z USG to już chyba dziś ) :D
    Nalunia - czemu miałaś już tyle krzywych? kurczę ja bym chyba nie dała rady tyle razy tego wypić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 09:08

‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ