Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalunia wrote:Witam Ruda Wiedzmo na kiedy masz termin?
Bulkasia mi też często się głupoty śnią i ostatnio mi co raz to nie wygodniej:(
Dziewczyny ze skracającymi szyjkami czy śpicie z poduszką pod pupą żeby nie obciążać szyjki czy normalnie?
a jaką masz szyjkę? ja na ostatniej wizycie 29,5 mm. też chodzę co 3 tygodnie. -
lipa wrote:normalnie. wogóle lekarz kazał mi żyć normalnie. spokojnie, jak to powiedział "nie skakać na bungee" ale normalnie.
a jaką masz szyjkę? ja na ostatniej wizycie 29,5 mm. też chodzę co 3 tygodnie.
podczas USG powiedział 30mm ale w opisie mam wpisane 35mm, powiedział że mam leżeć, nie sprzątać i gotować, nie spacerować za długo, nie dźwigać i odpuści zakupy, ostatnio miałam bardzo aktywne dni że nie leżałam prawie w ogóle w ciągu dnia i może dlatego mi się skróciła, wolę teraz faktycznie przystopować, wiadomo że ogarnę zmywarkę czy powieszę pranie nisko na suszarce, ale odpuszczam odkurzanie i ścieranie, od dawna gotuje mąż więc z tym problemu nie mam -
Ja spie w moim rogalu na boku. Nie daje nic pod pupe.
Musimy wlaczyc tryb leniwcow kanapowych i trzymac sie mocno do terminu porodu:)Nalunia lubi tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
dziewczyny a jaki macie wyniki krzywej?
ja mam
na czczo - 79
po godzinie - 149
po 2 godzinach - 131
czytałam na necie, ze to ok, bo po 2 godzinach powinno być <140
Jaguś jak po wizycie?
ja jutro mam wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 16:14
-
PiKi wrote:dziewczyny a jaki macie wyniki krzywej?
ja mam
na czczo - 79
po godzinie - 149
po 2 godzinach - 131
czytałam na necie, ze to ok, bo po 2 godzinach powinno być <140
Jaguś jak po wizycie?
ja jutro mam wizytę
Moje z przed miesiąca wartości to: 76, 103 i 71 Mała mnie leczy bo nigdy nie miałam takich wartości - kolejna i już czwarta krzywa za 2 tygodnie mam nadzieje że równie dobrze wyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 17:05
-
Laseczki, ja idę na krzywą w sobotę rano, zamówiłam glukoze cytrynową w aptece, jutro odbiorę.
wypijcie pół szklanki wody przed;)
zaraz odnajdę zalecenia mojej profesorci odnośnie do tego pomiaru, bo coś mi nabazgroliła.....
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
dacie radę dziewczyny - polecam nie wąchać jej - ja zatykam nos żeby jej nie czuć bo pozostawia dziwny smak i jakoś idzie jest okrutnie słodka nie ma wątpliwości ale czego się nie robi dla Maluszków ja jeszcze rok przed ciążą mdlałam przy każdym pobraniu a teraz krzywa to pikuś
-
Dokładnie, nie wąchać, mnie się gorzej od zapachu zrobiło niż od smaku :p Ale serio, jest do przeżycia, najlepiej siądźcie sobie przy otwartym oknie czy coś, bardzo pomaga. Za to faktycznie, mnie mocno podziurawiła kobitka przy pobieraniu, bo trzy razy z jednej ręki, w drugą się wbiła i kilka minut grzebała, ale się nie dogrzebała żyły, za to ja sie blada zrobiłam podobno ;p I jeszcze na koniec dostałam uczulenia na plaster, ten którym zabezpieczają miejsce wkłucia, także świetnie
-
Jak jest problem z zylami (oj zmam to znam) to najlepiej wypic 2 szkl wody przed. Naprawde dziala bo sie przekonalam. Mi Panie w lab powiedzialy jak sie zapisywalam ze biora urlop na zadanie moje zyly sa znane. A z dloni mi niebeda mogli pobrac bo w szpitalu mi pobrali i jeszcze siniak niezszedl. To lacze sie z Wami jutro w bolu. Mi pozwolily przyniesc pol cytryny wiec wcisne do srodka a potem bede sie modlic zeby nie zwrocic. Ale worek biore
lipa lubi tę wiadomość
-
z wypiciem wody to bardzo dobry pomysł! trzymam kciuki dziewczyny jesteście dzielne!
P.S pojawiły się już grudnióweczki 2017 dopiero co my zaczynałyśmy tak jak onelipa, gabi544 lubią tę wiadomość
-
ejkej wrote:Wrzucalam na fb, za radą wrzucam i tu:
Czysto (prawie) teoretycznie - czy któraś chciałaby wózek roan bass soft kolor ocean/cognac 3w1 za cenę, za jaką kupiłam w promocji - 1700zł. Folia przeciwdeszczowa, moskitiera, torba i kocyk w kolorze wózka w zestawie. Wysyłkę koszt obadam bo żona kuzyna ma sklep internetowy = umowe z kurierem i może wyjść to taniej. Badam grunt
Hej, na początku się tu częściej udzielałam ale wkońcu przeszłam do sierpnióweczek ( termin z om na 27.07 ale z USG na 02.08),ale regularnie Was tu poczytuję
czemu chcesz sprzedać ten wózek coś z nim nie tak? Ja właśnie myślałam o zakupie tego modelu ale w innym kolorze i tak mnie zastanawia że coś chyba musi być z nim nie tak że sprzedajesz?IO - Glucophare 2 x 1000
NT - Euthyrox 88
2017 CC 👸
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki
powodzenia na krzywych. Ja robię drugie podejście we wtorek, mam nadzieję, że pójdzie lepiej niż za 1 razem
wtaczam się powoli w 26 tydzień. Powiem Wam, że jestem przerażona jak to szybko leci, ale jednocześnie nie mogę się doczekać tej mojej księżniczki za 5 dni moja studniówka (według OM, bo z USG to już chyba dziś )
Nalunia - czemu miałaś już tyle krzywych? kurczę ja bym chyba nie dała rady tyle razy tego wypićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 09:08