X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Witam Ruda Wiedzmo :) na kiedy masz termin?:)

Bulkasia mi też często się głupoty śnią i ostatnio mi co raz to nie wygodniej:(

Dziewczyny ze skracającymi szyjkami czy śpicie z poduszką pod pupą żeby nie obciążać szyjki czy normalnie?
    normalnie. wogóle lekarz kazał mi żyć normalnie. spokojnie, jak to powiedział "nie skakać na bungee" :) ale normalnie.
    a jaką masz szyjkę? ja na ostatniej wizycie 29,5 mm. też chodzę co 3 tygodnie.

age.png
  • RudaWiedzma Nowa

Wysłany: 23 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Witam Ruda Wiedzmo :) na kiedy masz termin?:)

Z miesiączki 17 lipca, z poczęcia 23 :)

os9qa26.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    normalnie. wogóle lekarz kazał mi żyć normalnie. spokojnie, jak to powiedział "nie skakać na bungee" :) ale normalnie.
    a jaką masz szyjkę? ja na ostatniej wizycie 29,5 mm. też chodzę co 3 tygodnie.

podczas USG powiedział 30mm ale w opisie mam wpisane 35mm, powiedział że mam leżeć, nie sprzątać i gotować, nie spacerować za długo, nie dźwigać i odpuści zakupy, ostatnio miałam bardzo aktywne dni że nie leżałam prawie w ogóle w ciągu dnia i może dlatego mi się skróciła, wolę teraz faktycznie przystopować, wiadomo że ogarnę zmywarkę czy powieszę pranie nisko na suszarce, ale odpuszczam odkurzanie i ścieranie, od dawna gotuje mąż więc z tym problemu nie mam :)

[img][/img]
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie w moim rogalu na boku. Nie daje nic pod pupe.

Musimy wlaczyc tryb leniwcow kanapowych i trzymac sie mocno do terminu porodu:)

Nalunia lubi tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jaki macie wyniki krzywej?

ja mam
    na czczo - 79
    po godzinie - 149
    po 2 godzinach - 131

czytałam na necie, ze to ok, bo po 2 godzinach powinno być <140

Jaguś jak po wizycie?

ja jutro mam wizytę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 16:14

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję pomyślnych wizyt i trzymam kciuki za kolejne &&&& :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    dziewczyny a jaki macie wyniki krzywej?

ja mam
    na czczo - 79
    po godzinie - 149
    po 2 godzinach - 131

czytałam na necie, ze to ok, bo po 2 godzinach powinno być <140

Jaguś jak po wizycie?

ja jutro mam wizytę

Moje z przed miesiąca wartości to: 76, 103 i 71 :) Mała mnie leczy bo nigdy nie miałam takich wartości - kolejna i już czwarta krzywa za 2 tygodnie mam nadzieje że równie dobrze wyjdzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 17:05

[img][/img]
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jutro krzywa masakra jaksie boje ze zwroce ta glukoze :-( Maly nietolwruje nic slodkiego jak do tej pory.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    A ja mam jutro krzywa masakra jaksie boje ze zwroce ta glukoze :-( Maly nietolwruje nic slodkiego jak do tej pory.
    Też idę jutro. Biorę reklamowke do torebki, bo zwrócę na pewno :-(

age.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dacie rade dziewczyny, glukoza jest nieziemsko slodka ale jest ok, gorsze jest klucie, mi babsko pobralo z dwoch rak i na koniec, za trzecim razem z dloni. siniak na rece mam :(

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie glukoze o smaku cytrynowym. Zobaczymy :-) no, 3 wklucia to też będzie hardcore. Tym bardziej że nie mam prawie żył.

age.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, ja idę na krzywą w sobotę rano, zamówiłam glukoze cytrynową w aptece, jutro odbiorę.
    wypijcie pół szklanki wody przed;)
    zaraz odnajdę zalecenia mojej profesorci odnośnie do tego pomiaru, bo coś mi nabazgroliła.....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, mam:
    75 g glukozy rozpuszczonej w 250-350 (nie mniej) wody pić przez 3-5 minut, nie jednym haustem....

gabi544, lipa lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dacie radę dziewczyny - polecam nie wąchać jej - ja zatykam nos żeby jej nie czuć bo pozostawia dziwny smak i jakoś idzie :D jest okrutnie słodka nie ma wątpliwości ale czego się nie robi dla Maluszków :) ja jeszcze rok przed ciążą mdlałam przy każdym pobraniu a teraz krzywa to pikuś :D

[img][/img]
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie wąchać, mnie się gorzej od zapachu zrobiło niż od smaku :p Ale serio, jest do przeżycia, najlepiej siądźcie sobie przy otwartym oknie czy coś, bardzo pomaga. Za to faktycznie, mnie mocno podziurawiła kobitka przy pobieraniu, bo trzy razy z jednej ręki, w drugą się wbiła i kilka minut grzebała, ale się nie dogrzebała żyły, za to ja sie blada zrobiłam podobno ;p I jeszcze na koniec dostałam uczulenia na plaster, ten którym zabezpieczają miejsce wkłucia, także świetnie :D

KgXdp1.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam 3 procedury in vitro. Nic mi nie straszne, leki, zastrzyki, zabiegi. Ale paradoksalnie tego badania bałam się od zawsze :-D Ale przezyjemy. Byle maleństwa były zdrowe.

Junioer lubi tę wiadomość

age.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest problem z zylami (oj zmam to znam) to najlepiej wypic 2 szkl wody przed. Naprawde dziala bo sie przekonalam. Mi Panie w lab powiedzialy jak sie zapisywalam ze biora urlop na zadanie :-P moje zyly sa znane. A z dloni mi niebeda mogli pobrac bo w szpitalu mi pobrali i jeszcze siniak niezszedl. To lacze sie z Wami jutro w bolu. Mi pozwolily przyniesc pol cytryny wiec wcisne do srodka a potem bede sie modlic zeby nie zwrocic. Ale worek biore :-(

lipa lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wypiciem wody to bardzo dobry pomysł! trzymam kciuki dziewczyny jesteście dzielne!
    P.S pojawiły się już grudnióweczki 2017 :D dopiero co my zaczynałyśmy tak jak one :)

lipa, gabi544 lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • Rudzielec :) Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejkej wrote:
    Wrzucalam na fb, za radą wrzucam i tu:

Czysto (prawie) teoretycznie - czy któraś chciałaby wózek roan bass soft kolor ocean/cognac 3w1 za cenę, za jaką kupiłam w promocji - 1700zł. Folia przeciwdeszczowa, moskitiera, torba i kocyk w kolorze wózka w zestawie. Wysyłkę koszt obadam bo żona kuzyna ma sklep internetowy = umowe z kurierem i może wyjść to taniej. Badam grunt

Hej, na początku się tu częściej udzielałam ale wkońcu przeszłam do sierpnióweczek ( termin z om na 27.07 ale z USG na 02.08),ale regularnie Was tu poczytuję :)
    czemu chcesz sprzedać ten wózek coś z nim nie tak? Ja właśnie myślałam o zakupie tego modelu ale w innym kolorze i tak mnie zastanawia że coś chyba musi być z nim nie tak że sprzedajesz?

IO - Glucophare 2 x 1000
    NT - Euthyrox 88
    2017 CC 👸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    powodzenia na krzywych. Ja robię drugie podejście we wtorek, mam nadzieję, że pójdzie lepiej niż za 1 razem :D
    wtaczam się powoli w 26 tydzień. Powiem Wam, że jestem przerażona jak to szybko leci, ale jednocześnie nie mogę się doczekać tej mojej księżniczki <3 za 5 dni moja studniówka (według OM, bo z USG to już chyba dziś ) :D
    Nalunia - czemu miałaś już tyle krzywych? kurczę ja bym chyba nie dała rady tyle razy tego wypić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 09:08

‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ